Ting jeg skal lave under karantænen

Prøver, at bevare optimismen. Og lader – tydeligvis – hårbørsten ligge. Men hænderne har til gengæld aldrig været renere. 

Det er april lige om et øjeblik, og dermed er det egentlig tid til min månedlige omgang af drømme, intentioner og planer. En pærevælling af ting jeg gerne vil opleve, nå eller prøve. Som regel en blanding af noget, jeg håber at gøre både hjemme, men også ude. Restauranter jeg vil prøve, udstillinger jeg vil se.

Det virker hverken aktuelt, endsige hensynsfuldt at dele den slags lige nu, så her er i stedet karantæneversionen af min månedsønskeliste ♥

Intentioner og ønsker. I løbet af karantænen vil jeg…

 • Bruge håndcreme. Hyppigere. Måske give mig selv en lille tiltrængt manicure. Mine hænder er knastørre af al den håndvask og -sprit.
 • Ordne vores altan. Skure ‘gulvene’, tage julelyskæden ned og plante løgplanter og lidt andet forårsfint. Og hente hynderne til altanmøblerne op fra kælderen. Hvem ved, måske det snart er varmt nok til at sidde ude og spise frokost.
 • Skrive i og få fremkaldt billeder til barnets bog. Har ikke sat så meget som en krusedulle i den endnu, så det kunne jeg passende gøre. Kurt bliver 8 måneder i overmorgen…
 • Bage surdejsboller og dele opskriften med jer, hvis projektet bliver vellykket.
 • Holde filmaftener/date-aftener med min mand. På en eller anden måde bliver det nemt hverdagsrutinen, der kører af med os, nu hvor vi er hjemme, ligesom vi begge arbejder, når Kurt er puttet, for at få kabalen til at gå op. Men et par gange om ugen kan vi godt afsætte til at flette fingre i sofaen.
 • Børnesikre vores hjem. Kurt kravler. Eller pølser sig frem, er det nok snarere, men han kan i alle tilfælde bevæge sig næsten hvorhen han vil og ingen sko eller ledninger kan føle sig sikre.
 • Købe afskårne påskeliljer til indendøre. Jeg har sjældent friske blomster inde længere, men har sådan lyst til at gøre ekstra forårsfint nu.
 • Rydde op i tøjskabet og måske sælge det, der skal ud pr. instagram eller lignende, nu hvor forårets loppemarkeder er aflyst.
 • Forære mig selv et stort påskeæg.
 • Se at få skrevet de indlæg, jeg ‘skylder’ om alt fra vikler til babyudstyr. Men også nogle af dem, der ikke har en døjt med børn at gøre ;)
 • Kunne tage (mindst) 10 armbøjninger på tæerne. Jeg kunne inden jul, men er på forunderlig vis blevet slappere.
 • Afrime fryseren og spise og igennem det meste af alt det, der ligger i den. Måske i omvendt rækkefølge.
 • Holde spilleaften med mine venner på Zoom. Tænker at Bezzerwizzer eller Cranium kan være ret skægge at spille #sammenhverforsig

Jeg ser især frem til…

 • At tale med min mor og mine veninder pr. FaceTime stort set dagligt. Savner.

Månedens (drømme)outfit…

… kører mange variationer af ‘blødt tøj’ på repeat, men længes nok mest efter at dresse up i kjoler. Denne her fra Skall Studio er vist en god mellemvej.

Jeg skal spise…
… kanelsnegle. Og banana bread. Og påskeæg. Og påskefrokost med sild og snaps og hele pivtøjet. Elsker påskefrokost og selvom det bliver en lillebitte en i år, så skal skal det stadig ske.

Det skal jeg lytte til…
… Min søster er seriemorder en finurlig (lyd)bog af Oiynkan Braithwaite.

Det skal jeg se…
 Better Things og Westworld på HBO. Førstnævnte genopdagede jeg i forgårs og fandt ud af at der lå mere end to sæsoner og ventede på mig. Sidstnævnte har netop haft premiere på 3. sæson. Og så er jeg altså også lidt lun på at se den ‘forbudte’ Woody Allen-film A rainy day in New York.

