9 måneder som mor

mor med baby på armen
 • 9 måneder?!? Altså (næsten) lige så lang tid ude i verden, som inde i min mave. Forstår. Ingenting. #stopsådentid
 • Når ens barn via spark fra puslebordet, giver en så voldsom mavepuster, at man vitterligt er lige ved at gå i gulvet. #karatekurt
 • Han vokser for øjnene af mig. Jeg kigger væk et splitsekund og når jeg ser op igen, er endnu et træk lidt mere ‘lille dreng’ og lidt mindre ‘baby’. Eller også kan han pludselig noget nyt. Vinke, sige ‘dadada’ eller selv sætte sig op. #mageløstogforfærdeligt
 • Når man er hundesulten kl. 21, fordi man nu spiser aftensmad kl. 17.30. Har altid tænkt, det var skørt at spise så tidligt. Det var lige indtil, jeg selv havde et barn, der skulle bespises, bades og puttes. Og gider ikke rigtigt køre to serveringer, så kl. 17.30 it is. #børnefamilieliv
 • Dog kommer han ikke i bad, hver eneste aften. Men måske vi burde. Finder af og til udefinerbare sager under hagerne. Og til tider dufter han lidt… krydret. #fermenteretbaby
 • Kurt er over alt. Over. Alt. Først pølsede han sig frem og man kunne nogenlunde følge med. Nu kravler han rigtigt og rejser sig op ad alt. Og kommer snigende som en glubsk hundehvalp under sofabordet og hapser ens sutsko. Ved ikke, hvad der er med de sutsko, men de er på hans top 5 over yndlingsting. #hvalpenkurt
 • Pusling på puslebord er på stand by pt. Pølsen triller og med en kraft og hurtighed, der gør det både farligt og udfordrende. Og så forstår jeg pludselig også, hvad buksebleer skal gøre godt for. #ninjaskifter
 • Han har hele tiden (minus hans tid som mavebaby) været til den glade side, men nu er han nærmest altid ét stort smil. OG til den meget lattermilde side. For tiden er det især abelyde, der udløser babygrin og så kan I selv regne ud, hvordan jeg lyder det meste af tiden… #kurtgriner
 • Det har muligvis også noget med morens entusiasme at gøre – eller måske det også bare ER fordi han er mit barn – men Kurt er meget, meget begejstret for at se på især hunde og heste, men også andre dyr, når vi er ude at trille. Forleden passerede vi en gigantisk, måske liiiidt skummelt udseende (hvis man nu partout skulle være helt objektiv) hund og jeg udbrød hjerteligt “Ej SEEEEE en fin hund Kurt” hvortil barnet kvitterede med at hoppe ellevild op og ned i klapvognen og grine lykkeligt. Hundens ejer, der vist aldrig var stødt på den reaktion før, og som vist heller ikke havde valgt sin hund for at være nuttet, så først foruroliget ud (var mor OG barn på stoffer?) og gav os derefter verdens største smil. Mine venner driller mig ofte med, at jeg synes alle hunde (selv de allerklammeste gadehunde, jeg møder på rejser) er søde og tror Pølsen ender lige sådan. #kurtsompoulthomsen
 • Det er egentlig godt, at man vokser med opgaven. At den bliver gradvist mere udfordrende. Og at baby er som baby er, når de kommer til verden. For INGEN (ingen! lad være med at gøre det, det er bare tarveligt) skal komme til en nybagt mor og sige “Bare vent, det bliver meget hårdere”, men altså, det gør det jo. Eller det bliver anderledes i alle tilfælde. For jeeeez hvor er der fart over feltet. I kombination med kortere og færre lure og en baby der kan bevæge sig rundt (og lave ulykker), så føles ansvaret for at de klarer den gennem dagen velstimulerede og med livet i behold noget større. Føler, jeg har et øje på hver finger. Og at jeg fortjener en præmie, hver aften når han er puttet og ovenstående er lykkedes nogenlunde. #hvorerminmedalje
 • Indtil nu, har vi haft et ret hyggeligt putteritual. Men så begyndte nogen at trille om på maven og kravle rundt i sengen. Og senest stille sig op i sengen. Så nu holder jeg nogen fast i brydergreb/aflåst sideleje, mens jeg læser Lille Pinds Puttetid. Knapt så hyggeligt måske, men virker stadig. Er til gengæld på skideren, når han lige om lidt bliver stærkere end mig. Eller bliver hidsig over mine wrestling-tendenser (som han underligt nok finder sig overraskende pænt i, eller også er han bare virkelig træt). #duskalsovenutrillepølse
 • Første gang ens barn slår sig. Sådan rigtigt. AV mit hjerte. Det skal jo ske på et tidspunkt. Specielt når barnet er en frygtløs tonser – der i øvrigt græd i lige akkurat 1 minut og så havde glemt alt om styrtet. Jeg havde ondt i maven af ked-af-det-hed resten af dagen… Og blev enig med mig selv om, at han aldrig skal lave noget, der er mere farligt end at spille ludo. #ingenskitilkurt
 • Man ender på en eller anden måde med åndssvagt meget legetøj til sådan et barn. Også selv om det ikke var intentionen. Han er ret ligeglad med 90% af det. 95% måske endda. Især det jeg synes er pænt og ‘godt’. Til gengæld har han nu favoriseret og leget med disse plasticbægre til 15 kr. fra IKEA i en måned i streg. Han elsker dem og vælger dem 9 ud af 10 gange over alt andet legetøj. #detvarsålidt
 • Han sover igennem. Altså ikke altid, men oftere og oftere. Fra den ene dag til den anden. Af og til med en tidlig morgenammer kl 5-ish, og af og til helt fra 19-7. I sidstnævnte tilfælde vågner jeg underligt nok ultra-groggy. Tænker min krop er så uvant med sammenhængende søvn, at den slet ikke forstår, hvad der foregår. #mymindisblown #ognuharjegheltsikkertjinxet

