10 ting jeg vil lave i maj

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 11.29.44

Så kom søde, milde maj med dejligt forårsvejr. Endelig. København summer af forårskulrede mennesker og stemningen er helt vidunderlig. Og den giver én lyst til at lave 1000 ting og samtidig slet ingenting. I alle tilfælde ikke så meget andet end at sidde udenfor og nyde en is eller et glas bobler.

Jeg har allerede masser af dejlige sager i kalenderen. Nogle af dem er med nedenfor, mens resten af listen er ønsker for, hvad jeg også gerne vil huske at gøre plads til.

Ps. Tidligere månedsønskelister her.

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 11.50.02

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Spise årets første vaffelis. Havde det også på aprillisten, men vejret var ligesom ikke helt til det ;) Har netop hørt om en helt særlig is der vist nok hedder Dyrehaven, som de har hos Social Foodies og den er jeg en hund efter at smage.
 2. Tage en sviptur til Milano. Tips til byen modtages gerne :)
 3. Se Mario Testino fotoudstillingen No Limits på Kunstforeningen Gl. Strand (åbner først 13. maj).
 4. Fylde hele huset med pæoner. Yndlingsblomsten. Næst efter ranunkler selvfølgelig.
 5. Læse maj måneds læseklubbog.
 6. Sejle en tur på kanalerne i min barndoms have, Frederiksberg Have.
 7. Og drikke te i Det Kinesiske Lysthus (kun åbent søndag) ligeledes i Frederiksberg Have i samme åndedrag.
 8. Have grill-premiere på altanen. Med majskolber og pølser og denne her salat.
 9. På vandretur på Hærvejen med Penny og en veninde
 10. Se Mon Roi (med mit all time celebrity crush Vincent Cassel) i biffen.

Jeg GLÆDER mig til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge måneden på?

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 11.30.45

 

(Visited 2.348 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Milano er så fin, jeg vil gerne give et par tips :)

  OTTO (milano udgaven af ‘smørrebrød’) hipt og virkelig fedt sted – Via Sarpi 8

  Et lækkert pizzasted: MICS Via Pietro Maroncell.

  EATALY er sådan lidt torvehallerne agtigt (meget lækkert).

  Yndlings bager: Princi.

  Luini: den ligger tæt ved duomo, de serverer panzerotti som er en slags toast (det er ikke restaurant) men en god frokost snack man spiser udenfor. Tæt ved kan I få en virkelig flot og lækker is.

  God tur, gid det var mig :)

  1. Tusinde tak for tips! Ved endnu ikke hvor meget jeg får tid til på egen hånd, men ellers må jeg tilbage kan jeg godt se på det hele <3
   Kram Emily

 2. Hej Emiliy

  Tak for din super fine blog.

  Jeg undrer mig dog over noget; På den ene side virker du super miljøbevidst i forhold f.eks. dit kødforbrug. På den anden side rejser du helt vildt meget med fly – og ofte for meget kort tid af gangen. Jeg er klar over, at det må være super lækkert at blive tilbudt så mange rejserelaterede arbejdsopgaver, og det er ikke for at komme med et surt opstød. Jeg overvejede bare, om det er noget som du reflekterer over, og hvad dine tanker i så fald er?

  Jeg tror, at du og andre store bloggere har en stor mulighed for at påvirke folks forbrugsmønstre, det er vel trods alt det der er basis for din indtjening. Så ja – et lille spørgsmål og en tanke om hvordan du (og andre) bloggere er med til at legitimere og motivere til merforbrug af rejser.

  Du må have en skøn dag.

  VH Sidsel

  1. Hej Sidsel,

   Tak for din gode tone (og ros ;)) først og fremmest :) Det er på sin vis noget jeg tænker over. Der er dog flere sider af sagen – sådan er det jo ofte. Jeg ser på ingen måde mig selv eller bloggen som værende et medie, der primært formidler bæredygtighed/miljøbevidsthed. Ligsom jeg ikke ønsker at presse noget ned over hovedet på nogen. Eller virke frelst eller noget i den dur, for det er jeg bestemt ikke, jeg er – som du selv ganske rigtigt påpeger – lidt af en skurk på nogle områder.

   Men jeg vil gerne kunne opfordre og inspirere til at man er artig på nogle områder, selvom jeg selv er ‘uartig’ på andre. Jeg synes ikke at det ene behøver at udelukke det andet. Ellers bliver det meget sort/hvidt og man kan enten bare være helt ligeglad eller helt ‘hellig’ (er ikke ment så hårdt, men i mangel af bedre…håber du forstår :)).

   Når alt det er sagt, så vil jeg gerne dele nogle lidt mere konkrete tanker i forhold til flyrejserne:

   – Alt er relativt og mange af mine venner, veninder og bekendte er konsulenter, arbejder med marketing eller er modeller og de rejser allesammen (med fly) 1-2 gange om ugen. Det er slet ikke for at undskylde eller sige ‘se der er nogen der er værre’, men blot for at dele hvordan verden ser ud fra min næsetip ;)

   – Jeg siger nej til rigtig mange presse-/blogture, som I derfor aldrig hører om. Indenfor den sidste måned har jeg takket nej til ture til LA, Holland, Grækenland, Spanien og England blot for at belyse hvor meget det drejer sig om. Og jeg siger nej, både af hensyn til mig selv, mit ‘familieliv’ og miljøet, fordi det ellers netop nemt ville blive ca. 1 tur pr. uge (!). Mod at det lige nu er mindre end 1 pr. måned. Jeg udvælger og prioriterer derfor nøje hvilke jeg virkelig synes giver mening i stedet for blindt at takke ja til alting.

