Dejligt at I tog så godt imod Sisters for Education projektet i går!! Glæder mig sådan til at fortælle og vise jer mere, men lige nu er der lidt problemer med bannere og logistik, så imens at det kommer til at spille, så byder jeg på verdens vildeste (sådan ca.) Snickerskage! Jeg så kagen hos en pige, der hedder Mette, som jeg følger på Instagram (@mettelindgaard for de interesserede) og blev så fascineret, at jeg endte med at tigge opskriften af hende. Jeg bagte den i forgårs og havde den med på arbejde i går og den gjorde bestemt lykke. Tusind tak til søde Mette for opskrift!!
En stor og heftig Snickerskage til mange
Bund
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
300 g peanuts (evt. lidt flere)
Karamel
1,5 dl fløde
1,5 dl sirup
Korn fra en stang vanille
75 g smør
3 dl sukker
Chokolade
250 g chokolade (jeg brugte også en blanding mellem mørk og lys)
Evt. 0,5 dl fløde
(bland i en skål og giv den lidt varme i mikroen og rør, til smeltet sammen – eller varm over vandbad).
- Pisk smør og sukker godt.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt hver gang.
- Bland mel og bagepulver og vend i blandingen.
- Fordel i bradepande.
- Fordel peanuts over.
- Bag ved 200 grader i ca. 15-25 min. Juster bagetiden, skifter fra ovn til ovn og tykkelsen på kagen. Skal bare lige være gennembagt. Min fik 30 min., da den blev bagt i en lidt lille støbejernsbradepande og derfor var tykkere og længere tid om at varme op.
- Ingredienserne til karamellen bringes i kog og simrer ca. 8-10 min, til den tykner, når man tester den i koldt vand. Skal dog ikke blive helt hård karamel. Min simrede noget længere end de 8-10 min for at blive klar, nærmere dobbelt så lang tid.
- Prik lidt huller i den varme kagebund.
- Fordel karamellen over kagen, mens den stadig er varm.
- Lad den køle helt af.
- Fordel smeltet chokolade på. Lad stivne helt, før den skæres ud.
Kan fryses, tør rimeligt hurtigt op. Smager dog godt både frossen, køleskabskold og optøet.
Bunden bliver mere fugtig og kompakt, hvis kagen får lov at sætte sig til dagen efter.
NB! I er en del der skriver at kagen skal bage meget længere og at karamellen skal koge længere. Det oplevede jeg også. Min kage skulle have næsten 45 min og karamellen omkring 30 min, men især kagen kan variere alt afhængig af ovn og form, så det er om at holde øje og prøve sig frem :)
Ps. Meat free monday holder lige efterårsferie i denne og næste uge og vender så stærkt tilbage.
Pps. Vinderen af regnslaget fra Ilse Jacobsen er Frederikke Stæhr. Tillykke!
ENGLISH RECAP: Made this amazing Snickers Cake a couple of days ago. It was sinfully delicious and I’m definitely going to make it again. Please hit the translate button in the menu to read the recipe. Or ask me for details/translation ;)