Ps. Flere X måneder som mor.

far, mor, baby og hund
mor med baby på armen, begge smiler stort
mor med baby på 9 måneder
mor sidder i sofa med glad baby
(Visited 5.507 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Jeg har en virkelig motorisk stærk (gik meget tidligt) og aktiv dreng og lyder som om Kurt også er. Wim er altid glad, og keder sig aldrig, da han er utrolig kreativ med at finde på (læs: lave ulykker konstant) . Nå men det jeg ville sige er kom udenfor!! Ude er bedst her må han jo alt. Kravle op på ting og plukke ting og så spiser han også en masse jord og nogle gange en regnorm. Men herude kan han virkelig blive stimuleret og igår lå han i 10 min (uendelig lang tid) og gloede på myre!!! Min dreng er 1,5 og vi har leget ude det meste af dagen fra han var 11 måneder. Og hans første ord var “vov vov” næste var “gravko”.
  Så jeg er blevet en udedame og det er for lækkert!

  1. Hej søde udedame :) Tror også at Kurts første ord bliver ‘vov vov’ (det var i alle tilfælde mit) og god idé med at komme udenfor! Vi må over og låne en plet på Fælleden. Kram til dig og Wim

 2. Hahaha! Jeg er ikke mor, men jeg skraldgriner altid over dine små beskrivelser! ?
  Det er kun lidt akavet, når man sidder på åbent kontor med 4 andre…

 3. De her indlæg er så hyggelige! Især når man har en lille dreng der er et par måneder ældre. Det går jo bare så stærkt!! Skal Kurt i institution og hvornår i så fald?
  Kærlige hilsner <3

  1. Ahmen det går SÅ stærkt. Ved ikke helt om jeg skal glædes over det eller græde. På den ene side er det jo vidunderligt at se dem udvikle sig og på den anden føles det som en serie af break-ups. Som om den lille babyfyr, man lige var helt dus med er forsvundet lidt. Men heldigvis til fordel for en endnu sødere og sjovere…
   Han starter i dagpleje, når han fylder et år og så formentlig vuggestue når han bliver to/hvis vi får plads nogensinde (nr. 65 på ventelisten og der er 12 pladser…) Kram E

 4. Præcis det samme med de skide plastickopper fra IKEA herhjemme – uden sammenligning det mest populære legetøj. De er i øvrigt geniale i badet også, da hullerne i bunden gør, at de både kan bruges til at vaske håret (hvis man har noget ?) + underholde baby ??

  1. Haha… kan høre at du har det præcis med dem som jeg ;) Køber ti sæt næste gang jeg er i Ikea og forærer til alle nybagte forældre i barselsgave fremover. Så kan de takke mig senere ;) Her er de også med i bad, men selvklart ikke til hårvask (kommer det nogensinde?), men til stor morskab alligevel. Kram

   1. Vi har vitterligt købt dem til ALLE vi kender, der har fået børn. Vores dreng på 2,5 elsker dem endnu.
    Det med legetøjet og mængderne giver mening senere. Vi svømmer i Duplo og Brio togbane, og ingen der gad lege med det. Pludselig kom det og nu er alt i brug. Hver. Dag.
    Det med at komme ud er – nok særligt i disse hjemmepassende-corona-tider – eminent! Aldrig har jeg været mere lykkelig for alt det enormt grimme udendørslegetøj vi fik anskaffet. Hej klatretårn, sandkasse og alskens køretøjer. Det giver lige en stille stund til mor og far i solen ☀️
    Hep til alle jer med og uden børn, der holder hovedet og humøret højt ??
    Hilsen en mor til to drenge på 2,5 og 1 år

 5. Nu har jeg efterhånden læst med i en del år uden at give mig til kende. Men nu må jeg altså skrive til dig for at sige, at Kurt da simpelthen er noget af det kæreste og skønneste. Jeg er ellers ikke sådan en, der går og falder i svime, men din søn smelter skisme hjerter.

