Badeværelsesdrømme

Jeg lovede for lidt tid siden, at dele det moodboard jeg arbejder på i forbindelse med, at vi skal lave badeværelse i det nye hus. Vi er sådan i tvivl, om vi skal lave køkken også, eller blot opgradere lidt på det, der er. Om muligt.

Men badet det skal altså laves, så jeg kan få det ønskede badekar. Det kræver at selve indretningen af badeværelset skal tænkes om og derfor er det et helt lille renoveringsprojekt. Men det er altså også det eneste i den kaliber. Ellers ‘slipper’ vi med at male og så er alt ellers indflytningsklar. Og det var også noget af det, vi faldt for. At alt var så velholdt og i pæn stand. Det passer godt til os, vores tid, interesser og ikke mindst håndværksmæssige formåen.

Men det betyder ikke, at jeg ikke tænker over farver, eventuelle tapeter, møbler, gardiner og indretning i det hele taget. Faktisk kværner det rundt i mit hoved og jeg er så spændt på og glæder mig sådan til at skulle i gang.

For nu er det jo vores helt eget hjem og et sted vi skal blive og således kan  vi gøre lige hvad der passer os. En både skræmmende og berusende tanke. Fordi alle muligheder er åbne.

Og det hjælper mig virkelig at lave de her moodboards, for der er jo tusindvis af smukke måder at indrette på og jeg bliver nemt fristet af noget der ser flot ud, men som måske ikke heeeeelt passer ind i det, vi har tænkt os. Så for at forsøge at holde den røde tråd og finde en til kernen af, hvad vi gerne vil have, så samler jeg idéer og inspiration og prøver på den måde at visualisere vores kommende hjems indretning. Og konkretisere den ikke mindst.

Billederne her illustrerer, hvor vi gerne vil henad i forhold til badeværelset. Der er ikke ét af dem, der 1:1 er det, vi skal have, men der er en flise hist, et ammatur her og så videre. Nogle af dem viser meget godt det overordnede look vi går efter. Så må vi se, om det kan ende lykkeligt. For der er stadig masser af valg at træffe, men så ved vi i alle tilfælde nogenlunde i hvilken retning vi skal, når vi om lidt står hos Flise-Bent eller Mosaikhjørnet eller hvor man nu går hen og skal vælge, hvad vi skal have på gulvene og væggene.

Seneste kommentarer
 • MetteSikke nogle smukke badeværelser! Tak for inspiration. Vi skal selv til at renovere bad på ..
 • MariaEj har du kigget på nogen konkrete badekar? Så vil jeg gerne høre☺️ ..

Go eller no go: ‘Vægmaleri’

Jeg er simpelthen så meget i tvivl om det her. For jeg (og vi) havde tænkt noget meget mere afdæmpet i forhold til indretningen af vores hus. Få farver og i den meget blege ende af skalaen og generelt enkelt og roligt. Sådan lidt landligt og skandinavisk og måske med en snert af sommerhus og badehotel, hvis jeg skal prøve at sætte ord på det.

Men så, så jeg dette ‘vægmaleri’ fra Anthropologie hos en af mine yndlingsprofiler på Instgagram og nu kan jeg slet ikke få det ud af hovedet. Omvendt kan jeg heller slet ikke se det for mig i vores hus og i forhold til resten af vores stil.

Men altså de farver og det (måske tiltrængte) drama det kunne skabe med en enkelt væg, der var lidt over the top. Jeg er altså lidt lun på tanken. Alternativt kunne det selvfølgelig være en væg eller et rum med et lignende tapet.

Dog fanger tanken om et vægmaleri (eller et snyde-vægmaleri, som disse her jo er) mig og man kunne jo teknisk set også få det malet. Så det også passede eksakt i stil og størrelse. Det lyder bare meget dyrt…

Dem nedenfor – ligeledes fra Antropologie er også mere end fine og ville nok passe bedre ind, kunne fint være en detalje på en væg i entrée eller badeværelse. Har faktisk lidt lyst til alle tre, haha.

Hvad tænker I? Er det smart eller ikke? Og kan det overhovedet passe ind, hvis ikke man bor et sted med balsal?

Og har I set lignende flotte. Måske endda på en dansk eller europæisk side?

Seneste kommentarer
 • AstridKan godt følge dine tanker. Det må være meget svært! Men også cool at være ..
 • Connie MoisenGrå blå nuancer...smukt rent fint og roligt udtryk ! ..

De bedste nyheder…

… i alle tilfælde for vores lille familie.

