Min festivalpakkeliste

Jaaaaaa, så er det min yndlingstid på året næst efter jul. Nemlig Roskilde Festival-tid. Det er min 12. gang på Roskilde (tror jeg nok, har mistet overblikket) og jeg storglæder mig. Nu varmede jeg lidt op på Northside for et par uger siden og den kunne jeg også mægtig godt lide. Men Roskilde er altså stadig alleryndlings.

Jeg skal tilmed afsted med min yndlings Roskilde-makker (og skimakker m.m.): den bedste Sofie. Vi skal bo i telt sammen (det er vi gode til) og spise masser af (forhåbentlig) god festivalmad og blogge, skrive og instagramme om det. Akkurat som sidste år. Nå ja, vi skal også snappe i år (jeg hedder i øvrigt emily.salomon på Snappen).

I løbet af weekenden fortæller jeg lidt mere om, hvad man kan forvente i forhold til udbuddet af mad på festivalen i år (der kommer bl.a. foodtrucks ude i campingen, se Politikens madguide til opvarmningsdagene), men nu skal det handle om, hvad man skal pakke. Eller hvad jeg pakker i alle tilfælde. I bestemmer selvfølgelig helt selv, hvad I vil have med :)

Og så også lidt outfitinspiration på billedsiden.

Min festivalpakkeliste

 • Telt
 • Liggeunderlag
 • Lommelygte/lygte
 • Sovepose
 • Hovedpude
 • Håndklæde
 • Regnjakke/-slag
 • Gummistøvler (foretrækker korte, synes man får så varme ben i højskaftede)
 • Ankelstøvler eller bikerboots, sneakers, sandaler
 • Jeans (1-2 par)
 • T-shirts (svarende til antal dage + 1)
 • Undertøj
 • Strømper
 • Evt. 1 kjole
 • Shorts/nederdele (2)
 • Tørklæde at binde om håret
 • Solbriller (ja, du må gerne have mere end 1 par med)
 • Taske (crossbody eller bæltetaske)
 • Evt. halstørklæde
 • Parka og/el. læderjakke
 • Varm trøje
 • Bærbar oplader/batteri, ellers køb/lej en Volt på festivalen
 • Oplader
 • Lille pung
 • Håndsprit, lille
 • Ørepropper og evt. sovemaske
 • Pakke lomeletter/Kleenex
 • Tørshampoo (min guide til tørshampoo og til tørshampoo på farten)
 • Deo
 • Renseservietter til ansigt
 • Evt. vådservietter til teltbad ;)
 • Makeup (vandfast mascara, eyeliner, blush/solpudder, concealer)
 • Tandpasta og tandbørste
 • Hårbørste og elastikker + hårnåle
 • Panodiler + Strepsil
 • Solcreme
 • Plaster
 • Toiletsager: shampoo, balsam, showergel, makeupfjerner, bodylotion, ansigtscreme, neglelakfjerner osv. (her kan man købe smarte rejsestørrelser af stort set alt hos især Sephora)

TIP: Pak i mange små poser eller net i rygsækken/en stor taske. 1 mindre pose til undertøj, 1 til toiletsager, 1 til strømper, 1 til t-shirts, 1 til småting osv. osv. Dem kan man så ligge langs kanten af teltet og på den måde kan man holde nogenlunde orden og kunne finde sine ting hurtigt.

MAD
Nu er jeg jo blevet gammel og skal kun være på Roskilde onsdag til lørdag. Og vælger derfor at købe al mad på festivalen. Men skal man være på campingen hele ugen og vil undgå at blive ruineret, er det tilrådeligt selv at have noget mad med. Også gerne en trangia, så man kan få noget varmt af og til.

Følgende var mine teltfavoritter:

 • Rugbrød/knækbrød
 • Gulerødder og ærter
 • Æbler og bananer
 • Nødder
 • Myslibarer
 • Havregrød (forbland små portionsposer hjemmefra med eks. havregryn, rosiner, nødder, kanel, lidt salt eller hvad man nu vil have i) – tilbered grøden med vand på trangia
 • Nudler/kopnudler
 • Faaborg leverpostej på dåse
 • Nøddepostej eller bønnepostej fra Nutana
 • Makrel i tomat eller anden fiskekonserves

Ellers har DR også lavet et glimrende bud på hvad en ‘madkasse’ til festivalen skal indeholde med tilhørende tips og råd.

TIP: I stedet for at skulle slæbe mad med fra start, så kan det anbefales at sætte alting op og derefter tage et  smut ind til Roskilde at handle.

Bidrag meget gerne med jeres pakketilføjelser, gode festivaltips og idéer til campingmad, der ikke kræver køl.

Og rigtig god festival til de af jer, der skal afsted :)

(Visited 27.754 times, 175 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Jeg elsker Roskilde-madpakker! Har dog valgt at koncentrere mine skills om mad, der ikke kræver trangia – synes det er virkelig besværligt med sådan en og meget mere hyggeligt at kunne spise sin mad i lejren :) Mine favoritter er peanutbutter til morgen, pesto og oliventapenade til frokost og dadler og nødder til snacks – faktisk har jeg skrevet om vegansk festivalmad lige her: http://emmaslebsager.dk/vegansk-festival/
  Rigtig god tur, når du når så langt :)

  1. Åh ja, nøddesmør og pesto/tapenade har jeg da helt glemt! Godt du skriver det :)
   Haha… jamen i ‘gamle dage’ måtte man gerne lave mad i lejren, havde helt glemt at man skal ned på de der agoraer nu. Kan godt se at det ikke er helt så hyggeligt… Sikke en fin guide til vegansk festival, tak for at dele den :) God tur til dig også. Klem Emily

 2. Et tandbørste etui – den holder sig bare mere lækker pakket ind i plastik. Og så kan man have den i tasken og børste tænder på vej ned i teltet, når man fanger en vaskestation. De bedste er dem, der bukker på midten, fordi de nemt kan være i den lille festivaltaske!

