Fine fusser

fodbad

Først og fremmest. I skal nok slippe for at se et (nær)billede af mine fødder, bare så vi har det på det rene og I således tør scrolle ned ad indlægget. For selvom de nu er yderst velplejede og bløde og fine, så stod jeg altså ikke forrest i køen, da der blev uddelt fødder. Eller jo, for de har tjent mig (og tjener mig) mere end godt og de er yderst gode at gå og ikke mindst løbe på. Og det er jo ret beset det vigtigste.

Men kønne, det er de altså ikke. De er små, men brede. Lidt som en andefod. Og med pølsetæer. Da jeg var højgravid sidste sommer, fik jeg en lækker pedicure og lagde resultatet på stories på instagram. Indtil flere søde, medfølende følgere skrev noget à la “Puha, kan godt huske, da jeg var gravid og mine fødder hævede helt op og bandt væske”. Sagen var blot den, at mine fødder ikke var hævede. Og at jeg ikke bandt væske. Mine fødder så ud akkurat som de plejer, hehe.

 

Nuvel, nok om mine fødders udseende. Eller faktisk handler resten her om, hvordan man forbedrer både udseende på konvolutterne, men også funktionaliteten OG samtidig har det lækkert og får sig en tiltrængt pause. Slet ikke tosset vel?

For jeg må være ærlig at indrømme, at lige så flink som jeg er til ansigtspleje, lige så sløj er jeg til at ordne fusserne. Det er som om jeg aldrig når så langt ned (bogstaveligt talt) i mit skønhedsplejeregime. Hvilket er slut nu, for jeg gider ikke længere være hende, der flover sig over vinterforsømte fødder i sandalerne eller som må undskylde overfor hende på måtten bagved til yoga, når jeg svinger en tør hæl bagud i luften.

En enkel, effektiv fodplejerutine

Og det er også fjollet, for de kræver egentlig ret lidt for at være pæne og i topform sådan nogle fødder. Med mindre man har særlige problemer selvfølgelig, og må til fodterapeut, men derfor har fødderne stadig godt af lidt kærlig, hverdagspleje alligevel.

Så nu har jeg sat ind. Med fodcreme hver aften og et ugentligt fodbad først med fodscrub og siden efterfulgt af 15 minutter i blød med fodbadesalt og/eller fodbadeolie. Og så lagde jeg indledningsvis ud med en god fod- og hælkur til at komme et par tørre sprækker til livs. Hele molevitten er fra Matas Striber. Hvilket fremkalder søde sommerminder. Min mormor havde nemlig selvsamme stribede fodbadesalt og når jeg fik fodbad i sommerhus hos mine bedsteforældre (noget af det bedste jeg vidste), var det med den i vandet. Fødderne er allerede helt fine ovenpå en uges kærlig pleje. Tænk at der ikke skulle meget mere til.

Og så kan jeg VARMT anbefale fodbad til både trætte mødre og alle andre, der kunne tænke sig lidt overskuelig hverdagsluksus. Eller til de gravide, hvad end de binder væske og har hævede fødder eller ej. En balje at stikke fusserne i om aftenen foran fjernsynet eller mens man sidder med en god bog. Det er lykken. Som balsam for sjælen. Eller om ikke andet fødderne. Tilsætter man is og vin (altså ikke til fodbadet, men som traktement til den fodbadende) bliver det dobbelt godt ♥

(Visited 2.147 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. Jeg fødte i rekordsommeren for to år siden og mens jeg ammede (og svedte!) i 35 graders varme, blev jeg reddet af fodbad med isterninger i. Det var himlen, når kroppen pumpede hormoner rundt og jeg ikke kunne komme af med varmen. Så is i fodbad er ikke altid en dårlig idé ;)

    1. Haha… nej du har da ret. Og kudos til dig (og alle andre), der var gravide og fødte den sommer. Det er eddermugme sejt altså! Jeg dyrkede også kolde fodbade sidste sommer, da Kurt var i maven og jeg var evigt varm. Fodbade er guld! Både i isversion og den varme udgave <3 Klem E

  2. Matas fodcreme er fantastisk. Den har reddet mine ellers forsømte fødder de seneste mange år. Har det fuldstændig som dig, at ansigt og krop har sine faste rutiner, men fødderne har det med at blive noget forsømt. Med to små børn er der simpelthen bare ikke tid til det hele, men måske bare et fodbad hver anden uge denne sommer. Må forsøge at sætte et realistisk mål ??

    1. God idé med realistiske mål og hvor er det skørt, at det er fødderne vi begge ‘forsømmer’. Måske fordi de så ofte er sådan lidt ‘out of sight, out of mind’. Ønsker dig, ungerne og fusserne den bedste sommer <3