Små ting

All Inclusive på Kreta viste sig at være lige os. I alle tilfælde dér hvor vi er i livet lige nu.

 

Glædelig mandag og velkommen tilbage ♥

Vi var på en uges (relativt spontan) ferie i Grækenland sidste uge og således er denne mandag ekstra god. Jeg kan i almindelighed godt lide mandage (tirsdage derimod… men det er en anden snak), men der er noget ekstra dejligt over ‘at være hjemme igen’ og at være påfyldt med god ferieenergi og masser af gåpåmod og idéer. Al min overstadighed kan også skyldes, at det virker som om min utroligt invaliderende graviditetskvalme endelig (er så bange for at jinge det) virker til at være aftagende. Og det føles altså lidt som at få livet tilbage (nej, det er ikke en overdrivelse). Den er ikke pist væk, men nu er jeg i stand til at lave mad, drikke kaffe, åbne køleskabet og i det hele taget fungere nogenlunde normalt igen. Det er så rart, at jeg kunne synge og danse og grine af glæde.

Vent, det gør jeg sgu’ lige…

Det kan altså noget, det der med lige at danse det ud. Jeg danser ikke specielt godt eller flot, men jeg kan altså godt lide det. Især for/med mig selv. Et privilegie ved at arbejde hjemmefra. Og/eller have små børn. Gør I det? Danser derhjemme? Sådan høj musik og så lige hoppe lidt rundt og ryste lemmerne?

Noget andet, der virkelig var rart ved at komme hjem ovenpå en god ferie, var at jeg blev helt forelsket i vores hus igen. Jeg har nærmest haft det dårligt i næsten al den tid, vi har boet her. Og når der så i tillæg var halvfærdige projekter og hængepartier alle vegne, så havde jeg til sidst lidt svært ved at finde gnisten.

Jeg var, for nu at være helt ærlig, liiiidt modløs omkring hele flytte- og istandsættelsesprojektet. Jeg fungerer virkelig bedst, når der er ‘ro i min rede’ og det meste er i nogenlunde orden. Men da vi kom hjem fra Grækenland, blev jeg helt stolt over alt, vi trods alt har nået og havde sådan en lyst (fornyet) overskud til at gå i gang igen. Og kunne atter se, alt det jeg faldt for til at starte med og alle de gode muligheder her er.

Også selvom jeg altså stadig savner mine veninder. Og takeaway-muligheder. Men de to ting, må jeg kunne løse på den ene eller anden måde ;)

Jeg håber, I får en mageløs, ny uge. Og at den er fuld af venner og takeaway. Hvis altså, det er noget, I er til ♥

Yndlingskjolen var med på ferie. Har haft den i årevis og elsker, hvordan den både kan bruges når man er gravid (eller har spist virkelig meget) eller ikke er det og er spraglet og iøjnefaldende uden at larme aaaaalt for meget. Diskret tutti frutti, kalder jeg det.

I søndags læste jeg hele 3 (!) artikler i avisen i én køre. Nikolaj og Kurt er startet til gymnastik om søndagen og jeg har erklæret den time for læsetid og badetid.

Sidste høst af ribs fra haven. Lavede dem til rysteribs og frøs i portioner (følte mig meget husmoderlig) og glæder mig til at bruge dem til pandekager og/eller is på mørke vinteraftener og nyde smagen af sommer.

Ude godt, hjemme allerbedst.

Den sødeste, flinkeste, mindste havemand. Hvis der er noget Kurt synes er hyggeligt, så er det havearbejde. Han er så hjælpsom og kan blive ved og ved. Trisser rundt med sin lille trillebør og henter ukrudt og kører det til komposten, og ser pavestolt ud imens.

