Spa-dag hver dag

Der var engang hvor jeg mediterede i 10-15 minutter om morgenen og derefter lavede en matcha-latte med syv ingredienser og læste avis eller måske endda et kapitel i en bog, inden jeg gik i bad og siden ud ad døren. Og nok stod jeg tidligt op, så jeg kunne nå at nyde min noget ekstensive morgenrutine, men uanset hvor tidligt, jeg står op nu (læs: bliver vækket), så lader det sig ikke rigtigt gøre.

Pyt skidt. Der er tider til alting og lige nu handler morgenerne mere om at lave havregrød, drikke kaffe, hygge og danse med en lille fyr. Prutte selvsamme på maven og kysse ham hundrede gange, inden han skal i dagpleje. Og så ellers vips hurtigt under bruseren, i med kontaktlinser, på med mascara og i gang med dagen for mit vedkommende, når drengene er gået.

Men altså, de der 5 minutters styrtebad er blevet min daglige klippe/ø af selvomsorg og -pleje. En lille rum tid, hvor jeg når at trække vejret helt ned i maven og bare være og nyde. Og 5 minutters ren, daglig velvære og selvkærlighed, kan altså også noget. Måske det er lækkert med den helt store tur også (det er det, hvem prøver jeg at snyde?), men hvis der hverken er tid eller plads til den (særligt ofte), så tror jeg egentlig det kontinuerlige og rutinen, kan gøre en større forskel for ens velbefindende i hverdagen.

 

Og nej, ser ikke helt så bliss ud på en standard hverdagsmorgen ;) Men masken, den er på et par gange om ugen, mens jeg drikker kaffe og laver havregrød og det kan altså også noget.

Det er i alle tilfælde tanken bag et lille eksperiment, jeg har lavet den seneste måneds tid. Jeg har nemlig forsøgt at implementere en række af de her små øer af egenpleje og -forkælelse i løbet af dagligdagen. Især om morgenen. For hvis ikke det sker dér, i løbet af dagens start, så sker det på en eller anden måde slet ikke. Og de er selvfølgelig pakket ind i og hjulpet godt på vej af striber, er de, mine nye, små plejerutiner. Daglig velvære rimer nemlig i dén grad på Matas Striber, som jeg fortsat er stolt ambassadør for. Gode, ordentlige produkter hvor alle kan være med. Og så lækre (og ikke mindst pæne i det nye design), at de kan tilføre det lille ekstra hver eneste dag. Har listet en håndfuld idéer op til morgenforkælelse, der kan lade sig gøre nedenfor. Og det i samspil med nye som gamle stribede yndlinge.

Måske du har lyst til at bruge en eller to af idéerne (måske hele molevitten for en lækker spa-ish morgen) og måske du selv har et rart, nemt lille hverdagsritual, du har lyst til at dele?

 

Spa-dag hver dag

 • Vask ansigtet med en vaskeklud, når du står op og læg en ansigtsmaske. Lad den virke, mens du drikker kaffe eller spiser morgenmad og skyl den af i badet. Jeg er blevet svært begejstret for den der slet og ret hedder Fugtmaske fra Matas Striber. Den findes også som sheet mask, hvis det skal være ekstra nemt.
 • Sluk det elektriske lys på badeværelset og tænd i stedet et stearinlys, når du går i bad. Lysets blafren virker beroligende og nærmest meditativt. Tilsæt evt. rolig musik for yderligere spa-effekt.
 • Brug en lækker, velduftende body shampoo i badet. Jeg elsker den med granatæble fra Matas Striber. Sæb dig ind og og snus ind. Fokusér på din vejrtrækning og følelsen af vandet, der rammer din krop. Voilà! Et styks mini-meditation, brusebads-edition.
 • Apropos brusebad, så er det dejligt med et varmt et af slagsen, men for varmt er den direkte vej til tør hud, der skaller. Hvis din hud bliver rød, under bruseren, så er vandet (som udgangspunkt) for varmt.
 • Om lidt er de til at få alle vegne igen. Eucalyptusgrene. Sådan et bundt hængt op i brusenichen, er ikke bare dekorativt, men spreder den dejligste duft og tilfører øjeblikkeligt spa-vibrationer til en helt almindelig, kedelig tirsdag morgen. Som I måske kan se på billedet, trænger mit bundt snart til en udskiftning, men det har også tjent mig i snart et år. De holder længe.
 • Dup huden let med et håndklæde efter badet og smør dig ind i bodylotion med det samme, mens huden stadig er fugtig. På den måde holder du på fugten OG cremen trænger nemmere ind. Et godt lille trick, nu hvor vi går koldere tider i møde. Ligesom med showergel, så er jeg noget så forgabt i Matas-klassikeren Granatæble Bodylotion fra Matas Striber. For ikke nok med at den fugter og plejer med bravour, så dufter den også noget nær himmelsk. Kan dog også anbefale dens lillesøster med Havtorn og Hyldeblomst, der tilmed bærer Svanemærket.

