Baby Steps

Det meste af tiden har jeg det lidt, som om jeg befinder mig i et parallelunivers. I dag er det to uger siden, jeg fødte Kurt, hvilket jeg slet ikke kan begribe. Det føles maks som om, der er gået en uge.

Alt hvad vi gør, føles som om, det er første gang. Også ting vi har prøvet før. Det er magisk og underligt på samme tid. Alting bliver lidt en bedrift. Og dagene suser afsted og står stille på en og samme tid. Det er vitterligt det bedste, vildeste, mest utrolige og hårdeste, jeg nogensinde har prøvet.

Det kæmpestore ansvar åbner op for et ganske nyt lag af følelser – kærlighed i særdeleshed, men også en helt ny sårbarhed. At have ansvaret for et lillebitte, nyt og fuldstændigt afhængigt menneske kan føles noget overvældende. Men han gør altså mine bekymringer til skamme. Spiser, tager på, sover og virker for det meste glad, tryg og tilfreds. Englebarn. Og jeg vokser i forældrerollen dag for dag.

På den front kan jeg godt se, der er gået to uger. Fra vi var kom hjem fra hospitalet og var noget nær rædselsslagne, i tvivl om alt og bange for at gøre noget forkert. Til nu, hvor vi måske stadig famler lidt, men også kan og ved uendeligt meget mere, når det kommer til vores barn. Det er en stejl læringskurve her i starten og der er ikke noget at sige til, at jeg har svært ved at udtale almindelige ord (fik ‘registrering’ helt galt i halsen forleden dag) eller at jeg kom til at smide bioaffaldet i fryseren. For hjernen er på overarbejde med at lære nyt og så endda på et søvnunderskud. Kudos til alle nybagte forældre herfra!

Vi kom ud på vores lille date night i forgårs, det er dér billedet ovenfor stammer fra. Alt er baby steps og vi tager det i et tempo, hvor hele familien kan følge med. Vi har ikke travlt. Men det var nu rart at være lidt ude at blive luftet og at spise burrata ikke mindst.

I dag er Nikolaj tilbage på arbejde og det markerer på sin vis slut på den totale babybobbel (som billedet nedenfor ellers illustrerer ret godt) og starten på vores nye hverdag. Jeg var lidt nervøs, da han gik i morges, men vi har haft sådan en hyggelig dag med besøg fra både sundhedsplejersken, min mor og bedsteveninderne og således begge overlevet indtil videre. Så nu har jeg lidt mere blod på tanden ift. den kommende uge. Og må jeg i den sammenhæng lige sende min dybeste respekt til alle solomødre ud i universet. I er altså for vilde! ♥

Weekenden skal bruges på at lege babybobbel igen og så håber jeg, at få tid til at få skrevet min fødselsberetning, så jeg kan dele den med jer.

Og så skal vi holde filmaften i sengen med Kurt sovende på maven, det er blevet en aftenklassiker herhjemme i løbet af den seneste uge. Så tip endelig, hvis I har set en god film for nyligt på en af streaming-tjenesterne eller har lejet på iTunes. Synes altid man bruger uforholdsmæssigt meget tid på at finde ud af hvilken film, man skal se, så lidt inspiration vil blive modtaget med kyshånd.

Kram til jer og rigtig god weekend ♥

Ps. Nedenfor er et meget godt billede på hvordan undertegnede ser ud for tiden. Iført Amme-bh, brystvarmere i uld, pigmentpletter fra graviditeten, træt og lykkelig helt ind i knoglerne.

Pps. Det halter lidt med at få svaret på kommentarer. Håber I forstår. Men hver og en er læst og højt værdsat ♥

(Visited 6.865 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

34 Kommentarer

 1. Husk at få en nogle billeder af jer alle tre sammen- mor, far og baby. Jeg ser hvor mange forældre der glemmer det i trætheden men det er guld værd senere ?

