Turen går til…

… Sri Lanka.

En ø nedenunder Indien med de smukkeste strande (håber jeg, det ser sådan ud på billederne) og fantastisk surf (igen, håber jeg, det er hvad jeg har set og hørt). Først skal vi på en uges yoga-retreat i Mirissa nede på sydvestkysten og siden rykker vi lidt længere sydpå til Ahangama, hvor vi håber på perfekte, clean surfbølger.

Jeg rejser med en veninde, for nok er Nikolaj vild med surf, men jeg kunne ikke helt overbevise ham om yoga-retreat og i tillæg har han kun en uges ferie tilbage i år og den skal altså bruges med ski under fødderne. Og det er allerede edderhyggeligt at være på dametur. Det kan altså virkelig også noget. Nu glæder vi os til at komme frem og ikke mindst til 7 dage med yoga flere gange dagligt, lækker vegetarmad, ayurveda-behandlinger og at læse og dase og kigge op på himmelen og være. Måske også snakke med en gadehund eller to og lære den et lille trick.

I flere år har jeg drømt om at skulle på sådan en yogaferie, men af en eller anden årsag har jeg fået gjort det til noget uopnåeligt og netop noget jeg blot kunne drømme om. Spørg mig ikke hvorfor. Sådan har man (jeg har i alle tilfælde) af og til selvbyggede forhindringer foran forskellige ting, man gerne vil. Men i efteråret sidste år annoncerede min yndlingsyogalærer, at hun arrangerede en uges retreat på Sri Lanka i januar, hvor der også var mulighed for surf og det blev vendepunktet.

Jeg må indrømme, at det føles som en sær og nærmest forbudt luksus sådan ‘bare’ at skulle følge et fastlagt program i en uges tid. Altså der er fritid, hvor man kan gå på marked, gå på stranden eller lave ingenting, ligesom man spiser frokost for sig selv hver dag, og idéen om ikke at skulle tænke over så meget andet end det appellerer virkelig til mig. Men det står samtidig i stor kontrast til den måde, jeg ellers primært har rejst på i de sidste mere end 10 år. Hvor det at kunne planlægge selv, uforudsigelighed og at opleve så meget som muligt har været i højsædet. Men nu glæder jeg mig til at skulle være yogaturist og bare følge med ;)

Udover yoga, surf og afslapning har vi ikke så forfærdeligt meget andet på programmet, men det er nu også meningen. Og så vil vi også gerne ud at se blåhvaler, det skulle være muligt på de kanter. Men hvis der er noget andet, vi ikke må gå glip af – det kan også bare være en café eller en biks med fine sager – så tip mig endelig. I plejer altid at være gode for de bedste råd og idéer uanset om turen går til Ebeltoft eller Sanibel, så tænker, at jeg også er heldig at et par stykker af jer, har været på Sri Lankas sydprovins.

(Visited 5.405 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Jeg har været hele Sri Lanka rundt med min søster i helt samme periode. Elskede det!

  Vi havde også base i Mirissa et par dage, hvor vi bl.a. tog på en endagstur til Galle, som har et gammelt fort bl.a. Vi tog bare en tuktuk dertil. Det tog en lille time, men det var også en oplevelse at se alt det lokale undervejs. Derude er der så mange fine små butikker. Jeg købte bl.a. plakatter, træskåle, et tæppe og “flagermusstolen” i ægte læder, for den kunne foldes sammen og have med hjem i flyet uden problemer :-)

  Helt for enden af Mirrissas hovestrand er der en spids/bue, hvor der er en masse palmer. Gå derop. Det er for det første det flottede instabillede ;-) MEN det er også ret vildt at stå der, for det er så flot og specielt med havet i baggrunden.

  BTW vi så to blåhvaler, da vi var på bådcruise. Og delfiner.

  God tur!

 2. Helt enig, Faye er virkelig den mest fantastiske yogainstruktør. Jeg drømmer selv om at tage på en yogarejse, men det må vente, da den står på specialeaflevering lige om lidt :-)

  Men Sri Lanka… Smukke, fantastiske, venlige, dejlige Sri Lanka, som jeg var så heldige at udforske i sommers – dog på andre kanter, da vejret på syd Sri Lanka ikke er det bedste i august. Vi rejste rundt flere steder, men surfede i Arugam Bay, hvilket var super fedt – her boede vi et hyttekompleks som var en slags homestay – og her kommer min anbefaling, og det er at gå ud og møde de lokale, om det så er via homestay eller på anden vis, for hold nu op, hvor er det bare de mest fantastiske og venlige mennesker, som bor på denne skønne ø! Og selvfølgelig skal du nyde deres cuisine, bl.a. rice and curry ;-), for det er bare det lækreste i verden!

