Augustønsker

Intentioner og ønsker. I august vil jeg…

 • Kysse mit barn og fortælle ham, hvor højt jeg elsker ham. Mindst 100 gange om dagen.
 • Huske at sove en lur, når Kurt sover. ‘Bare’ en gang om dagen. Men shit hvor er det svært. For i samme tidsrum kunne man jo lige nå et bad. Eller en mad. Eller at læse lidt. Eller vaske tøj. Eller…. Jeg har aldrig rigtigt været god til det med at nappe en lur (elsker til gengæld at sove om natten), men det må jeg vist hellere lære.
 • Børste mine tænder. Mindst en gang om dagen… To har det på en eller anden måde med ikke at være så let, nu hvor alle sædvanlige (egenpleje)rutiner er lidt oppe i luften.
 • På date-night med min mand. Vi plejer jo at holde date-night hver onsdag og vi planlægger at holde fast i traditionen, selvom det nok bliver med modifikationer det næste stykke tid. Men det gør heller ikke noget. I aften er planen således, at vi skal på Corsa Pizza, der ligger tæt på, hvor vi bor og parkere Kurt udenfor, mens vi spiser en hurtig pizza (med burrata!). Og så bagefter en tur på Ismageriet, hvis jeg får lov at bestemme.
 • Plukke blomster på min altan. Så hyggeligt at kunne lave små ‘markbuketter’ af det, jeg selv har sået og dyrket og som nu blomstrer så fint.
 • Læse én artikel i avisen om dagen. For at prøve at stimulere hjernecellerne lidt. Vi holder Weekendavisen (og Zetland men det er en anden snak) og kan godt lide, at der således er ‘avis til hele ugen’ og at jeg ikke får (helt så) dårlig samvittighed over ikke at nå at læse den, som hvis det var en avis, der kom dagligt. Når jeg blot én artikel i hver sektion, føles det som lidt af en bedrift og jeg er glad.
 • I babybio at se Once Upon a time in Hollywood. Hvis vi tør. Altså ikke se filmen, det tør jeg bestemt (og glæder mig!). Tænker dog det er nu, hvor han sover godt og længe, at vi skal gøre det…
 • På aftentur i Tivoli. Vi har årskort og bor i gåafstand, så det kunne være et hyggeligt sted at trille med barnevognen og måske dele en gang churros i samme åndedrag.

Jeg ser især frem til…

 • At Kurt skal møde Penny. Havde egentlig planlagt at vi skulle op til mine forældre i weekenden, men de lover skybrud (og Nikolaj kan jo ikke være inde i huset pga. Penny), så måske vi udskyder det eller finder på en anden løsning. Ikke så skægt for faren at skulle sidde ude i vores telt (omend det er et stort og hyggeligt telt), mens resten af familien hygger inde i huset…
 • At nyde og strække babybobbel-følelsen så længe som muligt. Vi har ikke travlt med noget som helst og tager en dag ad gangen.

 

Månedens (drømme)outfit…
… glæder mig til (og frygter) at prøve mine jeans igen. Og så håber jeg også, at der fortsat bliver mulighed for at lufte sommerkjoler. Har et par stykker, jeg meget gerne vil nå at lufte, inden det bliver efterår.

Jeg skal spise…
… meget og varieret! Har aldrig før været så sulten som nu og vil gerne honorere det, ved at sørge for at kroppen ved, at der er rigeligt med ressourcer at producere mælk af. Stornyder at drikke kaffe med piskefløde (fløde – også pisket til skum – er min ‘guilty pleasure’ no. 1) og i det hele taget tanke op på især masser af forskelligt fedt foruden selvfølgelig frugt, grønt og kvalitetsprotein. OG så skal jeg spise burrata og koldrøget laks og andet, der var forbudt under graviditeten.