   – På den private side ELSKER jeg at rejse. Og især sammen med min kæreste :) I og med vi ikke har kendt hinanden så længe og så småt overvejer at få børn, så føler vi nok, at vi har ‘lidt travlt’ med rejseriet og at vi har en del at indhente/nå, hvilket har afspejlet sig i flere rejser end sædvanligvis henover det seneste år :)

   Kærlig hilsen
   Emily

 3. Hej Emily.
  Hvordan får du det til at fungere med at arbejde hjemmefra og have Penny ? :-)
  Arbejder selv hjemmefra og har for 3 mdr siden fået en hund. Synes dog det er svært at balancere, da min søde hunde-ven kræver stor opmærksomhed.

  1. Hej Louise
   Er det en hvalp eller en voksen hund? Uanset hvad så er tricket at lære dem, at når man sidder ved computeren/er på kontoret, så eksisterer man ikke ;)

   I praksis skal du til at begynde med lære din vaps at NÅR han/hun ligger i sin kurv (hav gerne en nær ved din arbejdsplads hvis den synes det er rart at være i nærheden) eller stille på gulvet, SÅ får den lidt opmærksomhed (snak, ros, kæl) og en lille godbid af og til.

   Hvis han/hun kommer hen og puffer til dig mens du sidder og arbejder skal du blot ignorere det. Og jeg mener virkelig ignorere. Ikke noget med at grine eller tale lidt til den ;) De første par gange vil det tage lang tid og hunden vil prøve mere og mere ihærdigt, men det aftager efterfølgende og så kan du belønne din hund NÅR den lægger sig ned/slapper af ved at rose den/ give den en godbid.

   Hav gerne en skål med hundekiks stående på dit skrivebord til at begynde med, så du stille og roligt kan give din hund en kiks af og til NÅR den ligger og slapper af.

   Altså:
   Når den ligger i kurven/på gulvet og slappere af = Der sker gode ting. Stille og rolig opmærksom hed og godbidder regner ned fra himlen :)

   Når den mosler rundt/prøver at få opmærksomhed = Du ignorerer den og lader som om den er luft.

   Når din søde vaps har fanget systemet kan du langsomt udfase ros/godbidder lidt, men lad være med at fjerne det helt. Den skal stadig af og til bekræftes i at det er det rigtige at gøre :)

   Mht når du lige skal ud at tisse, lave en kop kaffe eller lignende, vælger du selv om det er her du så vil lave noget med hunden (træne et par tricks, lege eller lignende). Hvis det er en hvalp ville jeg nok bruge nogle af småpauserne sådan, så den bliver stimuleret tilstrækkeligt. Hvis det er en voksen hund kan du fortsætte med ovenstående system, for det er (formentlig) ikke hensigtsmæssigt at den tror der er fest, hver gang du rejser dig…

   Alt afhængig af hvad der passer dig, kan du gå en lille (eller lang) tur med hunden i frokostpausen og/eller lave noget hyggeligt med den der (søge efter godbidder, tricks, leg), så den også ved at der sker noget for den i løbet af dagen (det er den store fordel ved at arbejde hjemme synes jeg), men at den ikke selv behøver tigge om det hele tiden.

   Held og lykke med det :)

   Klem
   Emily

   Ps. Hvis det er en hvalp, kan det være en fordel at have en stor ‘hvalpegård’ (à la en kravlegård) i nærheden af hvor du sidder og arbejder. I hvalpegården skal der være vand, en kurv og masser af legetøj. På den måde er du sikker på at hvalpen ikke laver ballade/tygger i noget den ikke skal, mens du arbejder, men du behøver ikke være over den hele tiden. Husk stadig at rose og belønne den NÅR den ligger og slapper af, det er alletiders fremtidsinvestering at lære hunden at den skal være i ro, når du er det :)

 4. Hej Emily, vi har vist en bekendt til felles, Benedikte, som bor i Nord Italien.
  Hun fortalte mig engang om din blog, og nu elsker jeg at følge med i CPH vibes gennem dine indlæg!
  Nå, men, Milano, der er jeg en del. Du skal starte med en Aperol Spritz på terrasen af samme navn, med udsigt til Dom kirken, OG sør for at komme op på toppen af kirken, det er noget så fantastisk. Og et smut i La Rinascente, på toppen er der også lækker bar (mega crowded i weekender) med udsigt. Skal du have ægte milanese mad, skal du prøve Antica Trattoria della Pesa, eller Masuelli. Værd at se er Villa Campiglio Necchi. Hang out om aftenen: der er masser af sjov på i Navigli, Ticinese, Brera, det er alle nogen områder i byen. Isola er godt med på bølgen, med masser af bar og restauranter. Overnatning, prøv på Ostello Bello, det er et nyfortolket vandrehjem, meget centralt. Skal bestilles i god tid, da det er mega populært.
  Endelig bare spørg løs hvis du vil vide mere!

