Weekend-tid

Lille, lyserøde læse- og sovehule. Hvor yndigt altså. Billede herfra

Weekend. Hurra! Eller faktisk ikke helt. For denne weekend er jeg alene hjemme. Altså sammen med Kurt selvfølgelig, men faren skal til julefrokost i den anden ende af landet. Gys. For i min barselsforskruede hjerne (er sikker på medbarslende, der også uge efter uge kampglæder sig til fredag eftermiddag forstår), så betyder det, at der denne gang er 12 dage mellem den ene weekend og den anden. Denne her weekend tæller slet og ret ikke. Fordi vi ikke er to.

Det kan jeg godt se, er en noget kedelig indstilling og jeg mener det nok heller ikke helt så sort/hvidt og bliver sikkert (og forhåbentlig) positivt overrasket. Og igen, kæmpe cadeau til alle solomødre derude, I er for vilde ♥ Men lige nu føles det altså lige dele angstprovokerende og hyggeligt. Jeg er halvvejs bange for at være alene om at holde fortet og halvvejs glæder jeg mig over at have min mindste, bedste ven helt for mig selv, hehe.

Jeg har puttet hyggelige ting i kalenderen, besøg hos mormor, morfar og Penny i dag og babysvømning søndag, hvor bedsteveninden tager med. Og så skal jeg spise træstammer og se Den store bagedyst.

Og hygge med og kysse på og lege med min lille dreng. Og ligge med ham i min arm, mens han sover lur og jeg læser avis. Satser jeg i alle tilfælde på…

Jeg håber, I får verdens bedste weekend. Hvad end den byder på årets første julefrokost (inklusiv kopimaskinekysning med ham den søde eller måske efterfølgende tømmermænd i kombination med små børn), sofahygge, opgaveskrivning eller noget helt fjerde, fortæl mig endelig, hvad I skal, hvis I lyster ♥

Her er om ikke andet lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med i weekenden:

Obama ved det.

Vores drøm om en tur til Berlin i år lever stadig og jeg har nærstuderet Emmas guide til byen.

The Crown er tilbage lige om lidt og traileren tegner godt.

Helt sikkert konstrueret, men OMG hvor cute altså!

Kun 3 af Sundhedsstyrelsens mange råd til nybagte forældre er vigtige at følge. Siger de selv.

Networking for introverte.

Hvorfor du skal tracke dit affald i en uge (inden du køber dig fattig i ‘zero waste’ gear).

Bananmuffins med tosca-topping? Kæmpe ja tak! Og jeg ved det, for jeg prøvesmagte dem i går.

Hvad skete der egentlig med skovbrandene i Amazonas efter (vi og) medierne glemte dem igen?

Samtlige Matt Damon-film ranglistet. Elsker den mand. Og sådan er det.

Er du en skabsdame eller printerkvinde?

20 spørgsmål til mit girl crush for tiden (aka. Frederikke Legaard fra Den Store Bagedyst).

Og så i disse julefrokosttider: Utroskab er en ekstremt almindelig handling.

 

Prøv Zetland i to måneder for en halvtredser

Følgende er reklame. Og et godt tilbud til både dig og mig :)

Måske I har lagt mærke til, at jeg ofte linker til forskellige artikler hos Zetland her i Weekend-tid? Det har de i alle tilfælde hos Zetland, da de kunne mærke trafikken herfra, så I må have været en del, der har haft lyst til at kigge nærmere på de artikler, jeg linker til. Så herligt. Og jeg forstår det godt. Jeg er selv en mere end begejstret (og betalende) bruger gennem de sidste to år og holder især af deres artikler om forældreskab, klima og kultur. Og hapser også gerne lidt politik nu og da. Ovenfor er det artiklen om Sundhedsstyrelsens råd til nybagte forældre, den om brandene i Amazonas og den om utroskab, der kommer fra Zetland.