For den endelige analyse af den tumor Kurt havde i maven og som han fik fjernet for to uger side, viste at den var godartet. Tak for alle jeres tanker og bønner. For, at I har tænkt på vores lille dreng ♥

Det har taget et par dage at lade den gode nyhed bundfælde sig. Men nu tør jeg så småt tro på det. Efter mange, mange undersøgelser, potentielle og midlertidige diagnoser, scanninger, adskillige gange i fuld narkose, biopsi og afslutningsvis operation. Frem og tilbage, og til tider med de værst tænkelige scenarier i sigte.

Nej, hvor har jeg bare været bange.

Shit, hvor har det været benhårdt.

Og jeg kan først rigtigt mærke det nu. Har været i overlevelses- og morkrigermodus. Og nu føler jeg, at jeg er ved at gå i titusinde stykker. Men samtidig er jeg SÅ glad.

For nu er næsten to måneders mareridt er ovre.

Kurt er glad og sig selv igen. Bedre endda. At komme af med en tumor på 1 kg (!!!) har lettet, omend det var en voldsom omgang med operationen. Både fordi det var en stor operation, men også fordi han blev skidt bagefter.

Men nu er han tilbage til at være sig selv – men faktisk nærmest plus 25%. Så frisk og med så meget gang i den, at jeg slet ikke kan fatte, at han lå helt slap og mat i en hospitalsseng for hvad der føles som et øjeblik siden. Børn er utrolige. Så seje.

Og jeg bliver også mig selv igen kan jeg mærke. Men jeg har været så bange, rædselsslagen. Og det er først nu, jeg for alvor kan forstå det. Nu hvor faren er drevet over. Og jeg skal lige hele igen. Så jeg skiftevis græder og griner. Og krammer min lille skat. Og den store ♥

Jeg kan ikke lade være med at sende en særlig tanke og mange mentale krammere til alle forældre på 5054 på Rigshospitalet og landets andre børnekræftafdelinger. Det er det barskeste sted, jeg har været, men også det sted hvor jeg har oplevet størst styrke og kærlighed, på sin egen særlige, stille måde.

Vi nåede ‘kun’ at være tilknyttet et par måneder og jeg syntes det var det hårdeste, jeg har prøvet. At være bange for at miste sit barn, men samtidig bare klø på, for videre skal man. Med undersøgelser. Med behandling. Med alt det almindelige et barn også har brug for. Mad, omsorg, leg osv. Og mange af de forældre, der er der (eller på andre børneafdelinger for den sags skyld, nu er det kræftafdelingen, jeg har stiftet bekendtskab med), lever sådan i lang tid. Månedsvis, årevis. Med en livstruende sygdom hængende over hovedet på deres aller dyrebareste. Måske der også er søskende at tage hensyn til og således må de være forældre i skiftehold. Det er næsten ubegribeligt, hvordan de klarer den, men det gør de. Min allervarmeste medfølelse til og største respekt for de forældre.

Største tak til de af jer, der kunne genkende afdelingen og skrev til mig, det betød så meget at føle sig favnet og forstået af jer, der har været lignende igennem. Det er en usynlig ‘klub’ af de sejeste fightere ♥

 

Seneste kommentarer
 • Celena<3 ..
 • MathildeJeg ville ønske, at jeg kunne give dig et stort knus ❤️ Hvor er det ..

Små ting

Strømmen af smukke buketter fortsætter. Vi kender de sødeste, mest betænksomme mennesker.

Tusind tak altså for jeres søde, søde kommentarer og beskeder i forbindelse med at jeg fortalte, at vi var hjemme igen i sidste uge.

Vi er fortsat hjemme og det føles stadig noget nær magisk. I lørdags sad jeg bare og kiggede helt lykkeligt (og lidt fåret) ud i luften og var glad sådan helt ind i knoglerne, mens Kurt legede med sin far på gulvet, jeg strikkede og Mads & Monopolet strømmede ud af radioen.

Og alt var bare rart og roligt.

Også selvom søvnunderskuddet er massivt for tiden. For selvom Kurt virker næsten helt frisk (og meget glad) igen, så bøvler han altså en del om natten, for at sige det mildt. Tænker det er hans måde at reagere på, på alt der er sket og alt han har været udsat for. Og det skal der selvfølgelig være plads og rum til. Vi har dig og passer på dig, lille mand.

Også selvom han nogle nætter har været ret billigt til salg. Men det må være et sundhedstegn tænker jeg. Altså fra vores side. Når man begynder, at kunne tænke sådan om sig barn igen, så er man vist så småt ved at lande på fødderne ;)

Og det er vi, tror jeg. Det lysner. Og således var det sådan en helt almindelig lørdag. Bare værdsat hundrede gange mere end normalt. Jeg ved godt at denne her ekstreme taknemmelighedsfølelse, over alt der er helt almindeligt, fortager sig, hverdagen bliver jo, ja hverdag igen, men nyder det så længe, det varer.

