Udeliv

I ved, hvor højt jeg skattede vores altan. Og derfor kommer det nok ikke som den store overraskelse, hvor himmelhenrykt jeg er over at have fået have. Den er ikke voldsomt stor. Lige tilpas til os skulle jeg mene. Og delt op i to, hvilket er ok praktisk og forhindrer at Kurt spiser alle tingene i køkkenhaven, inden de er klar.

For der er både en rar køkkenhave med asparges, rabarber, jordskokker, jordbær og bærbuske og så den hegnede have, der tæller et magnolietræ og forskellige frugttræer. Sikken lykke.

Og så er der den rareste terrasse, der er en hel lille gårdhave i sig selv. Og som allerede er nogenlunde på plads, på trods af kaos indenfor. Det har været så vidunderligt, at kunne trække derud, så snart vejret har været til det. Hele den lille familie holder mægtigt af at være ude og det er altså noget så skønt at kunne vende flytterod og malerpensler ryggen af og til og bare sidde dér i den lille oase på terrassen og lade som om det ikke eksisterer for et øjeblik ;)

 

Vi er fortsat med bambus-loungemøbler fra Ilva fra den serie, der hedder Halong og som den sofa, vi havde på altanen (og som nu er flyttet med) også var fra. Vi har suppleret med to stole, et bord og en bænk.

Og så en parasol, som vi ikke har fået op endnu host host og den smukkeste solseng i rattan, den kan man skimte i baggrunden på øverste billede. Olano hedder den og den passer så fint ind i stilen.

Vi havde også kig på denne serie af loungemøbler, der er lidt mere modstandsdygtige overfor vind og vejr, men endte altså på Halong, som vi i forvejen har været så glade for.

MEN – for sådan et er der – bambus bryder sig ikke om regn og dansk (forårs)vejr, så det er rådet fra Ilva, at man kun har dem på en overdækket terrasse eller altan eller tager dem ind, når vejret ikke er i deres favør.

Nu har vi dog haft bambussofaen i 2 år på en kun delvist overdækket altan og det er altså gået mere end fint. Så det kan lade sig gøre, men det er på eget ansvar. Fra oktober til marts har den været overdækket med pressenning, men i sommerhalvåret har den klaret skærrene uden. Har det regnet meget voldsomt, har jeg dækket den til.

Her i det nye hus er der ikke mulighed for at have møblerne stående overdækket, hverken helt elle halvt, ej heller tage dem ind, så i stedet har vi anskaffet to store overtræk, som vi dækker dem til med hver aften, inden duggen falder. Igen, det er helt på eget ansvar, men det fungerer her og på den måde kan vi også bare lade hynder og puder ligge i møblerne. Om aftenen skubber vi dem slet og ret sammen og kommer det store cover over. Nemt, synes jeg og vil hellere det, end at skulle tage tusind puder og hynder ind og ud hver dag.

Overtrækkene har jeg også fundet i Ilva og de fås til alt fra en solseng eller en parasol og til et helt sæt loungemøbler. Smart. Se dem alle her.

Og så håber, håber, håber jeg bare, at der bliver mulighed for at sidde lidt ude i weekenden. Min gode veninde kommer på besøg  (første overnattende gæst ♥) og kunne være liiiidt lækkert at sidde i solen med et glas vin og fejre fredag.

Uanset om det bliver regn eller sol, håber jeg, I får en god weekend ♥

Ps. Blomsten på de første to billeder, fingerbøl/digitalis, har jeg siden fundet ud af er noget så giftig. Den står nu på sikker afstand af små pilfingre.

(Visited 3.201 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

5 Kommentarer

  1. Eihhh – hvor ser det bare hyggeligt ud! Så pænt altså. Glæder mig også til flere billeder 😍

  2. Tillykke med huset – det ser virkelig skønt ud.
    Vi pakker i forvejen parasol ned hver aften, og pusler med blomsterne i krukker osv, så hvis det var mig havde jeg også valgt overtrækkene som jer. Lyder som en god løsning. Glæder mig til at se mere af huset og jeres proces 🤍

  3. Det er bare en super hyggelig terrasse. Og det med overdækning af møblerne er nok en god ide. I har på det ene billede også nogle måtter/tæpper liggende. Hvordan klarer de vejret ? Giver det ikke fugt under dem der skader træet eller er der ikke noget af det ?