Læseklub i oktober: Gennemblødt

gennembloedt1

Nu er det tid til at prøve noget helt nyt i læseklubben. I oktober napper vi nemlig – på opfordring fra flere af jer – en diskussionsbog. Altså ikke nogen skønlitteratur i denne omgang, men i stedet en bog der forhåbentlig kan sætte tankerne og samtalerne lidt i gang.

Valget er faldet på Maja Nyvang Christensen og Sine Cecilie Laubs bog Gennemblødt, der mere eller mindre berører os allesammen i og med den handler om noget så almindeligt og samtidig kontroversielt som menstruation.

Vi læser Gennemblødt i løbet af oktober og diskuterer den sammen her på bloggen tirsdag d. 4. november. Jeg håber I er friske :)

God læselyst!

Se mere om hvordan læseklubben fungerer lige her.

Ps. I kan også stadig lige akkurat nå at være med i læseklubben i september.

gennembloedt2

Fra bogens bagside:

Det er rødt, slimet og kan lugte. Både af fisk og af ingenting. Menstruationsblod har gennem årtusinder været omgærdet af mystik og frygt. Alle fra læger til reklamefolk, feminister, kunstnere, politikere og præster har haft en mening om det blod, der måned efter måned siver ud mellem benene på halvdelen af jordens befolkning.

“Gennemblødt” tager menstruationen ud af underbukserne og placerer den hemmelighedsfulde væske mellem hænderne på læseren. Bogen giver indblik i en forunderlig underverden fyldt med blod og myter, skam, personlige historier og kønskamp.

Hvorfor blev den menstruerende kvinde sygeliggjort. Hvad vil det sige at ‘free-bleede’? Hvorfor viser reklamer for bind blåt vand? Er tamponer i virkeligheden fallossymboler? Og er menstruation overhovedet stadig et tabu?

Bogen er mere end bare underholdende fortællinger. Den er et opråb til alle om, at menstruation ikke længere skal ties eller gennem væk. “Gennemblødt” er et udgangspunkt for snak, diskussion og historieudveksling, både mellem dem der bløder, og dem der ikke gør.

gennembloedt4

(Visited 1.964 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer