Skønhedsfavoritter januar

For at være helt ærlig, så har jeg stort set ikke prøvet nogle nye skønhedsprodukter i januar. I alle tilfælde ikke nogen, der var værd at anbefale jer. Lige med undtagelse af en parfume og en neglelak. Så I stedet kommer mine januarfavoritter i form af vinterklassikere på min badeværelseshylde.

Ps. Skønhedsfavoritter fra forudgående måneder her.

Avène Cold Cream
Jeg tror, den har været med i månedens skønhedsfavoritter en gang før, men den har fortjent at blive nævnt igen. Den redder nemlig mit ansigt dagligt lige nu, hvor det er vind og frost ude og radiatorvarmt inde. Med andre ord tørt, tørt, tørt. Men med den som beskyttende overfrakke er min hud stadig glad og undgår at dehydrere. Og ja, det er måske en meget fed sag at smøre i ansigtet, men det virker for mig. Embryolisse eller lignende cremer kan også gøre tricket, ligesom Weledas Skinfood er i samme dur, hvis det skal være til den grønnere side.

Fås på apoteket.

Estée Lauder Advanced Night Repair
Serumklassikeren over dem alle og en jeg igen og igen vender tilbage til. Jeg praktiserer en ‘godt og blandet’-hudplejegarderobe, hvor jeg ikke udelukkende bruger ét mærke og mikser den også lidt op over tid. Således bruger jeg stort set altid en god serum, men når den så er brugt op, skifter jeg gerne til en ny, derefter en trejde, for så at vende tilbage til en af de forrige osv. Af og til skifter jeg også mellem to samtidig, således at jeg den ene dag bruger den ene, den næste den anden osv. Det fungerer super godt for mig og for min hud, men prøv dig frem. Men tilbage til Advanced Night Repair: Den er genial, intet mindre. Alt synes pænere, klarere, strammere blot efter at have brugt den et par gange. Det er semidyre dråber, men den holder længe.

Fås bl.a. i Matas og Magasin.

Dermalogica Skin Resurfacing Cleanser
Dybderensende og mildt eksfolierende rensegel, der indholder lactic acid, der løsner grå, døde hudceller og får ansigtet til at se friskere og pænere ud og de efterfølgende plejeprodukter til at trænge bedre ind og ikke bare gå tabt på det yderste, døde og tørre lag. Jeg bruger den ca. 2 gange om ugen om aftenen. Smører den på ansigtet, skummer op og masserer ind med lidt vand og lader den så sidde et minut eller to mens jeg børster tænder for derefter at skylle den af med en (ren!) vaskeklud. Denne er næsten tom og jeg har haft den lidt mere end et år, så den strækker ok langt.

Kan fås i Magasin, hos kosmetologer m.m.

Clean Reserve Sel Santal
Parfumen jeg savnede og ikke kunne finde. Nyeste skud på stammen fra Cleans Reserve-serie der fremfor brandets klassiske ‘sæbedufte’, byder på mere komplekse dufte, der endda har fokus på bæredygtige ingredienser og emballage.

Denne dufter helt perfekt af bl.a. sandeltræ (men uden at være så tung som Le Labos Santal 33, der nu også dufter vidunderligt), saltet figen og viol. De sidste to noter elsker jeg jo fra hhv. Diptiques Figuier og Balanciagas Paris der er to af mine absolutte yndlingsdufte. Skulle jeg selv have skabt en parfume, var det blevet noget meget lig Sel Santal. Jeg er – som I nok kan høre – SÅ begejstret for den. At jeg så i tillæg og uden undtagelse, har fået komplimenter for den, hver gang jeg har haft den på, gør ikke begejstringen mindre. Måske fordi jeg nærmest bader i den, hmm… Bilder mig nu ind at vi matcher hinanden særligt godt (parfumer dufter forskelligt fra person til person) ;)

Fås bl.a. hos Sephora og i Magasin.