Det skal jeg lytte til…
… lydbøger og podcasts, når vi er ude at gå tur. The High Low er stadig en af mine favoritter indenfor sidstnævnte og jeg føler, at jeg lige bliver opdateret på verden og tidsånden + får inspiration til et par artikler at læse, hver gang jeg lytter med. Og det trænger ammehjernen her til. Har allerede lavet de underligste ting på den konto: I forgårs kunne jeg ikke udtale ‘registrering’, dagen inden smed jeg bioaffaldet i fryseren og i går skar jeg mig i fingeren, da jeg skulle skære en bolle over – slet og ret fordi jeg slet ikke var opmærksom på, hvad jeg lavede. Beklager også alle slåfejl ;)

Det skal jeg se…
… The Handmaid’s Tale på HBO. Nu skal det endelig være. Først fik jeg at vide, at vi ikke skulle se den, mens vi prøvede (og kæmpede for) at få et barn og siden, at jeg ikke skulle se den, når jeg var gravid. Men nu, nu skal det altså være. Derudover – og i en helt anden genre – er vi startet helt forfra på Friends, det er altså hyggeligt, skægt og let og passer perfekt, når man er træt og følelsesladet og sprød i kanterne.

Jeg skal læse…
… Omrids af Rachel Cusk. Jeg nåede halvvejs i den inden jeg fødte og glæder mig til at læse den færdig. Men nu må vi se, hvordan det går med det.

Månedens drøm…
… at tage til bryllup næste weekend igen. Vi har takket nej til selve festen, det var lidt for stor en mundfuld for så lille en fyr og for slet ikke at tale om forældrene, der endnu er så grønne i forældreskabet. Men jeg håber sådan, at vi kan få det til at klappe, så vi kan tage med i kirken og lykønske brudeparret efterfølgende. Og så jeg kan få en lille dosis bryllup. Det er jo det bedste.

Jeg er taknemmelig over…
… at være blevet mor. Og hvor rigtigt det hele viste sig at være. At vi hele tiden gik og ventede på lige netop Kurt. Det kunne ikke have været nogen anden ♥

Jeg gider ikke...
… at Nikolaj skal på arbejde igen. Vi har haft det så uendeligt hyggeligt de seneste små, to uger og jeg kommer virkelig til at savne ham. Men så er det jo godt, at han kommer hjem igen hver eftermiddag.

… flashe vores pakkepost. Igen. En gang må være nok. Men sådan kan det gå, når man ringer på midt i en amning.

 

(Visited 6.313 times, 2 visits today)
Kurt

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Åhhh, hvor er det godt at have dig tilbage på bloggen. Tænk, at man kan savne sin yndlingsblogger så meget :D Jeg glæder mig meget til mere af dig og mere af Kurt!

 2. Det bliver noget rod med AHT også som nybagt mor. Du kan sagtens. Men hav Kleenex klar?

  Og jeg flashede skorstensfejeren i sin tid, så til denne gang har jeg købt en “barselskåbe”, som jeg hurtigt kan tage på. Jeg troede det var pakkeposten (og at han kom med en tremmeseng, som jeg ikke kunne overskue at skulle hente på posthuset dagen efter, så han måtte lige få lidt ekstra med), men det var så skorstensfejeren, der så skulle ægte ind og være der i 20 minutter mens jeg havde bar røv og ammebryster all over…..

  1. Modtaget!
   Hahaha… vi må ikke håbe skorstensfejere, postbud m.m. har følt sig krænkede ;)
   Møs

 3. Vi kæmper også, og jeg er netop opereret for en graviditet uden for livmoderen, hvor min venstre æggeleder blev fjernet, og jeg har PCOS, så kampen blev lige lidt hårdere og sværere. Ikke desto mindre har jeg fint kunnet se The Handmaid’s Tale uden problemer. Den er barsk, men det tror jeg, den er for alle.

  Måske er det bare mig, der er blank, men hvorfor kan Nikolaj ikke være i huset hos dine forældre pga. Penny? Eller, har jeg misforstået noget? ?

