snack of the day: strawberry banana shake

I var nogle stykker, der var lidt skeptiske overfor den seneste smoothie jeg bloggede, idet den indeholdt spinat. Selvom den altså langt fra er så farlig, som den måske lød, så kommer her en lidt mere klassisk smoothie. Til de modige kan jeg dog kun anbefale, at I eksperimenterer med at blande grøntsager i jeres frugtsmoothies. Spinat, avocado og broccoli er nogle af mine favoritter. Klassisk jordbær-/banansmoothie med citrustwist til  – til 1 person som morgenmad eller til 2 som mellemmåltid 1 banan (evt. frossen i stykker) 1 stor håndfuld frosne jordbær 7 mandler 2 spsk rent proteinpulver (kan udelades) reven skal og saft af 1/2 citron 1 mål HUSK Fibre (psyllium frøskal) 1/2 tsk vanillepulver 1 spsk hørfrøolie Sojamælk med vanille/Cheesy yoghurt med vanille/mælk til det dækker de andre ingredienser

 • Blend alt undtagen olien grundigt sammen. Rør olien i til sidst eller blend den med i ganske kort tid.
Man kan sagtens udelade alt det ‘mærkelige’, men protein, olie og fibre er med til at gøre det til et mere helstøbt måltid, der mætter meget længere og nærer kroppen bedre end en normal smoothie, der næsten kun indeholder kulhydrater/sukker fra frugt og så lidt protein/fedt fra det mælkeprodukt man tilsætter. Dermed ikke sagt at det ikke er sundt, der er masser af gode sager i frugten, men de fleste kvinder er lidt for dygtige til kulhydrater, men får ikke nok proteiner og fedt. Proteiner er kroppens byggesten og hjælper med at stabilisere blodsukkeret, så man føler sig mæt længere. Og husk at man næsten ikke kan få nok af det sunde fedt, der har samme gavnlige effekt på blodsukkeret som protein. Det har også en masse vigtige funktioner i vores kroppe, men for de forfængelige kan jeg fortælle, at det er et must for flot hud og hår :)

bloglovin

]]>

(Visited 627 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

34 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Uhm, smoothie er nu altid et hit. Min favorit læner sig meget op af din, bare med hindbær i stedet for jordbær, + banan, citron, mælk og vaniljesukker. Det er også så dejlig sommerligt, på en eller anden måde (: - Anne]]>

 2. Jeg skal absolut have den her med til min morgentræning i morgen, Går stærkt ind for både proteinpulver og fiberhusk! Hvad for noget proteinpulver bruger du? Træner du styrketræning eller er det “bare” for at tilføre lidt ekstra sundhed?

  1. Jeg bruger ren valleprotein fra Natur Drogeriet, kan købes i de fleste helsekostforretninger + nogle Matas. Træner ikke noget styrketræning for tiden, men har tendens til ustabilt blodsukker og hvad der følger deraf af træthed, irritabilitet etc., så prøver at kontrollere mit blodsukker ved at spise masser af protein og fedt :)

 3. < ![CDATA[Guf hvor ser det lækkert ud! Helt klart noget jeg skal prøve at lave ;) //Christina http://moments-christina.blogspot.com/]]>

 4. < ![CDATA[Hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker din blog, og har fulgt den længe. Kig forbi min!! og skriv gerne en kommentar, du er inspiration :-)) Silke Silkemaria.blogspot.com]]>

 5. Hvor er glasset fra/købt? Jeg synes nemlig, at det er rigtig fint og lige sådan et jeg leder efter! :)

  1. Det er et Stelton glas, det kommer i et sæt med 4 og de har hver sin farve (lyserød, gul, blå og grøn) :)

  1. Nogen mener at man nemt slår flerumættede olier ‘i stykker’ i blenderen. Er ikke helt sikker på om jeg tror det gør nogen forskel, men det skader i al tilfælde ikke at være på den sikre side + jeg synes faktisk man kan smage olien lidt hvis den bliver blendet med, i modsætning til hvis den blot bliver rørt i til allersidst :)

 6. < ![CDATA[Hej Emily. Håber du kan hjælpe mig med mit spørgsmål. Jeg har prøvet på at deltage i konkrrencen, men er i tvivl om det er lykkedes. Jeg accepterede og det hele, men nu kan jeg ikke finde mit billede under outfits, er det fordi det tager et par timer om at komme frem eller hvordan? For vil virkelig gerne deltage! Kh Liv]]>

  1. Åh, det ved jeg desværre ikke noget om, men ih hvor ærgerligt. Prøv evt. at kontakte TLC pr. mail eller endnu bedre på deres Facebook-side, der er de som regel hurtige til at svare :) Håber det lykkes!!

   1. < ![CDATA[Tusind tak for svar Emily! :o) Jeg brugte tippet med facebook og de svarede efter (meget) kort tid! :) Det virkede og jeg har også fundet mit outfit der inde nu! Hav en god aften!]]>

 7. Det ser godt ud. Jeg har også lige lavet en smoothie med 1 lille banan, 1 lille æble, 1 kiwi, 1 appelsin og en håndfuld jordbær. Mælk og lakridrodspulver. Uhm!

 8. < ![CDATA[Jeg har lige postet en klassisk smoothie med hindbær og banan! Den blev virkelig god (-: spiste det til morgenmad: www.agoodiebag.blogspot.com]]>