snack of the day: strawberry banana shake

I var nogle stykker, der var lidt skeptiske overfor den seneste smoothie jeg bloggede, idet den indeholdt spinat. Selvom den altså langt fra er så farlig, som den måske lød, så kommer her en lidt mere klassisk smoothie. Til de modige kan jeg dog kun anbefale, at I eksperimenterer med at blande grøntsager i jeres frugtsmoothies. Spinat, avocado og broccoli er nogle af mine favoritter. Klassisk jordbær-/banansmoothie med citrustwist til  – til 1 person som morgenmad eller til 2 som mellemmåltid 1 banan (evt. frossen i stykker) 1 stor håndfuld frosne jordbær 7 mandler 2 spsk rent proteinpulver (kan udelades) reven skal og saft af 1/2 citron 1 mål HUSK Fibre (psyllium frøskal) 1/2 tsk vanillepulver 1 spsk hørfrøolie Sojamælk med vanille/Cheesy yoghurt med vanille/mælk til det dækker de andre ingredienser

 • Blend alt undtagen olien grundigt sammen. Rør olien i til sidst eller blend den med i ganske kort tid.
Man kan sagtens udelade alt det ‘mærkelige’, men protein, olie og fibre er med til at gøre det til et mere helstøbt måltid, der mætter meget længere og nærer kroppen bedre end en normal smoothie, der næsten kun indeholder kulhydrater/sukker fra frugt og så lidt protein/fedt fra det mælkeprodukt man tilsætter. Dermed ikke sagt at det ikke er sundt, der er masser af gode sager i frugten, men de fleste kvinder er lidt for dygtige til kulhydrater, men får ikke nok proteiner og fedt. Proteiner er kroppens byggesten og hjælper med at stabilisere blodsukkeret, så man føler sig mæt længere. Og husk at man næsten ikke kan få nok af det sunde fedt, der har samme gavnlige effekt på blodsukkeret som protein. Det har også en masse vigtige funktioner i vores kroppe, men for de forfængelige kan jeg fortælle, at det er et must for flot hud og hår :)

bloglovin

]]>

(Visited 688 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

34 Kommentarer

 1. Jeg skal absolut have den her med til min morgentræning i morgen, Går stærkt ind for både proteinpulver og fiberhusk! Hvad for noget proteinpulver bruger du? Træner du styrketræning eller er det “bare” for at tilføre lidt ekstra sundhed?

  1. Jeg bruger ren valleprotein fra Natur Drogeriet, kan købes i de fleste helsekostforretninger + nogle Matas. Træner ikke noget styrketræning for tiden, men har tendens til ustabilt blodsukker og hvad der følger deraf af træthed, irritabilitet etc., så prøver at kontrollere mit blodsukker ved at spise masser af protein og fedt :)

 2. Hvor er glasset fra/købt? Jeg synes nemlig, at det er rigtig fint og lige sådan et jeg leder efter! :)

  1. Det er et Stelton glas, det kommer i et sæt med 4 og de har hver sin farve (lyserød, gul, blå og grøn) :)

  1. Nogen mener at man nemt slår flerumættede olier ‘i stykker’ i blenderen. Er ikke helt sikker på om jeg tror det gør nogen forskel, men det skader i al tilfælde ikke at være på den sikre side + jeg synes faktisk man kan smage olien lidt hvis den bliver blendet med, i modsætning til hvis den blot bliver rørt i til allersidst :)

  1. Åh, det ved jeg desværre ikke noget om, men ih hvor ærgerligt. Prøv evt. at kontakte TLC pr. mail eller endnu bedre på deres Facebook-side, der er de som regel hurtige til at svare :) Håber det lykkes!!

 3. It looks lovely, and so do your Strawberry Rhubarb Smoothie. I can hardly wait for it to be May and once again time for rhubarb, so I can test it.

 4. Det ser godt ud. Jeg har også lige lavet en smoothie med 1 lille banan, 1 lille æble, 1 kiwi, 1 appelsin og en håndfuld jordbær. Mælk og lakridrodspulver. Uhm!