Lydbogsanbefalinger: Sommerferielytning

Sommerferie er (også) lig med læsetid for mig. Altså je g læser og læselytter med ørerne hele året rundt, men om sommeren i særdeleshed. Jeg samler endda til bunke. Gemmer helt særlige boggodbidder til ferien, som var de en særligt lækker dessert, jeg sparer appetit til.

I indlægget her er der både en lille håndfuld anbefalinger på lydbøger, jeg har lyttet til i den seneste tid, samt alle dem jeg har ‘sparet’ og som er i min sommerlæselyttestak. Åh hvor jeg altså glæder mig. Det er bedre end en hel pose yndlings-bland-selv.

Nogle af dem skal jeg lytte til på barnevognstrilleture, nogle i en solstol eller på et strandhåndklæde, mens jeg har et øje på Nikolaj og Kurt, der leger i haven eller på stranden (en sidebemærkning – seriøst de to er de sødeste legekammerater nogensinde, er så imponeret over Niks engagement, tror han hygger sig mindst lige så meget som Pølsen) og så har jeg også et par stykker oppe i ærmet til fælleslytning på roadtrip, når vi i slutningen af juli drager til Norge i autocamper. Og så lytter jeg også om aftenen, inden jeg skal sove (tak til Sleeptimer-funktionen hos Mofibo), når jeg er for træt til at holde øjnene åbne og læse papirbog.

Hvornår bruger I lydbøger? Og har I hørt eller læst noget for nylig, I kan anbefale?

Elsker, når I deler retur.

30 dages gratis adgang til Mofibo

Lige nu kan du få 30 dages gratis adgang til alle de mange e-bøger og lydbøger på Mofibo ved at signe up her. Tilbuddet gælder nye brugere og løber frem til d. 1. august 2020.

Ønsker jer en dejlig sommer fuld af gode læse- og lytteoplevelser ♥

Ps. Flere lydbogsanbefalinger.

 

 

4 lydbøger jeg har ‘læst’ for nylig og kan anbefale

 • Mit år med ro og hvile af Ottessa Moshfegh. Det her er noget af det mærkværdigste, jeg længe har ‘læst’. Mesterligt læst op af gode Marie Tourell Søderberg (værd at holde øje med, hvis du er glad for lydbøger) og med en historie om en ung kvinde, der sætter et år af til at sove (med al tænkelig hjælp fra sin excentriske psykiaters glødende receptblok). Og nok mest af alt glemme og sørge. Tanken er underligt dragende og frastødende på en og samme tid; et år med ro, hvile og søvn, men også et forsømt år, der ikke kommer igen.
 • Som pesten af Hanne Vibeke Holst. Well, denne anbefaling kommer med et forbehold. For den er meget lang og der var momenter der irriterede mig. Og ikke på den gode måde. Den får alligevel en anbefaling herfra fordi den på trods af sin længde og førnævnte irritationsmomenter formåede at holde mig fanget fra start til slut. Og fordi den er så toprelevant her i disse Corona-tider. At den også beskæftiger sig en hel del med farve, køn, identitet og det spil som store FN-organisationer som WHO er en del af, gør den ikke mindre interessant eller relevant. Men lov mig lige, at I også læser Camus’ Pesten. Den ligger som e-bog hos Mofibo.
 • Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr har længe været på min læselytteliste og nu er det endelig lykkedes. Heldigvis, for sikke en mageløs læseoplevelse. Smukt skrevet og hjerteknusende krigsroman om blandt andet en blind pige på flugt med sin far, samt andre skæbner på begge sider af fronten under Anden Verdenskrig.
 • Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup. Om en dansk kvindes utrolige skæbne og valg under Anden Verdenskrig (ja, jeg er lidt besat af den periode for tiden, men der er også mange gode, aktuelle krigstidromaner netop nu). Har været nærmest åndeløs, mens jeg lyttede til denne. Så grusom og hjerteskærende roman om krig og kærlighed, bogstaveligt talt.

 

 

6 lydbøger jeg har udset mig til min sommerlæsestak

 • Vildskud af Julie Hastrup. Ottende bind i Hastrups vanvittigt gode krimiserie om efterforskeren Rebekka Holm. Kan læses alene, men kan også varmt anbefale de forgående i serien.
 • Pigen fra den franske skole af Jacob Weinreich. Endnu en aktuel roman om Anden Verdenskrig. Her med afsæt i foråret 1945 og den frygtelige ulykke ved den franske skole på Frederiksberg, der ved en fejl blev bombet i stedet for Shellhuset.
 • Tatovøren fra Auschwitz af Heather Morris. Denne har jeg aldrig fået læst og nu skal det være. Om den flersprogede Lale Sokolov, der i 1942 bliver sendt til Auschwith. Og som tatoverer sine medfanger. Og forelsker sig midt i alt det uhyrlige.
 • Når violerne blomstrer af Sarah Jio. Kan godt lide Jios søde, charmerende romaner med parallelle, historiske forløb, som jeg også tidligere har anbefalet og tænker at denne vil være fin ferielytning.
 • Kongetro af Tobias Bukkehave. Det her er Nikolajs valg/anbefaling og en vi skal lytte til sammen på roadtrip. Kriminalroman om magtmisbrug, konspiration og nationalisme.
 • Hvor lyset er af Malene Ravn. Er lige udkommet og jeg ser frem til en historisk roman om en tid og et emne, jeg ellers ikke ved meget om. Om kunstneren Carl Fischer, der levede fra 1887 til 1962 (i sandhed en foranderlig og spændendetid at have været vidne til). Skrevet over en virkelig familiehistorie og om både bohemeliv, ung kærlighed, kunst, død og stor passion.
 • Adèle af Leïla Slimani. Er så nysgerrig på Slimani, der udover at være forfatter også er personlig repræsentant for Frankrigs præsident i promoveringen af fransk sprog og kultur, efter at have læst flere gode anmeldelser af hendes roman Vuggesang og nu også Adèle, der netop er udkommet på dansk. “En stramt komponeret, uhyre fængslende læseoplevelse”, har Vanity Fair blandt andet skrevet. Det lyder lovende.