  Nyd rejsen!

 3. I det område vil jeg anbefale Galle som er en hyggelig by med et gammelt fort. Og Udawalawe hvor man kan tage på jeepsafari og se bl.a. elefanter. Der er lidt vej, men det er nemt at få kørelejlighed på øen, så man burde kunne gøre det på en dagstur :)

 4. Vi er på Sri Lanka nu og jeg elsker det! Fineste mellow waves især i Ahangama og Midigama, maden, menneskerne, farverne, strandene er smukke og stemningen er skøn!
  Hvor I Ahangama skal I bo? Brugte hele sidste uge der, surfede især breaket Inside og havde nogle af de bedste bølger der! Og gode spisesteder er Ceylon Sliders og Nomad i Weligama (tag en en tuk-tuk, ca 10 min kørsel) og kaffe og bananabread på Hangtime rooftop med view udover Weligama Beach break ?
  Åhh nyd det, jeg har en uge endnu og kunne blive meeeget længere ( men en brækket finger satte lidt stopper for surf). Anyway her er SKØNT ?

 5. Heldige dig, Sri Lanka er sådan et skønt land. Jeg var der tilbage i foråret sidste år, og jeg har intet dårligt at sige om den lille ø. Der er så mange fantastiske seværdigheder, befolkningen er ekstrem venlig, maden er god… Jeg kunne blive ved!

 6. Sjovt… Jeg er selv ved at pakke kufferten for at tage til Sri Lanka i morgen. 14 dages rundrejse, hvor vi slutter af med surf og blåhvaler, inden vi smutter videre til Maldiverne for lidt strand, snorkel, delfiner, kajak, paddle boards og dykning. Hold op hvor jeg glæder mig ?
  Jeg gik lidt og lurede på, om det nu var Sri Lanka, du skulle til ?

 7. Støtter op om Nomad, uden tvivl det bedste morgenmad, men lidt tuk tuk fra Ahangama. Besøg også Good story coffee, som ligger lige over for. Toget kører lige bag cafeen, og det skaber en særlig stemning. I Sri Lanka skal man også prøve at køre i tog. Turen fra Mirissa til Galle er fin, især hvis man alligevel vil besøge Galle. Galle er fin og meget turistet, men også klart et sted med mange gode cafeer og den bedste shopping i området.

  I Mirissa skal man spise morgenmad på Shady Lane, de har gode smoothiebowls og diverse toasts.
  Derudover skal man også besøge Doctors House i Mirissa. Det er et hostel/spisested/bar i et nedlagt hospital. De holder et lille loppemarked hver anden lørdag. Det mest instagramable surfspot er også i Mirissa.

  For nybegyndere er surfen aller bedst i Weligama, men nærmer man sig intermediate er jungle Beach god, især hvis man er goofie. Derudover er Plantation og Sticks rigtige gode spots. Lineups bliver aldrig så crowdede som fx Bali, men det er stadig en god ide at padle ud ved solopgang, hvis man vil være der, hvor der er færrest.

  Aftal altid pris med tuk tuk før afgang. En tur fra Ahangama til Weligama koster ca 600.

  Spis masser af veggie rice curry, kottu og papadam!

 8. Sri Lanka er super dejlig, jeg var der sidste år i januar. Og du kan godt glæde dig til de sydlige strande og hvaler, jeg fik i helt fald set hvaler??

  Når I er på sydkysten, er det vist ikke muligt at se teplantager (det er en højlands-ting), det er eller vildt fascinerende og skabere en hel ny respekt, når man er ivrig tedrikker – det bliver plukket med håndkraft.

  Galle er til gengæld ikke ret langt væk, og det er en fin og hyggelig by, og et misk-mask af de kulturer, der har været fobi. Byen er UNESCO-beskyttet, og lige til den turistede side, fordi det er meget pænt og lidt Legoland-agtigt. Men der er også hyggeligt, fine butikker, god kaffe osv., og lidt renere og mere bekvem for en vesterlænding, hvilket man godt kan trænge til efter 14 dage på mere autentisk facon?

