Weekly Wanted: Wellness & fitness

ww33

Jeg har altid interesseret mig meget for sundhed og indenfor de senere år også velvære. Og vist nok også belemret jer lidt med mine tanker derom i ny og næ :)

Noget jeg også går mere og mere op i, er træning. Det taler jeg til gengæld meget sjældent om herinde. På trods af at jeg træner et eller andet næsten hver dag. Så jeg tænkte, at denne uges ønskeseddel kunne byde på lidt af det, jeg går og har et godt øje til, når det kommer til alt der knytter sig til sundhed, velvære og træning.

nogle links er reklame-/affiliatelinks

 1. Sports-bh med fin ryg fra Ellos Sport
 2. Tights til yoga eller træning i almindelighed fra Lululemon
 3. Elle Mcphersons hypede kosttilskud The Super Elixir fra WelleCo
 4. Træningstop i den pæneste farve fra Casall
 5. Yndlingsansigtsolien i en særlig Pride-sampak, His & His, Hers & Hers osv. fra Rudolph Care
 6. Løbejakke til at værne mod efterårsblæsten fra Adidas
 7. Fri af stress med yoga af Louise Bruun
 8. Strikket hættetrøje i lamauld fra Aiayu

Det med at træne og nyde det er noget, der er dukket op i kølvandet på, at jeg begyndte at løbe for nogle år tilbage. Jeg har løbet hver anden dag stort set uden undtagelse de seneste tre år og i år løb jeg mit første halvmarathon. Og er tilmeldt endnu et til september.

For et års tid siden er jeg også begyndt at træne både konditions- og styrketræning på hold i fitness center. Noget jeg gør et par gange om ugen. Ligesom jeg svømmer ugentligt og gerne napper en yogatime, når jeg kan komme til det eller strækker ud og laver yogaøvelser hjemme.

Træner I? Og I så fald hvad?

Ps. Har I set min seje veninde og kontormakker Liljas nye youtubekanal netop med nemme, men effektfulde træningsøvelser?

(Visited 2.318 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Jeg styrketræner en masse (6 gange ugentligt) og laver derudover cardio (stairmaster, intervaller på løbebånd, powerwalks osv.) Cardio er slet ikke my thing, men gør det for at holde formen ved lige, og fordi jeg ved kroppen har godt af det. Jeg stiller op til konkurrencer og går generelt meget op i træning og kost, så skal man putte mig i en boks er jeg nok det man vil kalde atlet, jeg lever ihvertfald et lidt anderledes liv end de fleste, men jeg elsker det, og det er jo det vigtigste! :-) Så længe man gør det der gør én glad, og det virker også til at du har den filosofi. Elsker din blog Emily og har læst med i mange år, kommenterer dog sjældent.

 2. Jeg har trænet regelmæssigt siden november-13 og det er jeg vildt glad for og stolt over. Det er træning med kettlebells hjemme i stuen og jeg træner i snit 4 x 15 minutter om ugen (+ opvarmning). Mere behøver jeg ikke. Jeg elsker fleksibiliteten i at træne hjemme og jeg elsker at jeg ikke behøver bruge mere tid på det :-) Af og til supplerer jeg med yoga – enten hjemme eller på hold (mest på hold).

 3. Cykler som transport, og har løbetrænet siden jeg begyndte at læse i 2000, hvor jeg sad ned indendørs mange timer hver dag. Mængden har gået op og ned, men de sidste par år er mængden øget, og det er blevet mere struktureret. Om 1 måned løber jeg mit andet halvmarathon :)
  Den dårlige samvittighed melder sig, når det kommer til styrketræning. Gider bare ikke…

