En lille, stor nyhed

Jeg er gravid.

Med et barn der lige nu er omtrent 8 cm langt og vejer i omegnen af 60 g. Så en lille nyhed i den forstand. Men en ret stor nyhed for os. Ja, nærmest en overraskelse.

Jeg har tidligere fortalt om, hvordan Kurt blev lavet, og lad os bare sige det sådan, at det gik noget nemmere denne gang. Deraf overraskelsesmomentet. Vi var sådan lidt paffe faktisk. “Kan det virkelig være så nemt?”.

Det ville jeg virkelig ønske for alle ♥

Til gengæld er jeg så også ude i en noget anderledes graviditet (uden at der er en sammenhæng mellem de to ting i øvrigt) denne gang. Hvor jeg kun havde kvalme fra uge 6-12 med Kurt, så har jeg denne gang haft den ondeste dødskvalme døgnet rundt, siden jeg så de to streger på graviditetstesten. Og den hænger ved her på 16. uge.

Sidst jokede jeg med, at jeg var virkelig dårlig til at blive gravid, men virkelig god til at være det (forstået sådan at jeg nærmest ikke havde nogen gener og virkelig trivedes i graviditeten, jeg havde nærmest mere energi end sædvanligt). Denne gang er det noget modsat… Kvalme, hovedpine, træthed, kulderystelser (?) og lændesmerter har indtil videre været faste følgesvende og det er altså også forklaring på mit fravær (eller sporadiske tilstedeværelse om man vil) her på domænet.

Og jeg håber virkelig sådan, at det snart vender. Havde satset på uge 12 som sidst, men nu skal jeg vist hænge i til uge 20, som tilsyneladende er næste store skæringspunkt for at slippe af med kvalme i forbindelse med graviditet.

Graviditetskvalme er ikke for sjov. Og (desværre og heldigvis) skal man nok selv have prøvet det, for rigtigt at kunne forstå det. Det er jo ‘bare’ kvalme. Tænker de fleste. Jeg kan bedst sammenligne det med at have voldsomme og vedvarende smerter. Man kan ikke undslippe det og det fylder virkelig meget både mentalt og fysisk. At det så også bliver trigget af mad og andre lugte, gør det til lidt af en . Kunne i lange perioder ikke være i vores have pga. den kraftige duft fra vores sommerfuglebusk og at lave mad har også været helt udelukket. Tak til Nikolaj og min mor for at få al dagligdagspraktik til at køre.

Og kram og kudos til alle, der oplever den ene eller anden form for graviditetsgener.

Nå, det var ikke meningen, at det skulle blive sådan en klagesang. Overhovedet. Mest af alt er jeg virkelig, virkelig glad og lykkelig over, at det er muligt for os, at blive forældre igen. Og over at der, som det ser ud ligger en lille (tilsyneladende) sund og rask fis og hygger sig derinde i maven. Er så, så taknemmelig. “Lykkelig med hovedet i toilettet”, som en venindes storesøster sagde og det er vist meget rammende.

Og jeg glæder mig helt umådeligt til fødsel og til at se hvem der gemmer sig derinde en gang til marts. Det er meget nemmer at forholde sig til de ting denne gang. Også selvom jeg godt ved, at der ikke er to fødsler – eller babyer for den sags skyld, der er ens.

Jeg glæder mig også til at være lidt mere til stede herinde igen. For har så meget jeg gerne vil dele. Både mht. graviditet (tænker vi napper en graviditetsdagbog 2.0), men i dén grad også med alt det sædvanlige. Og istandsættelse og indretning ikke mindst. Det meste er efterhånden færdigt og på plads i huset og vi kigger så småt på at gå i gang med køkkenet.

 

(Visited 15.228 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Stort tillykke, hvor er det dejligt! Kvalme kan jeg desværre i den grad relatere til, jeg havde kvalme hver dag helt indtil 8.-9. måned med min nr 2 😭 Det er sindssygt belastende og tærer så meget på en. Håber du snart er ovre det! Du ser nu super godt ud på trods 👌🏻

 2. Årh hvor skønt, kæmpe tillykke med det <3 Krydser så meget fingre for at kvalmen snart stilner af, jeg kender det! Jeg er selv i uge 19, og jeg glæder mig til at følge med her på sidelinjen igen.

 3. Pyha…blev nærmest retraumatiseret af den beretning. Var hyperlugtfølsom under første graviditet for snart mange år siden og kunne kaste op på gaden, hvis der var en pølsevogn, som dunstede. Min svigermor forklarede mig at graviditet var ikke en sygdom, men hold k…hvor var jeg syg. Jeg tudede mig igennem de første måneder. Mange tanker til dig. 🤞for det går over snart. ❤️K

 4. Du beskriver næsten mine graviditeter. 14 måneder tog det at blive gravid første gang. Og eneste gene var halsbrand da jeg var gået over termin.

  Anden gang tog 14 dage. Til gengæld havde jeg kvalme i 16 uger, og bækkenløsning fra uge 28 😅

  Dreng først, og så en pige.

 5. Stort tillykke med den dejlige nyhed. Jeg håber, at kvalmen snart går over – mest for din skyld, men også lidt for min fordi jeg nyder din blog ;-)

  Og så … I have been influenced! HVOR kan man klappe på en elg?

