mettes snickerskage // snickers cake

Dejligt at I tog så godt imod Sisters for Education projektet i går!! Glæder mig sådan til at fortælle og vise jer mere, men lige nu er der lidt problemer med bannere og logistik, så imens at det kommer til at spille, så byder jeg på verdens vildeste (sådan ca.) Snickerskage! Jeg så kagen hos en pige, der hedder Mette, som jeg følger på Instagram (@mettelindgaard for de interesserede) og blev så fascineret, at jeg endte med at tigge opskriften af hende. Jeg bagte den i forgårs og havde den med på arbejde i går og den gjorde bestemt lykke. Tusind tak til søde Mette for opskrift!!

En stor og heftig Snickerskage til mange
Bund
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
300 g peanuts (evt. lidt flere)

Karamel
1,5 dl fløde
1,5 dl sirup
Korn fra en stang vanille
75 g smør
3 dl sukker

Chokolade
250 g chokolade (jeg brugte også en blanding mellem mørk og lys)
Evt. 0,5 dl fløde
(bland i en skål og giv den lidt varme i mikroen og rør, til smeltet sammen – eller varm over vandbad).

 • Pisk smør og sukker godt.
 • Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt hver gang.
 • Bland mel og bagepulver og vend i blandingen.
 • Fordel i bradepande.
 • Fordel peanuts over.
 • Bag ved 200 grader i ca. 15-25 min. Juster bagetiden, skifter fra ovn til ovn og tykkelsen på kagen. Skal bare lige være gennembagt. Min fik 30 min., da den blev bagt i en lidt lille støbejernsbradepande og derfor var tykkere og længere tid om at varme op.
 • Ingredienserne til karamellen bringes i kog og simrer ca. 8-10 min, til den tykner, når man tester den i koldt vand. Skal dog ikke blive helt hård karamel. Min simrede noget længere end de 8-10 min for at blive klar, nærmere dobbelt så lang tid.
 • Prik lidt huller i den varme kagebund.
 • Fordel karamellen over kagen, mens den stadig er varm.
 • Lad den køle helt af.
 • Fordel smeltet chokolade på. Lad stivne helt, før den skæres ud.

Kan fryses, tør rimeligt hurtigt op. Smager dog godt både frossen, køleskabskold og optøet.
Bunden bliver mere fugtig og kompakt, hvis kagen får lov at sætte sig til dagen efter.

NB! I er en del der skriver at kagen skal bage meget længere og at karamellen skal koge længere. Det oplevede jeg også. Min kage skulle have næsten 45 min og karamellen omkring 30 min, men især kagen kan variere alt afhængig af ovn og form, så det er om at holde øje og prøve sig frem :)

Ps. Meat free monday holder lige efterårsferie i denne og næste uge og vender så stærkt tilbage.

Pps. Vinderen af regnslaget fra Ilse Jacobsen er Frederikke Stæhr. Tillykke!

ENGLISH RECAP: Made this amazing Snickers Cake a couple of days ago. It was sinfully delicious and I’m definitely going to make it again. Please hit the translate button in the menu to read the recipe. Or ask me for details/translation ;)

bloglovin

(Visited 45.517 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

72 Kommentarer

 1. Jeg elsker virkelig sneakers kage – så intens, svinsk og lækker – elsker den sød/salt kombination! Åh, og så med en stor kop kaffe til!

  – Anne

 2. Århhh, mine tænder løber i vand!! Har ikke spist frokost endnu og nu har jeg selvfølgelig fået lyst til noget lækkert haha :-)

 3. Seriøst den snickers kage ser god ud! Jeg er selv helt vild med snickers, så bliver næsten nød til at prøve kagen :b

 4. Den ser rigtig lækker ud – har selv prøvet en sammen med familien – den smagte fantastisk :)

  Forretsen, nu har jeg 2 gange oplevet at teksten “forsvinder” på din side – enten har jeg virus, eller?!

  1. gjorde den også på min computer, og tænkte det samme – men det er nok ikke tilfældet så!:-)

 5. Hvor godt at du fik lokket opskriften ud af hende, for mit mundvand løb da jeg så det billede som chokolade anne postede på instagram.

  Tror godt at det kunne blive en kage der ryger med på arbejde til kagetorsdag ;)

 6. Fantastisk at lave en chokoladebar om til en kage! Den ser superlækker ud, og giver mig lyst til at bage den – og til at eksperimentere med en Lion-kage… :) :) :) :)

 7. Min veninde og jeg bagte kagen igår aftes, og den var jo SÅ god! Lidt tung, men hold nu op den var lækker. Den skulle dog have meget længere tid i ovnen, tror den endte med at få en 40-45 minutter? Men altså, så længe den blev god var det jo ligemeget :D

  1. Ovne er vildt forskellige og varmer ofte anderledes, end den viser. Jo tykkere kagen er (afhængig af formen), jo længere skal den have. Min blev bagt i en større form, end en springform som Emily har brugt.