  Endnu engang tillykke med lille Kurt. Læste dit indlæg omkring navnet, og det gav så god mening for mig (og min mand). Vi har også et halvt for sjov kaldenavn, til den baby vi prøver at lave, og nu er jeg spændt på, om det ender med at blive navnet, når han/hun en dag kommer til os, ligesom Kurt blev det for jer.

  1. Emily har tidligere nævnt at Nikolaj er allergisk overfor Penny – derfor Penny nu bor hos forældrene ?

  2. Ej for søren, sikke noget rod. Håber det bedste for jer, det skal nok lykkes <3 Men det er så pissehårdt mens man er i det! Du er sej!

   Har linket til indlægget mht Penny i teksten nu, men ja, som Helle skriver, så bor Penny nu hos mine forældre :'( Men jeg ser hende dagligt (ikke lige nu men ellers) og går ture med hende og vi er stadig en stor del af hinandens liv. Når det skulle være, er det endt ret lykkeligt.

   Åh så spændende og ja, man skal passe på med den slags arbejdstitler, de har det med at sidde fast ;)
   Kram
   E

 4. Stort tillykke med jeres fine lille fyr ♥️ når du får tid og overskud vil jeg mega gerne høre lidt mere om hvad du spiser ift at holde produktion oppe – noget særligt der kan anbefales? Ideer til morgen, middag og aften og der imellem??

  1. Min produktion er i den høje ende, men har læst flere steder, at det er godt at sende et signal til kroppen om, at der er MASSER af ressourcer, mens man etablerer amningen. Så det er ikke dér man skal begynde at gå på slankekur/tænke på at smide graviditetskiloene. Jeg forsøger at spise sundt og varieret og rigeligt. Tænker især i fedtstoffer og alle mulige forskellige. Så både avocado, nødder, fed fisk, piskefløde, smør, kokos, æg, skaldyr, olivenolie osv. osv.
   Stort kram E

 5. Jeg har set første sæson af Handmaid’s tale og jeg synes den var barsk, men til at overkomme. Men nu er jeg gravid og kan slet ikke komme i gang med sæson 2. Heller ikke selvom min kæreste holder mig i hånden ?

 6. Jeg fik Jehovas Vidner til at vende om, da jeg stod med en baby i fuld gang med amningen – da de så forleden kom igen, midt i et bleskift (kategori 4 = fire vådservietter) “slap” vi igen ?

 7. Vi har set hele THT her over sommeren – vi har ét barn og jeg er gravid med nummer 2, jeg vil sige der var episoder hvor jeg hulke græd og fik sagt til min mand: Det her må man simpelthen ikke byde sig selv som mor og gravid. Når det så er sagt, så SE den. Den er fantastisk og så godt filmet. Jeg glæder mig enormt til sidste afsnit af sæson 3 i aften og kan ikke vente til sæson 4 kommer!

 8. Det lyder så dejligt det hele <3 I er virkelig et skønt forbillede, og lille Kurt er bare for lækker! <3

  Jeg troede Penny boede ved jer i lejligheden? Bor hun permanent ved dine forældre? <3

 9. Stort tillykke med lille Kurt – han ser skøn ud.

  Men jeg er altså ked af at høre, at burrata har været forbudt under din graviditet. Hvis det er pga. listeriarisikoen, så er det en udbredt misforståelse, at man ikke må spise (i hvert fald dansk-produceret) burrata. Det er lavet af pasteuriseret mælk, så ingen fare der!

  1. Tis altså… nå, men så ved jeg det, til hvis der bliver en anden gang. At jeg bare skal huske at spørge om den er pasteuriseret. Tak <3 Klem E

 10. Ej, ej, ej hvor er jeg blevet hooked på The High Low. Taaaak for det. Ha ha. Deres accent er som smør for øregangen. ? Fin podcast.