  Kh

 6. Stort tillykke!!! ❤️
  Nøøøj en herlig nyhed. SÅ skønt for jer!

  Bedste hilsner fra Katrine

 7. Jaaa, det er verdens bedste nyhed :)
  Og helt enig med dig – det er næsten umuligt at beskrive, hvor forfærdeligt konstant kvalme og deraf afledt madlede egentlig er. Når man normalt ELSKER mad, som jeg, har det tangeret tortur at have kvalme konstant og kun kunne overskue at spise brød med smør. Selv grøntsager der bare lå inde i køleskabet, forekom mig vildt ulækre :( Så føler meget med dig, og håber, at uge 20 bliver din redning :) Og glæder mig selvfølgelig til at følge med i din graviditetsdagbog 2.0 :)

 8. Jeg er pt gravid for 3. gang, alle tre gange har været med opkast og kvalme i mindst 20 uger. Kvalme tager alt overskud, og det er undervurderet, hvor hårdt det er, hvis du spørger mig.

 9. Stort tillykke!
  Jeg tror personligt ikke på, der er en skabelon for graviditet. Jeg fik først kvalme efter de første tre måneder. Det begyndte seriøst, da min mand og jeg tog ud for at få en hyggelig frokost sammen. Han sad alene inde i restauranten, mens jeg pendlede mellem ham og toilettet. Nu havde jeg ellers lige rendt rundt og været nem-graviditets-kæk… Har ingen gode råd – håber bare for dig, det snart går over med generne.

 10. Tillykke med din graviditet 🤗 Jeg har selv termin 4. marts, og ligesom med jer gik det også næsten alt for nemt, og hurtigt. Fik taget min spiral ud 3. juni, så er stort set blevet gravid med det samme. Derfor har jeg også haft lidt svært med at have hovedet med i det, men glad er jeg da. Anyway… Faldt bare lige over din blog og vil ønske dig alt godt med din graviditet 😊

 11. Stort tillykke med graviditeten! Er selv gravid, og vi følges vist ad, for jeg har termin den 3/3 2022, så jeg er også i uge 16 – lidt sjovt 🥰 Første trimester har for mig været præget af mange bekymringer og træthed, men er heldigvis blevet forskånet for kvalmen, der kun er dukket op hist og her. Håber for dig, at du også slipper for den snart, og jeg glæder mig til at følge dig her i anden omgang 🥰

 12. Stort tillykke med graviditeten! Jeg er selv gravid med mit andet barn med en måned til termin. Jeg har i forvejen en søn fra december 2018, så det føles næsten, som om vi følges, omend nogle måneder forskudt 😉

  Denne graviditet har været fuldstændig overtaget af hyperemesis gravidarum – ekstrem graviditetskvalme og opkast – som har fyldt alt og været totalt invaliderende, så jeg kan virkelig tale med om, hvor massivt og altoverskyggende kvalme er. Min læge sagde faktisk, st undersøgelser viser, at folk vurderer kvalme som et mere invaliderende symptom end smerter, fordi det påvirker alle sanser og almentilstanden. Jeg var sengeliggende hele første halvdel af graviditeten og kunne ingenting, værst af alt kunne jeg ikke rigtig være mor for min søn, og det var bare benhårdt. Jeg endte på akutmodtagelsen i uge 15 – dehydreret, med elektrolytforstyrrelser og 9 kg lettere, end da jeg blev gravid. Heldigvis kom jeg i væskebehandling over de næste uger og fik udskrevet noget stærk, kvalmestillende medicin, så kvalmen aftog hen mod uge 20, og jeg begyndte så småt igen at kunne spise og drikke. Og bedst af alt synes jeg, at den lammende lugtsensitivitet aftog markant derefter. Man forestiller sig ikke, hvor invaliderende det er, at alle mulige almindelige lugte som frisk luft, kaffe og selv neutral håndsæbe kan udløse voldsom kvalme og opkast, hvis man ikke selv har prøvet det. Siden omkring uge 20 har jeg kun haft “let” kvalme de fleste dage – mest om formiddagen og hvis jeg bliver meget træt – men det har faktisk taget mig resten af graviditeten at komme til kræfter og komme tilbage til mig selv. Det er bare ikke for sjov, men det er selvfølgelig en kæmpe trøst, at det er forbigående, ikke bunder i alvorlig eller livstruende sygdom, og at man får den største gave, livet har at give, ud af det til sidst.

  Jeg håber snart, din kvalme klinger af, så du kan nyde graviditeten. Og så sender jeg highfives til alle gravide, især de kvalmeramte. Jeg synes generelt, det bliver anerkendt for lidt, hvor hårdt arbejde det er at gro et lille liv <3

  1. Åh Ditte, sikke en omgang du har været igennem. Pyha! Men tak for at dele og godt du fik hjælp og er nogenlunde ude på den anden side. Og tak for forståelsen ikke mindst, det betyder faktisk meget, for det er så svært for raske og ikke-gravide mennesker at sætte sig ind i hvor voldsomt påvirket, man bliver af at have kvalme (og være lugtsensitiv ikke mindst) hele tiden. Men ja, heldigvis det hele værd. Omend den dårlige samvittighed overfor første barn er til at tage at føle på. Kram til dig