  1. God idé, det har vi nemlig helt glemt. Har kun billeder hver for sig. Tak for tippet <3 Knus E

 2. Hvor er han cute jeres Kurt :-)
  Dejligt med en date night, det er jo vigtigt at få holdt ved lige.
  Brystvarmer, det har jeg ikke før hørt om.
  Et tip til megen god brystmælk er fennikelfrø, kom dem i noget kamillete og vupti masser af mælk.
  Jeg ammede min datter i næsten tre år på det tip.
  Mange gode filmstunder ønskes I alle tre og en god weekend :-)

  1. Tusind tak Tina <3
   Brystvarmere er sådan nogle kæmpestore ammeindlæg i uld (agtigt) der kan holde hele brystet varmt. Godt til at modvirke brystbetændelse og ikke mindst hvis man, som jeg, har meget mælk og det nemt staser op eller bliver til knuder.
   Tak for tippet. Kan se at der er fennikelfrø i min ammete, men ved ikke helt om jeg tør fortsætte med den så ;) Har SÅ meget mælk, hehe.
   Tusind tak <3 Kram E

 3. Det lyder fantastisk med babyboble og date night. Og både dig og Kurt ser helt forrygende ud <3
  Vi så "Coco" på Netflix den anden dag. En Pixar tegnefilm, men simpelthen så fin og god, med dejlige Disney-budskaber om at værne om familien og de ældre generationer. Både min kæreste og jeg stortudede til sidst over alle de følelser, der var i filmen, om end det "bare" var en tegnefilm. Kæmpe anbefaling herfra!
  Nyd weekenden og jeres barselsboble. Det lyder fantastisk med filmaftener i sengen alle tre <3
  Knus

 4. Kære Emily

  Du lyder lykkelig, lærende og helt normalt. Jeg fortæller på ugentlig basis til mine piger på 13 og 18 år hvor meget de igennem livet har lært mig – lige fra de kom – om ubetinget kærlighed, usikkerhed og sårbarhed og hvordan hvert enkelt (lille) menneske nok skal vise vejen og med tiden selv finde vej❤️Små historier fra deres hverdag, hvor jeg blev klogere på dem, mig selv og livet.

 5. Ih hvor ser du skøn ud – kæmpe tillykke altså! <3

  Min kæreste og jeg er begyndt på The Affair – en serie på netflix. Den er VIRKELIG god! Hvert afsnit varer ca en time, så det er lige ligesom en mini-film ;)

  Nyd boblen! Min mindste lillebror er 18 år yngre end mig, og i mandags begyndte han i skole – helt uforståeligt! Jeg føler han kom til verden i går. Tiden går alt for hurtigt!

  Knus

 6. Du ser skøn ud! Glæder mig sådan til at følge med i dit nye liv <3. Jeg kan anbefale The Loudest Voice på HBO som handler om FOX news og dets opstart. Ellers kan jeg “Inside Out” hvis I er til animationsfilm. Den hyggeligste Disney-Pixar når det er bedst om at finde sig selv og hvad der gør en glad :-)

 7. Lykke-Per er helt fantastisk og kan ses på Netflix. Hvor 2. sæson af mageløse Mindhunter lige har fået premiere. Eller var det måske udelukkende film, du var ude efter? Tillykke med lille Kurt – han ser så sød, så sød ud ❤️

  1. Jaaaa tak for at minde mig om Lykke-Per, den må jeg da se!
   Og Mindhunter! Har set første sæson, men kan ikke helt finde ud af om jeg tør se 2. Eller gør jeg? Forsvundne børn og sådan er måske lidt for meget til mit emotionelle stadie pt… hmm… Knus E

 8. Stort tillykke! Det er de mest fantastiske dage, som jeg ville ønske, at jeg kunne gøre om og om igen.

  Vi så Always be my maybe på Netflix den anden dag. En sjov, hyggelig og letfordøjelig film :)

