Små ting

Julepynt i vores køkkenvindue.

Tænker ikke, vi kan få for meget hygge og rare sager lige nu, så hermed en håndfuld billeder eller tre af de små (og store) ting, der har gjort mig glad på det seneste.

Personligt er vi ikke så påvirkede af Lockdown 2.0. Vi har levet ret isoleret de sidste mange måneder. Først grundet Kurts sygdom og al den tid vi var på hospitalet og nu for at beskytte min mor, der for nylig er blevet hjerteopereret.

Men avra hvor jeg er ked af det på vegne af alle restauranterne, caféerne, barerne, træningscentre og yogastudier, biograferne, spillersteder, teatrene og så videre. Det må være så tæskehårdt og jeg vil så gerne, at de er der ‘på den anden side’. Det er I nok også mange, der vil. Så lad os love hinanden, at vi køber gavekort, online-træning og take-away i det mål, det nu er muligt.

Jeg er fuld af beundring over, hvor opfindsomme mange er og hvordan de prøver at omarrangere og få det til at fungere. Min mands lillebror, der åbnede en cocktailbar forrige år, og som allerede har været hårdt ramt i år, har lavet gaveæsker med drinkskit til medarbejderne i forskellige virksomheder (i stedet for julefrokost/til at nyde til digital julekomsammen) for at overleve. ‘Mit’ dejlige yogastudie YO har 6 daglige live-yogaklasser online. Mange spisestederne tilbyder take-away (husk også at købe drikkevarer om muligt, det er især dér, de tjener) eller gavekort. Man kan selvklart ikke støtte alle (eller leve over evne for den sags skyld), men bare de par steder, man alligevel plejer at være glad for og frekventerer. Se om de har en ‘Lockdown-løsning’, man kan købe. Eller måske man kender en eller flere, der bliver glad for teaterbilletter, et gavekort til en spiseoplevelse eller en fremtidig tur i biffen ‘med det hele’ i julegave.

Smid hellere end gerne en kommentar, hvis I har gode idéer eller har set brancher eller specifikke forretninger, der har gjort noget smart og/eller har brug for support.

Bortset fra en lidt bikset situation i forhold til at dele hjemmekontoret (råber jeres samboer også, når de er i Zoom-møde???), så er vi fortsat bare kisteglade og lettede over at være hjemme. ‘Knib mig i armen’-følelsen varer ved og jeg føler mig stadig helt igennem lykkelig over de mindste ting: At sidde og spise morgenmad sammen alle tre. At åbne pakkekalender med Kurt om morgenen (min mor har lavet den fineste pakkekalender, der hver dag indeholder én Duplo-klods og en lille snack). At sidde i vores egen sofa og holde i hånd og se The Undoing om aftenen (gys, hvor er den spændende!).

Og jeg storglæder mig til mere juleri (er for alvor kommet i gang nu), hjemmehygge og små, gode familieminder den næste tid.

Jeg håber, at I også får nogle rare (hjemme)dage frem mod jul, og at I ikke er ramt for hårdt af de nye restriktioner ♥

 

Lækreste bagværk fra Batting i Ordrup.

Yndlingshjørnet herhjemme for tiden. Hvor jeg drømmer om at sidde og læse i juleferien.

Julenegle.

Lys fra to af mine lokale favoritbutikker. Klay og Greenify.

På legeplads med Pølsen. Det er helt klart Nikolaj, der er ekspert i den disciplin, men jeg bliver stille og roligt bedre. Er især fed at gynge med.

Har jeg fortalt jer, at jeg (endelig) har foræret mig selv den Totême-frakke, jeg har talt om i årevis? Det har jeg. Og jeg knuselsker den. Også med joggingbukser til…

Det yndigste croissantsengetøj (gave/reklame) og Betina’erne i Kurts seng.

Nogen overvejer at spise vores dørpynt.

Der jules igennem. Kom lidt sent fra start, men er kommet efter det synes jeg.

De fineste kopper fra min venindes butik, The Slow Hut (gave/reklame), som jeg storglæder mig til at drikke kaffe af hver morgen.

Føler, jeg har mange ‘god hårdag/dårlig ansigtsdag’-dage for tiden. Hvilket nok hænger sammen med manglende søvn. Jeg har ét nytårsforsæt: Sove mere.

Well, jeg spiser også grøntsager af og til. Ofte faktisk. Jeg glemmer bare at fotografere det. Men ja, mit toast-og-varm-kakao-med-flødeskum-liv pågår.

Decembersol. Så smuk, når endelig den titter frem.

 

(Visited 4.138 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Imponerende at du har fanget så mange billeder i fornuftig belysning – synes kun solen er stået op to gange indenfor de sidste par uger ?✌?

