10 ting jeg vil lave i juli

Yippie! Så blev det juli. Selvom efterår er min yndlingsårstid, så er juli min yndlingsmåned. Både fordi det er den måned, jeg er født i, men også fordi det er store ferietid og det virker som om alt og alle lige tager den lidt mere med ro. Det er rart. Jeg holder også selv ferie i de kommende tre uger. Ikke fra bloggen men måske på lidt lavere blus end sædvanligvis :)

Mht. juni-listen så nåede jeg på trods af bogudgivelse og flytning stort set det hele. Jeg har stadig en tur i Copenhagen Cable Park til gode, men det er nu heller ikke verdens dummeste sommerferiebeskæftigelse, så den bliver bare overført til denne måned.

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Hænge ud på min altan. Den er allerede fuld af fine planter og nu mangler vi bare en god (og pæn!) gasgrill. Anbefalinger modtages gerne :)
 2. Lave masser af sund, plantebaseret mad efter Sarah Brittons fantastiske bog, My New Roots.
 3. Læse klassikeren Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee og Kim Leines nyeste roman, Afgrunden.
 4. Spise min favoritsommerfrugt kirsebær, til jeg revner.
 5. Og bage med kirsebær også. Bl.a. denne kirsebærtærte og denne cheesecake brownie med kirsebær.
 6. Ud at køre mountainbike i Rude Skov med Frikadellefar a.k.a. Drømmemanden.
 7. I sommerhus hos mine forældre i Hornbæk. Det er mit helle, der hvor jeg slapper allerbedst af og dermed et af mine yndlingssteder.
 8. Lave en klassisk sommermiddag med en helstegt øko-kylling, nye kartofler, rabarberkompot og agurkesalat.
 9. På eventyr med min kæreste. Lige nu pønser vi på en uge i de svenske skove i autocamper.
 10. Hoppe i fra den højeste vippe i Havnebadet på Bryggen.

Jeg GLÆDER mig til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge den resterende del af måneden på?

Ps. Tidligere månedsønskelister her.

(Visited 3.350 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

36 Kommentarer

 1. Uhh, det der med at hoppe ud fra højeste vippe på bryggen, det gad jeg også godt, men jeg mister modet hver gang jeg er der. Det virker bare så utroligt højt oppe!

 2. Jeg elsker de her lister. Det er så hyggeligt! Her er lidt tilføjelser:
  – Grøn koncert med min bedste veninde fra folkeskolen. Gammel tradition og selvom vi plejer at være flere samlet end kun os to, så er det stadig et meget vigtigt punkt på juli-listen.
  – Grille og spendere en masse tid med min svigerfamilie og kæreste, inden han flyver til Afghanistan med et militærfly
  – Arbejde! Når man arbejder i en turistinformation er det ok at glæde sig lidt til at arbejde ;)
  – Læse nogle danske klassikere (skal til eksamen i litteraturhistorie næste semester, og jeg er bare så meget bedre til sprogvidenskab end litteraturvidenskab…)
  – Drikke øl med venner og veninder. Så banalt og så hyggeligt :)

  1. Sikke nogle gode punkter Marianne. Og nyd endelig kærestetiden inden han skal afsted <3 God sommer til dig. Klem

 3. Jeg har netop færdiggjort “Dræb ikke en sangfugl”, og det var en rigtig fin og tankevækkende bog :-) fik en utrolig lyst til at læse meget mere om Sydstaterne, og det skal jeg virkelig også have gjort. Et sted der gemmer på mange spændende og grusomme historier. Først vil jeg dog gå igang med “Alt det lys vi ikke ser”, en bog jeg har hørt meget godt om :-)
  Juli er en skøn måned, jeg har nemlig også fødselsdag der ;-) vejret er dog ikke optimalt :-(

  1. Dejligt at høre med bogen. Adr… nej, det er set bedre. Mon ikke vores fødselsdage kan hjælpe lidt på det? Klem ;)

  1. Det er et en af mine kærestes venner har lavet af en oversavet træstamme. Så fint, elsker det! Klem Emily

 4. Sikke en dejlig liste. Jeg drømmer også om en pæn gasgrill, så følger lige med i kommentarsporet her.
  GLÆD dig til Dræb ikke en sangfugl. Jeg læste den for første gang for et par måneder siden og den er ikke mindre end fantastisk. Så enkelt fortalt fra et barns synsvinkel om et meget alvorligt emne. Jeg tror jeg vil genlæse den på ferien..

  1. Tak Mette. Og hvor dejligt at høre med bogen, nu glæder jeg mig endnu mere :) God sommer! Knus Emily

 5. Hvor jeg dog også glæder mig til at komme i sommerhus med familien. Det er altid så hyggeligt at bruge en uges tid om sommeren, når man ikke længere bor hjemme.