L’Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask
Ansigtmaske med rød ler og små skrubbekorn for de travle. Eller dem der hellere vil lave noget andet end at hænge ud på badeværelset. Kom på ren hud. Lad virke 5 minutter og fugt så huden let, masser masken rundt med lette, cirklende bevægelser og skyl den af. Vupti! Resultatet er hud, der ser friskere ud og med god glød.

Fås i bl.a. Matas.

Rudolph Care Facial Oil
Min yndlingsvinteransigtsolie som min hud nærmest drikker. Den trænger ind og sørger for at min hud ikke tørrer ud i disse knastørre tider. Enten bruger jeg den på ren hud efter toner/facial mist eller også blander jeg et par dråber i min dagcreme for at gøre den rigere. Det er ret dyre dråber også selvom man kun bruger lidt ad gangen, men den vil jeg ikke undvære.

Fås hos Rudolph Care, i Matas, Magasin m.fl.

essie gel couture i farven ‘perfect posture’
Ballet Nudes hedder nyeste farvekavalkade af twistede flasker med langtidsholdbar lak fra essie. Sammen med en særlig topcoat er resultatet gel-agtigt, men uden brug af lampe og den kan fjernes som almindelig neglelak. De lover at holde op til 12 dage. Hvis man er artig og påfører overlakken igen hver anden dag. På mig holder de i godt en uges tid. Uden at jeg er artig. Og jeg laver næsten ikke andet end at banke mine negle ned i et tastatur, så synes det er helt flot. Min favorit fra den nye kollektion er den isblå perfect posture der både er lige i vinterøjet, men også gør sig godt som forårspastel lige om lidt.

Kan bl.a. fås i Matas og Magasin.

(Visited 3.743 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

  1. Det har du helt ret i. Men nej, må indrømme at jeg ikke får det gjort og den holder alligevel så fint. 7 dage er nok til mig, så begynder jeg alligevel at blive sulten på en ny farve ;)

   Kram Emily

 1. Hvor ser det skønt ud. Både for øjne og krop :-)
  Med en badeværelseshylde der efterhånden kun byder på argan- og mandelolie så er det altså noget sjovere at få lov at se din. Må jeg spørge om du bruger en hårolie, og i så tilfælde hvilken? Der kommer jeg nemlig til kort med mine rene olier, mit hår klasker totalt ved selv få dråber. Jeg har tidligere brugt Trine’s men vil gerne prøve noget nyt.

   1. Tusind tak for dit svar Emily. Sidste måneds skønhedsfavoritter må være gået min næse forbi. Og tak for tip med olie inden bad, det kan nok tage det værste klask men stadig tilføre fugt :-)

 2. Hej Emily. Jeg har længe overvejet den serum fra Estee Lauder. Bruger du andet end den om natten? Jeg tænker på, om du smører en form for natcreme ovenpå..

  1. Det kommer an på hvordan min hud har det. Hvis den er lidt tør/stram, så kommer jeg enten en olie eller en creme ovenpå (har lige nu Rudolph Care, Vichy og Ole Henriksen i rotation) og ellers nøjes jeg med serum. Klem Emily

 3. Dear Emily, I’m a fellow “reader” of yours from Frankfurt, Germany. Although I don’t speak danish, I follow your blog religiously. Could you maybe give me some information (in english) about the acai face oil by Rudoplh? I’m asking because I’m thinking about purchasing it myself. Best wishes, Amira

 4. Mon også den nye topcoat fra essie virker til deres almindelige lakker? Jeg har noget af en samling, så det ville. Ære ærgerligt hvis man skulle skifte alle farverne ud :) Ha’ en dejlig dag og nyd NYC!

  1. Av det ved jeg faktisk ikke, men det er da et forsøg værd ;) Ellers kan jeg anbefale dig topcoat’en ‘gel setter’, der er en genial topcoat til deres almindelige lakker, der gør dem super holdbare og som giver masser af shine :)

 5. Har forgæves forsøgt at finde parfumen i Magasin i Odense og København. Hvor kan jeg finde den? :)