 9. Kæmpe tillykke med Kurt – han er alt for nuttet ud! Jeg var så ked af det, da min kæreste skulle starte på arbejde efter 14 dage og jeg kunne slet ikke overskue hvordan jeg skulle komme ud af sofaen :)
  Jeg vil gerne anbefale The Florida Project, hvis I ikke har set den. Virkelig finurlig, fin og sørgelig film. Den ligger på filmstriben så det er også helt gratis :)

  1. Sådan en dag havde jeg i går. Altså den hvor man ikke helt ved, hvordan man skal klare sig alene hjemme… I dag er det heldigvis bedre <3
   Tak for tippet! Klem E

 10. Your name på Filmstriben! Den fineste, mest magiske film jeg længe har set – og jeg er endda slet, slet ikke til manga. Den skal lige i gang, men lover det er de første 20ish tvivlsomme minutter værd

 11. Stort, stort tillykke!
  Filmstriben (bibliotekernes udlejning med 3 gratis film pr måned) har så mange gode film! Fx filmen “what If” med Daniel Radcliffe. Det er en virkelig fin film, som man også godt kan overskue at se med sådan en lille størrelse på maven (:

 12. Åh hvor jeg savner, da mine børn var så små ❤️ jeg elsker tiden med en nyfødt. Jeg kunne gøre det igen og igen ? Min yngste er 8 mdr. Og jeg synes jo, at det max kan være et par måneder siden, at hun kom til verden inde i vores stue. Hun kravler, rejser sig op, lægger an til at ville lære at gå. Og jeg kan slet ikke komme over, at hun ikke længere er min lille skinke, der bare lå der på legetæppet. Alle dage med ens børn har en slags magi. Men de første uger ér bare noget helt for sig selv.

  1. Kan levende forestille mig, at de næste 8 måneder kommer til at suse afsted og at min lillebitte pølse pludselig er stor. Så herligt, men også bittersødt.
   Stort knus E

 13. Fra en fellow-barsels-boblende: lidt gammeldags, men jeg er vild med DR’s app og pt. programmerne med Anne og Anders i mellemøsten som varer halvanden time pr program

 14. KÆMPE tillykke igen <3
  Skøn, skøn, skøn læsning, Emily! Nyd det alt hvad I kan…
  Tiden flyver og alligevel står noget stille, som du skriver!
  Jeg elsker, at I allerede har været på jeres sædvanlige date – det er mega sejt. Det bliver jeg vildt inspireret af her 8 mdr. efter min lille kom til verden.
  Du beskriver det hele så fint, især det med at leve i et parallelunivers (det føler jeg stadig til tider)
  Jeg elsker at læse med, og det bliver ikke mindre af de her indlæg med baby.
  Kh

 15. What We Do In The Shadows på Filmstriben. Under halvanden time, hvilket giver en fair chance for film uden (mange) afbrydelser.

 16. Først og fremmest: Stort tillykke med lille Kurt. Hvor er han fin! <3 Og hvor er jeg glad for, at du har tid og overskud til at skrive lidt herinde. Det er så hyggeligt at følge med i.

  For det andet: Hvordan i al verden finder man ud af, hvad man må og ikke må spise som gravid. Jeg havde ingen anelse om, at man ikke måtte spise burratta. Er der en bog eller? Det bliver måske snart relevant for mig at vide. ;-)

  1. Tak, hvor er du sød <3
   Du får en folder hos lægen ;) Og du må godt spise burrata, hvis den er pasteuriseret og det er det meste ost i Danmark. Dog er det en god idé lige at spørge. Så upasteuriserede oste, råt (og rødt) kød og rå fisk skal man holde sig fra. Mht fisk, så går det dog hvis det har været frosset til -22 grader og det har det meste sushi-fisk i Danmark (hvis de lever op til reglerne altså). Men koldrøget laks er hverken varmebehandlet eller frosset, så det skal man holde sig fra (det fandt jeg først ud af alt for sent) grundet listeria. Kram E