Flytterod

Der er flytterod i min hjerne. Jeg synes det er lige dele totalt skræmmende og meget spændende, at skulle flytte lige om lidt.

På den morsomme konto er der alt omkring indretning. Men det fylder sandt at sige også en del. Mit hoved snurrer og jeg har næsten damp ud af ørerne. Og jeg drømmer om fliser og kalkmaling næsten hver nat.

Det med indretningen er sådan en stor interesse og ikke mindst et ønske der går i opfyldelse. For for første gang bestemmer vi helt selv og kan (i princippet) gøre lige, hvad vi lyster. Der er selvfølgelig en del begrænsninger, både når det kommer til tid og økonomi.

Så i disse dage løber jeg stærkt for at få enderne til at mødes og indretningsdrømmene til at gå nogenlunde i opfyldelse. Vi indhenter tilbud og kigger på farvekort. Og grubler meget over om vi skal have vores valgte natursten til badeværelset i fliser eller fuld plade. Og hvor vi så skal klippe en hæl og hugge en tå, hvis vi vælger det sidste.

Og så minder jeg også mig selv om, at vi faktisk ikke behøver at nå alt fra start. Det var nu heller aldrig planen. Vi vil gerne ‘gå det lidt til’. Men man kan jo nemt blive revet med.

Og selvom vi ‘bare’ renoverer badeværelse og entré, bygger garderobe i soveværelset og skal male, så er der også nok at tage stilling til.

Lige nu diskuterer vi eksempelvis flittigt, om vi skal male alt i hvert rum tone-i-tone. Altså om vi skal male vægge, træværk og lofter i (nogenlunde) samme farve, eller om det skal være farve på væg og så hvide lofter og træværk. Haha, ja det er dilemmaer, jeg ikke ville have troet jeg ville gå sådan op i for et år siden.

Er I også nogle derude bag skærmene, der skal flytte i løbet af foråret? Eller som måske er flyttet for nylig?

(Visited 4.713 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Åh yes! Vi er i gang med et kæmpe renoveringsprojekt og jeg er lige så “forvirret” over alle mulighederne? Føler lidt, at man virkelig skal udnytte, at man nu (endelig) selv kan bestemme og ikke behøver at tænke på, at det skal afleveres tilbage i en given stand. Så det er næsten spild, hvis man “bare” maler hvidt, vælger sikre løsninger osv. Det er en fantastisk rejse men også væsentligt mere angstprovokerende end forventet ?

 2. Yes!
  Vi får nøglerne til huset i morgen d. 26. Marts.
  Vi skal ikke tage stilling til meget indenfor, da det er et prøvehus/udstillingshus. Til gengæld er der mange meter hæk der skal plantes og andre haverelaterede ting.

 3. Vi flyttede for knap 3 år siden, hvor vi selv byggede hus, så der skal man vitterligt tage stilling til alt. Fra yderst til inderst. Alle materialer, og placering af alt fra vægge/rum til stikkontakter. Der skal jeg ellers også lige love for, at mit hoved kørte på højtryk… ?? Jeg indrettede i mine drømme, havde dokumenter på computeren, hvor jeg havde lavet alt i lille skala, så jeg kunne flytte rundt på “møbler” og finde ud af hvor kontakterne skulle være. Der er man altså “mæt” til sidst. ? Selvom det også er sjovt og spændende… Da vi så endelig flyttede ind og også skulle tage stilling til en have der skulle laves – indkørsel, fliser, terrasse, hæk osv. Når anlægsgartneren spurgte om noget kunne jeg slet ikke tage stilling til mere til sidst, så der var rigtig meget “det ved jeg ikke lige… Hvad ville du gøre?” ?

  Så ingen forestående flytning – heldigvis. Men jeg har termin om 3,5 måned og er så småt gået i redebyggermode, og er gået igang med at indrette og indkøbe til børneværelse ?

 4. Oh yes står i fuldstændig det samme. Vi modtager nøglerne til vores hus den 4/4 og skal have renoveret bad, køkken og stue samt opshine værelserne ??

 5. Forvirringen kan være total. Vi er lige i dag gået i gang med at rive køkken ned! Vi flyttede ind for snart 2 år siden, og nu synes vi, at for mange af hvidevarerne alligevel skulle skiftes, så nu får det hele turen. Nyt gulv, nye vægge, skabe, osv. ? Det er kun ét rum. Så jeg kan tænke, at hvis I tænker at male et helt hus (vi malede kun nogle rum, da vi flyttede ind i 2019), så er der nok at overveje. ?

 6. Vi flyttede i januar og skulle kun male, have en quooker (GØR DET – danskvand i vandhanen er livet!) og nyt badeværelsesmøbel. Det sidste står vi stadig midt i og ja, det tager tid at lægge sig fast.
  Pro tip til maling i soveværelse: man sover som en drøm med blå-ish vægge! ??‍♀️

 7. Vi overtog hus 01.12.19 og skulle bare lige renovere inden baby kom i februar – ha! Baby blev 1 i januar og vi er stadig ikke færdige -selvom vi ville have håndværkere i gang og ikke selv lave så meget. Men projektet voksede og når man skræller et hus ned, finder man plus en masse ting der også lige skal fikses, når man er i gang. Nogle ting er blevet besluttet i lyn og hast og andre ting har jeg opgivet at have en holdning til. Alt i alt er jeg godt tilfreds, men jeg tror faktisk det der med at gå et hus til er meget sundt, men det kan man jo ikke altid, når det er store forandringer.