Jeg er vild med, hvordan jeg nemt og mundret får serveret et par (ofte anderledes) ‘tophistorier’ i min indbakke hver dag. Hvordan jeg kan lytte til artiklerne, når jeg ikke har øjne eller arme fri til at læse. Og hvordan jeg får en ugentlig opsamling og således føler mig opdateret. Nice og nemt.

Hvis I har lyst til at prøve Zetland i 2 måneder, så kan I som læsere af bloggen oprette et prøveabonnement her for 50 kr. Det er 1/3-del af normalprisen og vores aftale fungerer sådan, at hver gang en af jer signer up, så donerer Zetland 200kr. til bloggen, for nu at være helt transparent. Så på den måde kan du altså lave en éngangsdonation til mig på 200kr. for 50kr. og samtidig prøve et nyt medie. Alle vinder ♥

Hvis ikke du er interesseret og bare gerne vil læse de artikler jeg linker til (det kan man nemlig som Zetland-bruger, dele med andre kvit og frit), så er det også bare helt i orden.

 

(Visited 4.511 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Tak for endnu et hyggeligt weekend-indlæg, Emily. Og hvor er det bare et fedt samarbejde med Zealand! Jeg stornyder virkelig, at du deler artiklerne – og har også allerede planlagt at blive kunde, når jeg bliver færdig med studiet til sommer. Men med det tilbud, vil jeg da lige overveje, om det alligevel kan passes ind i SU-budgettet nu – har jo også brug for at læse andet end journalartikler og mit speciale ;-)
  Kram til dig og rigtig god weekend med lille, nuttede Kurt <3

  1. Det var så lidt og det er jeg glad for at du synes. Og ja, det er rart at få ventileret hjernen med lidt nyheder og indsigt. Uanset om man skriver speciale eller er i babybobbel, tror jeg det er sundt ;) Kram lige tilbage <3

 2. Kender det så godt med fredag er en festdag selv på barsel, fordi man så er to i et par dage. Det er jo myggehårdt at være selv hvis ikke der er afbrækket i weekenden med far ☺️ Er i København i weekenden, og skal på BogForum med min mor og søster???

  1. Tak for forståelsen. Følte mig lidt som et utaknemmeligt skarn, da jeg skrev det. Åh det lyder herligt, håber I har haft en god omgang dametid på Bogforum <3 Kram E

  1. Det var så lidt og selv tak, håber du bliver glad for det og får læst/lyttet til nogle gode artikler. Knus E

 3. Det er sjovt som det med weekend ændrer sig med antallet af børn. Og jo det er stadig hyggeligt med weekend, men jeg kan nogen gange godt se frem til mandag morgen hvor de store er i børnehave og jeg kan slappe lidt af med baby ☺️

  1. Haha… dét kan jeg altså levende forestille mig ;) Håber I har haft en god weekend uanset hvad. Kram E

 4. Det er en virkelig fin guide, hun har lavet. Min far har boet i Berlin i 20 år, så jeg har selvsagt været der maaange gange. Mange af stederne er virkelig gode. Jeg vil også anbefale jer C/O Berlin, som jeg med garanti tror er noget for jer og så vil jeg tilføje et smut forbi East Side Gallery, som er den oprindelige mur (1,5) bevaret og udsmykket af diverse kunstnere.
  God tur!!

  1. Hvor dejligt. Det er jeg glad for at høre og tak for endnu et par tips :) Stort knus E

 5. Jeg har været på bogforum, hvor jeg blandt andet hørte Lotte Kaa Andersen snakke om hendes triologi, hvilket fik mig til at tænke på bloggens bogklub. Hvad er udsigterne til bogklubben begynder igen, eller er det uforligneligt med en baby?

  Derudover, efter du har nævnt træstammer så mange gange, er de særligt udvalgt fra specifik bager, eller er det ‘bare’ de lokale?

