Genopladning

“You can’t pour from an empty cup”, lyder et engelsk ordsprog, der vækker genklang hos mig. Og jo, det kan føles lidt skørt at første indlæg på domænet efter en uge påskeferie, handler om hvordan, jeg lader batterierne op, men de af jer, der har eller har haft små børn, forstår mig nok ;)

Så selvom det slet ikke passede med kabalen af ting, der skulle nås (pakke ud, vaske tøj, handle, arbejde, planlægge flytning og renovering), så flottede jeg mig altså og tog 30 minutter ud af dagen til mig. Og til at gøre noget af det, jeg ved lader mig op og gør mig glad. Fylder koppen lidt op igen.

Jeg lavede en matcha latte og drak den af min yndlingskop, mediterede i 10 minutter og brugte derefter 10 minutter på blide yoga-stræk. Og havde dækket op med krystaller og palo santo og hele pivtøjet, for det gør mig altså godt at dyrke min urtede side.

Før i tiden var noget jeg gjorde nærmest dagligt og som jeg gerne vil massere ind i mine rutiner igen. Måske ikke 30 minutter hver dag, men lidt om ikke andet. Lidt ro og røgelse, gør mig godt ;)

Andre øer af egenomsorg og genopladning i den hverdagslige (og dermed opnåelige) ende af skalaen, kan for mig være at læse, hudpleje (måske weird men synes det er så rart og afstressende), at strikke, bage eller ordne hår.

Og mens det kan føles svært at hive bare et par minutter ud til sig selv, når tidspladen er fuld og man ‘skylder’ hos både barn, mand/kæreste, familie, venner, arbejde osv. osv. så giver det altså tifold igen*. Amager og halshug!

Hvordan lader I op?

*Hvis man altså vil sætte det op som et regnestykke, der kan svare sig, men I (og jeg) behøver egentlig ikke at retfærdiggøre det overfor nogen ♥

Ps. Min matcha latte.

(Visited 2.016 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Dejligt indlæg. Jeg kan fuldstændig relatere til det. Jeg er netop kommet hjem fra en skøn ferie med min lille familie, og nu trænger jeg netop til ferie efter et par hektiske dage med en 2 årig ;-) Så her til morgen stod den på yoga og skriblerier i min moonjournal før resten af hustanden vågnede – det gør så godt for mig med alenetid fra morgenen af.

  1. Ej hvor lyder det rart. Glæder mig sådan til Kurt sover liiiidt længere, så jeg kan nå op inden resten af banden og gøre det samme ;)
   Og ja, ferie med børn er vidunderligt, men også alt andet end ferie inden børn, hehe. Knus til dig

   1. Det er nemlig rigtig dejligt at hun og hendes far sover længe… normalt vågner hun 6.30 og så kan jeg nå en halv time, men lige nu driller sommertid, så jeg har rigtig god tid om morgenen. Glæd dig til lille Kurt sover længe – det er magisk med alenetid om morgenen. Rigtig god weekend – hvis jeg ser dig på Bryggen inden I smutter, så hilser jeg lige ;-)

 2. Skønt indlæg, men som også fik mig til at indse, at jeg lidt har mistet tråden på det der giver mig energi, de sidste par uger/måneder.
  Med en 2-årig og en graviditet, samt at skulle fysisk på arbejde hver dag, så er der virkelig ikke meget tid.

  Normalt har jeg været god til at tage en halv til en hel time om aftenen, til bad, lidt yoga, lidt dagbogskrivning eller noget meditation og det giver virkelig meget! Jeg bliver så glad og fuld af velvære og overskud.
  Men lige for tiden falder jeg desværre bare i søvn, nærmest med den 2-årige eller ender på telefonen, fordi jeg ikke orker andet.
  Det er ok, men håber at kunne starte nogle bedre vaner for egenomsorg op igen. En gåtur om formiddagen på arbejdet og måske 10 minutters meditation om aftenen, samt at fortsætte med at nyde mine bade.
  Og så ændres det hele lige om lidt, når jeg går på barsel og så ændres det hele igen om en to måneders tid, når jeg bliver mor til to. Er lige dele spændt og glæder mig helt vildt.

  Men tak for reminderen. Der skal ikke meget til og det giver så meget. Indlægget fik mig til at gå ind og mediterer i 15 minutter igår, mens min mand så efter vores barn og det var skønt.

  1. Du kan tro, at jeg kan nikke genkendende til alt du skriver. Altså minus graviditet, men kan levende forestille mig, hvordan det bare føjer lidt til. Jeg glemmer og forsømmer det også sådan selv, men når jeg så endelig kommer ind i en bedre gænge med bare lidt egentid/genopladning, så mærker jeg – som du – hvor meget det giver. Både til mig selv og ift overskuddet til resten af banden <3 Kram til dig mama

 3. Jeg tager på tur med min hund. Den bedste adspredelse. Vi kommer vidt omkring i Hovedstaden og Nordsjælland. Og han elsker at køre i bil. Min lille følgesvend :-)

  1. Åh dét er også en god genopladning. Også en af de bedste jeg ved. Klem til jer <3

 4. Jeg laver mad. Det er der jo nogen, der hader, men jeg ELSKER at lave mad. Elsker at improe retter ud af, jvad skuffer og skabe og køleskab gemmer på, elsker at vælge krydderier til de bagte gulerødder, elsker at blande pasta og dens sovs, elsker at strimle kål. Og elsker at være i fred i en halv time mens barn og kæreste hænger ud selv.

 5. Ansigtsmaske og/eller fodbad sammen med lydbog eller et afsnit af en serie. Det passer meget godt med 30min til 1 times ‘Mortid’ ?