Læseklub i maj: Jeg ville være enke, og jeg ville være digter

Sikke tiden flyver afsted. Og sikke vi får læst. Så fedt, også selvom vi (heldigvis!) var noget uenige om sidste måneds bog.  Om et par uger skal vi diskutere Ikke den slags pige og det ser jeg frem til.

Ligesom jeg har glædet mig til at løfte sløret for næste måneds bog, så I kan nå at skaffe den. I maj skal vi nemlig læse Jeg ville være enke, og jeg ville være digter, der er en samling af hidtil glemte tekster af Tove Ditlevsen, en af mine danske yndlingsforfattere.

Og så lover jeg også, at jeg snart vælger en bog af en mandlig forfatter. Det er ved at blive lidt af en femi-læseklub ;)

Læs ‘reglerne’ for læseklubben her.

Ps. Man kan stadig nå at være med i april måneds læseklub.

Fra bogens bagside

“Jeg ville være enke, og jeg ville være digter er en samling af Tove Ditlevsens glemte tekster. Hendes klummer og kommentarer, essays og brevkassesvar.

Hun skriver om alkoholen, de fattige og kernefamilien, om barndommen, bøgerne, berømmelsen, nostalgien og de indlagte på hospitalet. Om børnene og ensomheden, om weekend-drankerne og døden.”

Jeg glæder mig helt vildt til at læse den og jeg håber I har lyst til at læse med.

(Visited 2.424 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Jeg vil gerne foreslå “Profeterne i Evighedsfjorden” af Kim Leine eller “Min Kamp 1” af Karl Ove Knausgaard, som nogle af de mandelige forfattere man kunne læse. :) Jeg er særligt vild med den første, og synes ikke der har været noget a la den i læseklubben.

  1. Jeg tror meget vel det kunne blive Kim Leine, Ida. Har fået den anbefalet så mange gange og der må vist være noget om snakken :) Tak for tips!

 2. Jeg kan anbefale ‘Kalak’ af Kim Leine og ‘Stå Fast’ af Svend Brinkmann. Fantastiske bøger på hver deres måde og ville være et friskt pust til femi-læseklubben ;-)

 3. Den er fluks reserveret på mit lokale bibliotek! Det virker dog til, at den først udkommer på biblioteket i midten af maj, men mon ikke jeg når det alligevel :-) Jeg glæder mig i hvert fald til at læse Tove Ditlevsen og jeg er allerede godt igang med Lena Dunham.

  Åhh ja, kan vi ikke tage Svend Brinkmann? Han er så sej og vi arbejder samme sted ;-)

  1. Godt at høre Mette! Der er også andre der foreslår Svend, så det må jeg kigge nærmere på. Tak for tip :)

 4. Ih, hvor jeg glæder mig til at få afleveret mit speciale, så jeg også med god samvittighed kan deltage i læseklubben. I mellemtiden vil jeg gerne anbefale Morten Sabroes “Libido” som et mandligt indslag til læseklubben. Eller Karl Ove Knausgaard, Erlend Loe (og jeg kunne sagtens fortsætte med mangt en mandlig norsk forfatter).

 5. Jeg vil se, om jeg ikke både kan nå Dunham OG Ditlevesen – det er to læseoplevelser, jeg godt gad dele og diskutere med nogen.

  Ang. mandlige forfattere, så kommer der her en liste med forslag: Murakami, Bukowski, Carsten Jensen, Erlend Loe for blot at nævne nogle forslag :)