 8. Vi flyttede ind i august og er fortsat i gang. Ting tager tid, og det helt ok med mig (de fleste dage). Så længe de vigtigste rum (stue/køkken/soveværelse) er på plads, lever jeg fint med, at de andre rum fortsat er i proces – så længe der sker noget i huset og projektet ikke bare ligger dødt ? Det er stue/køkken/soveværelse i øvrigt også stadig delvist i proces – jeg bliver aldrig færdig med at flytte rundt og male om. Og jeg elsker, at vi kan gøre præcis som det passer os ? Vi har bibeholdt hvide lister. Jeg hader at male lister, så tanken om at skulle male dem om, når jeg en dag vil have ny farve på væggene, var rigeligt afskrækkende!

  Glæder mig til at se, hvad I finder på ?

 9. Vi skal flytte til Maj og jeg har ventet i spænding på dine flytteindlæg, så jeg håber du vil dele meget mere. Det er så spændende at følge med, når man selv står mit i det. Jubii, ser frem til dine gode tanker og ord.
  Tillykke med huset.

 10. Vi skal bygge hus!? træhus? og så endda på Fyn, mens vi bor i Kbh ? glæder mig!
  Men shit der er mange beslutninger!!!
  Er så nysgerrig på hvilke natur fliser i har forelsket jer i… vil du dele?

 11. Jeg flyttede i mit første hus “for nylig” og lavede i den forbindelse også et i indlæg lige akkurat om at ha’ flytterod på hjernen – på forhånd ? Så dit skriv får mig straks til at tænke derpå, for jeg drømte simpelthen de mærkeligste ting i månedsvis op til. Jeg kan huske det noget så tydeligt, og tankerne popper bare op konstant, om det hus der, også selvom man slet ikke kan gå i gang endnu, har man både plan A, B og C i gang mentalt ?
  Måtte lige ind og finde det på bloggen og det har været virkelig skægt at genlæse nu her, hvor det er lidt på afstand – præcis ligesom indlægget om halvårs-status på huset, ligeledes var morsomt at se tilbage på, da jeg her i marts lavede et samlet 1-års-“jubilæum”-indlæg for vores nye hjem, og genlæste en del af de her hus-indlæg, da det skulle skabes.
  Jeg kan stadig få et sug i maven over, hvor voksent og vildt det er, og samtidig er jeg så glad for det hele. Det var heldigvis det helt rigtige valg, at vi slog til ?
  Mon ikke også, det bliver sådan I får det? Det håber og tror jeg ????

 12. Kan godt forstå at du synes det både er skræmmende og spændende at skulle flytte! Jeg skal flytte til en to-værelses på kollegiet, så bare 50 længere henne ad gaden. Det tror jeg har været virkelig godt for mig, så forandringen ikke har været så stor! Har næsten hver dag gået forbi og kigget op på vinduerne.
  Dejligt at følge med <3

 13. Jeg skal heldigvis ikke flytte nogen steder lige foreløbig. Det er lige dele sjovt og overvældende, og til sidst orker man nærmest ikke at tage stilling til mere. Da jeg prøvede det for nogle år siden, syntes jeg, køkkenet var det aller sværeste. Så mange muligheder, hvilke løsninger dur i hverdagen, hvad er overflødigt, og hvad fortryder man?? Pyha! Rigtig god arbejdslyst :-)

  Husk at tage før billeder, og billeder af jeres lejlighed inden I flytter (selvom jeg nu tænker, du har mange af dem på blog og insta). Det er sjovt og hyggeligt at sidde om nogle år og se tilbage på, hvordan man boede engang.

 14. Vi flytter fra indre nørrebro til hvidovre havn om et par måneder. Vi vil også gerne gå det lidt til. Men der skal nye fronter på køkkenet, og jeg tror simpelthen vi er landet på en knaldblå… Men… hvad nu hvis vi fortryder og blir trætte af det osv osv :) Der skal også males. Og jeg er fuldstændig delt på midten over en drøm om farver i huset til sandfarvet all over. Luksusproblemer er dejligt. Vi flytter med to børn på 2 og 4, så tror også det er noget med at vi skal være realistiske på hvad vi kan gøre, uden at hele familien blir vanvittig i processen.

  1. Er så meget med dig. Både på drømme om sandfarver, at det ER dejlige luksusproblemer og det med at være realistisk ift. hvad man kan overkomme. Jeg hepper på jer. Og de knaldblå låger. Kram

  2. Hvis det kun er knaldblå låger, I drømmer om, ville jeg ikke betænke mig. Låger kan males eller udskiftes, der er sågar firmaer, der har specialiseret sig i at sælge nye låger til gamle køkkener, fordi det er en nem og billig måde at få nyt køkken på.

   ?

 15. Vi flyttede 29.11. Jeg var her i 8. måned og bidrog primært ved at pakke ting ned. Vi valgte ikke at male, pga snarlig baby, men hænge alle vores flotte billeder og bogkasser op og så evt male til sommer. Og nu gider vi slet ikke male, fordi vi har vænnet os til det som det er, ha ha.

 16. Jeg flytter (tilbage) til Paris om en måned, når jeg er færdig med uddannelse. Desværre ikke i mit eget, men i et møbleret værelse – dog i en meget smuk lejlighed. Så det bliver noget med at få min egen kunst, bøger og ‘dims’ med ind, så det kommer til at føles lidt mere som mit eget. Så spændende at følge med i dine boligdrømme!