Sukkerfrit banana bread og smoothie med bær

I samarbejde med Stevia Sweet.

Hvad jeg fik til morgenmad i morges? Bare et par skiver hjemmebagt banana bread med peanutbutter og så en smoothie med bær og avocado til. Stille og roligt.

Sagde ingen træt mortype nogensinde. Men ikke desto mindre skete det og det var noget så rart. Jeg er sådan cirka verdens største morgenmadsentusiast (og -spiser) og jeg har været lidt ked af min noget kedelige (men hurtige) morgenmad på det seneste. Og længe leget med idéen om at lave et sundere banana bread eller ditto muffins, som jeg kunne bage en aften og så nyde godt af de følgende morgener. Måske endda fylde i fryseren.

Muffins’ne er stadig på tegnebrættet, men i går bagte jeg et herligt banana bread uden sukker og så lødigt og med så nyttige sager i, så det faktisk er helt tilforladeligt, at spise det som morgenmad eller eftermiddagssnack.

Jeg har længe været glad for at søde med stevia, især da jeg for alvor bekæmpede min PCOS med bl.a. kostomlægning og derfor undgik sukker fuldstændig og jeg er så glad for endelig at have fundet et stevia-produkt, der også fungerer mere end godt at bage med i Stevia Sweet Crystal. Og nej, man kan ikke kalde min diæt for tiden for sukkerfri. Men jeg ved, hvad der er godt for min krop og jeg påtænker snarest at gå lidt mere tilbage til min gamle livsstil, der i al sin enkelhed går ud på at spise mindre sukker og mere grønt.

Men lad os komme til det sjove. Opskriften på både banana bread og en lækker smoothie med grønt og bær, finder du nedenfor.

Sukkerfrit banana bread med nødder og kokos

– et ‘brød’

100 g kokosolie eller smør, smeltet
1 dl Stevia Sweet Crystal
3 æg, gerne ved stuetemperatur
2 bananer, modne (jo mere jo bedre)
1 banan til ‘pynt’
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1-2 dl grofthakkede nødder, jeg brugte pekan og valnød
evt. 50 g hakket, mørk chokolade*
1/2 dl kokosmel
3,5 dl sigtet speltmel eller almindeligt hvedemel**

 • Sæt ovnen på 175 grade og smør en brødform på ca. en liter (23×12 cm). Eller beklæd den med bagepapir.
 • Pisk Stevia Sweet og smør (eller kokosolie) grundigt sammen i en stor skål. Brug gerne en elpisker. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk grundigt til det er lyst og luftigt.
 • Pisk så de mosede bananer i.
 • Bland alle de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt i bananmassen med en stor ske eller dejskraber. Du skal kun røre til melet lige akkurat er blandet med. Lidt klumper (sikkert fra bananerne) er helt ok.
 • Hvis du skal have nødder/chokolade i, så bland det forsigtigt i dejen, uden at røre for meget.
 • Hæld dejen i brødformen og skær ‘pyntebananen’ over på langs og læg den oven på kagen. Tryk den let ned i dejen, men ikke for meget. Kagen hæver nemlig.
 • Bag kagen midt i ovnen i ca. 45-50 min. til den er gylden og du kan stikke et træspyd i den, uden at det kommer op med dej på.
 • Lad den køle af i formen i ca. 10 min. og tag den så ud og lad den køle af på en rist i 20 minutter inden den spises. Hvis du kan vente så længe :)

‘Brødet’ kan holde sig et par dage på køkkenbordet i en pose eller tildækket i formen, i en lille uges tid i køleskabet og kan også fint fryses. Frys det evt. i skiver, så er der altid til en hyggelig morgenmad.

* Kommer man chokolade i, så indeholder brødet selvfølgelig lidt sukker fra chokoladen (med mindre den er sukkerfri). Jeg brugte en god, mørk en med en høj kakaoprocent.

**Man kan også bruge almindeligt fuldkornshvedemel (det gjorde jeg) eller glutenfrit mel (Jyttemel eller lign.), men så hæver kagen/brødet ikke så meget og bliver lidt mere bastant, men er stadig lækkert. Helt op til en selv :)

Tip: Lun evt. en skive banana bread på brødristeren og nyd den med peanutbutter eller smør på.

 

Smoothie med bær, avocado og spinat

– 1 glas

150 g frosne blåbær (evt. miks af blåbær og hindbær)
1/2 avocado
1 håndfuld spinat
1/2 tsk vanillepulver
1-2 tsk Stevia Sweet flydende med agave
evt. saft og skal af 1/2 citron
Havremælk eller vand

 • Kom bær, avocado og spinat i blenderen. Hæld havremælk eller vand på og blend. Ønskes en tyndere konsistens brug mere havremælk eller vand.
 • Smag til med stevia og evt. citron og blend igen.

 

Hvis du har lyst, kan du blive lidt klogere på Stevia Sweet i denne lille video og i denne FAQ.

(Visited 6.540 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Godt at høre ;) Og du kunne da have fået smør eller peanutbutter, hvis du ville <3 Møs

 1. Lækkert! Husk at fødevarestyrelsen anbefaler at koge frosne bær (hvis det ikke er egen avl) for at undgå norovirus/roskildesyge. Kh Sofie