‘Sund’ iceblend til Sofie


Jeg kan godt lide Baressos iceblends, men for at være helt ærlig er de urimeligt dyre (det er kaffe, isterninger og sukker…) og nok heller ikke så sunde, der er vel en grund til at de er så søde…

Så her er et alternativ, det er en sød læser der har efterspurgt den og nu har jeg endelig fået fingeren ud og fundet opskriften frem fra Kernesund-gemmerne.
Så kan man drikke den i stedet for sukkerchokket fra Baresso og med god samvittighed. Det her er en jeg fandt på for nogle år siden, men kunne nok finde på at optimere den lidt, så måske der kommer endnu en ;)

Here it goes:

1 Kur Delight med mintsmag (ellers ren pebermynteolie og et par dadler), der kan købes i Irma og helsekostforretninger
1-2 shots espresso afkølet (du kan også lave instant kaffe, brug da 1½  tsk. til  ¼ kop)
½ sukkerfri guldbarre (eller anden sukkerfri chokolade)
½ -1 dl sojamælk el. rismælk (gerne den der nødderismælk)
1 spsk. valleprotein
1 lille mål Husk el. Guarmin (begge dele er fiberpulver, der kan fåes i helsekosten)
1 tsk. kokosolie
masser af isterninger (alt efter hvilken konsistens du vil have, gå efter slushice)
evt. lidt birkesød hvis den skal være sødere
Og så er det bare at blende løs. 
Protein, guarmin og olie sørger for, at den ikke rutscher lige ud i blodet, men kan selvfølgelig sagtens udelades og man kan også bare bruge almindelig mælk hvis ikke man er til de alternative’mælke’-typer.
Er man mere til appelsinsmag (sådan en variant har Baresso nemlig også, slemme slemme Baresso), så erstat med en Kur delight Spice eller Coffee bean. Eller appelsinolie eller –skal og dadler.
(Visited 766 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Mange tak – jeg må vist forbi en helseshop og proviantere. Fik du gået shop-amok i H&M i går? og er der noget du kan anbefale. Nyd torsdagen og som altid tak for din fine blog

  2. Laura – hmm… nej ikke rigtigt. Købte armbånd, hat (surprise), shorts og regnslag. Og så herretoilettasken til kæresten (så jeg kan få de seje tatoveringer, hehe). Læderjakken var fed synes jeg, men for bredskuldret til mig :(Men mange fine ting, bare ikke lige mig…Og tusind tak og i lige måde ;)

  3. Juhuuu….Tusind tusind tak! Nu iler jeg ned efter sukkerfri chokolade, som mirakuløst er det eneste vi mangler – og så skal der blendes løs. Babyen (som ikke rigtig er en baby mere) sover og manden er lige kommet ind af døren med euroman/woman i kombi. Det bliver en dejlig aften. Tak!

  4. Vil bare ønske dig en SUPER ferie i morgen. Nyd det lidt for mig, he he :) Knus katrine

  5. Baressos iceblends er mega dyre, men de er nu ikke lavet af det du skriver. De er lavet af et pulvermix (vil ikke engang vide hvad der er i), kaffe og skummetmælk.Vil prøve din løsning- rart at vide hvad man putter i munden :)Karla

  6. Karla – Hehe var nu heller ikke ment så bogstaveligt, men der er er jo kaffe, sukker (i en eller anden form) og isterninger i og så en masse andet 'lækkert'. Var mere for at indikere at det er ret dyrt for ikke ret meget (sukker og isterninger hører jo ikke ligefrem til de dyreste råvarer…).Og ja rart at vide hvad man hælder indenbords ;)