(Visited 2.555 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Nu ved jeg ikke om du er til stegt flæsk, men er det tilfældet, smager rysteribs himmelsk som tilbehør dertil. Mums! ♥️

 2. Årh – have-arbejde-elskende-børn…det er så cute😍 Jeg kan også huske dengang vi kom hjem til vores hus efter en ferie og det sådan for første gang føltes som “rigtig at være hjemme”. Tror der gik et års tid før jeg havde den følelse. Velkommen hjem🙂❤️

  1. Åh jeg forstår godt det er en yndlingskjole. Den er sørme flot! Har du mon et modelnavn på den? 😍

   Og hvor er det dejligt, at du har genfundet glæden for jeres skønne hus. Forestiller mig at efterår (også) klæder det🏠🍁

  2. Godt at høre, at jeg ikke er den eneste, der er lidt lang tid om at falde til. Tak. Klem E

 3. Jeg har det selv omvendt, men jeg prøver at forbedre mit forhold til mandage for der er jo mange af dem og de bliver bare ved med at komme igen hver eneste uge. ;-) Jeg prøver at forkæle mig selv netop denne dag, for at vores forhold bliver bedre og fokuserer på at være taknemmelig for de gode ting i mit liv. Det plejer at hjælpe. Jeg elsker selv tirsdage, fordi det for mig er lig med men en masse dejlige muligheder. Glyptoteket har fx gratis adgang (ikke at jeg ikke kan tage afsted andre dage), der er gode hold på programmet i fitnesscentret og jeg plejer bare at have mere energi om tirsdagen.
  Masser af god energi til din kommende tirsdag, Emily!
  :-))

  1. Tusind tak. Og vi må prøve at bytte lidt mandagsenergi mod lidt tirsdagsenergi og omvendt ;) Lyder til gengæld som om du har en god tilgang til at få ændret dit mandagssyn <3 Klem E

 4. Godt I er hjemme – vi er på Kreta nu og udover det store jordskælv så bliver de ved at komme i jævn strøm – over 60 ind til nu det seneste døgn og er stort på 5,3 til morgen. Alle er Ok her på hotellet hvor vi er og vi spiller stadig den planlagte tennis 2 gange dagligt men nu må det godt stoppe med ryste turerne.

  1. Åh puha, det lyder ret voldsomt. Håber sådan det snart stopper. Læste godt om jordskælvet i forgårs og kunne ikke lade være med blive helt påvirket. Håber, I alle er ok :) Klem

 5. Hvor på Kreta har i boet? Var det en charter rejse eller I har selv organiseret alt?
  Vi har også tankerne for at tage til Kreta i Oktober.. Men fly billetterne er så dyre at vi overvejer at købe en charter rejse :)

 6. Harlots på DR har mine varmeste anbefalinger (kan ikke kommentere på Insta, da jeg ikke har en konto). Perfekt til sygedage.

 7. Hej Emily. Ser så skønt ud det hele ❤️ hvad får Kurt og jer på billedet fra spisestuen? Synes det er svært at finde på til de små, hvis de voksne skal have salat eller andet ikke-babyvenligt 😄

  1. Vi får en pastaret med fuldkornspasta, spinat, basilikum, ærter og fløde. Det er lidt som en creamy pasta pesto med ekstra grønt. Som hver især så selv topper med bacontern, pinjekerner, blommetomater og revet ost efter smag og behag. Vi får det nærmest hver weekend med lidt variationer ;) Klem E

 8. Jeg havde graviditetskvalme, der lyder meget lig din, og hadede vores hus (og Postmand Per, men det er en anden sag) i noget tid efter. Det hjalp også mig at komme ud og hjem igen. Men man har nogle associationer, der kan tage lidt tid at ryste af sig. Nu er du på den anden side og lur mig, om det ikke er glemt lige om lidt, og du gladeligt gør det igen (ens mand kan jo så se anderledes på det…)

  1. Haha… kan så meget relatere. Her er det sommerfuglebusken og vores gæstetoilet, som jeg har et noget anstrengt forhold til ;)
   Og ja, heldigvis glemmer man det. Altså lige nu (men jeg kan også huske kvalmen meget tydeligt endnu), så er det min mand der allerede kan snakke om en 3’er, mens jeg siger pænt nej tak ;) Klem E