 8. Har umiddelbart svært ved at se hvordan en snickers kage skulle smage godt – ikke kritisk – synes bare jeg får lidt kvalme efter en enkelt :) Men må vel kommen an på en prøve :;)

 9. hej Emily :-) den kage ser SÅ god ud, og har planer om at bage den i morgen, til på fredag!:-) men jeg blev i tvivl da der stod peanuts.. må/skal de være saltede? eller uden? mvh :-)

 10. Jeg Emily

  ååh, den kage ser så lækker ud. Den er jo ikke til at modstå – vil prøve at bage en til mine kære studiepiger – de bliver ellevilde!
  Er ovenstående opskrift passende til en springform, som på dine billeder?

 11. åårh, den ser SÅ lækker ud. Den er ikke til at modstå – vil bage den til mine kære studiepiger – de bliver ellevilde! :D
  – Er opskriften passende til en springform, som på dine billeder?

 12. Den ser bare super lækker ud! Så jeg har tænkt mig at bage den til min storebror til hans fødselsdag her på lørdag :) Men skal det være saltede peanuts eller usaltet peanuts? :)

 13. Er det mig der er mongol, fordi jeg ikke ved, hvordan man “tester” karmel??? Fortæl fortæl fortæl :-)

  1. Man tager lidt op på en teske og drypper det ned i et glas med koldt vand. Hvis det bare flyder til bunds og forbliver flydende er det ikke færdigt. Til denne kage skal det samle sig og blive tykt og gummiagtigt, når det rammer det kolde vand. Hvis man skal bruge hård karamel, så skal det have længere og blive hårdt og glasagtigt, når det rammer vandet :)

 14. Woow, denne kage er fantastisk! Jeg lavede den lige den anden dag, og den blev spist op på få dage :-)

  Jeg har henvist til din opskrift på min blog.

 15. Hvordan fik du dine peanuts til at blive hele vejen rundt? mine faldt alle sammen ind på midten, hvilket irriterer mine øjne, heheh. Har du et trick?

  1. Du kan evt. presse dem lidt ned i dejen (de skal jo på inden du bager kagen), så skulle de gerne blive på plads :)

 16. Jeg har bagt denne kage i søndags og jeg kan sige dig, den var fantastisk god.. Mange tak for opskriften.. Men jeg har lige et spørgsmål til den. Hvad har du prikket huller med? Jeg har brugt de tynde træspyd, og synes ikke karamellen var flydende nok til at løbe igennem hullerne, så kagen kunne blive lidt mere karamelliseret og saftig.
  Håber du vil svare mig ;-)

  1. Jeg prikkede huller med en strikkepind, men min karamel var ikke så tyk, så måske det gjorde forskellen? Nu har jeg i alle tilfælde helt lyst til at bage den igen :)

 17. Jeg er lidt ved et tilfælde stoppet med at spise gluten, så er der nogle i kommentarfeltet, der måske ved, om man på en nem måde kan bage kagen i en glutenfri-version? :)

 18. Synes dejen “kravler” op over peanutsne inde i ovnen, så bliver det øverste jo brunt og hårdt :( Har jeg mon gjort noget forkert ?

  1. Nej, sådan skal dejen gøre, den hæver en del. Hvis det bliver for mørkt (det gælder alle kager, tærter osv.) under bagning, så kan du altid dække det til med sølvfolie. Så bliver det bagt færdigt indeni, men uden at man ‘branker’ overfladen :)

   1. Okay, det vidste jeg faktisk ikke, tak :)
    Skal helt klart prøve at lave den igen, denne gang mislykkedes karamellen nemlig totalt :P

 19. Hej alle. Ville lige høre om hvilke chokolade i bruger til denne kage ? Tak på forhånd hilsen Helle

  1. Jeg bruger bare hvad jeg lige kan få fat i, i supermarkedet af 60-70% mørk chokolade. Men man kan også lave den med halv mælkechokalde/halv mørk eller med ren mælkechokolade, hvis man vil have et lidt ‘mildere’ resultat :)

 20. kan man egentlig bruge karamelliseret mælk i stedet, måske varme det lidt op? eller skal man lave karamellen selv?

  1. Dét kan du sagtens. Altså hvis du tænker på den type karamel man kan lave/købe af sødet, kondenseret mælk? Bare der er karamel på, så skal det nok ende lykkeligt :) God fornøjelse. Klem Emily

 21. Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvor mange den rækker til? Hvis nu jeg siger det er til et cykelhold efter træning…..!

  1. Hvor mange er I på et cykelhold? ;) Vil sige at der er til ca. 10 personer. Kh. Emily

 22. Kan man bruge fuldkornshvedemel i stedet for? :-) det er lige det eneste jeg har og craving er stor!

  1. Den bliver nok lidt tungere/tættere i kagedelen, da det ikke hæver lige så godt, men det skulle nok kunne lade sig gøre. Dog er det en lidt tidskrævende (og dyr) kage at bage, så hvis du har mulighed for at købe almindeligt mel, ville jeg nok gøre det. Knus Emily

  1. Hej Louise, av der må jeg være dig svar skyldig. Indlægget her har mange år på bagen efterhånden og har ikke den form længere. Er dog ret sikker på at den var ca. 26 cm i diameter. Har dog siden lavet den i en større form og det fungerer også godt (en lidt fladere kage selv). Kram Emily

 23. Kan kagen fryses ned? Hvis jeg bager den fredag, men vil have lidt med til kollegaer om mandagen efter sommerferie?☺️