  1. Dejligt du giver dig til kende Julie og at du læser med ikke mindst <3 Og tak, jeg er jo også selv både forgabt og fortabt i ham, men mit morhjerte svulmer, når andre også siger det. Stort knus

 6. Hej Emily,
  Tak for en god blog :-) det kunne være interessant at høre lidt mere om jeres søvnrutine med Kurt, hvis du en dag har lyst til at dele – samsover i, ammer du ham i søvn, har I gjort noget særligt for at få ham til at sove igennem osv? :-)
  God dag!
  Kh Charlotte

  1. Selv tak :) Vil gerne svare på det her.
   Jeg ammer ham i soveværelset inden han skal sove (ca. kl 19 efter han er nede på to daglige lure) og så sidder vi og krammer og synger en godnatsang. Han er ikke og har aldrig været (med ganske få undtagelser) en baby, der kan ammes i søvn. På en måde ville det være nemmere, men omvendt betyder det også, at faren kan putte, så det er som det er og har også sine fordele. Så lægger jeg ham i sin seng (han sover i en Juno-seng, hvor den ene side er taget af og som er stillet helt op til vores seng. Inden det sov han i Bedside Crib og læser godnathistorie for ham, mens jeg nusser ham. Når historien er slut spiller jeg en sang på sådan en spilledåse/uro og hvis ikke han så er faldet i søvn, så ‘hjælper’ jeg ham lidt ved at ae ham mellem øjenbrynene/ned over næsen, så han lukker øjnene og/eller holde ham let på maven (eller holde ham lidt mere fast, hvis han er i trillehumør, haha). Når han vågner om natten/morgenen kommer han over at ligge i midten og jeg ligger ned og ammer ham og derfra sover han videre i min arm.
   Det var sådan kort skitseret, men måske jeg kan skrive et indlæg om det en dag.
   God dag lige tilbage <3 Kram E

 7. HVAD er det med de hjemmesko? Ham på otte måneder herhjemme er også BESAT! ?

  Eftersom at han lige er en måned yngre end Kurt og nogenlunde følger samme tempo i udvikling, har jeg hver måned glædet mig til at læse dit “X måneder som mor indlæg” for at se, hvad der kunne være i vente den næste måneds tid. Selvfølgelig med blik for at alle babyer er forskellige ? Tak for gode grin og fine, genkendelige beskrivelser af livet som ny mor ☺️

 8. Har aldrig fået så mange tæsk som efter, jeg har fået børn. Først kradser de med deres små negle, hiver i hår, knalder deres små tykke stærke ukontrollerede ben i maven på én osv. Senere vredesudbrud i femårsalderen med spark og skub i raseri. I går to hændelser, hvor først den 8-årige for sjov nikkede mig en skalle, da jeg ville kysse ham. Derefter lillebror, der ville lege pudekamp og lagde så meget kraft i sit slag, at det føltes som en lussing. Ooooookay.

 9. Åh, han lyder skøn den lille Kurt. Min datter på snart 7 år er også fuldstændig betaget af hunde( og alle andre dyr), hun udbryder et åhhhh, hvor er den sød til alle hunde, små som kæmpe store ? Så vi har virkelig skulle være bevidste om, ret tidligt, at lære hende at man altid spørger før man går hen til eller klapper en hund. Men hvor er det noget helt særligt at se den glæde hun finder ved dyr ?

 10. Ha ha ha, jeg elsker det med hunden ??? Altså, og bare fordi hunden har et lidt bryskt look kan den jo godt være sød. Har lige brugt en time på at lege med min overstadige Jack Russell kvart over hentetid, bildte mig ind, jeg gjorde alle de trætte forældre en tjeneste ved at levere lidt underholdning og aflede træthedsrelaterede vredesudbrud hos de 2årige i klapvognene. Har i øvrigt lige tænkt, at hvis Kurt var en hund, var han nok en Jack Russell ?

  1. Ja, er du gal, det er tit de allersødeste og det er så synd at det aldrig er dem, der får klap eller opmærksomhed. Han ville klart være en jack russel. Eller vent, han ville være en jack russel, fransk bulldog blanding ;) Klem

 11. Åhh elsker det du skriver med hunden! Kan genkende det SÅ godt! Mon min baby bliver som Kurt ?☺️

  Alt i alt lyder det til at have været de bedste 9 mdr i dit liv! Han lyder som en fantastisk lille gut og jeres trio helt genial!
  Håber de næste 9 bliver lige så gode ??

  1. Haha… ja, man har nok selv en finger med i spillet mht hundeglæden ;)

   Dét har det virkelig også været. Er så glad for vi fik ham. Tusind tak søde <3