Gingerbread cookies uden sukker

Jeg havde egentlig ikke troet, at jeg ville nå at bage julesmåkager i år, men i denne uge har vi været i sommerhus og et sæt ekstra hænder i dagtimerne, har givet rum til alskens hyggelige sysler. Altså ikke, at det ikke er hyggeligt at passe Kurt, men I forstår nok, hvad jeg mener. Og således har jeg både nået at læse en bog (næsten) færdig, fået skimmet alle sektioner af avisen og ikke mindst fået bagt de her nuttede, små gingerbread-egern.

Til gengæld måtte jeg så også tage til takke med sommerhusovn, der tydeligvis havde sit helt eget liv. Og altså leverede små egern i mange, forskellige farver. Selvom de er bagt lige lang tid og på samme plade. Alle er dog fint gennembagte, så jeg ser på det som et charmerende plus, at det er en broget egernflok.

Jøsses, hvor jeg i øvrigt glæder mig, til Kurt (forhåbentlig) har lyst til og kan være med i køkkenet om et par år. Har selv så gode bageminder med både min mor og mormor og glæder mig til at give bageglæden videre.

 

Jeg har lavet en sukkerfri ‘honningkage’-dej med Stevia Sweet og det er selvsagt lidt af et benspænd, for sukker kan altså noget ift. at hjælpe sprødhed på vej, men det endte noget så lykkeligt med småkager, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Præcis som honningkager skal være det.

Og man behøver selvfølgelig ikke lave dem som egern. De kan udstikkes eller skæres i alle former, man kunne have lyst til og pyntes efterfølgende. Et chokoladeovertræk ville heller ikke være helt dårligt.

Pssst… Min opskrift på sukkerfrit banana bread og mere om hvorfor jeg bruger stevia.

 

Gingerbread cookies

30 egernsmåkager, antal afhænger af størrelse på udstikker

100 g smør
1/2 tsk stødt nellike
1 tsk stødt kanel
1/2-1 tsk stødt ingefær
1 æg
1 dl piskefløde
4 dl hvedemel
1 dl Stevia Sweet Crystal
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver

 • Opvarm smør og krydderier i en gryde.
 • Hæld piskefløden i en skål og slå ægget ud i skålen. Pisk det sammen og tilsæt smørblandingen langsomt, under konstant omrøring.
 • Bland de resterende tørre ingredienser sammen med SteviaSweet Crystal og rør det forsigtigt i.
 • Rør det til en jævn dej, men uden at røre eller ælte for meget/længe.
 • Dæk skålen til og sæt dejen i køleskabet ca. 1. time.
 • Forvarm imens ovnen til 175 °C varmluft.
 • Tag dejen ud af køleskabet og rul dejen ud på køkkenbordet med mel i ca. 2-3 milimeters tykkelse.
 • Udstik små kager ved hjælp af udstikkere, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
 • Bages i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
 • Dvs. et sted midt imellem de lyseste og de mørkeste af mine ;) Forhåbentlig har du en ovn, der varmer lidt mere jævnt end den jeg brugte.

 

Find mange flere opskrifter med Stevia Sweet her og lær mere om hvad stevia er her.

Jeg ønsker jer den bedste weekend.

Forhåbentlig fuld af julebag og -hygge ♥

 

(Visited 4.343 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

 1. Lækkert! Hvis man nu gerne vil bage med almindelig sukker – hvor meget skal der så i?

 2. Måske lidt et longshot.. Men ved du om man stadig kan anskaffe egern-udstikker? Dine småkager er da noget så søde, og jeg tror, de vil give nogle kæmpe stjerner hos mine små nevøer! <3

 3. Hvor ser de lækre ud og skal da bestemt prøves her i huset :-)
  Tak for altid god inspiration og en glædelig 7.december til du og familien :-)