Læseklub i april: Stolthed og fordom

janeausten1

Sikke marts flyver afsted, det er i alle tilfælde allerede blevet tid til at præsentere april måneds bog, sådan at I har god tid til at nå at låne eller skaffe den.

Den kommende måneds bog er en af mine personlige yndlinge. Hvis ikke alleryndlings, selvom det i så fald for alvor er mit romantiske pigehjerte, der taler. Det er ingen ringere end kærlighedsromanen over dem alle, Stolthed & Fordom, der er så vittig og skarp og ikke mindst uendeligt spændende og rørende.

Hvis ikke I har læst den før, så må I altså gøre mig den tjeneste (om ikke nu så på et eller andet tidspunkt) og hvis I har læst den før, har I måske (ligesom jeg selv) lyst til at genlæse den. Under alle omstændigheder håber jeg, at I vil læse med og ikke mindst få en god læseoplevelse. Og at I vil dele den med mig, når vi diskuterer Stolthed og Fordom lørdag d. 6. maj.

Husk at vi diskuterer marts måneds bog Forestillinger om Ana Ivan torsdag d. 31. marts her på bloggen. Så man kan stadig lige nå at være med, hvis man læser flittigt i påsken :)

Læs mere om hvordan læseklubben fungerer her.

janeausten2

Fra bogens bagside:

Da Elizabeth Bennet møder den rige ungkarl mr. Darcy, synes hun, at han er både arrogant og indbildsk. Og da hun opdager, at han har stukket en kæp i hjulet for hendes søster Janes kærlighed til hans ven Bingley, vokser Elisabeths modvilje til direkte afsky. 

Men hvad hun ikke ved er, at mr. Darcy meget mod sin vilje er blevet betaget af hende og hendes kvikke tunge, og at denne betagelse er ved at udvikle sig til en alvorlig forelskelse.

Stolthed og fordom er en af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner og en gnistrende satire over sladder og snobbethed i i 1800-tallets engelske middelklasse, hvor en mors eneste ambition var at få afsat sine døtre så fordelagtigt som muligt.

 

(Visited 2.178 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Den har jeg SÅ gerne ville læse i SÅ lang tid, så jeg melder mig helt sikkert klar i læseklubben..:)

 2. Prøv at gå ind på Paperback Castles, en litteraturhjemmeside, og se ” Stolthed og Fordom ” i marsvinforklædning.
  Så skøn.

 3. Uh, læste den for et par år siden. Utroligt dejlig læsning! Nåede dog lige at tro, at det var Fornuft & Følelse, der stod på programmet (som jo også lige er blevet udgivet i samme, fine serie), som jeg har haft stående ulæst på hylden i… flere år end jeg vil indrømme, haha! Det kunne være hyggeligt, hvis den også kom på en dag? Ellers må jeg vel bare tage mig sammen og få læst den selv snart ;)

  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Den er jeg med på at læse!
  Selv om jeg har studeret litteratur på uni lige som dig har jeg sjovt nok aldrig læst den. Men det skal der rådes bod på nu ;-)

 5. Helt klart en af mine All time favourite! Gav i en periode alle mine veninder, der ikke have læst den allerede, bogen i værtindegave

 6. Åh, jeg ELSKER Stolthed og Fordom <3 Det er nok ikke ligefrem nødvendigt for mig at læse den igen, men jeg tror gerne jeg vil ;-)

 7. Den har længe været på min liste over klassikere jeg skal læse på et tidspunkt, så nu skal det være! Og samtidig er det den perfekte anledning til at joine læseklubben. Det lyder virkelig som et hyggeligt koncept

 8. Det passer perfekt! Jeg er i gang med at genlæse alle Austens bøger, og er ved at nå til Stolthed og Fordom! Jeg har læst den et utal af gange og er lidt af en fanatiker, men vil glæde mig til at høre hvad andre synes om den – især folk der læser den for første gang!

 9. Den vil jeg gerne læse :)
  Som servicemeddelse kan jeg se, at de har den både som e-bog og lydbog på Odense biblo. Så kan jeg høre et par kapitler på cykel og mens jeg laver mad OG så have e-bogen med mig alle stedet. Begge dele uden at skulle finde tid til biblo – genialt!

 10. SÅ dejligt at I vil være med piger :D Glæder mig til at ‘læse den med jer’ :) Kram Emily

 11. Absolut yndlings bogen over dem alle, hende Jane Austen er en sand kunstner! Lad os se om jeg ikke kan få fundet lidt tid til at få den læst ind mellem studielæsningen ;)