  1. Kære Kathrine,
   Hvor ER det bare hyggeligt :)
   Tusinde tak for dine gode tips, jeg håber jeg får tid til og mulighed for at prøve dem alle og ellers må jeg vist bare til Milano igen en anden gang!
   Knus Emily

 5. Dyrehaven er min absolut yndlings is – den smager såååå godt!! Deres 100% chokolade er også til at gå i svime over, og vanilleisen med baobab i et chokoladedybbet vaffel… jeg kunne blive ved! Bedste issted! God fornøjelse:)

 6. Dyrehaven er en super god is, men Social Foodies’ citronis og stratiacella(?) er om muligt endnu bedre!
  Et ekstra plus er, at deres butik på Nørrebro har dobbelt op på kugler i øjeblikket – og den ligger lige rundt om hjørnet fra Packyard! ;-)

 7. Jeg boede i Paris sidste år og havde fornøjelsen af at se Mon Roi allerede i oktober i mk2 ved Beaubourg. Åh, en film – uden tvivl den bedste, jeg så sidste år, og en af de stærkeste nogen-nogen-nogensinde.
  Husk lommetørklæde eller en hånd, du kan klemme i.

  1. Hej Katrine

   Jeg arbejder for 41Shadows, der distribuerer Mon Roi i Danmark.
   Må jeg bruge din kommentar som citat på Facebook?

   Jeg ser frem til at høre fra dig!

 8. Hvor lyder det bare som en helt fantastisk majliste!! Min maj bliver en blandet landhandel af forpligtelser og fornøjelser.

  Jeg er en af dine trofaste læsere fra Aarhus – derfor står den selvfølgelig på KAPSEJLADS fredag! Så noget af det første jeg vil gøre i maj er, at se solen stå op over universitetsparken med nogle af mine allerbedste venner, imens vi drikker en kaffe-bali og venter på at det helt store show går løs! Man skal nemlig være der i ret så god tid for at få plads ;-)

  Herefter står den på hardcore eksamensperiode og bachelorskrivning. Puha. Bliver helt forpustet ved tanken. Tror jeg vil lette eksamenslæsningen og bachelorskrivningen ved at bage nogle lækre cookies og pynte mit hjem med mine ynglingsblomster “pæoner” (eller “bonderoser” som de vist nok også kaldes her i Jylland”)! De minder mig om sommeren i min barndomshave. På min andenplads over ynglingsblomster kommer ranukler. Pudsigt og hyggeligt at vi elsker de samme blomster :-)

  1. Også dejlige planer du har Christine og så dejligt og hyggeligt at du deler :)

   Håber at kapsejladsen var et hit og at I har lige så fint vejr som herovre. Sejt med fælles yndlingsblomster. Great minds think alike! ;)
   Klem Emily

 9. Sikke en skoen og inspirerende liste – jeg fik helt lyst til vaffelis og smuttur til Italien – sidstnaevnte bliver heldigvis opfyldt i juni, hvor jeg skal besoege Firenze for foerste gang :-)

  I maj vil jeg ogsaa spise aarets foerste vaffelis – gerne fra et sted jeg har faaet anbefalet paa Ile Saint-Louis, midt i Paris :-)
  Jeg faar besoeg af min gamle efterskoleveninde, saa jeg vil lege turistguide i Paris og forhaabetlig ogsaa faa proevet et par nye restauranter og caféer – blandt andet Candelaria og Primo, der serverer henholdsvis mexicansk og italiensk mad.

  Ellers vil jeg nyde et glas rosé (eller flere…) ved Canal Saint Martin, se Woody Allens nye film i biografen, besoege Picasso museet og maaske en tur i Bois de Boulogne, for at komme lidt ud af byen :-)

  Og saa er det vist i maj at jeg skal have overstaaet den store foraarsrengoering og oprydning – har lovet mig selv et par nye sko, naar det er gjort :-)

  1. Åh glæd dig til Firenze! Dejligste sted :)

   Og avra for nogle dejlige og inspirerende planer du har Sophie, kan være at jeg kopierer et par af dem, bare i København. Klem Emily

  1. Tak for tippet Tine <3 Håber jeg får tid/mulighed for det :) Ellers gør jeg det en anden gang! Kram Emily

 10. åh, det lyder som om du har en masse fede planer. Min maj går næsten udelukkende på at færdiggøre specialet. I øvrigt sjovt at du nævner det med “dyrehaven-isen”, min søster og jeg gravede fløderboller forleden dag og gik ind hos social foods. Den sjove unge fyr bag disken kedede sig og fik os til at gætte ingredienserne i “dyrehaven” :D det var slet ikke så nemt når man ikke har hørt om det før. :D

  1. Pøj pøj med specialeslutspurt! :)

   Haha… nej det kan jeg bestemt godt forestille mig! ;)

   Kram E