  Håber det går godt med den lille og i nyder jeres alene weekend sammen.
  Mathilde

 6. Det ser ud til, at der er linket til Sundhedsstyrelsen-artiklen to gange – altså i stedet for utroskabs-artiklen til sidst. Er det mon ikke en fejl? :-)

 7. Som udenlandsdansker er det meget interessant at læse Zetland artiklen! Nogle gange, don’t hate me, så virker til at danske forældre slår knuder på sig selv i al den danske velstand og service for at opfinde problemer, som egentlig ikke behøver at være der? Hvorfor siger jeg dette? Fordi vi har oplevet at få baby i et land uden nogen form for sundhedsplejersker (eller jordmødre, eller mødregruppe, børnepenge, omsorgsdage, betalt barsel osv, det er en anden sag). Og jeg forstår godt, at det er stressende at skulle rydde op for at få besøg – men det er det også at skulle ud i myldretiden, for os en travl metro, men en 4 dage gammel bebs, fordi han skal måles og vejes og bare tjekkes, som sundhedsplejersken jo ellers ville. Her er der sgu ingen der kommer (gratis!) ud til nybagte forældre. Det er en helt vanvittigt service man har i DK og at man bliver fulgt i et helt år, det er så crazy, når man har set alternativet. Naturligvis skal det ikke stresse, ej skal man føle at man er til eksamen, når man får besøg. Men, hvis vi får en baby i dk, så vil jeg stornyde, at der er nogen der holder øje, kommer med fif og gode råd, og som man kan snakke med om trivsel osv. Har ofte hørt fra danske veninder, om “sundhedsplejersken da ikke har fortalt mig dit og dat?” Og må bare le, for nej i andre lande får man ingen råd, ingen vejledning. Du er 100% alene i forældre rollen og må trawle gennem Google hele tiden for at sikre dig, at du og baby er nogenlunde med. Der nævnes at man jo netop har internettet osv nu om dage, men det er altså sygt angstprovokerende at have det som eneste autoritet på området, når det gælder baby! Som sagt, ingen mødregruppe (eller tid til det, der er man tilbage på arbejdet) heller til at sparre med. Vi har gået til de sædvanlige tjek med baby igennem det første år, men ingen (ingen!) har snakket med os om hvordan forældrerollen går, udover det klassiske tjek ved 6 uger til lægen. That’s it! Og det er ikke for at negligere, at nogen kan få stress over de besøg, men bare en venlig påpegning om, at man nogle gange måske laver problemer ud af noget, som virkelig virkelig er et I-lands fænomen. Tror at man vil fortryde det enormt hvis man får afskaffet sundhedsplejersken, for den går man sgu ikke igen, hvis det spares væk!

  1. Puha Sofie, det kan jeg godt forstå. Og lyder både hårdt og angstprovokerende. Må jeg spørge hvor du bor? Spændende med alle jer der læser med fra andre lande :)
   Forstår dig godt, tænkte lidt à la samme, da jeg for nylig læste en anden artikel, der handlede om tilbuddene til gravide. Personligt har jeg været så glad for sundhedsplejersken og egentlig også alle andre offentlige tilbud i forbindelse med graviditet og baby. Jeg savnede måske et lidt bedre forløb umiddelbart efter fødslen (fødte på Riget, hvor man føder ambulant og ryger hjem 4-6 timer efter barnet er ude), men ellers har jeg tænkt at det faktisk er flot hvordan samfundet er indrettet med sundhedspleje og mødregrupper til nybagte mødre. Også selvom jeg også selv fik lidt stress og præstationsangst ved første sundhedsplejerskebesøg. Følte på en eller anden underlig måde, at det var en eksamen. Men det var jo en idé, jeg selv havde skabt. Kram E

