Barselsferie i bjergene

Om præcis en uge propper vi baby, pakkenelliker og os selv i bilen og kører sydpå mod Frankrig. Vi skal nemlig på barselsferie. Og jeg glæder mig. Det tror jeg også drengene gør. I alle tilfælde den store af dem. Hele 4 uger hvor vi skal være sammen alle tre. Vi skal ned til Alpeland og stå på ski, gå ture, spise croissanter hver morgen og vigtigst af alt være sammen som familie. Lege med vores lille fyr, sove formiddagslur i trippelske og hygge os med eftertryk. Vi får også lidt gæster undervejs. Venner der har en særlig plads i Kurts liv og som vi skiftevis kan stå på ski med. Og som måske kan passe Pølsen i ny og næ, hvis vi er heldige, så Nikolaj og jeg også kan komme ud på tur sammen.

Vi er allerede i gang med det helt store pakkecirkus. Mest på listeplan og så er jeg så småt begyndt at pakke mine egne sager og lidt af Kurts. For hvad og hvor meget skal man lige pakke, når man har en 5 måneder gammel baby med? Hvad er nødvendigt og ikke til at opdrive langt oppe i bjergene i Frankrig. Og hvad kan man egentlig godt undvære. Og hvor meget kan man så selv have med, når Tetris à la bagagerum skal gå op og alle nødvendighederne er på plads?

Alle tips, tricks og idéer fra de af jer, der har været på en længere rejse med en lille baby, modtages med kyshånd. Vi er endt på at satse hele butikken og køre over natten (har lejet en liggelift til Kurt) og så håber jeg bare, at han er med på den version. Alternativet var at bide turen over i tre og så køre om dagen med to overnatninger. Nu må vi se, om vi ender med at fortryde, at vi ikke tog den løsning, men krydser fingre for, at det går glat.

(Visited 8.909 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Hvor lyder det dejligt – rigtig god tur!
  Jeg ville prioritere at pakke bleer (som godt nok fylder en del, I know) samt vådservietter. Det er sjældent, at man kan opdrive parfumefri udgaver af disse ting sydpå.
  Kh.

 2. Jeg ville prioritere skumvaskeklude (hvis I bruger det). Min datter slår ud af vådservietter – selv de parfumefri, og på ferie i Spanien var det umuligt at købe dem, selv på apoteker og selvom vi havde dem med inde og vise dem et eksemplar.

  Og så bleer… ?

 3. Vi kørte (!) gennem Europa til Spanien i efteråret med 7 mdr baby og det gik super. Vi kørte dage, så havde en del overnatninger på vejen og lavede en tur ud af den del også. Ang pakning kommer meget an på om I har vaskemaskine ved destination – det letter en del! Så behøver man faktisk ikke pakke så meget tøj til hverken store eller små (havde dog alligevel pakket for meget til min datter ?). I al tilfælde er parfumefri (Hånd)vaskemiddel en god rejsemakker, da det kan være svært at opdrive. Vi havde medbragt 3 pakker bleer, da jeg havde læst det med mangel på parfumefri versioner sydpå, men min mand troede æk på det og de 3 pakker var kompromiset, da det jo ik var nok til de 5 uger vi var væk ? Vi ku altså godt finde parfumefri bleer i de store supermarkeder/hypermarkeder (carrefour i Frankrig fx) og i Frankrig fandt jeg også parfumefri vådservietter, dem havde jeg dog pakket riiiiigeligt af ? havde uåbnet pakke med hjem. Det jeg ikke fandt syd for grænsen var bleposer! De er ellers gode at have når man er på farten. Vi var os glade for at have et babytæppe med hun ku tumle på med sit legetøj og som hun kendte, man ved aldrig helt hvad der er hvor man kommer frem. Sikke en roman! Men rigtig god tur ♥️ Det blir fantastisk.

 4. Det lyder som en dejlig plan. Må jeg spørge, hvor I har lejet liggelift? Jeg vidste ikke, at barnet måtte ligge ned under kørslen – det ville også løse et problem for os, da vi også gerne vil køre sydpå med vores lille datter :-)

 5. Jeh var på ski med min datter da hun var 6-7 mdr og det eneste man rigtig bruger er bleer, en lille bitte smule legetøj og stofbleer. Hun var lige begyndt at kravle, så det eneste keg syntes var rigtig rart var et tæppe hun kunne være på på gulvet. De franske alpe hytter har stengulve og de slår hårdt og ellers har de et ok beskidt tæppe som regel også. Så ville jeg tage uld sokker med til ham også! Hvis i handler i carrefour eller super U i Bourg Saint Mourise, har de øko bleer, øko baby mad, og lugtfri servietter, selvom vi kørte med klude. Du gav lige en ide til hvad man kunne gøre i stedet for den klassiske solferie på en barselferie, så glæder mig til at følge med.