  Rigtig god tur!

 9. Det lyder dejligt med Sri Lanka! Jeg var der selv med min søster for 2 år siden, hvor vi også boede i Mirissa i en uge. Udover de nævnte rejsetips, som jeg kan se kommentarerne allerede er fyldt med, så kan jeg anbefale at tage på noget safari, hvis man er til de store dyreoplevelser. Vi bookede simpelthen bare en dag i forvejen ved en af de små “boder” langs hovedvejen i Mirissa, og fik forskellige steder anbefalet, som vi frit kunne vælge imellem. Det var SÅ godt i forhold til, at vi ikke havde forventet så meget. Vi så utallige elefanter (og elefant-unger) som levede “vildt” i nationalparken, mange slags bøfler, skildpadder og fugle og så var vi sindsygt heldige at spotte en tiger på lang afstand.

  Der er som du også selv skriver mulighed for at se blåhvaler – Vi så desværre ikke nogen på vores tur, men endte med at sejle rundt i 8 søsyge timer (fordi de refunderer nogle af pengene, hvis man ikke ser nogle hvaler, og kaptajnen derfor blev ved med at sejle længere ud). Ikke den bedste oplevelse, men igen også helt fair nok – Det er jo risikoen man tager, når man gerne vil se vilde dyr ;-)

  Hav en rigtig dejlig tur :-)

 10. Ourworld wifi cafe lige på stranden i Mirissa er et virkelig hyggeligt til en morgenmads/frokost-snack✌?

 11. Nyd Sri Lanka! Hvis I ikke allerede har bundet jer til at være syd på resten af jeres tur, kan jeg klart anbefale at tage op i tehøjlandet og bestige Adams Peak. Jeg har boet på Sri Lanka i 3 måneder, og lige efter mødet med et fantastisk gæstfrit folk, så var turen op på Adams Peak en af de bedste oplevelser. Derudover må I ikke gå glip af at smage Coconut Sambol, som man kan få mange steder, hvor de serverer lokalt mad ?
  Kh

 12. Tusind tusind tak for alle jeres gode tips og idéer både her og på instagram <3 I er for optur. Tak! Stort kram fra Sri Lanka

 13. Hej Emilie. Dejligt at du også har alle disse fantastiske oplevelser, som jeg havde alene med kæreste og job efterladt derhjemme en hel måned.
  Jeg vil lige skynde mig at fortælle om min oplevelse på blå hval-safari på Sydkysten – og som jeg bagefter læste samme oplevelser om fra mange på nettet; turene afgår fra en stor havn, hvor hundredevis af både sejler ud i morgenstunden. Det er charterturister fra rundt omkring i verden, der er på disse både og bådene nærmest jagter de stakkels hvaler. Vi var fire både, der kæmpede om den bedste plads så tæt på hvalerne som muligt, folk klappede og var meget importerede over, at se en blå hvals ryg. Senere læste jeg videnskabelige artikler om, hvordan det stresser hvalerne og decideret ødelægger deres ynglen og “spisning” (kan ikke huske hvilken en af delene det er, hvalerne gør ud for Sri Lanka kyst. Men jeg sad med ondt i maven i alle timerne på båden og da jeg læste om det, er det åbenbart sådan det er? Detudover er disse både noget af det mest forurenede, vandet omkring var sort?
  Det var min ENESTE dårlige oplevelser på SL❣️

  1. Åh æv hvor trist at høre. Vi har været ude og så mange hvaler og havde alt i alt en god oplevelse, men jeg var bekymret inden. Var med Raja & the Whales efter en anbefaling fra en anden læser. De overholder alle forholdsregler i forhold til hvalerne (afstand, ikke afskære dem vejen, stille motor og man er alene ude uden andre både og ‘jagter’ ikke hvalerne). Men jeg tænker stadig at det nok egentlig var bedre at man lod helt være… hmm… Stort kram E

  1. Vi gav 6.000 pr. næse idet vi delte værelse. Ellers lå priserne fra 7-9.000 inklusiv forplejning, yoga og aktiviteter. Derudover fly og så blev vi på Sri Lanka en uge derudover, da vi syntes det var for langt at tage for en uge. Du kan se mere her: https://www.wildestliving.com Kh Emily