My Beach

I lørdags tog Albert, J og jeg en tur på stranden med mine forældre. Min strand. Som jeg har forsømt og savnet, fordi det har været så koldt og grundet al sneen.

Har virkelig en prik med den strand i særdeleshed og havet og strande i almindelighed. Da jeg boede i Bruxelles i et år kunne jeg mærke, at jeg manglede et eller andet og da jeg var en tur hjemme i Danmark og ude ved havet, gik det op for mig hvad det var. Hvis man er vokset op i København og på Nordkysten af Sjælland, med en far der sejler, så er vand allestedsnærværende og måske lidt noget man tager for givet. Men man savner det, når man sidder lige midt i Europa i et (ellers dejligt) land med en kyststrækning på 1 km, der ligger langt væk fra hovedstaden. Har hørt at folk fra bjergegne har det på samme måde…

I sommerhalvåret plejer jeg at løbe eller bade på stranden hver dag og dengang jeg selv havde hund, kom jeg også i Amager Strandpark dagligt. Jeg overvejede på det kraftigste at blive vinterbader på Helgoland i sensommeren og holdt det indtil starten af oktober. Mest fordi jeg helst vil gå ud fra stranden i stedet for at hoppe i fra badeanstalten, hvor der er vildt dybt og vandet er meget mørkt. Kan altså bedst lide at kunne se bunden. Ellers kan der jo være hajer ikke? Og er helt vanvittigt ræd for hajer. Hajer og rotter er de eneste dyr jeg er bange for og indtil jeg så Jaws var det faktisk kun rotter. Dumme Steven Spielberg og hans dumme papmachéhaj og uhyggelige underlægningsmusik. Efter de sidste par måneders hårde frost er jeg dog lidt glad for at jeg ikke gennemførte, men synes altså stadig at vinterbadning er helt utroligt sejt og beundringsværdigt. Især i hajfyldt farvand. Eller måske ikke, findes der overhovedet farlige hajer, der hvor det er koldt?

Had a nice long walk on ‘my’ beloved beach saturday with Albert the Dachshound, the bf and my parents. I haven’t been to the beach for almost two months because of the freezing weather and all of the snow we’ve had in Denmark the past months. But I’ve missed it. When I lived in Brussels for a year I missed the seaside passionately and became aware of what growing up on an island (a lot of Denmark consists of islands of different sizes, whereas Sealand where I live is the largest) does to you.

(Visited 273 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Jeg er også super bange for hajer, hvilket fører til megen kærlig mobning, når jeg på ferier i varme lande konsekvent kun tør at gå ud i vand til knæene… De fleste hajer, som er farlige for mennesker, lever kun i varmt vand, men de store hvide hajer (Jaws!) kan faktisk sagtens overleve i koldt vand og bliver fra tid til anden spottet ved f.eks engelske kyster, omend de foretrækker det varme – men hvis maden er at finde i det kolde vand, så kan de sagtens bo dér. Så jeg trøster mig med, at vores frygt ikke er helt ubegrundet ;)

 2. Jeg tror faktisk at hajer lever bedst i koldt vand. Men jeg tror nu ikke at du skal være bange for hajer i Øresund – selvom jeg dog også selv har en forfærdelig angst for fugleedderkopper, så jeg kan godt forstå, at fobi på ingen måde er rationelt ;)

  Jeg er vinterbader og det er simpelthen fantastisk. Det udløser endorfiner (et lykke-stof, der bliver udløst, når vores puls bliver forhøjet, bl.a. ved sex og fitness), det er godt for muskelsmerter og du fryser nærmest aldrig. Jeg anbefaler det på det varmeste!

 3. Jeg er også mega bange for hajer, så derfor bader jeg slet ikke i Danmark… Selvom det lyder skørt, så er jeg ikke rigtig bange for at bade i fx Grækenland, hvor der faktisk KAN være hajer – men i Danmark hvor de så sjældent kommer, nægter jeg at bade. Jeg tror det er fordi at vandet er så mørkt her i DK, så man kan sgu ikke se om der er en haj lige pludselig, og så er man heller ikke opmærksom på det, hvorimod man er meget opmærksom på hajer i udlandet..
  Så jeg har ikke været ude og bade i like… 4 år nu, pga.hajer (som ikke er der)…… haha.

  p.s. flotte billeder!

 4. Ser ud som en dejlig dag:-) Og hvor er det hyggeligt med gravhund! :-) Min far har to ruhårede gravhunde (Fie og Emma) og det er altså en dejlig race ;-) Og så vil jeg lige indskyde at jeg også elsker havet (dog er jeg ikke så glad for at sejle, men elsker at bade, gå ture langs vandet og bare lytte/se på havet), for det er så beroligende :-)

  God dag :-)

 5. Hej Emily,
  Jeg har set på dine billeder længe, og vil høre om du prøver nogen form for “filter” i Photoshop til dine billeder, eller det bare er simpel redigering?
  – Hvis, om du så vil smække en guide op, for dine billeder fab’ !

