Guide: På ski i Idre Fjäll

I samarbejde med Visit Sweden.

I sidste uge var vi på forlænget ski-weekend i Idre Fjäll i Sverige. Sådan nogle hyggelige dage, så herligt med et skud ordentlig vinter og jeg nød virkelig at være på ski. Det bliver nok sidste gang  på plankerne for denne sæson, så derfor værdsatte jeg det måske også ekstra meget. Men udover godt alpint skiløb og ditto terræn, bød Idre Fjäll også på andre fine oplevelser for os.

Således blev jeg helt vild med at stå på langrend og så fik vi utroligt dejlig mad, herunder min svenske livret: Elgkødboller med kartoffelmos, tyttebær og flødesovs. Nå ja, og så fik vi også både vafler og kanelbullar, som det hører sig til på de kanter, når vi holdt fika-stop og tankede skibenene op med ny benzin.

Virkelig en hyggelig og anbefalelsesværdig skidestination, der tilmed er relativt tæt på og jeg påtænker, at vi skal tilbage, når den skibaby, jeg er ved at bage, er gammel nok til at skulle stå på egne ski. Det var nemlig sådan et oplagt sted at tage hen med børn.

Men det fungerede nu også helt igennem herligt uden og vi havde en rar og (med fare for at lyde som en fra Landmand søger kærlighed) romantisk weekend deroppe i sneen.

Kæmpe turist ;)

Pernilla Wiberg Hotell

Pernilla, der ejer og lægger navn til hotellet, er en af Sveriges mest succesfulde skiløbere og hun har vitterligt formået at skabe et hotel, hvor der udover en virkelig god restaurant og en rar, lille spa, er tænkt på hver eneste detalje i forhold til de skiløbere, der gæster hotellet. Først og fremmest ligger det lige ud til pisten, såkaldt ‘ski-in ski-out’, der er god og let tilgængelig skiopbevaring (med ordentlig plads!) og så er der tørreskabe på badeværelserne foruden værelser med god opbevaringsplads for at nævne det væsentligste.

Er man øm efter en lang dag på ski, kan man få massage og andre velværebehandlinger på hotellet og deres restaurant PW Bar & Kök er virkelig et besøg værd. Her kan man også spise, selvom man ikke bor på hotellet.

Læs mere her.

Hytteliv

Der findes også mange, mange hyggelige hytter i området.

Vil man leje sådan en, kan man se mere her.

 

Skiløb

Vi blev så positivt overraskede over skiområdets størrelse og der var noget både for hende, der elsker lange, lækre skovpister (mig) og ham, der ønsker lidt mere udfordring (Nikolaj). Der er i alt 40 pister af forskellige sværhedsgrader og 26 lifter, der fører op til dem, så det er et fint stort område.

Der er også en snowpark med rails, hop, bokse m.m. til de freestyle-sultne.

Skianlægget, lifter m.m. har åbent frem til og med d. 28. april.

Se pistekortet her.

Spisesteder

Vildmarksnästet

Her endte vi med at spise frokost hele to gange, fordi det var så godt og stemningen så hyggelig eller mysig som det jo hedder i søsterlandet. Og jeg fik det samme begge gange: Kødboller (af elg selvfølgelig) med tyttebær, kartoffelmos og flødesovs. Som ‘nationalretten’ hos Ikea, bare 10000 gange bedre.

Ligger lige ved Skidstadion.

Læs mere her.

P W Bar og Kök

Den restaurant der hører til hotellet, hvor vi boede. Virkelig, virkelig lækker mad! Jeg fik en mini-croissant med hummersalat (genialt i al sin enkelhed) til forret og siden en meget dejlig svamperisotto og Hr. Vang, der ellers er notorisk svær at imponere, var også mere end fornøjet over sin ret med rensdyr. Til dessert delte vi en chokoladedessert. Den kunne vi godt have spist én af hver ;)

Læs mere her.

Fäbodcafét / Våffelcafé

Gode, friskbagte vafler OG masser af bondegårdsdyr man kan snakke med à la geder, shetlandsponyer osv. Sådan ca. himmelen hvis I spørger mig eller de fleste børn. Ligger tæt på Skidstadion og så en gåtur op ad en lille bakke.

Læs mere her.

Torget Grill och Bar

Har man lyst til burger, fritter, bøf eller deslige, på den lækre måde vel at mærke, er det her lige stedet. Og der er altså intet grillbar over det på trods af navnet. Halloumiburgeren med sweet potato fries var vildt god. Eneste jeg fortryder var, at jeg blev for mæt til at prøve deres churros til dessert.

Læs mere her.

Restaurang Utsikten

Oppe i terænnet. Her er der, som navnet, antyder en virkelig smuk udsigt over fjeldene, der omgiver Idre Fjäll. Maden er god men det er høflig selvbetjeningen og der er godt med folk. Alletiders til en hurtig frokost eller varm kakao, når man skal have varmen eller ny energi.

Læs mere her.

