Barselsferie i Alperne – Uge 1

Hej fra Alpeland ♥

En uge er rutschet forbi. Endnu en uge fristes jeg til at skrive. Og hvilken uge. For nu har vi været på plads i vores barselseksil i Chamonix i bjergene i Frankrig i præcis en uge.

Turen herned gik så glat, at vi måtte knibe os selv i armen flere gange undervejs. Kurt sov sødt i sin liggelift fra vi kørte af færgen i Puttgarden og til vi ramte Schweiz næste morgen. Med blot to ammestop i løbet af natten, hvorefter han faldt direkte i søvn igen. Da det blev morgen holdt vi et langt stop, spiste morgenmad, hyggede, legede og puslede på en overraskende flot og veludstyret pusleplads (hos Marché, den Mövenpick-ejede kæde der ligger langs motorvejene i Schweiz, hermed en anbefaling) i et par timer og kørte så det sidste stykke af turen med først vågen og siden sovende Kurt i autostol. Og med undertegnede ved rattet op ad bjerget og gennem hårnålesvingene, noget jeg ellers har været lidt betænkelig ved. Men tænkte: “Jeg har i løbet af det seneste år kørt bjergkørsel i den ‘forkerte’ side af vejen i Irland OG født et barn. Det her klarer jeg nemt”. Var pavestolt bagefter. Men altså, turen derned kunne ikke været gået glattere. Tak Kurt for at være sådan en champ. Nå ja, og Kurts far for fortsat at være min yndlingsrejsemakker og for at have planlagt og pakket til UG med kryds og slange.

Den seneste uge har vi hygget og nydt at være sammen alle tre mere eller mindre hele tiden. Vi skiftes til at stå på ski et par timer dagligt, når Kurt sover lur, men ellers stornyder vi alpe- og familieidyl. Tager i svømmehallen, køber flotte, franske kager, kigger på fortryllende solopgange og snakker med alle hunde, vi møder på vores vej. Det tog lige et par dage, at komme helt på plads i lejlighed og nye rutiner og “hvor er nærmeste supermarked og hvem går efter croissanter om morgenen og er der for koldt på gulvet til vores lille fyr” (ja ja, det er virkelig førsteverdensproblemer) og ikke mindst at finde os til rette i at være på ferie med baby. Finde balancen mellem at tilpasse aktiviteter efter lure, men også være smidig og fleksibel i forhold til samme. Og huske at holde ‘pausedage’, hvor der ikke sker noget nyt for Kurts vedkommende, hvor det lille hovede kan få ro til at fordøje. For det er noget helt, helt andet at være på ferie med en baby, men også helt vidunderligt. At være så meget sammen og dele og opleve den rivende udvikling han er i lige nu. Mageløst ♥

Jeg vil gerne skrive et mere detaljeret, samlet indlæg om al lavpraktik omkring vores barselsferie, hvis der er stemning for det, men ellers kommer jeg bare med små updates hernede fra foruden lidt andet indhold, jeg har i pipelinen. Skønhedsfavoritter, boganbefalinger, nytårsforsæt m.m.

I dag holder vi en hjemmehyggedag, vasker tøj, spiller spil, handler, ser The Crown og jeg arbejder lidt. Og så pønser vi på, at tage ud at spise frokost sammen et hyggeligt sted. Og måske købe et par Moon Boots til mine evigt kolde fødder.

Jeg ønsker jer en dejlig mandag ♥

Klem
E

 

(Visited 5.127 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Til kolde foder kan jeg virkelig anbefalede Timberlands Authentic med foring, ikke den flottest sko, men genial til kolde vinter gårture i sne.
  Jeg har haft den med en hele skisæson i Østrig, vandre med den i Lappland og brugt den en hel masse ind i mellem. Men et par skisokker i er det næsten umulig for mig at fryse i den og den er behagelig at gå i selv om det er flere timer gennem sneen.

  1. Tusind tak for tippet, dem vil jeg se nærmere på, hvis jeg kan finde dem i en butik hernede :) Klem E

 2. Hvor lyder det dejligt!
  Jeg kunne godt tænkte mig mere lavpraktik ? Vi skal afsted til marts (godt nok med vores til den tid 15mdr gamle søn). Og måske I slet ikke har de udfordringer, men vores faste familielejlighed ligger en god gåtur fra liften (inkl undergrundsbane) og ved liften plejer vi at leje ski-depot og dér at skifte til skistøvler og hente ski. Og jeg kan simpelthen ikke se hvordan det matcher at min mand og jeg fx kan mødes i bjerget og spise frokost med resten af familien. Og skifte tjans.

  Og så alt muligt andet også, haha. Hvordan ser jeres dag ud?

  Det er første barnebarn der er med, så jeg forudser allerede en masse udfordringer, som andre sikkert bare ville trække på skuldrene af ;)

  Fortsat RIGTIG dejlig barselstur!
  Charlotte

 3. Det lyder som den bedste barselsferie! Vil du fortælle lidt om hvor I bor og hvordan I har fundet det og om området -hvordan er det med og uden ski og vil det være noget for børn på 10-15 år? ( de har prøvet ski et par gange, så de er ikke så sikre i det endnu) Glæder mig til at følge med på sidelinjen :)

 4. Helt klart stemning for et indlæg om al praktikken vedr. ferie med baby ??
  Vi skal til Bornholm til sommer, og min datter vil på det tidspunkt være ca. 6 mdr., og selvom det ikke er på højde med skiferie og udstyr herefter, så kunne jeg godt bruge et par tricks og tips til pakning ?

 5. Det lyder som verdens bedste barselsferie ??

  Til de kolde fødder kan jeg anbefale et par af Sorels de klassiske. De er dejligt varme, kan snøres lidt til og så står man godt fast i dem. Plus de er vandtætte, så gode hvis sjap og slud (a la DK på en snevejrs dag).

 6. Hej Emily
  Meget gerne et uddybende indlæg om al lavpraktikken! Det lyder som en superfed tur, og jeg vil meget gerne høre mere og have lidt inspiration.
  Forsat rigtig god ferie.
  Bedste hilsner
  Louise

 7. Jeg vil også gerne høre om det lavpraktiske, skal til Sydfrankrig på fire ugers barselsferie i april ?

 8. Åååh, Marché .. det er de eneste rastepladser, der dur. De har så fint et udvalg af frisk mad.
  Der ligger også nogle i Tyskland. Vi sigter altid mod dem på vores bilferier!
  Viel Spaß i alperne ?
  Gitte K

 9. Dejligt at høre lidt om jeres barselsferie – det lyder fantastisk dejligt ? Jeg hepper på et blogindlæg med endnu mere om det lavpraktiske, da vi skal til Østrig med vores datter på 8 måneder om et par uger ?

 10. Vil meget gerne høre en masse lavpraktik så som overvejelser om valg af skidestination, hvor i bor i forhold til byen og skilift, hvad der er smart med baby etc etc! Overvejer samme tur med baby næste år :-)

 11. Så gerne flere lavpraktiske tips – er vild med at følge med i jeres eventyr – ser fabelagtigt ud og hvor er Kurt sej???

 12. Det lyder bare så skønt, Emily! Jeg bliver helt fristet til også at tage på barselsferie :-)
  Nyd det, for som du selv skriver … endnu en uge er rutschet forbi!
  Kh