Når æblet ikke falder langt fra stammen

Min mor og jeg har en hel del ting tilfælles. Vi ligner hinanden umådeligt af udseende og har en hel del fællesnævnere, når det kommer til temperament og følelser. Vi er også forskellige på mange punkter. Bilder jeg mig i alle tilfælde ind. Jeg er lidt mindre bekymret (men måske det kommer med alderen ;)) og tager i det store og hele tingene som de kommer, mens min mor er typen der pakker 14 dage inden en rejse og tjekker 7-døgns vejrudsigten.

Uanset hvad er der i alle tilfælde én ting, vi er mere end enige om: Duftlys og -pinde er et hit. Og især hvis de dufter af figen. Så glæden var stor, da jeg fandt en ny figenduftende diffuser på ‘mit’ værelse i sommerhuset, da jeg kom herop i lørdags.

Især fordi den mandetype jeg for nylig er flyttet sammen med, er af den noget astmatiske og allergiske slags og derfor ikke tolererer sådan noget dufthalløj så godt. Planlægger dog at brænde et lille duftlys eller to på mit hjemmekontor i fremtiden. For lukkede døre selvklart.

Jeg er ret begejstret for diffusere/duftpinde, idet de afgiver blot en anelse duft hele tiden og man kan regulere effekten efter hvor mange pinde man sætter i. Jeg plejer at starte med et par stykker og så sætte flere og flere i som ugerne går. Dog fungerer duftlys bedst i stue, soveværelse og andre opholdsrum, hvor man ikke vil have konstant duft.

En af mine egne favoritdiffusere til at have stående på badeværelset eller i gangen er denne (der sjovt nok også dufter af figen) og som også fås i en miniudgave, der er sød som værtindegave.

Er I til ‘parfume til hjemmet’ eller er I helst fri?

Ps. Sådan laver du selv duftlys i glas.

(Visited 4.318 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

37 Kommentarer

 1. Jeg er typen, der foretrækker mit hjem uden duft. Eneste undtagelse er friske blomster :-)

  1. Dét er heller ikke en dårlig duft. Er også helt vild med den der helt friske, rene duft luften har når man lufter ud på en dag med frostvejr :) Klem Emily

 2. Jeg er slet ikke til det, er lidt bekymret for hvad det gør ved os, hvis vi sådan skal have konstant duft tilført i hjemmet. Og så synes jeg også at man skal op i noget af en prisklasse før de ikke bare dufter virkelig kunstigt og sødt – og der bliver jeg nok lidt nærig. Synes ikke rigtig jeg får noget for pengene, hvis jeg skal kaste 400-500 kr. efter et duftlys…

  1. Er ikke så bekymret over det. Har ‘kun’ diffusere i aflukkede rum (badeværelse) og duftlysene brænder jeg i afgrænsede perioder (og de får et låg eller en glasklokke over bagefter) og jeg lufter meget ud. Så for mig er det det værd :)

   Men er helt, helt enig mht pris vs. duft. De billige sager dufter (lugter?) så man får hovedpine og bliver svimmel på to sekunder. Eneste undtagelse jeg har fundet (i mellemprisklassen) er Broste Cph’s duftlys. Knus Emily

  1. Haha… det er helt modsat mig. Hvis ellers duften er lækker (og der findes mange klammo duftlys I know) så eeeeeelsker jeg det. Hvis ikke fordi skylldemiddel var noget skidt, så ville jeg bruge det i rå mængder ;) Klem E

 3. Puha, jeg kan heller ikke udstå duftluft, røgelsespinde, diffusere, mv. Desværre! :(
  Jeg er ikke astmatiker eller noget, men får enormt ondt i hovedet og duftene virker meget kraftige. Jeg må næsten holde vejeret, når jeg går igennem IKEAs afdeling med duftlys…

  1. Oi men den er også grum. Jeg har det akkurat lige sådan med IKEAs duftlys ;)

   Der findes jo lidt ‘sundere’ duftlys lavet på sojavoks og med diskret og behagelig duft, hvis du har mod på det :) Klem Emily

    1. Ja, de er lidt hampre de der IKEA-lys. De er gode til meget i det svenske møbelvarehus, men duftlys er ikke en af tingene ;)

 4. Jeg startede med at have duftpinde i stuen, men som du skriver, så blev det bare for voldsomt med den konstante duft. I stedet bruger jeg lys i stuen og pinde på badeværelset – der kommer man jo ikke så ofte (forhåbentlig da) og så elsker jeg at have duft derude. Det gør lige badeværelset, som ellers ikke er det mest spændende rum, lidt mere eksklusivt ;)

  – Sara // http://www.sara-siger.blogspot.dk

 5. Duft til hjemmet er virkelig bare det fineste, og det kribler i mine fingre for at købe, hver gang jeg ser dem. Desværre bor jeg sammen med en sart herre, som ikke er allergisk, men bare nærer et voldsomt had til duftlys og deslige. Så er det pludselig, at man genovervejer, hvor meget lykken egentligt ligger i at bo sammen? Haha ;)

  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Absolut et parfumefrit hjem.
  Af renhed (ikke parfumerede rengøringsmidler) , frisk luft og blomster må mit hjem dufte.