 2. Hyggelige små ting, som altid!
  Faktisk bliver/kommer jeg altid i ekstra godt humør, positiv, hygge-stemning, når jeg klikker forbi og læser hos dig. Jeg ved ikke hvad det er, men der er sådan et dejligt ‘miljø’ hos dig, både her på internettet og på bloggen.
  OG så har du inspireret os til at holde detox-juleferie i år. Vi logger simpelthen af vores sociale medier fra d. 24 – godt nok kun en uges tid, men alligevel føles det lidt skræmmende, og dét i sig selv er faktisk uhyggeligt!?
  Vi vil stornyde samvær og vores datter på knap 4 mdr i stedet for at blive forstyrret af unødvendige inputs og alt for mange timer hvor vi scroller for ingen verdens nytte. Tænk at man er ‘bange’ for at gå glip af noget på instagram, når man i princippet går glip af hinanden og dem omkring sig, hver gang man kigger i den telefon. Det er både godt og skidt, meget ambivalent med de sociale medier når det bliver lidt en afhængighed, men de små detox-stunder gør helt sikkert godt!
  Rigtig god og glædelig jul til jer! :)

  1. Hej Frederikke. Jeg er vild med dit citat: “Tænk at man er ‘bange’ for at gå glip af noget på instagram, når man i princippet går glip af hinanden og dem omkring sig, hver man kigger i den telefon”. Synes det er så fint formuleret og så vigtigt et budskab. Tak skal du have <3

  2. Jeg har allerede afholdt min digitale detox Frederikke efter at have læst Emilys detox indlæg :) Oyh det gjorde bare godt kan jeg fortælle dig glæd dig! Er på uge 3 nu tror jeg… det er helt vildt hvor meget “tid” man for til at ku læse bøger, gå lange ture eller bare “VÆRE” i momentet. Også når man står i kø i Irma fremfor at ha hovedet ned i telefonen og scroller løs… også holder jeg mægtigt af det du skrev “Tænk at man er ‘bange’ for at gå glip af noget på instagram, når man i princippet går glip af hinanden og dem omkring sig, hver gang man kigger i den telefon. ” :) det skal noteres som note på køleskabet :) God jul og pøj pøh med detox :)

   1. Åh det lyder godt! Jeg går faktisk også og glæder mig, og er virkelig spændt på hvor mange gode ting man sikkert kan bruge tiden på. Min app ‘skærmtid’ på telefonen fortæller mig i hvert fald at jeg har flere timer jeg kunne bruge på anden vis ;)
    Sikke en god idé at hænge det på køleskabet, det tror jeg også at jeg vil gøre!
    Tak og også rigtig glædelig jul til dig <3

  3. Søde Frederikke, TAK for den kommentar. Dét er den allerstørste ros, jeg kan få <3

   Og hvor herligt, at I påtænker Digital-detox i julen. Det kan så varmt anbefales og jeg håber, det vil gøre jer godt. Jeg går også selv 'fra' på juleferie og påtænker 10-14 dages julefred uden anden skærm end tv.

   Og helt enig med Amalies kommentar. Det er godt observeret, det med at man er bange for at gå glip af ting på SoMe, mens man misser ud på det, der er lige omkring én. I den bedste balance, kan man nok få 'både og', men sådan en detox er netop god til lige at nulstille, så man atter kan komme i vater, med hvor man vil være nærværende.

   Stort kram og med ønsket om en god jul
   Emily

   1. Det er velfortjent!

    Ja, balance er jo det helt essentielle i den her SoMe verden, for det har bestemt også gode og inspirerende ting med sig. Jeg synes bare det kan være rigtig svært, hvis telefonen ligger der og kigger på mig. Det er blevet en helt vane at tage den op, meget mere end nødvendigt. Dog har jeg altid en klar aftale med mig selv om ikke at tage den frem når jeg feks sidder og snakker med andre – det eneste tidspunkt jeg ikke overholder det er sammen med min kæreste, hvilket jo heller ikke er helt okay ;) Jeg vil virkelig øve mig i at komme mere i vater, som du skriver, og forhåbentlig er en lille detox med til at nulstille. Jeg oplever faktisk også at min skærmtid er mindre når jeg har gang i et strikkeprojekt eller lignende, og har købt ekstra ind til jul i håb om at det kan tilfredsstille mine fingre når vi sidder foran fjernsynet.

    Også rigtig glædelig jul til jer. <3

 3. Flotteste Toteme frakke! Hvad str har du den i? Jeg synes det var svært da jeg prøvede den – jeg kunne jo i princippet passe både XXS og M..! Og tak til Frederikke for at minde om det med detox. Jeg vil også foreslå familien at telefonerne bliver lagt væk i julen?

  1. Jeg har den i S. Ville gerne have den stadig var oversize/at jeg rigtigt kunne svøbe mig i den, men omvendt heller ikke så man svømmer totalt. Ønsker dig den bedste (offline) jul <3 Kram E

 4. Jeg måtte virkelig grine.. min mand råber også når han er til online-møder på hjemmekontoret ? vi har hver vores kontor, men selv da må jeg nogle gange sende en sms og bede ham dæmpe sig! ?

  1. Det er lidt, som dengang ens bedste forældre fik mobiltelefon og troede det var en walkie-talkie de skulle råbe ind i ;) Klem til jer