En rar og lærerig oplevelse… og flotte bryster i tøjet

Indlægget er udgivet i samarbejde med Triumph

Altså det var jo ikke fordi, jeg ikke havde hørt det før. Det der med at man ofte er en skålstørrelse større, end man tror og til gengæld mindre i omkreds. Og ja, vi snakker om bryster og bh’er.

Men sandt at sige har jeg ret få bh’er, der overhovedet har en skålstørrelse. Eller en omkreds der er angivet med tal. De fleste er sådan nogle slaskede trekantsnogen, der hverken gør fra eller til. Og lige så rare som de er, lige så lidt gør de altså for brysterne. Det vil jeg gerne være den første til at indrømme, selvom jeg stædigt har sværget til dem.

Det ændrer sig nok heller ikke lige med det første, men jeg står efterhånden oftere og oftere i en situation, hvor det ville være lækkert med lidt løft, form og støtte. Fordi de ikke helt sidder sådan her af sig selv længere… ;)

Så i går var jeg til mit livs første undertøjsfitting i Triumphs forretning på Strøget. Jeg blev målt og vejledt af en meget sød og kompetent ekspedient, der også gav mig gode, generelle tips, som I kan finde nedenfor. Og jeg var ikke en 75B sådan som jeg troede, men en 70C og således blev dagen lidt sjovere. Jeg ved det, det er bare tal og bogstaver, men alligevel…

Jeg endte i en sart lyserød sag fra Triumphs Body Make-up linje uden synlige sømme og den er også udstyret med deres Magic Wire. Så ingen metalbøjler, men i stedet en særlig silikonebøjle, der ikke skærer og som former sig efter kroppen (babsen).

Og den støtter, løfter og gør ved og gjorde sig noget så pænt under denne kjole (lidt nede i indlægget, 4 billede) som jeg havde på til Danish Beauty Award i går. Den er tilmed også behagelig og til at holde ud for en som mig, der ellers sværger til slaske-bh’er.

Og så lige et spørgsmål: Hvorfor er der ingen, der siger brysteholder længere? Det er et lidt sejt ord, synes jeg.

6 tips til at finde den perfekte bh-pasform

 1. Bærestykket rundt om bh’en skal sidde behageligt. Dvs. det må ikke stramme, men det skal samtidig sidde til.
 2. Bagsiden af bh’en (ved lukningen) skal være vandret med bh’ens forsiden. Den må altså ikke bue opad mod nakken. Hvis det er tilfældet er omkredsen for stor.
 3. Hele brystet skal være inden i skålen. Der må ikke være ekstra hud eller bryst bag skålen eller ud over skålen.
 4. Bøjlerne skal ligge fladt mod kroppen og gå rundt om brystet –  og må ikke skære ind i huden.
 5. Bh’ens midterstykke mellem brysterne skal ligge fladt ind til kroppen.
 6. Stropperne skal kun justeres til du føler at brysterne er støttet i deres naturlige posistion. De skal sidde til (stropperne altså), men må hverken snærre eller føles løse. Hvis man nemt kan få to fingre ind under – men ikke mere – er det som regel passende.

Hvis man er i tvivl om noget af ovenstående, kan jeg kun anbefale, at man får en fitting i en undertøjsforretning. Det tager ingen tid og så er man sikker på at komme hjem med noget, der passer perfekt :)

(Visited 3.681 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Jeg er vild med, at du genindfører ord, som ikke rigtig bliver brugt af vores generation. Både brysteholder og stævnemøde – seriøst, dem må vi have flere af (også i den virkelige verden, haha). :)

  1. Ja, det er lidt herligt med de ord. Det gælder om at holde dem lidt i live ellers er der ingen, der siger det mere…
   Er også vild med ‘sminke’ ;)

 2. Det kunne være man skulle prøve sådan et fit… ☺️Jeg sværger også til de der slaske nogle- de er så flotte og med blonder , endnu flottere! Især m en nedringet top hvor blonden vises frem. Tror srsly det er det eneste gode ved at være en a/b skål, at trekantsslaske bh’er kan man have på, samt have nedringet på uden det bliver vulgært men derimod mere elegant!

  Det der brystbeholder, nu når du nævner det.. Det sgu mærkeligt… Min lille kusine der ikke er så lille længere kaldte det for brystebeholdere… Såå ja

  1. Helt enig, det er nemlig fordelen ved at have en lille barm. Men blev faktisk overrasket over hvor meget mere fyldig min kunne komme til at fremstå i en anden indpakning, der ‘hjalp’ lidt mere ;)

 3. Hvor er det fint det sæt! :) Jeg har ikke fået målt barmen siden før jeg fik min søn (som nu er 6!), måske det var tide at gøre noget ved det ;)
  Jeg bruger ordet brysteholder, elsker ældre danske ord – min søn bruger i stedet ordet brystbeholder hvilket jo egentlig er et meget rammende ord ;)

  1. Do it! Der er nok sket noget i den ene eller anden retning siden ;)

   Og ja, de er herlige nogle af de gamle ord. Jeg må også selv begynde at sige brysteholder så :)

 4. Min lille smarte søn på 6 år siger “Brystholder” ..bh er slet ikke et eksisterende ord hos ham. ((Fnis hvilken fremtid han går i møde)) Måske er det på vej tilbage – BRYSTHOLDER ordet altså! :D

 5. Mindre detalje, men så vidt jeg ved betyder bh altså ikke brysteholder, men derimod bysteholder. :D

 6. Nu er det ikke for at have nej-hatten på, men har aldrig fået så dårlig brysteholder-vejledning som i Triumph på Strøget for en uge siden – hvor jeg kiggede på undertøj til mit bryllup(!). Ekspedienten mente, jeg skulle have en 70B… Og senere i Fogal og Magasin smed de mig i en 70 D/E – der passede. Da jeg I Triumph havde prøvet to bh’er, der havde drevet alt selvtillid ud af mit soon-to-be-bryllupsjeg (da for små bh’er er alt andet end flaterende), mente ekspedienten ikke, “de havde noget for mig”. Fedt. Men jeg vil da gerne ha navnet på hende, du blev vejledt af;)

  1. Ej hvor æv! Og så især op til sådan en dag, godt at det endte lykkeligt omend et andet sted.
   Det lyder da slet ikke i orden!
   Ved ikke hvad hun hed, men hun havde mørkt hår i en page (til omkring kæben) og var meget sød, men på sådan en lidt bestemt/kompetent måde, som jeg rigtigt godt kunne lide. Virkede virkelig som om hun havde styr på det. Og jeg har ikke særligt store bryster og endte i en C-skål.

 7. I går var jeg på røntgenklinik og få taget billede af mine lunger (rolig, skulle bare udredes for tuberkulose inden en rejse til Sydafrika) og der sagde assistenten, at jeg skulle tage min brysteholder af :) Så der kan man bare se (: