Januarønsker

Billede fra Charade, en af mine yndlingsfilm. Sådan en herlig film, hvis man er Audrey Hepburn-fan.

Intentioner og ønsker for januar.

(Ej at forveksle med nytårsforsæt. De kommer i et eget indlæg).

I januar (hvor vi er på barselsferie i Alperne hele måneden) vil jeg…

 • Stå på ski. Måske hver dag, måske blot et par gange om ugen. Vi må se, hvad det kan blive til. Uanset hvad, glæder jeg mig!
 • Strikke den cardigan til Kurt færdig, jeg påbegyndte i december.
 • Træne skidt-pyt-musklen lidt igen.
 • Snakke med min mand. Og tæve ham i Sequence og Backgammon. Synes egentlig vores første tid som forældre er gået over al forventning, men ser alligevel frem til mere tid sammen, mens vi er på ferie.
 • Nyde sneen, solen, lyset. Og spise frokost på bjerget.
 • Gøre en indsats for at få talt fransk hver dag, mens vi er i Frankrig. Engang talte jeg det flydende og det her er alletiders mulighed for et reelt brush up.
 • Lære at sætte mit hår på en pæn/praktisk/smart/hurtig måde. Jeg har haft løst hår som grundtilstand de sidste mange, mange år, men med Prins Pølse-Pilfinger på armen koster det for mange hår. Jeg har ikke rigtigt tabt hår her efter fødslen, men til gengæld har Kurt hevet ca. en billion hår ud af hovedet på mig og knækket lige så mange.
 • Grine. Hver dag.
 • I svømmehallen med min lille familie. Og i varme kilder uden. Tænker, at jeg skal have en lille mor-forkælelses-formiddag i eget selskab en af dagene.
 • Face-Time med Kurt med mine forældre. Det er så skægt med video-telefoni. Engang var det den ypperste sci-fi-fremtid og da det så blev en realitet, fandt de fleste det lidt overflødigt. Men halleluja, hvor giver det mening med børn.

Jeg ser især frem til…

 • At gå ture i bjergene med min lille makker på maven. Og min store makker ved min side.
 • Croissanter hver dag.

Månedens (drømme)outfit…

… skiundertøj, strik og ragsokker. Har pakket to trøjer, den ene er den smukkeste hjemmestrik, jeg fik i julegave af en veninde (sødeste gave nogensinde) og den anden er denne skønhed, der var en julegave fra mig til mig. Jeg lavede få, men gode og gennemtænkte (hvis jeg nu selv skal sige det), garderobetilføjelser sidste år, men det kan måske få sit eget indlæg. På den anden side ville det blive et meget kort indlæg. Måske det skal være et ‘Bedste køb i 2019’, så kan robotstøvsuger m.m. også komme med ;)

Jeg skal spise…
… croissanter. Og galette des rois en kage med frangipane (mmmmm….), man spiser på Helligtrekongersdag i Frankrig (og mange andre steder), der smager himmelsk og som gemmer på en lille bønne eller porcelænsfigur. Den der får figuren, er konge for en aften. Og så skal jeg spise ostefondue og 117 af mine andre franske livretter.

Det skal jeg lytte til…
… Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens som lydbog. Ville gerne læse den, men det er ikke helt realistisk og så er det den næstbedste løsning.

Det skal jeg se…
Modern Love på Amazon Prime. Har set et par af afsnittene og det er sentimentalt nuvel, men også så livsbekræftende (og det kan være rart i disse tider, hvor verden – bogstaveligt talt – brænder) og tårepersende på den bedste måde.

Jeg skal læse…
… Pitbull af Anne Mette Hancock. Var mere end begejstret for hendes to første krimier med journalisten Heloise Kaldan i hovedrollen og glæder mig til treeren, der netop er udkommet. Og så skal jeg også tygge mig igennem nogle af alle de mange artikler fra Weekendavisen, jeg ikke har fået læst har gemt fra den seneste måneds tid.

