Opskrift: Chicken tikka masala

tikka1 tikka2 tikka4 tikka3
En af de bedst kendte retter fra det pakistanske og indiske køkken og helt perfekt til en kold regnvejrsdag som i dag. Det tager lidt forberedelses- og ikke mindst marineringstid, men det cremede, fyldige og krydrede resultat er det hele værd. Vi fik den med brune ris til, en klat græsk yoghurt, koriander og en frisk tomatsalat med persille.

CHICKEN TIKKA MASALA – 4-6 personer
MARINADE
1 kg kyllingebrystfilet skåret i 2-3 cm tern
1 dl yoghurt naturel
1 1/2 tsk paprika
1 1/2 tsk stødt spidskommen
1 1/2 tsk stødt koriander
1 1/2 tsk tørret mangopulver
1-2 fed presset hvidløg
2 spsk revet ingefær
1/2 tsk tandori-masala-pulver

SAUCE
1 løg i fine tern
2 store tomater i tern
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
1 spsk revet ingefær
1-2 fed hvidløg
1 1/2 dl piskefløde
1 grøn peber i tern
1 dl friskhakket koriander

  • Marinaden røres sammen af yoghurt, krydderier, ingefær og hvidløg. 
  • Vend kyllingen godt heri, så alt kødet er dækket. Lad det stå så længe som muligt, min. 2-3 timer på køl.
  • Steg kyllingen med marinaden i et fad i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.
  • Svits løgene gyldne i olie.
  • Tilsæt alle krydderierne og lad dem stege et par minutter, så alle aromaer frigives.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær.
  • Tilsæt tomaterne og lad saucen simre under låg ved medium varme, indtil fedtstoffet kommer op til overfladen.
  • Når kyllingen er færdig, skal den simre i saucen i 5 minutter under låg.
  • Hæld fløden i og bring saucen til kogepunktet.
  • Skru ned for varmen og afslut med perbertern og koriander.
  • Server med basmatiris og myntechutney eller yoghurt rørt med hakket mynte og/eller koriander.

Opskriften er fra Mit pakistanske køkken af Rushy Rashid, en rigtig god kogebog som jeg bruger flittigt og varmt kan anbefale.

ENGLISH RECAP: I love a warm, rich and spicy Chicken tikka masala for a rainy day as we have here in Copenhagen today. Find similar recipe in English here.

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

    1. Man kan få det hos mange grønthandlere og ellers på nettet. Jeg har købt mit hos grønthandleren på Amagerbrogade ved siden af McDonalds. Det giver en lækker, lidt syrlig smag, så hvis det er umuligt at opdrive så erstat med lidt limesaft eller lign. :)

  1. Det er da lige til at blive helt lykkelig af at se på den ret – smukt ser det ud! Det vil jeg prøve at lave:) Måske i en endnu mere fedtfattig version. Med revet squash til?? God inspiration – merci!:)