3 neglelooks til det nye år & guide til nytårsmakeuppen

Hvad du skal have på neglene til nytår og i første halvdel af 2017 i almindelighed? Kom med mig og essie til New York Fashion Week og lad mig guide dig gennem den kommende sæsons største negletrends; den ‘nøgne’, den sortrøde forårskontrast og den nye, franske manicure.

Sidstnævnte er i øvrigt alletiders bud på glamourøse negle til nytårsaften. Find trin-for-trin guide til looket længere nede.

Til årets sidste fest hører også en lidt mere dramatisk makeup og jeg planlægger at kopiere det lækre ‘done-undone’ look fra Rebecca Minkoffs show. Et ret naturligt look, men med statement khaki smokey eyes. Skødesløse boho/rock n’ roll-lækkerier for os, der ikke går med så meget makeup, men alligevel gerne vil gøre lidt ekstra ud af det hele til nytår.

Danske Marie Thomsen var makeupartist på showet og jeg fangede hende backstage og spurgte hende om hendes bedste tips og tricks til at skabe looket selv derhjemme, det er nemlig slet ikke svært. Dem finder du også nedenfor. Kom med!

’Nøgne’ negle
Nude fingernegle og endda med en mat topcoat var en gennemgående tendens og var at spotte både hos Alexander Wang, Self-Portrait og Jenny Packham. Den matte finish fik den ellers så neutrale og artige manicure til at fremstå mere rå og nøgen og jeg har selv været forfalden til looket siden. Se bare her.

Tip: Mat topcoat får neglen til at virke støvtør meget hurtig, men det er ren snyd, for lakken er lige så længe om at gennemhærde som med sædvanlig lak og overlak. Så væbn dig med tålmodighed og lad den tørre i som normalt.

Nude, matte negle og bare maver hos Wang.

Sortrød forårskontrast
Det kommer nok ikke som den store overraskelse at dette look gik rent hjem hos mig. Det er min yndlingsfarve, wicked, og selvfølgelig er den en oplagt vinterfarve, men jeg synes også den er vidunderlig som kontrast til forårets sarte pasteller og blomster, som spottet her hos Monique Lhuillier. Lige den detalje der gør, at det hele ikke bliver alt for pænt og pussenusset.

Min egen yndlingsfarve wicked i forårsfint selskab hos Monique Lhuillier.

Den nye franske manicure
Måske den klassiske franske manicure er lidt passé, men tofarvede negle på nye måder, er det der skal til næste år, hvis vi skal følge Michael Costello og Rebecca Minkoffs eksempel. Til deres shows var der henholdsvis gyldne negle med graduerende bordeaux tipper og halvt rosa, halvt bordeaux negle.

De gyldne er helt perfekte til nytårsaften. Og de er slet ikke så biksede at opnå endda.

TRIN-FOR-TRIN TOFARVEDE OMBRE-NEGLE À LA MICHAEL COSTELLO.

  1. Påfør først underlak.
  2. Læg derefter et lag af essies good as gold på hele neglen.
  3. Pensl lidt essie i farven sole mate på en skrå makeupsvamp (eller klip et lille stykke af en skuresvamp) og dup det på neglen. Start på tippen og tryk forsigtigt opefter for at skabe et tydeligt ombre look.
  4. Arbejds hurtigt og mens begge farver stadig er våde, så de blender flot sammen. Lav evt en testnegl eller to først.
  5. Fortsæt på alle negle og slut af med en overlak for at forsegle designet.
  6. Fjern forsigtigt overskydende lak på fingrene med en vatpind dyppet i lidt acetone.

Og man kan selvfølgelig lave dem i lige den farvekombination, man helst vil.

Tofarvede negle à la Minkoff. Se mere her.

Et godt bud på nytårsmakeuppen. Khaki smokey eyes og strobing.

Nytårsmakeuppen: Khaki Smokey Eyes à la Maybelline til Rebecca Minkoffs show

Den danske makeupartist Marie Thomsen (billedet ovenfor) var på Maybellines showteam under NYFW og jeg har udfrittet hende lidt om looket + fået tips til hvordan man kan skabe det selv.

ES: Hvorfor var det en interessant makeup? 
MT: Den var på én gang både, sexet, rock n’ roll og chic.
Huden var holdt smukt ensartet og levende med ved hjælp af strobing.
Øjnene var ‘lived in smoky eyes’, altså uperfekte smoky eyes som havde pigerne festet hele natten, sovet i deres makeup, stået op, smidt en Rebecca Minkoff kjole på og taget ud og spist champagnebrunch. Det var den følelse, jeg syntes makeuppen havde.

ES: Er det et look, der er ‘wearable’ i virkeligheden og måske endda anvendeligt til fest?
MT: Dette look er bestemt brugbart! Det er en smuk og moderne makeup uden at være prætentiøst eller for elegant. Jeg er vild med det skødesløse og sexede udtryk og det er perfekt til fest.

ES: Hvordan kan man genskabe det derhjemme?
MT: For at bære de rock n’ roll-inspirerede øjne skal huden være perfekt, så sørg først for at din base er i orden. Derefter kan du skeje up med øjenmakeuppen. Hold læberne naturlige og velplejede med en let farvet læbepomade som Baby Lips i farven Quenched.

ES: Nøgleproduktet var Maybellines Lasting Drama Gel Pencil. Hvordan er den lagt på? 
MT: Gel-eyelineren påføres på den våde kant, imellem vipper samt på hele den bevægelige del af øjenlåget. Sørg for at komme godt ind imellem vipperne med lineren, så der ikke opstår ‘helligdage’ som vil forekomme som små ‘huller’ i makeuppen.

ES: Hvordan skabte I de smudgy/smokey øjne.
MT: Når lineren er påført tones den udefter med fingrene. Når man bruge fingrene bliver det en mere uperfekt finish hvilket er lige hvad vi ønsker i dette tilfælde. Herefter duppede vi Expert Wear Mono øjenskygge i farven Khaki Camo på – igen med fingrene. En nærmest sortgrøn skygge med smaragdgrønne pigmenter. Dette gir øjnene et sofistikeret finish som kun ses når lyset fanger i de rette vinkler. Man kan vælge at tone med en blød øjenskygge pensel rundt i kanten til sidst, men pas på at gøre det for meget da looket så vil blive for ‘ordentligt’. Afslut med masser af kulsort mascara.

ES: I brugte også en af mine personlige Maybelline favoritter, Master Strobing Stick, hvor blev den lagt og hvordan?

MT: Vi brugte den lysreflekterende stick på huden for at skabe glød og forme ansigtet. Påfør på kindben, over amorbuen og på næseryggen. Igen er fingrene det bedste redskab til at tone pigmenterne ud, så de blender smukt ind med huden, så makeuppen ikke ses men blot giver et nærmest overjordisk shine de helt rigtige steder.

TIP: Følg Marie på Instagram her, for mere beautyinspiration.

(Visited 2.410 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar