1 måned som mor


Eftersom bedste Frede netop har afsluttet sin morføjlteton; “X måneder som mor”, så tillader jeg mig at tyvstjæle konceptet og ‘starte forfra’. Jeg er langtfra så sjov som Frede, så det bliver selvklart ikke det samme, men jeg synes nu alligevel, det er hyggeligt at have et fast månedligt indlæg med op- og nedture fra morlivet.

Here we go:

 • Hvorfor er der ingen, der har fortalt hvor afsindigt varmt, man får det EFTER man har født? Troede, jeg havde det varmt i graviditeten, men det var ingenting i forhold til de første uger efter fødslen. #misswettshirt
 • Toffifee er lækkert til morgenmad, når natten har været nederen. Og der er da nødder i. #helsekost
 • Det er sandt, hvad alle siger. De der første par uger, hvor man er hjemme begge to, er det vildeste og helt honeymoonagtige. Hårde også, men fuldstændigt magiske. Kan blive noget så sentimental over, at de er slut. #babybobbel
 • Når man har taget buksedragt på. Og har barnet i vikle. Og skal tisse. #selvmål1
 • Amning. Halleluja! Vidste godt, at det ikke var ‘bare lige’, men det viste sig ikke at være ‘bare lige’ på helt andre punkter, end jeg havde troet. Altså for mig. For jeg har masser (!) af mælk og barnet spiser fint og flot. Men jeg er hele tiden 2 sekunder fra en brystbetændelse, især hvis jeg ikke holder melonerne (og fødderne) varme. Hej gigantiske brystvarmere i uld og hej hej ammete. Sidstnævnte indeholder fennikelfrø, der stimulerer mælkeproduktionen og drikker jeg sådan en kop er jeg garanteret Dolly Parton-bryster i løbet af nul-komma-fem. #betonbryster
 • Har aldrig skulle tilegne mig så mange nye skills, på så kort tid eller på så lidt søvn før. Alle mødre (og forældre) er for seje! #stejllæringskurve
 • Barselsbesøg er lidt af et tveægget sværd. For på den ene side vil man gerne vise poden frem OG snakke om ham og fødslen og alt andet, der knytter sig til barnet. Nå ja, og det ER hyggeligt at se familie og venner. Men på den anden side orker man ikke rigtigt at have gæster. Slet ikke hvis de ikke har noget spiseligt med. #showmethecookies
 • Jeg synes vitterligt, det er for hyggeligt med et spædbarn. Havde regnet med at knuselske ham og alt det der, men shit hvor er det også bare optur. Ved godt alle ikke har det sådan og det er mere end ok (forstår også godt oppositionen), men jeg nyder altså at pusle, amme og ‘lege’ med ham. Det kom faktisk lidt bag på mig. Har aldrig rigtigt haft noget med så små børn at gøre tidligere, så det var en positiv overraskelse. #babyoptur
 • Når Kurt bare allerhelst vil skide i en ren ble. Uanset hvor sent jeg skifter ham i løbet af en vågentid, så venter han lige, til der er ren ble, før han slipper tordenvejret løs. Gerne når han lige er blevet puttet. Må arbejde lidt på, at gøre ham mere miljøbevidst. #pengetræønskes #ellerbletræ
 • Og ja, apropos tordenvejr, han prutter og bøvser, som en granvoksen mand. Kan blive helt bange. Og lidt stolt. #morsdreng #farsdreng
 • Det der med, hvad der kommer ud af barnet, har jeg aldrig før forstået, hvordan forældre kunne tale SÅ meget om. Nu sender jeg mms’er til AC med bleindhold og får tilsvarende retur. Sammenlignende studier af remoulade, tynd remoulade eller meget tynd remoulade. #ohnoyoudidnt
 • Har allerede taget tusindvis af billeder og film af vidunderbarnet og nænner ikke at slette et eneste. Heller ikke de dårlige. For det er jo stadig et billede af mit barn. #stoltmor1
 • Når Kurt sover, ser jeg ofte på de tusindvis af billeder og film af Kurt, jeg har på telefonen. #stoltmor2
 • Vores lille dreng har lidt ret svært ved at finde ro, når han skal sove lur om dagen (han er –  7-9-13 – bedre til det om natten), men med en hue lidt ned over øjnene, så går det lettere. Overvejede således i et svagt øjeblik, om man mon kunne få en lillebitte sovemaske str. baby. #tvangshatten
 • Jeg har aldrig før været så ked af det helt ind i sjælen, som når Kurt græder og er urolig og jeg ikke kan finde ud af, hvad der kan løse det. Når man føler man har prøvet alt og man bare har en ked lille mus, der måske, måske ikke har ondt i maven. #iwilldoanythingforyou
 • For ja, det virker som om han bikser lidt med den mave on/off. Ret normalt for denne alder, men stadig ualmindeligt ubehageligt (for moren). Derfor prøver jeg også at lade være med at drikke kaffe bl.a. Også selvom kaffe er sådan ca. det i hele verden, jeg har mest lyst til. #selvmål2
 • Nogle nætter er det virkelig nederen at skulle op og fodre. Andre er der et eventyrligt slør over alt, og jeg bliver helt varm om hjertet og sidder og kigger forelsket på mit barn og tænker at intet i verden er som før. På den virkeligt gode måde. #bellanotte