 3. Tak for en udførlig pakkeliste!

  Jeg tager også voksen-versionen fra onsdag-lørdag og skal derfor kun fokusere på tøj og toiletgear. Dit tip med at pakke i flere små poser, vil jeg bruge – jeg ender altid med teltkaos, fordi jeg ikke kan finde noget!

  Jeg plejer også at have lidt plaster og Compeed med + ørepropper. De kan lige give lidt filter ift. fest i naboteltet osv.

  PS – jeg spottede dig og Sofie sidste år ;-)

  1. Uh ja, god idé med både plaster og ørepropper. Dem tilføjer jeg lige :)

   Ih hvor hyggeligt, sig hej hvis du ser os i år :)

   Klem Emily

 4. Bliver altså liiiige nød til at spørge om hvor den blå bluse/jakke er fra på det første billede? :)

  1. Den er fra Second Female, men fra sidste år. De har dog en lignende kimono/cardigan i kollektionen i år :)

 5. Det kunne være sjovt at støde ind i min yndlingsblogger. :)
  Jeg er blevet så gammel, at jeg skal i caravan og bo i campingvogn sammen med 8 andre gode højskolevenner o.lign. Til gengæld er vi der alle dage, så i morgen tidlig (lørdag) er jeg på vej fra Århus. :)
  Det gør også, at vi har mulighed for at varme mad op de første dage, hvor vi simpelthen har lavet en masse mad hjemmefra, der er frosset ned og puttet i flamingokasser, så de kan holde sig lidt. Jeg har lavet dahl og bagt rugbrød og bager nok noget mere til turen. Så varmer vi ris + gryderet op om aftenen, hvilket er ret så fint – det betyder, at vi både sparer penge de første dage, og samtidig er det ret så hyggeligt at have fællesspisning med ens gode venner. :)

  1. Hvis du gør, må du endelig sige hej <3

   Avra hvor lyder det altså hyggeligt. Håber I får en dejlig festival!

   Klem Emily

 6. Åh, jeg har ingen festival i udsigt, men jeg vil så gerne på telttur langt væk fra alting, og din liste med nødvendigheder gjorde ikke lysten mindre. Det kunne være lidt hyggeligt bare at pakke hvad man havde brug for i et par dage og tage afsted med trangia, sovepose og tændstikker til bål! God festival :)

  1. Dét elsker jeg også (altså telttur), så det kan jeg godt forstå.
   Mange tak :) Knus E

 7. Ørekropper(!) Og strepsil. Jeg ender altid med ondt i halsen efter 2 dages fest, og så er der lige det der med at musikken er fed, men rigtig rigtig høj hvis man er så heldig at få plads tæt på – så ørepropper er ikke at kimse af!

  Og altid have neglelak på, det er bare lidt mere lækkert ikke at kunne se de sorte kanter på neglene ;-)

  1. …Ørepropper! Selvom ørekropper også lyder som en opfindelse der snart skal diskes op med.

  1. Nå ja selvfølgelig. Det har jeg da helt glemt… Godt du skriver det, er tilføjet nu :) Klem

 8. Åh jeg glæder mig nu. Bor i Roskilde og byen summer lige nu af festival, studenter og sommerferie stemning.
  Jeg er jo blevet gammel og magelig og skal ikke bo i telt så har derfor hele klædeskabet til rådighed. Men ville alligevel aldrig kunne rocke så fine festival outfits som dig

  1. Åh hvor lyder det hyggeligt og dejligt at du nyder det.
   Av det gad jeg ellers godt, må være rart at være på festival på den måde. Hehe.. du er sød, tak :) Klem Emily

 9. Hav en fantastisk tur. Roskilde er den bedste måde at starte sin sommer på.
  Må jeg høre hvor den spraglede jakke er fra? Den er smuuk.

 10. Nu er det jo noget tid siden du har skrevet indlægget, men grundet selv at være på Roskilde samt studenteruge har jeg ikke haft tid til at læse blogs før nu!
  Jeg ville egentlig bare høre dig om, nu hvor du først tager på Roskilde fra onsdag til lørdag, i hvilket område vælger du/i at sove i?
  Jeg har selv været afsted men synes bare der var larm ALLE vegne, og kunne egentlig godt tænke mig at bo et sted næste år, hvor der ikke er så meget larm og fulde mennesker – boede selv i L, hvilket er party-mekka – i know ;-).
  Men ja, beskriv gerne hvor du boede, og hvordan det var i det område, så jeg måske kan finde et mere passende sted af bo næste år!
  Håber ellers du havde en dejlig festival!

  1. Jeg har boet i enten medarbejder- eller pressecamping de seneste par år, så der er lidt mere ro på :)
   Men ellers er Rent a tent måske en løsning? Det har jeg mange venner der gør. Der findes vist nok også stille-zoner ude i selve campingen?
   Dét havde jeg helt bestemt og lige over :)

   Klem Emily

 11. Hej Emily,

  Hvor er de brune støvler fra det allerførste billede i indlægget, fra? :) det hvor du har en blå jakke på.

  Hilsen Katrine :)

 12. Hejsa.

  Hvor har du fundet de cowboy-shorts, som du har på, på det første billede ?

  Vh Sara