  Ps min svigerfar synes det er genialt at han hedder Kurt (det hedder han storebror) han var helt sikker på det var et navn der ville uddø. :)

 6. God tur vi var også på barselsski i Frankring med vores dreng da han var 6 måneder. I skal helt sikkert pakke vådservietter (i Frankrig putter de parafume i) og bleer (de koster et ondt år i Frankrig). Derudover kan det være rart at have svesker med, hvis den lille får hård mave. Det gjorde vores og de var ikke til at opdrive. Når I kommer derned vil jeg anbefale jer at købe baby solbriller, da lyset og sneen kan være skarp ☀️❄️

 7. Det lyder bare skønt med barselstur sydpå – hav en skøn tur! Håber, der kommer lidt på insta dernede fra ?

 8. Det lyder som verdens bedste ide til en barselsferie?
  Vi har en bolig i det sydfranske, og er der derfor ret meget. Jeg ville klart prioritere at tage skumvaskeklude med (hvis I bruger det), da det er u m u l i g t at opstøve i la france. Som andre skriver er der altså fin mulighed for at købe ordentlige parfumefri bleer (de har jo også bla Aldi i Frankrig, og vi sværger til Aldi bleer herhjemme) og parfumefri vådservietter (selvom der lige skal åbnes og duftes en del før man finder frem til dem). De har ‘kendte’ mærker som mam og Nan erstatning osv. Også øko-erstatning hvis det er noget I bruger. I det hele taget kan man jo købe det meste, de er ret civiliserede når det kommer til stykket? og så må du huske at gå i monoprix og shoppe lækkert og kært børnetøj til Kvickly-priser? god tur!

 9. Måske giver det slet ikke mening for jer – men hvis I er dér, hvor Kurt så småt skal til at spise rigtig mad/grød, så overvej, om I skal tage med til det (spisesmæk, service).
  De der første spise-situationer kan være enormt stressende, når man sidder alene med baby – men helt vildt hyggelige, hvis man er to par hænder og har masser af tid ?

 10. Hvor lyder det dejligt med sådan en familietur :-)
  Da vi var børn i min familie var vi ofte på bilferie, vi havde musik med, spil med, legeting med, læsestof med osv. så vi kunne være beskæftigede i bilen.
  Men med min egen datter har vi altid kun været med fly eller bus og det hælder jeg mest til – hurtigt frem og tilbage og mere tid på feriestedet og mindre øv situationer i bilen.
  Men jeg tænker I har styr på det, er top forberedte, får pakket alt vigtigt osv.
  Ønsker jer en dejlig ferie og et super godt nytår :-)

 11. Åh det lyder dejligt!
  Vi bor i de italienske alper og har taget den tur der, det lyder som en go ide ikke at sprede den for meget ud og køre i et hug, godt med snacks ;)
  Og af ting I skal pakke vil jeg sige der er fodkoldt mange steder, uld bodys til den lille lækkerlas. Badetøj måske og en go ansigts creme, den der weleda wind and weather du nævnte var ikke kraftig nok hertil og vores dreng fik et frostbid (i -15) vi var glade for Patagonias dundragtog vanter, vi kører stadig med jakken faktisk og ugg støvler, så cute! Ellers sele og jeg vil sige jeg var tit glad for at ha håndbremse på vores vogn. Og en go kørepose. Go tur!

 12. Jeg har ikke selv børn, så derfor ingen råd – men min mand og jeg er kæmpe skifans, så vil meget gerne høre om jeres overvejelser, der sagtens kunne være relevante for os, når den tid kommer. Hvorfor sne og ikke sol, hvad med årstiden kontra senere på sæsonen med mere varme, hvilken by har I valgt og hvorfor (har I prioriteret en “rigtig” by eller en ren skiby) osv osv. Super spændende! Et enkelt råd har jeg dog på falderebet – når I nu har bil med, så kør til dalen og provianter et par gange medens I er afsted, de der små supermarkeder i bjergene er bare dyre. Rigtig god tur!

  1. Endnu et spørgsmål – hvordan gør I med liftkort? De er jo megadyre for 4 uger, men det kan være I har fundet en smart løsning?

 13. Nu ved jeg ikke helt, hvordan det står til i Frankrig, men jeg bor i Italien og her er det virkelig svært at opdrive parfumefri bleer. Så dem ville jeg personligt ikke gå ned på.
  Rigtig god tur, det lyder til at blive skønt!

 14. Tusind, tusind tak for jeres gode råd og idéer. Det er så værdifuldt. Tak :) Stort knus Emily