 4. Jeg har dyrket pole-fitness de sidste 3 år. Det har typisk været 8-10 timer om ugen, hvor nogle af timerne har været rene smidighedstimer (fx at øve sig på at få en ordentlig split) .For nyligt har jeg meldt mig ind i et fitnesscenter for at arbejde mere med min kondition. Så nu bruger jeg 4-5 timer på pole-fitness/smidighed og 4-5 timer på styrketræning og spinning i fitnesscenter. Det fungerer rigtig godt for mig at samle træningerne på 5 af ugens dage og så enten tage en morgen- og en aften træning eller to i træk. Så holder jeg helt fri 2 dage (ud over de 15 km cykeltur, det bliver til dagligt, når jeg skal til og fra arbejde, men det tæller jeg ikke med som egentlig anstrengelse). Jeg træner langt mere intensivt nu, sveder noget mere og har en hel del flere ømme muskler, end jeg havde for 4 år siden, hvor jeg red 2 timer hver dag på mine heste. Til gengæld har jeg heller ikke dårlig samvittighed over at spise en kanelsnurre, en pose lakridser eller noget god ost :) (bortset fra de dage, hvor det bliver det hele på én gang). Jeg har det virkelig godt med at føle mig rask og stærk, og håber jeg kan blive ved med at have det sådan mange, mange år endnu :)

 5. Hej Emily
  Jeg tænkte på om du ikke ville lave nogle flere indlæg om løb? For et år siden tror jeg (kan ikke lige finde linket på bloggen nu) skrev du et indlæg omkring det at løbe hver 2. dag. Det var virkelig inspirerende og fik sat mig i gang med at løbe – måske ikke hver anden dag, men så 2 gange om ugen i hvert fald :) Du skrev det i et helt andet sprog end alle de tusinder af fitnesstyper og magasiner man kan finde derude, hvor det ofte bare handler om at løbe x antal km på x antal min, intervalløbsprogrammer osv. Hvilket da også er interessant bevares, men dit indlæg (som jeg nu ikke kan finde), ramte bare lige en anden nerve :) Hvis du gider, så mere af det tak! ;)

    1. Løbeindlægsønske er modtaget og hvor er jeg glad for at du kunne bruge det sådan Ditte :)

     Og dejligt at I hjælper hinanden <3

     Klem og god weekend

     1. Det var så lidt:)

      Som barn var jeg utrolig sporty, det er jeg desværre ikke så meget mere, og den dårlig samvittighed nager mig meget.

      Jeg er lige startet med at løbe, meget stille og roligt. Jeg har prøvet det nogle gange hvor jeg er gået død i det efter kort tid men nu håber jeg det holder ved. Lidt øvelser hjemme på stuegulvet. Derudover prøver jeg at få indarbejdet så meget motion som jeg nu kan i hverdagen, f.eks jeg går omkring 30 min i min frokostpause når jeg er på jobbet og er startet med at tage trappen op til kontoret på 9. sal :)

 6. Sikke nogle lækre ting. Jeg elsker normalt Lulu Lemon og har meget træningstøj derfra, men blev bare så skuffet sidst jeg var i USA og havde glædet mig til lidt fornyelse.

  Jeg træner desværre for lidt, det bliver på en god uge til to gange pilates. Har forsøgt med løb mange gange, men den der specielle følelse (mange omtaler) kommer vist bare aldrig til mig. Men kan klart mærke, når jeg ikke får brugt kroppen rigtig.

 7. Hej Emily, vil også vildt gerne i gang med at løbe enten ude eller på løbebåndet i fitness studiet hvor jeg dyrker spinning 2 gange i ugen og ellers går lange ture . Jeg har bare desværre ikke knækket koden til at begynde at løbe og blive god til det. Jeg får ret hurtigt ondt i akille senen og så bliver det ikke rigtigt til mere. Ville egentlig også gerne vide lidt mere om dit løb. Hvordan du startede osv. Kh. Tanja

  1. Hej Tanja :-) Jeg har også haft en del vrøvl med min akillessene, og det virker for mig at løbe kortere ture i (meget) langsomt tempo. Jeg veksler mellem at løbe og gå, og holder en gangpause så snart jeg kan mærke, at det begynder at gøre ondt. Det der er det sværeste for mig, er at holde det langsomme tempo og her har det hjulpet mig at have en lydbog i ørerne. Måske det også kan virke for dig :-)

