Juliønsker

 

Intentioner og ønsker. I juli vil jeg…

 • Fejre min fødselsdag. Den ligger en uge inden termin, så synes det er svært at gøre for meget ud af det, men tænker også det er synd, at lade den gå helt i glemmebogen.
 • Se Richard Mosse-udstillingen på Kunstforeningen Gl. Strand. Det er ham med de pink billeder af krigslandskaber i Congo, som mange af jer nok kan huske fra for et par år siden.
 • Nyde barselslivet og dvæle over morgenmaden og læse avis hver dag.
 • Til Grøn Koncert og høre Anne, Sanne og Lis. Så den gammel cirkushest kan få lidt festivalstemning. Endte med at vælge Roskilde fra, men en lille dag til Grøn Koncert ville være herligt. Og så er det dejligt tæt på, hvor vi bor.
 • Bade. Og helst med Penny-svømmehund. Jeg har altid været glad for vand, men er kun blevet et endnu større badedyr (også bogstaveligt talt, haha) af at være gravid.
 • Købe et komfur. Formentlig brugt, men skal lige sætte mig ind i det. Vores nuværende er tussegammelt og vores ovn er 3 kvarter (!?!) om at varme op til helt almindelige 200 grader. Nu går den ikke længere. Og ja, det er redebygningen, der er stukket af. Men egentlig rart at få gjort kål på alle de hængepartier.
 • Se og følge med i Tour de France. Holder af uransalige årsager mægtigt meget af lige netop dét cykelløb og for mig er juli lig med Turen.
 • Sove i teltet i sommerhuset. Er ikke sikker på, det er et hit med en nyfødt, så vil gerne nå et par gange inden.
 • Meditere og lave vejrtrækningsøvelser. Både for at koble af, men også som fødselsforberedelse.
 • Lave ingenting, stene serier og bage mit barn færdigt.

Jeg ser især frem til…

 • At føde vores barn. Hvis det sker i juli altså. Måske han lader vente på sig til starten af august.
 • Værdsætte og nyde, at vi lige nu stadig ‘bare’ er os. Det er så speciel en tid også, selvom vi glæder os umådeligt til alt vi har i vente.

Månedens (drømme)outfit…
… ingenting! Vitterligt. Vil helst bare være nøgen.

Jeg skal spise…
… jordbær og hindbær med fløde. Og kirsebær i lange baner. Og grillede pølser og grøntsager på altanen. Og chokoladeis fra Ismageriet. Og Toast Skagen. Og dadler. Sidstnævnte skulle være genialt op til fødslen. Bare prøv at google ‘date study labor’.

Det skal jeg lytte til…
… lydbøger. Ved ikke hvorfor, men har slet ikke lyst til musik for tiden. Men har Vegetaren, Til min søster, Bryster skal hoppe når man hikker og Idioten på min lytte-læse-liste.

Det skal jeg se…
Working Moms på Netflix. Og så drømmer jeg også lidt om at barselshygge den med nogle af mine gamle yndlingsfilm. Breakfast at Tiffanys, Dirty Dancing, Cabaret og måske også Pride & Prejudice (den gamle BBC-miniserie med Colin Firth selvklart, ikke noget nymodens pjat).

Jeg skal læse…
… Et rigtigt liv af Katrine Marie Guldager. Og en bog om amning.

Månedens drøm…
… en tur i Tivoli og en tur i biffen. Ambitionsniveauet er lavt nu.

Jeg er taknemmelig over…
… at jeg lige om lidt skal opleve mine nærmeste blive far, bedsteforældre, tanter osv.

… at jeg har haft så god en graviditet. Dygtige, kloge krop.

Jeg gider ikke...
… blæsevejr og bananfluer.

… alt skraldet på Islands Brygge. Elsker at bo her, men om sommeren ligner her en slagmark. På trods af masser og atter masser af affaldscontainere. Gør mig ked, at folk er så ligeglade og at se alt det skrald flyve lige i havnen og dermed havet.

(Visited 3.461 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. Dejlig liste!
  Af læsestof kan jeg varmt anbefale Ina May Gerskin’s guide to Chile Birth – en fantastisk amerikansk jordemoder der deler positive fødselsberetninger fra seje kvinder de sidste 40 år, både hospitalsfødsel, hjemmefødsel og fødsler på “the farm”, den fødeklinik hun har startet. Den var super empowering for mig at læse op til min første fødsel.

  1. Ej tusind tak for tippet, den lyder da så herlig, den må jeg se om jeg kan få fingrene i. Kram Emily

 2. Godt valg af yndlingsfilm! Jeg genså Nothing Hill og The Sound of Music sidste uge, og det kan altså noget at gense gamle favoritter. Hvis du er på jagt efter nye serier får Grace and Frankie på Netflix mine allervarmeste anbefalinger. Jeg kan ikke erindre andre serier der har fået mig til decideret at laugh out loud ligeså meget, og jeg har set adskillige af de sjove serier. Og i biografen vil jeg anbefale Booksmart, den er vidunderlig.

  Derudover, hvad ville du sige til hvis Tarzan kommer på din fødselsdag, eller har du en anden ønske dato? Jeg ville personligt forsøge at holde på ham til den 31., så han kan dele fødselsdag med Harry Potter, men det er nok bare mig.

  Mathilde

  1. Hvor er du god, tak for tips <3

   Jeg gad nok allerhelst 27/7, men det er fordi jeg har noget med 7. Men han skal også være hjerteligt velkommen på min fødselsdag.

   Og skulle det ende med den 31/7 er det også mere end perfekt. Harry P er ikke den værste, man kan dele fødselsdag med <3
   Kram E

   1. … det kan man jo ikke fortænke dig i. Jeg vil derfor foreslå at du popper d 7/8. Glimrende dato. Glimrende.

 3. Jeg genså Pride & Prejudice serien (selvfølgelig den fra BBC) i sidste uge!! Så god altså ❤️

 4. Jeg vil SÅ gerne høre hvor du ser p&p henne? Jeg havde den engang på dvd, men den er forsvundet, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor den kan ses ☺️

  1. Jeg har den på dvd ;) Men den må næsten være til at streame et sted. Håber jeg da. Det er vist en stakket frist det med dvd’erne. Klem E

 5. Hel lavpraktisk anbefaling til ny ovn. Det er selvfølgelig smart at købe brugt, men nye ovne (altså inden for de senest år) har typisk rigtig gode energimærker og er derudover rigtig hurtige til at varme op. Min ovn som efterhånden er 3 år gammel bruger lige under 7 min på at varme op til 200 og så er den fuldstændig kold udenpå. En nyere ovn har også den fordel at den typisk rammer den temperatur, den siger den er ;)

  Men altså hvis man kan finde en halvny brugt, ville det jo være det bedste af begge verdenen.
  Derudover er Tænk jo rigtig gode til lige præcis test af sådan noget.

 6. Prøv at finde en ovn der er kold uden på, Snart har du en lille gut der står og laver baby ballet ved barren og klasker på ovnen, så cute!

 7. Når man googler ‘dadelstudiet’ kommer der to hits til emilysalomon, et til en polsk side og noget som jeg tror er kinesisk ?
  ‘Dadler før fødsel’ eller ‘eating dates before giving birth’ giver lidt mere mening.