 

Fortæl mig endelig, hvad I lytter til for tiden, eller hvis I har læst/lyttet til noget godt for nylig. Elsker at blive inspireret ♥

(Visited 2.567 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. “Et lille liv”, for Guds skyld – verdens bedste bog, som egner sig fantastisk til sommerferielæsning/-lytning, hvor der er tid til fordybelse. En smuk, smuk bog <3

  For tiden lytter jeg til "Kierkegaards univers" af Johannes Sløk. Desuden kan jeg anbefale "Normal People" af Sally Rooney og "Just Kids" af Patti Smith. På min liste er derudover "Det jeg elskede" af Siri Hustvedt.

  1. Den har jeg (utroligt nok) stadig til gode, så nu skal det måske være. Synes jeg har hørt så blandet om den. Men finder jo aldrig ud af, hvad jeg selv synes. Hvis ikke jeg prøver ;)
   Tak for gode anbefalinger. Hav en dejlig læse/lyttesommer. Knus E

   1. Jeg gik også i stå første gang, jeg prøvede. Anden gang blev jeg blæst fuldstændig bagover, og tredje gang kunne jeg bare tillade mig at nyde den. Man skal dog være til yderst detaljerige, lange beskrivende fortællinger for at synes om den. Giv den et skud – du vil ikke fortryde! Og nej, lad endelig ikke andres blandede holdninger holde dig tilbage, om end det kan være et lidt svært udgangspunkt med en snært af skepsis fra begyndelsen :-)
    God dag <3

 2. Pigebørn af Louisa Alcott er så fin. Oplæseren er lige rigeligt sukkersød tio min smag. Men beskrivelserne er så smukke

  1. Modtaget og tak, må se om jeg kan med oplæseren og ellers må det blive på papir. Knus og god sommerlæselyst E

 3. I samme genre som Alt der lys vi ikke ser, har jeg lige læst Sidste tog til London. En roman bygget på virkelige hændelser om en hollandsk dame, der i 30’erne reder jødiske børn ud af Østrig og Tyskland. Den var virkelig god, og en anbefaling værd?

  1. Tusind tak for den anbefaling Vibeke. Den er nu føjet til sommerlisten :) Kram og god læse- og lyttelyst

 4. Jeg har hørt klassikerene ‘Lolita’ og ‘Dræb ikke en sangfugl’ gratis på ereolen.
  Begge gode, forstyrrende, tidstypiske og medrivende:)

  1. Åh de er også fantastiske begge to! De får også en anbefaling med herfra. Knus E

 5. Jeg lyttede (lidt ved et tilfælde) Elton Johns biografi – og jeg elskede den. Han har haft et vildt rockstjerneliv, og bogen er både rørende, ærlig og virkelig sjov. Taron Egerton har indtalt bogen – krydret med små bidrag fra Elton John selv.
  Helt sikkert en anbefaling værd (og jeg er normalt ikke som sådan til biografier).

  1. Jeg skal måske lige præcisere, at det er den, der hedder “Me: Elton John Official Autobiography”. Det gik op for mig, at der var flere at vælge imellem (og den ligger også på Mofibo).

  2. Har hørt flere tale godt om den. Måske jeg skal give den en chance :) Tak for anbefalingen. Klem E

 6. Jeg er lige blevet færdig med Hjerterdame af Julie Clausen, som jeg synes var meget hyggelig, så den får min anbefaling. Min næste lytteoplevelse tror jeg bliver Sister Outside af Aurdre Lorde, som fremgik af den artikel om bøger folk læste/købte i New York eller hvor det lige var, fra dit indlæg i weekenden. Derudover lytter jeg til Harry Potter og de vises sten på spotify, som bliver læst op af forskellige kendte mennesker som sådan en COVID-19 ting, men der ‘frigivies’ kun et kapitel ad gangen i et temmelig langsomt tempo, så det er nok ikke idealt hvis ikke man er velkendt med historien.

  Glædelig Bryllupsdag, håber den har været lige som du kunne tænke dig med glædelige fornøjelser og deslige.
  Mathilde

 7. Tak for gode tips til 2.VK-læsning!
  Jeg selv er i gang med 3. roman i John Galsworthys romanserie ‘Forsytesagaen’ (skrevet 1906-21) og fortæller historien om familien Forsyte liv i den øverste middelklasse i og omkring London fra 1880’rne og ind i 1930’rne. Oplæst på ret affekteret dansk, hvis indbyggede komik passer ret godt til stemningen. Jeg er ret vild med at leve mig ind i ’fin de siecle’-stemningen og i de hele taget følge en ‘stiff upperlip’-familie i en tid, hvor alting forandrede sig rundt om dem. Måske har nogen ser serien af samme navn med Damian Lewis som Soames Forsyte, men romanserien går en hel del mere i detaljer. Jeg kan godt tænke at ‘Forsytesagaen’ er en ‘acquired taste’, men anbefalingen skal lyde herfra. God sommer!