Månedens drøm…

… tror nogenlunde at barselsferie i Alperne med min lille familie ER min drøm. Knib mig i armen en eller anden.

Jeg er taknemmelig over…

… alt fra at trække vejret til at have mulighed for ovenstående punkt. Jeg er så grådlabil (for det meste på den lykkelige måde) for tiden og der er ikke den lille ting, jeg ikke lægger mærke til og værdsætter. Og kniber en tåre over.

Jeg gider ikke...

… elektrisk hår. Har aldrig været slemt ramt før, men for tiden ligner jeg en, der har gnedet en ballon mod hovedet. Hele tiden.

(Visited 5.647 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Rigtig god ferie og kæmpe anbefaling af Anne Mette Hancocks Pitbull herfra. Jeg læste den tilbage i november, da den endnu var en ikke-korrekturlæst PDF-fil, i forbindelse med et interview med hende til en artikel, og jeg har allerede lyst til at genlæse den. Det er den bedste af hendes bøger indtil nu. ?

 2. Aha! Jeg har sådan undret mig over hvordan du kunne få det til at fungere med løst hår og baby – jeg tænkte faktisk lidt om det måske bare var nede når I fik taget billeder ? Nu er min datter blevet stor nok til at sidde bag på cyklen, så jeg har for det meste håret i en fletning, nogen gang fransk version. Det er hurtigt at lave, holder håret samlet (modsat hestehale som jeg ikke synes holder det samlet nok når man bukker sig) og knolden duer ikke længere pga cykelhjelm eller hue. Så – varm anbefaling af fletning herfra ?

 3. Ej! Laver du ikke et indlæg om barsels-frisurer? Jeg er i præcis samme situationen med løst hår som standard og mangler nemme og hurtige løsninger ?

 4. Hepper på et indlæg om nemme frisurer!

  Om det er barsel, eller “jeg er lige hoppet af cyklen og har taget min cykelhjelm af”, kommer vist ud på et, der er et behov for, at det er nemt og hurtigt at få håret op ?

 5. Lyder fantastisk! Ville være meget taknemmelig hvis du på et tidspunkt efter turen ville lave et indlæg om hvordan det lykkes for jer at komme lidt på ski hver for sig og sammen, få lillemusen op på bjerget etc. Vi overvejer nemlig samme tur næste vinter og tænker meget på hvordan man gør det med en baby :-) Anbefaler i øvrigt Vallee Blanche i Chamonix. En fantastisk halv-dags tur på ski ned gennem en dal. Gøres som udgangspunkt med guide. Knus

 6. Elektrisk hår skulle være fordi håret er udtørret.
  Hos mig hjælper en hårkur så det kan du da prøve ?
  Nyd det hele ?

 7. …og måske I allerede ved det – så kan man med det store liftkort til Chamonix også stå på ski i Courmayer på den italienske side. Virkelig godt og nemt terræn. Og GODE butikker i byen. Ved fremvisning af liftkort får man halv pris på tunnelen. Det tager under en halv time at komme til derover. Og man kan ligeledes køre to timer til Verbier i Schweiz – der dur det store liftkort fra Chamonix også på pisterne. Meget vigtigt – tjek webcam for vejret – der kan være STOR forskel på vejret på den ene og den anden side af bjerget.
  kh/tine;o)

 8. 4 uger i bjergene og så i Chamonix! Måske I allerede ved det – med det store liftkort til Chamonix-området gives der ligeledes adgang til at stå på ski i hhv. Courmayeur og Verbier. Courmayeur ligger jo lige på anden side af Mont Blanc tunnelen – det tager under en halv time at køre der til. Der er halv pris på tunnelen ved fremvisning af liftkort. Dejligt og nemt skiløb på den italienske side…og hyggelig by med dejlige forretninger. MEGET vigtigt – tjek vejret evt. via webcam – der kan være STOR forskel på vejret bjergets sider.