Det bedste

Jo selvfølgelig. Morgenmad på hotel eller på en spændende café, når man er ude at rejse, er godt. I det hele taget har du min opmærksomhed, hvis du indleder med “morgenmad”.  Men den morgenmad, jeg allerbedst kan lide i hele verden, er faktisk den derhjemme om lørdagen.

Godt brød, ost, blødkogt æg (i mit hamsteræggebæger!), kaffe, en croissant til dessert og alverdens tid.

Nå ja, og Mads og Monopolet på radioen. Gerne suppleret med avis og magasiner. Og helst ingen planer andet end en lang tur med hundedyret. Så bliver det faktisk ikke bedre.

Skal lørdagsoplevelsen være fuldendt, så må den gerne involvere en lur. Eller det vil sige, jeg er frygtelig dårlig til at sove lur, men noget jeg er ret glad for, og som er blevet min form for lur, er at ligge på sofaen og kigge ud på himmelen.

Ingen telefon, ikke noget at læse i, ikke noget fjernsyn. Nogle gange i ti minutter, nogle gange mere. Det går fint at nulre hundeører imens dog. Og/eller ligge i ske. Lidt stille samvær og nærvær forstærker faktisk bare oplevelsen.

Det var noget jeg begyndte på forrige år, da jeg havde haft hjernerystelse. Og jeg får det simpelthen så godt, af den lille mindfullness-øvelse om man vil, at jeg er fortsat.

Måske I også har lyst til at forære jeres hoveder et lille pusterum? 10 minutter en  lørdag i ny og næ er alt der skal til :)

(Visited 3.730 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Åh lykke! Jeg elsker, elsker også morgenmad. Særligt den hjemmegjorte af slagsen og med rigtig god tid. Ja faktisk er din beskrivelse helt perfekt :)

  Og et lille spørgsmål, hvor er din fine dug mon fra?

  Rigtig god søndag.

  Kh

 2. Vigtigt indslag søde Emily.
  Slowliving er det nye sorte.
  Og det er så vigtigt ikke at have planer indimellem og bare slappe af/lade op/kigge ud/og pløre søndagsaviserne igennem. Elsker at du nævner luren.

  Knus Helle

  1. Hørt. Også selvom det kan være svært at prioritere, når der også er mange ting, man gerne vil. Men jeg kan virkelig mærke hvor vigtigt det er for mig også bare at have tid til ingenting og til at zone ud. Kram Emily

 3. Min kæreste og jeg holder mørkning, når vi er sammen. Det betyder vi (næsten) uden undtagelse ser på solen går ned, mens vi fortrinsvis holder kæft og lader telefonerne ligge. Det forgår helst i ske eller udenfor – det er lidt fjollet, men overdrevet hyggeligt.

  – K

  1. Det lyder virkelig også overdrevet hyggeligt. Det må prøves. Der er noget ret fint over at være stille sammen :) Kram E

 4. Tidligt i morges hentede min kæreste morgenmad mens jeg fik morgenluftet hunde og tændte op i brændeovnen. Så indtog jeg kaffe og morgenmad i nattøj under dynen på sofaen efterfulgt af en lille lur. Det er SÅ lækkert med en morgenlur!

 5. Elsker dage som dét – hvor alting går i et tempo efter hjerte – og ikke så meget hjerne. :) Jeg er selv god til at tage en lille lur – og gør det (godt hjulpet på vej af min lille søn) faktisk hver dag. Bare en ca. 20 min på eftermiddagen – det gør virkelig underværker. Jeg er selvstændig mindfulness coach – så jeg tager også tid til “bare” at være hver dag. Det er vigtig af SÅ mange årsager. <3

  Kærligst,
  Charlotte

  1. Åh er lidt lun på den lur der, måske jeg skal prøve at komme i gang, lyder hyggeligt også at have en lille makker at ‘lure’ den med :) Klem Emily