I Denim Re-Born kedeldragt

Indlægget er udgivet i samarbejde med H&M

CHARLIES ANGELS IN RECYCLED DENIM

Da jeg var i Lapland i februar lærte ELLE’s redaktionschef, som jeg rejste med, mig noget, jeg ikke hidtil havde vidst. Jeg havde købt et nyt sleeve til min laptop i lufthavnen og var efterfølgende ved at smide det gamle ud. “Nej, nej, nej”, stoppede hun mig. “Det kan du aflevere hos H&M og så kan de genanvende det”. Jeg lignede ét stort spørgsmålstegn. “Du kan aflevere alle tekstiler”, forklarede hun videre, “Karklude, gamle strømper, ødelagte jeans og t-shirts. 95% af alle tekstiler kan genbruges og indgå i nye sammenhænge”.

Således blev jeg en aha-oplevelse rigere og bekendt med H&M’s Garment CollectingOg den har jeg så forsøgt at bidrage til siden. Må ærligt indrømme at det føltes lidt pudsigt, første gang jeg langede en indkøbspose med gammelt tøj og klude over disken i H&M, men ekspedienten tog glædesstrålende imod det, som om det var det naturligste i verden.

Når man samtidig er lidt af en storforbruger af tøj, så føles det altså også en kende rart at bidrage blot en lille smule til et mere lukket kredsløb og noget der er mere bæredygtigt på sigt. Ja, ja det er nok ikke lige dét der redder hele, men det er stadig bedre end bare at smide det ud.

For det er der mange der gør. Smider tøj ud. Jeg gjorde det selv indtil førnævnte redaktionschef, fik mig på bedre tanker. Hvert år ryger tonsvis af genanvendelige tekstiler ud med husholdningsaffaldet, blot for at blive brændt af.

kedeldragt H&M Denim Re-Born// taske H&M// sandaler Marie Monin

I dag har H&M lanceret en ny mini-kollektion af mere bæredygtige denimstyles, Denim Re-Born, for at vise hvad der kan komme ud af det brugte tøj de indsamler. Og som nogle af jer måske så på Instagram, skød jeg sammen med Trine og Laura billeder til netop den kampagne i mandags. Allesammen iført hver vores favoritter fra kollektionen selvfølgelig.

I samme anledning kan man også fra i dag og til og med d. 23. september aflevere et par gamle jeans (eller andet denim, mærke underordnet) i en af H&M’s butikker og få 20% på et par nye jeans.

Har man lyst til at bidrage til Garment Collecting bliver man tilmed belønnet med en voucher på 15% til en valgfri vare hos H&M for hver fyldt pose man afleverer. Og man må aflevere tøj fra alle brands og ja, også gamle håndklæder, aflagt sengetøj osv. osv.

Jeg er helt vild med den kedeldragt altså. Den er alletiders hyggedragt derhjemme, men stylet med høje hæle (og lynet godt ned, ahem) er den også alletiders til aftenbrug, synes jeg.

Hyggeligste eftermiddag på de regnvåde brosten. Jeg havde det i alle tilfælde sjovt at dømme efter billederne ;)

Afslutningsvis vil jeg anbefale jer at se den fine, lille film med titlen Close the Loop nedenfor. Skør, herlig og med stof til eftertanke.

(Visited 2.321 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Hej Emily :)
  Hvilken størrelse har du i kedeldragten ?
  Super flot til dig.

  1. Den er en 36 og mange tak. Jeg er skisme også ret vild med den. Og så behøver man ikke tænke så meget over styling ;) Klem

 2. Jeg må tilstå, at jeg slet ikke kan finde begejstringen frem over de her tiltag fra H&M… “To little, to late” har jeg lyst til at sige. Det kan godt være at H&M genanvender en smule tøj eller sælger en smule økologisk bomuld. Men de er stadig front-firma for fast fashion, og hovedparten af deres omsætning på (omkring) 18 mia dollars er stadig produkter, der på ingen måde er bæredygtige. Jeg synes de har et større ansvar end det, de viser her… Har du set filmen “True cost” omkring tøj-industrien? Den er virkelig god, kan streames på netflix.
  Men du ser dejlig ud som altid :-)

  1. Kan sagtens forstå dig. Jeg er nok mere på ‘hellere lidt/for sent end ingenting/aldrig’ for folk stopper nok ikke med at købe fast fashion.
   Men tak for den gode tone (og for at sige at jeg ser dejlig ud ;)). Filmen vil jeg kigge på i weekenden, tak for tippet :) Klem Emily

 3. En anden god endestation for ens aflagte tøj er genbrugsbutikkerne (Røde Kors, Frelsens Hær m.fl.).
  Det tøj, der kan sælges, indbringer penge, som går til at hjælpe flygtninge, hjemløse ect., resten gives væk til trængende eller sælges som klude til værksteder og fabrikker.

  God weekend!

  1. Helt enig :) Jeg kunne nu heller ikke finde på at aflevere tøj i pæn stand, der fortsat kan bruges hos H&M. Kun det der er i stykker eller så slidt at det ikke kan bruges som beklædning længere.

   1. Ah, tak for den uddybning! Jeg kunne nemlig ikke helt finde ud af, om H&M er i gang med at “stjæle” tøjet fra genbrugscontainerne – men din differentiering giver jo ret god mening.
    Er helt glad for at mine to poser gik til containeren den anden dag og ikke H&M, for jeg blev lige i tvivl om jeg skulle være top-egoistisk og gå efter de 15% eller være det gode menneske og donere til humanitære formål.

 4. Det er nu også smart at man kan det :) Jeg har selv fornylig afleveret to stk. poser med gammelt tøj, som jeg ikke brugte mere. Jeg er ikke så god til at smide ting ud, især ikke hvis de stadig har et formål, så hellere donere det ;) Men dette er så fin en idé!

  1. Så absolut. Synes generelt folk er flinke til at aflevere til genbrug, men tror at mange smider ud, hvis først tingene er gået i stykker/for slidte :)