  2. Hej Tanja,
   Læs gerne indlægget Christina linker til ovenfor, der er lidt om løbestart osv. Og så er en løbetest/andre sko måske også værd at overveje? Jeg får selv skinnebensbetændelse, hvis jeg løber i forkerte sko, men mærker aldrig noget i de rigtige sko…
   Men du kan tro, at jeg også gerne vil skrive lidt mere om løberiet generelt :)
   Kram Emily

 8. Jeps, med en ugentlig restitutionsdag – samt med en masse opmærksomhed på dagsformen, fordi jeg på ingen måde skal udfordre mig selv for meget lige for tiden.
  Nå, men løbetræner, styrketræner, dyrker konditionstræning i forbindelse med styrketræningen og så går jeg til yoga. Desuden er cyklen mit transportmiddel, og jeg går en del rundt også.

 9. Lige nu står min træning på løb, styrketræning, yoga, cirkeltræning og TRX – gerne et eller andet hver dag, men minimum 5 dage om ugen. Jeg har ikke et fast program, men passer det ind, så det lige passer og efter hvad jeg har lyst til. Hvis kroppen føles træt og brugt, respekterer jeg det og nøjes måske med en gåtur eller lidt yogastræk derhjemme. Men erfaring fortæller mig, at jeg har det bedst, hvis jeg får bevæget lidt hver dag.
  Jeg har trænet “seriøst” og uden pauser siden jeg var ca. 12, så med min alder på nu 18, bliver det til 1/3 af mit liv! Jeg har altid været aktiv, så det føles helt naturligt for mig, og det er noget, jeg finder stor glæde ved. Jeg er også vokset op med en marathonløber som far, og en mor med kærlighed for lange gåture og frisk luft, så sport og bevægelse har altid været en del af mit liv.
  Hvilken sport, jeg har fokuseret på, har skiftet, men jeg har fundet frem til, at jeg har det bedst med en kombination af løb og styrke, hvor jeg primært gør dét, jeg har lyst til. I perioder har jeg altså dyrket hård styrketræning kombineret med et par små løbeture, i et års tid var jeg helt bidt af cirkeltræning og på efterskolen løb jeg 4-5 gange om ugen (og hele tre halvmarathons i løbet af det sidste halvår) og var bidt af en gal crossfitter. Lige nu, med et travlt gymnasieliv løber jeg ca. 3 gange om ugen, fordi det giver mig så meget mentalt, og så har jeg fokus på funktionel træning, der holder hele min krop stærk. TRX og yoga er dermed favoritter lige nu, fordi jeg får trænet hele kroppen, min balance og min evne til at “mærke mig selv”. Træning er noget, jeg nyder, og det er derfor vigtigt for mig, også at lytte til mig selv. Dermed er der ikke så meget tid til tung styrketræning (det bliver måske til ca. en gang om ugen, hvor jeg har fokus på helkropsøvelser), men det kan være at tiden og lysten kommer tilbage til det en dag – hvis ikke, er det også ok.

  Vil mægtig gerne høre noget mere om din træning!

 10. Jeg går i crossfit to/tre gange om ugen og så har jeg simpelt hen lige meldt mig til crawl-undervisning her i efteråret med inspiration fra dig, Emily :-)
  Jeg googlede lige lidt rundt og jeg kan se, at Alkalising Greens, som elixiren fra WelleCo består af, kan fås til under det halve andre steder. Mon andre læsere har prøvet det? Og er det godt?

 11. Hej Signe. Tak for dit gode råd. Det vil jeg prøve at tage til mig. Hvor lange er dine ture så på ? Kh. Tanja

  1. Jeg vil gætte på, at de er omkring 2 km. i starten og så sætter jeg gradvist distancen op, alt efter hvordan det går.

 12. Tak for at dele alle jeres træningsrutiner og kan godt se at jeg vist godt kan skrive lidt mere om både løb og træning uden at I bliver sure :) Tak for feedback <3 Klem E