Gulerodskage med (nok) frosting og naturens egen krymmel

gulerodskage med flødeostglasur

Det kan godt være at graviditets-cravings er en ting, men det er amme-cravings i dén grad også. I alle tilfælde hvis I spørger mig. For nok har jeg aldrig været den, der sagde nej tak til et stykke gulerodskage, men det har aldrig stået øverst på min kageønskeliste. Det har ændret sig de seneste små 10 måneder og nu skal der gulerodskage på kagegaflen mindst en gang om ugen.

At jeg ikke har bagt den selv før nu, kan ses som lidt af et mysterie, men selvom jeg mere eller mindre spiser kage dagligt, så er der altså også noget liiiidt farligt i at bage en hel kage uden nogen at dele den med. Men i weekenden fejrede vi min venindes fødselsdag al fresco og eftersom gulerodskage (også) er hendes favorit og så var der endelig en oplags lejlighed.

Opskriften, som jeg har gengivet nedenfor, kan jeg ikke tage æren for med undtagelse af et par små ændringer (især i frostingen) og tilføjelser. Ej heller idéen til pynt. Begge dele (dog fra to forskellige opskrifter), står min søde veninde Anne au Chocolat for, og hvis ikke I kender hende og hvis I også har en sød tand, så gør jer selv den tjeneste at smutte forbi hendes dejlige kageblog.

Ps. Jeg har haft det præcis lige sådan med træstammer, måske det var på tide også at lave dem selv snart. Hvis I får lyst til samme, så er der alletiders opskrift på hjemmelavede træstammer lige her.

gulerodskage med spiselige blomster
et stykke gulerodskage

Opskrift: Gulerodskage med flødeostglasur

8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg brugte vindruekerneolie)
300 g brun farin
140 g mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
200 g gulerødder, revet groft

Frosting:
200 g flødeost
60 g blødt smør
80-100 g flormelis, efter smag
1/2 stang vanille, kornene af
1/2-1 øko citron, fintrevet skal af

Pynt:
Stedmoderblomter og syrener (eller andre spiselige blomster)
Revet appelsinskal (usprøjtet/øko)

Fremgangsmåde

Gulerodskage

 • Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.
 • Rør olie, æg og farin sammen i en skål (brug gerne en elpisker).
 • Bland mel, bagepulver og krydderrier og pisk dem i til dejen er ensartet.
 • Rør de revne gulerødder i.
 • Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) eller en brødform/rektangulær form beklædt med bagepapir. Bag i ca. 35-40 minutter. Alle ovne bager forskelligt. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller lignende. Køl af i formen.

Frosting

 • Pisk alle ingredienserne sammen – pisk en god rum tid, så den bliver luftig og let.
 • Fordel toppingen på kagen og pynt med blomster og riv appelsinskal over.

Der er godt med frosting, synes jeg, men er man bange for, at der er for lidt, kan man evt. lave en halv gang ekstra.

Jeg foretrækker i øvrigt en frisk, let og syrlig topping og bruger derfor mindre flormelis end opskriften foreskriver. Smag selv til, så du får den, som du kan lide den. Start med 60 g flormelis og arbejd dig op til den ønskede sødme.

 

gulerodskage med flødeostglasur og blomster

 

(Visited 9.433 times, 15 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Den ser SÅ god ud ? Og virkelig indbydende med blomsterne. Måske jeg skal kaste mig ud i blomsterpynt, nu jeg pt. har et væld af stedmoderblomster i fuldt flor… jeg har bare først fornyeligt for alvor hæftet mig ved, at de er spiselige – og at jeg har dem lige udenfor døren ??

 2. Ja gulerodskage, det er da ikke en man kan sige nej tak til….. måske efter 2 stk. ;o) Jeg kender godt din venindes navn fra kager på nettet ( når man søger efter en god opskrift) og vil besøge hendes blog lige med det samme !

 3. Hvor ser den bare helt enormt indbydende og lækker ud:) Elsker gulerodskage!

  Den får mig til at tænke på din effektive antiinflammatoriske livsstil. Kan du – eller har du overhovedet behov for – at opretholde den efter din graviditet?

  1. Også her <3

   Lige nu spiser jeg en sund basis + kage hver dag ;) Det fungerer super godt nu her mens jeg ammer, men så længe man gør det er man jo også lidt i et hormonelt limbo. Når ikke jeg ammer længere er jeg lidt spændt på hvad mine 'status', så er, men tænker at jeg skal tilbage til at leve lidt mere 'clean'. Men stadig med plads til kage og nydelse, måske bare ikke dagligt, hehe. Klem E