Har I nogle gode brusebadsritualer? Jeg tror næsten folk er lige så specifikke omkring og trofaste overfor deres morgenskyller, som de er omkring morgenmad.

Ps. Nu vi er ved daglig velvære og stribede favoritter, så MÅ jeg altså også lige tippe om Glycerin Håndcreme. Jeg (og mine stakkels masseafsprittede poter) er die hard fan.

 

(Visited 2.788 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Forsøger pt. at huske, at implimentere tørskrubning (bare med sådan en billig, hamp svamp fra Normal), når neglelakken på tæerne tørrer – det er så luksusagtig en følelse, når jeg får det husket.

  1. God idé! Var selv så hooked på og glad for tørbørstning, men har helt glemt det. Vil tage det op igen om ikke på daglig, så på ugentlig basis. Klem E

 2. Lader du blot eucalyptusgrenene stå og tørre i vasen? Eller gør du noget andet/mere ved dem?
  Jeg har nemlig et lidt mørkt hjørne på badeværelset, hvor en vase med lidt grønt i godt kunne pynte, men jeg mangler tricket til at få det pænt.

  Tror min yndlingsmorgenrutine må være de minutter, jeg lægger make-up. Farvet dagcreme, concealer, mascara, blush og læbestift, mere bliver det ikke til, men så føler jeg mig godt tilpas og klar til at møde en ny dag. Under corona-nedlukket blev det endnu vigtigere, så alle dage ikke blev ens og i joggingtøj, med håret i en rodet knold ;-)

  Rigtig god weekend!

  1. De her har først hængt ved bruseren (med ‘hovedet’ nedad) og givet dejlig duft i brusenichen og så er de blot tørret af sig selv. Og siden har de stået i en vase på badeværelset og duftet/pyntet. Men for at svare på dit spørgsmål: Du kan sagtens stille et bundt eucalyptus til at tørre i en vase. Dog helst med lidt luft mellem grenene i bunden og klip et eventuelt bånd af, så de ikke står og mugner.
   Åh ja, makeuppen er også god. Bad og sminke (også bare den hurtige version) må være mine favoritter. Synes til gengæld ikke tandbørstning, kontaktlinser og deslige er særligt berigende, dem ville jeg hellere bytte for mere bad, morgenmad og sminke ;) Klem og god weekend lige tilbage

   1. Tak for svar, jeg vil se, om jeg kan finde nogle eucalyptus på vej hjem.

    Og klem tilbage :)

 3. Efter jeg er begyndt på projekt ‘mindre parfume’, er jeg blevet super glad for Carbamid bodylotion 10% fra Matas Striber – den fugter virkelig i dybden og ens hud bliver bare super lækker og blød :)

  1. Dét kan jeg godt forstå, den er jeg virkelig også glad for og bruger i flæng med dem, jeg nævner her. Jeg er bare sådan en sucker for lidt duft (og har ingen problemer med det + Matas går udenom de 26 potentielt allergene parfumestoffer, så føler mig tryg ved den duft de bruger), så det bruger jeg også. Men ja, long story short, dén parfumefri med Carbamid er en stjerne og sådan en god bodylotion til prisen. Klem og god mandag

 4. Du ser bare så sød ud på det “bliss” billede ?
  Tak for dejlig inspiration, jeg ved også at jeg får det meget bedre med at starte dagen med et bad og lige tage mig lidt kærligt af mig selv, inden der skal vækkes børn, serveres morgenmad, huskes idrætstøj mv, men er ikke så god til at prioritere det.. det vil jeg hermed prøve på! Det handler jo sådan set bare om at stå op et kvarter før… selvom det kvarters søvn nogen gange også kan noget?

  1. Den er simpelthen fra radiatorskjuler.dk – har altid lidt griner over det link/navn ;) Så glad for dem og de har gjort en kæmpe forskel i vores lejlighed, hvor der er mange fritstående radiatorer. Men de er også til den dyre side… Vi har også nogle af de ‘billige’ fra Røverkøb og de er altså også ok. Klem E