Tip: Med undtagelse af Utsikten ligger de andre spisesteder, jeg anbefaler, nede i byen/i gåafstand fra byen. Med nogle af dem kan det dog være svært at finde dem på kort/adresse, da det meste i Idre har samme adresse (Po. Box 202). Men bare spørg om vej, så er de meget søde og hjælpsomme lokale klar på at pege dig i korrekt retning.

Tip: Generelt er det nemt og tilgengæligt med vegetariske og veganske alternativer, ligesom der findes også glutenfri valgmuligheder de fleste steder.

 

Langrend

Der er mange, velpreparerede langrendsruter i og omkring Idre Fjäll og der er tilmed to (næsten) flade ruter for langrends-rookies som undertegnede. Vi lånte udstyr i Mountain Sports Testcenter, der ligger lige ved Skidstadion. Og så begav vi os ellers ud på ruten Plattan 2. Knap 6 kilometer lang, overvejende flad og meget smuk. Og så stille. Langrend og alpint skiløb er to meget forskellige oplevelser og lige så meget som jeg elsker sidstnævnte lige så meget kunne jeg blive forfalden til de tynde turski.

Der er 12 langrendsspor fordelt på 82 kilomenter i Idre. Og en hel del af dem er tilmed belyste, hvis man er tidligt oppe eller sent ude.

Læs mere her.

Hundeslæde

Vi var ikke ude at køre med hundeslæde i denne omgang (jeg havde jo ham den allergiske med og at sidde i slipstrømmen fra 4 hunde, går ikke for hans luftveje), men det er der altså rig mulighed for i Idre Fjäll. Og denne crazy dog lady måtte selvfølgelig også liiiige forbi at hilse på hundende og forevige dem. Da vi var ude på langrend krydsede vi også hundeslæderuten og det så, så herligt ud. Jeg har prøvet det tidligere i Tromsø og kan varmt anbefale det. Sådan en vidunderlig oplevelse.

Læs mere her. Er man mere til at opleve fjeldet på hesteryg eller i kane så kig her.

Kex må der definitivt til. When in Rome og sådan…

Nikolaj var meget sød, at forære mig et par ski-overalls til jul, der kan åbnes i siderne, efterhånden som jeg bliver tykkere. Ret så smarte. Måske også bare som ‘efter-jul-skibuksen’ ;)

Overvejer alvorligt at flytte nordpå og købe 10 slædehunde. Solnedgang og te på vores altan fejlede ikke noget.

To på ski ♥

 

Tak for denne gang Idre Fjäll og på gensyn ♥

(Visited 4.660 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

  1. Ca. 10 timer :) Alternativt kan man flyve til Oslo og så tager det ca. 4 timer at køre derfra. Klem E

 1. Virker som et ret perfekt sted!
  Er hotellet børnevenligt, eller skal man hellere leje hytte?
  Skønne billeder ?
  God weekend ?

  1. Nu er jeg jo ikke ekspert ift. børnevenligt… endnu ;) Men der boede mange med børn og jeg synes det var. Skulle jeg være der i længere tid, ville jeg dog leje en hytte (både med og uden børn), da jeg synes det er hyggeligt også at kunne lave mad selv osv :) Kram E

  1. Den er fra Notes du Nord. Er helt vild med den og håber at kunne passe den lidt endnu :) Knus E

 2. Idre er bare det dejligste sted! Jeg er glad for at høre, at du også synes godt om det :-) Jeg er kommet der siden jeg var barn og har været så glad for det. Det er bestemt også der, mine egne børn skal lære at stå på ski. Der er virkelig mange dejlige hytter med ski in/ski out, som også kan anbefales til familien – evt. Hvis man er afsted flere familier sammen :-)

  1. Ahmen der er så rart. Når/hvis vi skal tilbage som familie og gerne med venner tænker jeg også vi skal leje en hyggelig hytte :) Stort knus E

 3. Jeg har været på Idre fjall en uge hvert år de første 14 år af mit liv. Når jeres barn/børn skal med, så lej en hytte. Vi havde de dejligste familieskiture (to familier) deroppe. Så fedt at tage ski på ved hoveddøren og direkte på pisten. Hjem til frokost og ud på ski igen til lifterne lukker. Det var så fedt. Og Askeland!? findes det endnu? Det håber jeg. Jeg husker det som var det i går, trods det snart er 10 år siden.

  Og som du også skriver til sidst, så er det sådan en på gensyn-fornemmelse man har med Idre.

  1. Åh så herligt med gode barndomsminder derfra <3 Stødte ikke på Askeland, men vi var der jo også kun tors-søndag. Måske jeg har misset det? Klem E

 4. Hej Emily,

  Nu ser jeg dine flotte skiferie billeder, og bliver helt ked af det, at vi ikke kom af sted i år… Det hele ser så hyggeligt ud! Vi var på Maldiverne i slutningen af november, og syntes ikke jeg kunne overskue en så stor “temaspring” med så kort interval ;-)
  P.S. Din graviditet klæder dig afsindigt godt!!!

  Kh Diana
  http://www.bydianawi.com

  1. Ja man kan blive helt ‘skisulten’ ikke?
   Men Maldiverne lyder nu heller ikke dårligt.
   Tusind tak, hvor er du bare sød <3
   Stort klem E