 6. Vi har en weber gasgrill – Q2000 hedder den vidst, den er ret ok. Og stativet er driskret og kan foldes sammen, fx hvis man vil have den med sig :-) Perfekt til den lille familie (vi er 2 voksne, en snart 2 årig og en lillesøster på vej)

 7. Fin liste :) Jeg er vokset op i Birkerød ved Rude Skov, hold op hvor blev jeg nostalgisk, da jeg læste nr. 6. Dengang var der ikke mountainbikes, bare skovens dybe stille ro og en (nu længst afdød) glad labrador der rullede sig i selv de mindste pytter.

  1. Åh det lyder vel nok også hyggeligt. Ikke noget bedre end pytrullende vapsere <3 Klem Emily

 8. Sikke en fin liste, og kan godt forstå du skal bage den kage cheesecake brownien, den er bare fantastisk…
  Nu ved jeg ikek hvordan du synes en pæn grill skal se ud, men Outdoor Chef har en fin lille gaskuglegrill, som jeg synes er perfekt til altanbrug, da den intet fylder i forhold til mange andre. Du kan se den her: http://www.tbsgrillshop.dk/Shop/grills/gas-grills/outdoorchef/city-gas-420-sort-m-hoeje-ben-inclgasregulato.aspx
  Jeg er i hvert fald meget glad for min, og den er også samtidig super nem at rengøre.

  Jeg skal også læse bøger, fik 5 stk. af mine børn i fødselsdagsgave, og da det er nogen de selv har valgt, bliver det nogle helt andre læseoplevelser end jeg er vant til, så det glæder jeg mig til. Og så skal der drikkes kold hvidvin, asti og spises sommerbær. Og så skal løbeskoene med på sommerferie, så jeg forhåbentlig er klar til DHL stafet efter ferien :)

  1. Av, ja den var da slet ikke så tosset. Havde slet ikke overvejet kuglegrill, men den er skisme fin og ja, ikke så kæmpestor.

   God læse- og løbelyst :)

   Knus Emily

 9. Så hyggeligt med disse lister :)
  På min bogliste er der blandt andet også “Dræb ikke en sangfugl” og “Lolita” – ellers skal måneden bare nydes med kæreste, veninder og familie, da jeg i juli begynder på mit første rigtige job(GISP – studietiden går SÅ hurtigt!).
  Dejlig ferie til dig, Emily :)

 10. Lyder som dejlige foretagender i juli:)

  Med hensyn til eventyr, kan jeg anbefale et roadtrip i Albanien. Var der sidste år og det var fantastisk. Det skal ses inden det bliver et alment turist mekka.
  Bonus info, det er ligeledes tosset billigt.

  1. Ej en god idé. Det ville jeg slet ikke have overvejet selv, men det må vi vist hellere lige undersøge. Og så er roadtrip noget af det allerbedste jeg ved :) Kram E

   1. Ja, det er ikke en destination, der automatisk ryger i ferie kalkulen.

    Vi blev meget positivt overraskede….så overraskede, at vi gentager succesen.

    Man kan flyve til Tirana, leje en bil og drøne ned af kysten, eller man kan flyve til Korfu (garanteret billigt for tiden) tage en 40 mins. Hydrofoil båd til Sarande, leje bil og drøne op af kysten.
    Vi benyttede os af AirBnb, hvilket fungerede virkelig godt.

    Smukke strande, bjergtagende natur og en skøn og imødekommende lokalbefolkning.
    Alt i alt en kæmpe oplevelse:)

 11. Hej Emily.
  Ville du have mod på at vise os din fødselsdagsønskeseddel? :) ELSKER dine ønskelister her på bloggen.

 12. Juli måned er jo sommerferiemåned, så jeg skal selvfølgelig på sommerferie – i år bliver det det halve Danmark rundt på cykel med min kæreste. Og så tager vi nok på en lidt mere eksotisk tur til vinter :-)

  Ud over det, så vil jeg i den her måned spise en omgang hjemmegjorte hotdogs, måske endda tage på hotdog- og pølsekursus hos Meyers sammen med min kæreste, for virkelig at kunne give den gas i køkkenet.

  I den her måned vil jeg også tage en god veninde i hånden og tage et smut på venindetur til Malmø, tage på Helgoland med et godt magasin, gå ordnet lidt praktisk i lejligheden og til sidst, men ikke mindst, bage og spise en dejlig browniechesecake med kirsebær :-)

  1. Sikke gode ting du har i vente Mathilde :) Og tak for at minde mig om alle de rare sager man kan herhjemme, jeg var ellers ved at blive lidt depri over vejret. Dejlig sommer til dig <3 Klem

 13. Hej Emily
  En lidt forsinket kommentar, men ville egentlig blot anbefale dig at kigge nærmere på Metalco Menu gasgrillen – den har et virkelig fint, let og elegant design – lidt 50’er inspireret gætter jeg på. Derudover synes jeg faktisk også IKEA har et rigtig fint bud på en lettere gasgril til en fin pris (http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80271931/)

  Sommerglade hilsner, Anna