… har man tips til film, så modtages de med kyshånd. Synes ofte vi sidder og bladrer formålsløst uden rigtigt at finde noget, der fænger…

Jeg skal læse…
… i aften (tirsdag) kl . 20 er der læseklub og fælleslæsning live på min instagram. Kig endelig over, hvis I har lyst til at læse med. Vi skal læse novellen Gammelt ægtepar i bogen Må jeg komme med dig hjem af Marie Aubert. Den ligger til udlån på E-reolen.

… og så er jeg også i gang med Venlige øjne på dig selv af Ilse Sand. Om at slippe den dårlige samvittighed.

Månedens drøm…

… cake away fra La Glace. De bringer ud i det meste af København.

Jeg er taknemmelig over…

… alt fra dem jeg bor sammen med, til de mennesker der passer på os indenfor sundhedsvæsenet. Og kassedamerne. De er skisme nogle hverdagshelte. Pas godt på dem ♥

Jeg gider ikke...

… støvsuge.

(Visited 5.796 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. The Tiger King på Netflix!! Ved godt alle snakker om den, men det er virkelig også med god grund.

  1. Ok, nu bliver jeg nysgerrig. Havde ellers afskrevet fordi jeg ikke er så glad for det med vilde dyr i fangeskab på den måde, men tænker der må være en årsag til at alle taler om den. Knus E

 2. CPH:DOX er 100% online i år og kører frem til 5. april, så der burde være en masse spændende film at se. Jeg har planer om at se filmen Woman, efter at have læst en virkelig god anmeldelse af den.

  1. Åh TAK for at minde mig om det Rikke. Så ved jeg hvad vi skal lave de næste par aftener. Og tak for anbefalingen af Woman. Stort knus E

 3. Helt lavpraktisk – hvad du du med puder, hynder, tæpper, nips osv. på altanen om natten? Tager du det ind (og har du et godt tip til opbevaring?), eller får det lov at bo derude sommeren over?

  Her bliver det hele nemlig bare moslet ind på kontoret, og kommer kun ud på altanen når vi bruger den.

  1. Tager ind, hvis det regner voldsomt, eller hvis der er lovet (meget) regn. Vores altan er delvist overdækket, men regner det meget, så bliver der vådt. Har overvejet en hyndekasse eller lignende. Klem E

  1. Det er et Rolex Oyster Perpetual, jeg har arvet fra min mormor. Mit dyrebareste eje <3 Knus E

 4. En virkelig sjov aktivitet med vennerne i corona-karantæne er spillet Drawfull 2! Et hylende morsomt tegn-og-gæt-spil, hvor man kan bruge telefonerne som spillekonsol. Det kan downloades gratis fra Steam, og så deler man sin skærm med vennerne over Skype/Zoom. Vi har haft græde-af-grin-sjove aftener her på det sidste!

  1. Modtaget og tak for tip, vil straks tjekke ud. En græde-af-grin-aften kunne være sagen! Kram E

  1. Dét kan jeg godt forstå. Ønsker dig den bedste indvielse af altanen og takker for filmtips :) Knus

 5. Virkelig dejligt med sådan en inspirerende liste. Når man selv kæmper lidt med humøret i de her underlige tider, er det virkelig brugbart at læse nogle tips til helt lowkey feelgood ting, som man kan glæde sig til og fylde tiden ud med. Tak ❤️

  1. Åh dét er jeg glad for at høre Eva og ja, det er umuligt at humøret ikke får sig en nedtur. Her svinger det meget synes jeg. Stort kram E

 6. Vil anbefale du og din kæreste ser “Breeders” til jeres filmaftener, nu I er forældre. Den er på Netflix eller HBO :)

 7. Tak for de gode anbefalinger. NOTERET!
  Kan du eller andre mon anbefale gode/sjove brætspil til 2 pers!? Forsøger at arbejde mig væk fra skærmen med min mand, når barnet er puttet – tænker brætspil!