Louisiana

Pic: Gerhard Richter 1025 Farben/ 1025 Colors

Lige nu er jeg formentlig på vej mod Humlebæk og Louisiana for at se den anmelderroste udstilling Farven i kunsten, hvor bl.a. ovenviste værk af Gerhard Richter er udstillet. Det er sidste dag i dag, men Louisiana lukker først kl. 18, så I kan nå det endnu.
Glæder mig også til at se deres nye udstilling Warhol after Munch.


Mht. til at kigge på kunst, så bliver der ofte gjort en alt for stor videnskab ud af det, synes jeg.
Og det er synd, for det betyder at mange helt holder sig fra det fordi det bliver noget fremmed, svært og utilgængeligt.
Tag det for hvad DU synes det er. Se på billederne/skulpturen så længe du gider og hvis der er noget der fanger dig.
Forestil dig at du går ind i en møbelforretning, der vil sikkert være nogle møbler du synes er smukke og gerne ville have i dit hjem. Så er der måske nogle andre du ligeledes godt kan se det smukke i, men som ikke lige er din smag. Nogle er måske så hæslige at du ikke kan få øjnene fra dem, men de rører alligevel noget i dig, mens andre er så ligegyldige, at du ikke kaster mere end et blik på dem.

Selvom det lyder overfladisk, kan det faktisk være en god indgangsvinkel til at begynde, at se på kunst.
Glæd dig over det der inspirerer og bevæger dig, men lad være med at blive frustreret, hvis du ikke lige kan se idéen med et kunstværk. Bare fordi nogen har hængt det på en væg på et museum, er det jo ikke ens betydende med at du skal elske det. Lad kunst være et spørgsmål om, at du kan blive rørt af ‘noget’ ved/i et værk og ikke så meget mere, al det andet kan jo tidsnok komme, når først man er blevet bidt af at se på kunst :)


On my way to Louisiana museum of modern art to see the exhibitions ‘Color in art’ and ‘Warhol after Munch’. In the first one Gerhard Richters joyful 1025 Colors is exhibited. Louisiana is by far my favorite museum in Denmark, so if you ever visit Copenhagen it is absolutely worth the train ride to lovely Humlebæk an hour from Copenhagen.

(Visited 998 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Tak Emily. Jeg tror rent faktisk dine ord har løsnet op for min kunstfobi. Du rammer en nerve hos mig, for mit problem har netop været (og er), at jeg tror jeg skal vide og mene en hel masse, når jeg ser en udstilling. Og af den grund ser jeg aldrig udstillinger. Det bliver der måske lavet om på nu..

  2. Julie J – også mig!Linda – ih det ville jeg gerne, men der er jo lidt langt :)Anonym – takker, og ja, det var det!Katrine – det er jeg mere end glad for at høre. Tror faktisk der er mange, der har det sådan. Og det er egentlig lidt underligt… Folk 'tør' jo godt at gå i biffen, selvom de ikke kan remse 100 instruktører op eller kan filmhistorien uden ad. Så bare go for it! Man bestemmer jo helt selv hvordan det skal foregå, nogle gange læser jeg al tekst på udstillingen og bruger lang tid på den. Andre gange – som i dag – 'ræser' jeg igennem, stopper ved det der umiddelbart fanger mig og så ellers videre. Jeg får gode oplevelser ud af begge dele :)

  3. Ja, det er underligt. At se film og have en holdning til dem er blevet "hver mands eje", hvorimod kunstkulturen stadig har fordomme hængende over sig. Og jeg tror, det er den fejlagtige, men dog indgroede tro, at kunst er for eksperter, som hæmmer vores (nu tillader jeg mig at generalisere) egen tro på, at det jævne menneske besidder en kunstforståelse. Defor tør vi ikke bevæge os ud på gallerier og museer.

  4. Jeg er også meget enig med det du sagde mht kunst. Jeg synes ikke man skal interessere sig for kunst for andre grunde end man virkelig vil opleve noget. Og ikke fordi man vil lyde smart, eller man føler man "skal" have se den udstilling…Og hvis man ikke kan se pointen, eller forstå kunstværket gør det sgu ikke noget, fordi man har stadigvæk fået en oplevelse, som er værd mere end at blive hjemme – fordi man var bange/havde fordomme om at udstillingen ikke var noget for en.Undskyld mine lange sætninger og kikset udtrykke, men jeg er fransk og har ikke ofte haft lejligheden til at snakke om kunst på dansk :-)

  5. Lucie – Hvor er det rigtigt sagt: 'Man skal ikke interessere sig for kunst af andre grunde, end at man virkelig gerne vil opleve noget'. Je suis vraiment d'accord Lucie!!Synes dine betragtninger er meget fine og tænkte ikke over de lange sætninger, endsige bemærkede nogle kiksede udtryk :)Synes bare du har evigt ret, for ja -man har alt at vinde og intet at tabe. Tror ligesom du at det bare gælder om at komme op af sofaen og ud at opleve noget.BisousEmily