 6. der er da sildehajer (ja de spiser ikke mennesker, men de er GIGA, ca 3 meter lange)… så jeg tør heller ikke bade i dybt dybt vand. Og så er det alle de andre klamme dyr der kan bide og stikke når man svømmer rundt.

  Jeg kender godt selv det med havet – min far er gammel landshold windsurfer og så bor vi ved vandet, så jeg går dagligt ture på langelinje og på stranden ved mit sommerhus.. der er bare ikke noget så skønt som en gåtur ved vandet!

 7. Er hajer og rotter de eneste dyr du er bange for???? Hvad så med MYG…. Jeg kan slet ikke fungere hvis der er en myg i lokalet, omend de jo ikke bider som en haj.
  Dejlige Albert, har selv en Anton som er samme race. Kan slet ikke forestille mig et liv uden ham, de oplevelser, gåturene m.m.
  Tak for god blog. hej hej

 8. hajer og krokodiller man (ja vil ikke bade i åer eller floder heller).. det er så rar en tanke at hvis man nogensinde havner i noget vand så er det enten så koldt at du fryser ihjel i løbet af minutter eller er der menneskeædende gigafisk.. så rar en tanke altså..

 9. Haha… jeg er vist ikke alene om min hajfobi ;) Jeg bader dog gladeligt de fleste steder, for er lidt af en vandhund. Snorkler og dykker også (i klart farvand), men kan bare ikke lide ikke at kunne se bunden. Og I har helt ret i at det er komplet irrationelt ift. Øresund, hehe…

  Mine briller er fra Ray Ban.

  Ang. billeder så se fanen ‘Photos’ i menubaren.

  Sarah – Det er bare ‘Default’ :)

 10. Jeg takker helt klart også Jaws for min haj skræk. Åhhada, der indtrådte frygten da virkelig. Jeg håber dog, at jeg kan overvinde den næste år, hvor jeg tager 2 måneder til Australien med min veninde, som jeg har lovet at dykke med. Måske kan jeg få hende overtalt til kun at snorkle. Der kan man vel se bunden?! Men på den anden side, man skal vel overvinde sin frygt på en eller anden måde, så måske bare springe ud i det ;)

 11. Dejlige billeder, elsker også vandet, og savner lidt stranden nu hvor jeg bor midt i København, selvom søerne hjælper lidt og jeg kan gå til langelinie. Frygter virkelig den dag jeg skal bo i Bruxelles og undvære havet (for selvfølgelig får jeg den stilling jeg vil have der ;))

  Men ville lige høre hvor din jakke er fra? Leder nemlig efter lige netop sådan en :)

 12. ej hvor ser det godt ud :) jeg får hel lyst til at svømme selv :)

  hvad lavede du i Bruxelles? :)

 13. Det ser dejligt ud! Flotte billeder, der helt inspirerer til at slæbe den bedre halvdel med ud til noget vand i weekenden.
  Og ja, rotter er et vanvittigt scary dyr! Jeg har det altså med rotter som mange andre har det med rotter. Føj, jeg bliver helt angst ved tanken! Men dejligt indlæg – på trods af rottesnak!

  1. Og der skulle så slf. have stået, at jeg har det med rotter, som mange andre har det med edderkopper haha.

 14. Du er simpelthen fantastisk fotogen og din fotograf (og kamera) er godt nok samarbejdsvillig(-e)! Virkelig gode billeder. Og så kan man jo ikke stå for sådan en lille sød gravhund! Nååååhr, hvor ser Albert sød ud. Ha´en god dag.

 15. Det ser så utrolig hyggeligt ud! Savner selv stranden, men synes dog stadigvæk det er alt alt for koldt til at gå tur der nede… Jeg burde måske hoppe ned i en varm jakke og tage kæresten under armen, ligesom dig .. hehe :-) men…

  Nu har jeg ledt på din blog et stykke tid for at finde ud af om du har skrevet hvor din super lækre jakke er fra! Men kan ikke finde den nogen steder… (trist) Ville høre om du havde et link eller evt. navn + pris?? :-) Det ville være lækkert..

  Mvh Marie-Louise ;-)

  1. Jakken er en genbrug fra KBH. K. Men de har som regel en del, idet de får dem hjem fra et tysk overskudslager :)

 16. Hvor er den dog bare nuttet den lille hund! :-)
  Jeg elsker virkelig dit hår på de her skønne billeder. Kunne du ikke lave en lille video blog med om hvordan man laver sådan en frisure?? :-)

 17. Åhh hunde dog:) elsker dem.
  Jeg flyttede i sidste år til DK til en by, hvor der ikke er noget hav (kun enkelte åer). Jeg er fra et land, hvor hvert eneste bosatte sted har udsigt til havet og til bjerge, vi bor også i/på bjergene, så du kan tro det er svært at være i DK.. Jeg føler mig så rolig når jeg er hjemme, er nok ik det store bymenneske;)