 7. Jeg er ikke den største duftlys- /pinde fan, men nu er jeg ligesom din mandetype, allergisk med astma og hele molevitten :) Men duft af figne, lyder nu ikke helt dårligt ;)

 8. Uh ha, helst ikke for meget unødig parfume her. Selvom mit hjem måske godt kunne trænge til det

 9. Jeg bruger duftposer fra Karmameju, i starten den lyserøde, men nu er jeg gået over til den grå. Jeg har en diskret i stuen (som er en stor stue), og en på hvert badeværelse. Når de begynder at miste duft, kommer de ind til mit tøj at ligge, de giver en dejlig diskret duft.

 10. Jeg er også glad for duft i hjemmet – jeg har en diffuser fra The Body Shop med duft af jasmin stående i mit opholdsrum (bor i 1værelses), nogenlunde midt i rummet og så har jeg som regel 4 pinde i, så det er mildt, men stadig kommer ud i rummet <3

  http://satinawandel.dk

  1. Har aldrig prøvet deres, men dem må jeg også lige kigge nærmere på. Mmmm…. jasmin er heller ikke dumt :) Knus Emily

 11. Jeg er ikke som sådan til duft i hjemmet, men kunne rigtig godt tænke mig duft i mit skab så tøjet er velduftende, har du nogle ideer til det?

  1. Stofposer med tørrede lavendelblomster er et hit til det synes jeg. Og måske de duftposer fra Karmameju som Gitte nævner ovenfor?
   Knus
   Emily

 12. Jeg er slet ikke til det. Og så dog.. har kigget lidt på nogle fine ‘Aqua’ duftlys (hvor er det nu de er fra?). Mit hjem skal dufte rent. Ikke parfumeret. Tænker sådan en aqua-duft sikkert kunne være fin. Men så kommer vi til prisen: Aldrig i livet om jeg gider bruge penge på stearinlys tilsat tre dråber duft, når disse tre dråber skyder prisen helt i vejret. Nej tak. Så hellere rengøringsmiddel :)

  1. Fra Clean? Eller Aqua di Parma måske?
   Haha… hver sin smag. Jeg er betaler gladeligt spidsen af en jetjager for mine Diptique-lys, det er min yndlingshverdagsluksus! :) Klem Emily

 13. Jeg synes det er fuldstændig unødvendigt. Når nu vi (mange i hvert fald) går så meget op i at undgå parfume osv. på kroppen, så synes jeg det er noget mærkeligt noget at sovse sit hjem ind i alverdens dufte.

 14. Hmmm… er jeg til dufte i hjemmet eller not tænke-tænke… Aaarjj jeg er da så meget til det, at jeg startede mit eget duftfirma! :D (Jeg laver duftvoks af max kvalitet på økologisk soja og vil gerne tilbyde et produkt der ikke lugter af billig toiletrens og som stadig kan betales)

  OG stor tak Emily for du har lige givet mig det spark, som jeg havde brug for. Jeg har i lang tid kredset om en figen-duft men NU er det besluttet – den skal da sættes i produktion! Jeg er nemlig selv ret vild med den (friske figner og så et lille hint af pære)

  1. Uh det lyder vel nok dejligt. Sig til når det er på hylderne, så må jeg fluks købe et :) Klem Emily

 15. Jeg foretrækker et hjem uden alt for meget parfume – ikke, fordi jeg ikke kan tåle det, men fordi jeg gerne vil blive ved med at kunne det. Og duften af nyvasket sengetøj (i parfumefrit vaskemiddel, der har hængt udenfor sammen med friske blomster og krydderurter og åbne døre er sådan, jeg helst vil have, mit hjem dufter. :) Selvom lækre duftlys o.lign. kan være skønne, så synes jeg tit, det bliver for meget.

 16. Jeg elsker den aroma som duftpinde kan give mit hjem, men jeg går mest efter de milde dufte, da nogle godt kan blive ‘for’ parfumerede. Blomster er selvfølgelig også et hit til at skabe ekstra god duft og pynt :-)