Glutenfri blåbærmuffins

glutenfri muffins4

Selvom jeg ikke selv har problemer med gluten, så har jeg en del veninder, der bikser lidt med det. Især hvede. Og jeg er, hånden på hjertet, ikke den dygtigste til at bage glutenfrit (jeg ender oftere ud i et raw cake alternativ som denne brownie eksempelvis og så disse vafler selvfølgelig), så i dag giver jeg ordet til Theresa, der har meget bedre styr på den slags :)

Glutenfri blåbærmuffins
af Theresa Sporleder

Jeg hedder Theresa og jeg har været så heldig at få lov at dele en opskrift med jer, her på Emilys fine blog. Jeg driver La Mia Cucina, som er en glutenfri, italiensk inspireret madblog, hvor jeg deler ud af mine allerbedste opskrifter.
Nogle få, endnu ret ukendte glutenfri melsorter, er dem der giver mig et helt fantastisk bagværk, med luftige, bløde og smagfulde brød og kager.
Opskriften her er på små, lette blåbærmuffins, som rent faktisk var den første glutenfrie kage jeg nogensinde bagte.

glutenfri muffins3glutenfri muffins1

BLÅBÆRMUFFINS – 12 stk

1 vaniljestang
100 g smør
140 rørsukker
2 æg
90 g rismel
30 g majsmel
1 dl rismælk
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
200 g blåbær
2 dl piskefløde

 • Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør det i lidt af rørsukkeret.
 • Pisk smør, vaniljen og rørsukker sammen et par minutter, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i.
 • Rør rismel, majsmel, natron, bagepulver sammen og rør det i sukkerblandingen efterfulgt af havremælken.
 • Rør 130 g af blåbærene i dejen og fordel dejen i muffinforme. Jeg har taget et stykke bagepapir, klippet det ud i firkanter og sat ned i en muffinform af metal.
 • Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 20-25 min.
 • Køl kagerne af på en rist og pisk herefter fløden til flødeskum.
 • Top kagerne med flødeskum og pynt med lidt blåbær.

glutenfri muffins2

Tak for at dele den lækre opskrift Theresa! :)

 

(Visited 3.932 times, 13 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

 1. Er du/I helt sikre på at havremælk er glutenfrit?

  Jeg spørger ikke for at være flabet, men når man har cøliaki kan man f.eks. ikke spise almindelige havregryn, selvom havre er glutenfrit. Det skyldes at havre ofte bearbejdes samme sted som melsorter som f.eks. hvede, rug og byg, som indeholder gluten. Derfor har jeg personligt holdt mig fra havremælk, men hvis det ikke er nødvendigt ville det da være dejligt.

  1. Nej jeg er faktisk ikke og studsede også lidt over det… Rismælk er nok et sikrere valg :) Men måske Therese ved det og kan svare? :)

  2. Det har du hel ret i Betina, nogle kan ikke tåle at der er blevet bearbejdet glutenholdige sorter, samme sted som de glutenfri. Det er dog ikke mange der er så hyperallergiske, at de ikke kan tåle de her slags spor.
   Men kan man ikke det, skulle man vælge en havremælk som er glutenfri, det er klart :) Eller som Emily siger, rismælk kunne også bruges.

   1. Jeg er ked af det, men jeg er altså nødt til at rette dig. Både astma og allergi foreningen, sunhedsstyrelsen og cøliakiforeningen selv fraråder direkte, at man spiser konventionel havre når man ikke tåler gluten. Det er ikke et spørgsmål om at være hyper allergisk – kan man ikke tåle gluten kan man ikke tåle gluten. Det kan godt være man ikke mærker noget ved indtag af havre eller mindre mængder gluten, men derfor kan det godt have meget alvorlige konsekvenser på sigt.

    Det kan godt være det virker ligegyldigt, men jeg synes det ville være rigtig ærgerligt, hvis der var nogen der blev syge efter at have prøvet din opskrift, som ellers ser rigtig lækker ud :) Jeg vil anbefale at I retter til i indlægget eller tilføjer en bemærkning omkring den her problematik, for efter min bedste overbevisning er det lige på kanten at kalde den her opskrift glutenfri.

 2. Jeg har lige forsøgt at bage disse, skulle smørret have været smeltet? Jeg kunne ikke få det lyst og luftigt :-)