  2. Det er måske også noget med, at vi herhjemme – i vores iver for at sikre alle bedst mulige og lige rettigheder – nogle gange er gået lidt over gevind? Så det nogle gange føles som overvågning og ikke som hjælp. Og her mener jeg ikke ift. rengøring (tror måske ikke sundhedsplejersken kigger lige på det), men mere ift. de mange gode råd som mange sundhedsplejersker forventer, at man følger (og følger op på, om man nu har gjort). Og hvis det virkelig bare handler om d-vitaminer, sove på ryggen og ligge på maven, så skulle det måske bare være fokus, fulgt op af et par måle- og veje-besøg og en forsikring om, at man kommer langt med mavefornemmelse. For der er bare ikke en one-size-fits-all løsning, når det kommer til børn, og det er bare let at komme til at lytte til alle de (velmenende) gode råd i stedet for at se på sit barn og så blive frustreret, når barnet ikke opfører sig, som sundhedsplejersken forventer. Fx sov min datter aldrig særlig godt udenfor i sin barnevogn, og jeg gjorde slet ikke, når hun lå derude (vi bor i hus, og slappede bare bedre af, når hun lå ved siden af mig :-)). Plus at det var tusind gange nemmere at amme hende i søvn og så vippe hende over på madrassen, for ikke at tale om mega-hyggeligt at ligge og putte. Men hver gang, jeg havde sundhedsplejerske, påtalte hun om mit barn nu sov ude, for børn har så godt af den friske luft… Det er et eksempel blandt mange, hvor jeg lidt følte, at jeg skulle stå til regnskab, hver gang hun kom. Og så synes jeg altså, at “systemet” er gået for vidt, og det er nok også lidt det, jeg læser i artiklen. For mit eget vedkommende brugte jeg min mor og svigermor meget – det var guld værd.

   1. Ej, den der med at små børn skal sove ude. Det er så træls og der er mig bevidst ikke særlig mange andre lande, hvor børnene proppes i meget tøj og stilles udenfor i 5 grader. Hos os er det min mor, der hele tiden kører på med den. Især når vi er hos dem. Nogen børn sover bedst ude og andre inde slut prut – og barnets forældre ved sgu nok hvad der er bedst.
    Mht sundhedsplejereske har jeg brugt min helt modsat af dig B. Hun har været den der sagde til mig at jeg skulle gøre det der var bedst for mig og min søn uanset hvad andre mente og sagde. Jeg orker sket ikke råd fra min mor for mig og min søster har åbenbart været verdens nemmeste babyer (eller også har hun glemt alt!). Min sundhedsplejerske var også en virkelig god støtte for mig gennem et mega hårdt ammeforløb der desværre endte med at mislykkedes, men det var så rart at have hende og snakke om det med. Alle andre havde så mange ideer og “gode” råd.
    Jeg tror jeg har det ligesom dig Emily; jeg synes de offentlige tilbud er en stor støtte og hjælp. Men jeg tænker også det meget afhænger af de mennesker man møder i systemet :)

 8. Håber at du fik nydt din weekend med din lille mand og dejlige planer. Der er altså også noget særligt over at opleve ting alene med barnet.

  Jeg er ofte alene med vores tre (8-10 år) og engang imellem kan jeg få dårlig samvittighed over for min mand, at jeg har mange og rigtig dejlige oplevelser med børnene uden ham. Det kan både være de hverdagsagtige ting og rejser.

  Vi har feks lige tilbragte en forlænget weekend i Disneyland i Hong Kong uden ham. Men håber at han kan nyde vores oplevelser igennem vores fortællinger. Og så stiger morselvtilliden altid lige lidt efter sådan en omgang alene ☺️

  1. Det gjorde jeg og det gik over al forventning og var faktisk så hyggeligt.
   Åh det kan jeg godt forstå, ja det er et tveægget sværd det der. Inden vi fik Kurt, så jeg det ofte som om ‘kvinden ofrede sig’ for at være sammen med barnet, mens jeg nu synes det er manden (eller den forælder der nu engang er mest væk m/k), der har det værst, fordi han misser tid med barnet.
   Og hørt mht morselvtillid! Hvor er du i øvrigt mega sej altså, både at være mor til tre (er der tvillinger i blandt?) og at tage dem på weekendtur til Disneyland. Sådan! Kram E