(Visited 11.717 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

38 Kommentarer

 1. Haha, virkelig gode punkter. Min søn er 3 måneder og har i perioder også bøvlet lidt med maven, og når det har været værst, har min mand kigget på mig og sagt at det næsten ser ud til at jeg har det værre end vores søn ?? Og med hensyn til bleer og deres fyld … Bare vent til der (måske) lige pludselig ikke er så meget “aktivitet”. Har sjældent været så begejstret for noget, som da der kom en fuld ble på dag freaking 10 ??

  1. Så sandt ;) Altså det med, at det måske faktisk er værst for moren ;) Og kan levende forestille mig, hvor meget man kan gå og vente på en bæ, når det vender. Kram E

 2. Sådan en hyggelig liste :) Min datter er tre år og jeg tog også virkelig (!!) mange billeder, da hun var baby. Nu begynder jeg at få påmindelse på snap og på min telefon om billederne, jeg tog for tre år siden. Og jeg sidder faktisk og tænker “Gud det er godt hun er blevet kønnere”, og dengang synes jeg virkelig bare, hun var det smukkeste i verden. Haha. Men det er nu meget betryggende at vide, at man kun synes de bliver mere fantastiske, som tiden går (og mere irriterende også <3).

  1. Pukka Motherkind. Eller det vil sige, drikker den netop ikke (længere) fordi jeg får for meget mælk ;) Men den virker, kan man sige. Klem E

 3. Amen, man oplever jo bare, at det mange andre mødre taler om (arp, farven i bleen, ammeteknik osv) pludselig bliver det mest relevante i verden☺️??? Et tip til det der med nattefodring, er at blive øvet i liggende amning. Til sidst løftede jeg mig bare fra side til side af baby og blundede gennem natamningerne. Det fungerede for mig/os☺️??

 4. Et fif til at lukke af for verden, er en nusseklud, som kan lægges ned over barnest øjne, så der bliver mørkt. Min søn er 3 og den skal stadigvæk med i seng, dog ikke over øjnene mere ;)

  1. Smart, det må jeg prøve. Dog møffer han meget rundt, så tror den vil glide af, men det er forsøget værd :) Knus E

 5. Åh varmen efter fødslen. Det havde jeg helt glemt!! Måske derfor ingen fortæller om det…
  Barsel er så hyggeligt. Jeg elskede det også og kan godt savne det, men jeg synes også min datter bliver sjovere og sjovere. Det bliver kun bedre at være mor!

 6. White noise som de kalder det i USA hvor vi boede med nr 1 er ethit til at berolige…tørretumbler, støvsuger, vaskemaskine og ikke mindst el tandbørsten som lå til tider i hans fodende om natten (blot nederen at den slukker så hurtigt)

 7. I forhold til det med at skide i en ren ble – det lyder måske skørt, men du kan prøve at holde ham henover håndvasken eller toilettet, når du skifter ham. Så er chancen, for at han gør det der, ret stor. Og så har man lige sparet en ble?

 8. Åhhh ja, de der natamninger kunne være stride, men det var også der, hvor jeg oplevede de vildeste lykkerus.
  Mine unger er 11 og 9 år nu, men vildt hvordan nogle af de der oplevelser og stemninger fra den tid bare har brændt sig fast ❤️

  1. Ja, jeg kan blive helt høj der om natten, det er som om stemningen bare er en anden. Helt stille og fint og man kan bare sidde der og se forelsket på sit lille vidunder. Stort klem E

 9. Kæmpe hyggelig liste ☺️

  I forhold til det der med maven så havde vi glæde af at gå til osteopat – vores søn var ret smal i bækkenet, hvilket er ganske normalt, men det gav nogle trykforskelle i hans lille system…

  Og så kan laktocare eller et andet mærke af d-vitamin med mælkesyre anbefales – da kokosolie i de normale kan være meget hårde for deres små maver ☺️

  Bliv ved med at tage en mio billeder for pludselig er han 10 måneder og har ændret udseende flere gange uden man har lagt mærke til det… Tiden flyver i den der barselsbobbel…

  1. Jeg donerer gennem Kvindemælkcentralen på Hvidovre Hospital. Mælken bliver fordelt herfra til hospitaler på Sjælland, hvor det (primært) er for tidligt fødte eller børn af mødre med kræft, der får den <3 Klem E

   1. Tak fordi du har det overskud (ikke kun af mælk)! Min datter kom for tidligt og fik donormælk de første dage, før min egen produktion kom i gang, og hver gang jeg hentede mælk, sendte jeg en kærlig tanke til de mødre som havde haft overskud af mælk og energi til at dele med os <3

 10. Det kan godt være at du er en copycat, men derfor er det sjov læsning alligevel – så fortsæt endelig?

 11. Min søn fik en stofble over sine øjne da han var baby (altså når han skulle sove selvfølgelig) – og den dag idag, snart 10 år gammel, vil han stadig helst puttes med en stofble på sit hoved og over sine øjne ❤️

  1. Det er altså lidt hyggeligt og lidt ligesom, når en undulat eller papegøje, skal ‘puttes’ og får et klæde over buret. Godnat <3 Klem E

 12. Jeg har haft hele to kolikbørn og læst alt, hvad der findes af forskning på området og den bedste nyhed, jeg stødte på, var at kaffe er clearet totalt. Der er masser af studier og ingen evidens for at kaffe skulle gøre noget som helst. Så drik bare dine 3 kopper, hvis det hjælper dig! (Når først mælkeallergi er afvist, så er der i øvrigt ingen kendte behandlingsformer, der er evidens for. I dag gætter forskerne på, at det handler om et underudviklet centralnervesystem, og det er kun tid, der kan gøre noget ved det, SÅ hvis det er en snert af sådan noget, han har, så hjælper tiden i hvert fald??).
  Jeg bøvlede også med rigeligt mælk og mælkeknuder etc. Apoteket har sådan nogle varmepuder, man kan varme i mikroovnen, de er geniale lige at proppe i bh’en, når det er oppe over. De kan i øvrigt også puttes i fryseren og bruges til forstuvninger, når Kurt når dertil?

  1. Al kærlighed og en stor virtuel krammer til dig <3 To kolikbørn?! Du fortjener en medalje <3
   Og tak for kaffeopbakning og varmepudetip. Har desværre ingen mikroovn, men måske jeg kan finde et alternativ. Kram E

 13. Fantastiske billeder af jer! ?
  Jeg blev selv mor (for anden gang) til en lille dreng for 2 mdr siden så det er hyggeligt at læse med.

  Gjorde mig lige en tanke da jeg læste punktet om amning – den vælger jeg lige at dele selvom du helt sikkert selv har tænkt tanken ?
  Har selv altid haft masser mælk og en fuldstændig uproblematisk ammestart hvilket jeg bare har været heldig med. Men har masser af veninder der har kæmpet/ kæmper. Både med brystbetændelse, manglende mælk mm. Hvis du døjer med meget mælk og tæt på brystbetændelse så ville jeg ikke drikke ammeteen hvis jeg var dig. Du har jo ikke behov for mere mælk og Kurt skal gerne kunne tømme dine bryster helt når han ammes så der ikke ophober sig mælk i brysterne. Det giver brystbetændelse. Jeg prøvede ammete (plus en hel dag med liggende amning i sengen for at stimulere) når jeg følte at han efterspurgte mere mælk end tidligere og så fandt det hurtigt selv et nyt normalt leje.
  Se bort fra det irriterende velmenende råd, men synes også det er dejligt når der gøres plads til at dele af egne erfaringer ?

  Rigtig god weekend ?

  1. Nej, du har SÅ ret. Det er også derfor jeg er stoppet med ammete (har skrevet “hej hej ammete” altså som i “farvel ammete”), men kan godt se, at det let kan misforstås ;)
   Så det er et godt råd <3
   Kram E

 14. Vil du fortælle hvor dit fine mønstrede halstørklæde er fra? Det ligner uld. På en story idag?

 15. Der er intet bedre end at være mor. Inden jeg fødte forstod jeg vitterligt ikke alt det der “stop tiden” forældre altid siger, jeg synes tiden sneglede sig langsommere end dengang man gik i folkeskole og ventede på uret ringede ud fra sidste time fredag eftermiddag. Men nu… Min dreng er 6 1/2 måned gammel. Jeg har det som om vi næsten lige er kommet hjem med ham. At han næsten lige har lært at trille. Og jeg får bare tårer i øjnene over at jeg endelig forstår. Tid bliver virkelig tydelig når man får børn. Og alt spildt tid på uvenskab, dårlig arbejdssplads og hvad ellers der stjæler, er bare ikke det værd.