Jeg håber, I også får en helt og aldeles pragtfuld (og normal) uge ♥

Siutationen på mit skrivebord netop nu. Klager bestemt ikke.

Mit lille hjerte i fuld vigør.

Uden mad kage og (varme) drikke… Og ja, der hygges igennem ♥

Lidt fint, nyt på væggen i entréen.

Strikketøj der vokser, den fineste amaryllis, farveladenegle og verdens bedste Penny-hund.

Og jeg har også fået læst lidt. Boganbefalinger coming up!

 

Seneste kommentarer
 • Kaja1 kg !!! hold nu op. Det må være en befrigelse for ham at komme ..
 • Emily SalomonDu er sød er du <3 Det er også nogle af mine yndlingsting ;) Kram ..

Mine favoritter

5 gode efterårsopskrifter

Den dejligste efterårssalat. Med bagte grøntsager og sådan en der er nem ‘lige at smække sammen’, hvis altså man har food preppet lidt. Det handler indlægget også om.

Var det noget med den smukkeste, nærende salat, nemme, smarte morgenmadsmuffins, varm, opkvikkende matcha latte, krydret, velsmagende og billig dhal eller lun crumble med en klat flødeskum?

Så kig med her. Jeg har håndplukket fem opskrifter fra arkivet, som jeg selv har sådan lyst til at lave netop nu.

Og tip mig gerne retur, hvis I har en god, vegetarisk efterårsret, jeg skal prøve eller noget lækkert at bage. Jeg er især på jagt efter en god opskrift på pecan pie ♥

 

Morgenmadsmuffins til de små (og store). Er gået lidt kold i havregrøden herhjemme om morgenen. Altså jeg er, Kurt elsker, så tænkte jeg skulle til at lave en portion af disse igen. De er ikke bare nemme at bikse sammen, men gør det også hurtigt at servere morgenmad på sekunder, hvis man har lavet dem i forvejen. De er også en glimrende snack. 

Matcha latte med alskens gode sager. Der er jo ikke noget mærkværdigt i det, årstiden taget i betragtning, men jeg kunne leve af en variation af varme drikke for tiden. Alt jeg har lyst til er varm kakao med flødeskum, matcha latte, cappuccino og chai latte. Og gløgg. Men det er vist en anden historie…

Min version af dhal. Hurtig, billig og sund. Og ja, den er måske liiiidt et madkulturelt sammenstød, men den smager altså virkelig godt.

Nemmeste, lækreste crumble med marcipan. Her er det med rabarber og det går selvfølgelig ikke nu (med mindre man er heldig og har i fryseren), men tænker den vil være mægtigt god med æbler også. Eller pærer. Mmmm…

Seneste kommentarer
 • SigneJeg har lavet de morgenmadsmuffins mange gange nu, og de er et kæmpe hit herhjemme ..
 • Emily SalomonGodt tip. Tak for at dele :) Kram E ..

Efterårsskønhedsfavoritter

Indlægget indeholder reklamelinks

Hermed et par håndfulde, af noget af det jeg rækker oftest ud efter på mit badeværelse netop nu, hvor lysten til og behovet for selvforkælelse er stor, men energien er i bund. Læs: Mor er træt og efterårsmørket og -kulden begynder at bide på.

Når det er sagt, og for lige at skifte emne fuldstændig men apropos mørke, så glæder jeg mig umådeligt til jul i år. Måske endda endnu mere end jeg plejer. Først og fremmest er jeg SÅ klar på jul, festligheder, HYGGE, lys, flitterstads og knas en masse ovenpå et noget træls* år. Og så bliver det også Kurts første, rigtige jul ♥

Men først weekend og dén glæder jeg mig også til. Vi skal hygge med Pølsen, måske et smut på legeplads og ellers bare spise pandekager og madtærte (er besat af madtærter for tiden, så lækker og minder mig om min barndom) og se Søpapegøjernes Ø (tak for at tippe mig om den og tippet er hermed givet videre til andre forældre, der måske er lidt trætte af Gurli Gris) og fortsat stornyde at være hjemme.

Rigtig god weekend søde mennesker ♥

*Altså jeg er jo Københavner om en hals, men jeg elsker og bruger ‘træls’ i ét væk, synes det er sådan et rammende udtryk. Tak for det søde, jyske venner.

9 skønhedsfavoritter til efteråret

Reklamelinks:

 1.  Hydration Serum fra Verso med niacinamide. Så god (og pæn på badeværelseshylden) og giver både masser af fugt og udjævner og udglatter.
 2. Kokosolie fra PureViva. Bruger kokosolie som ansigtsrens, hårkur og bodybutter. Blandt andet. Bedste, billigste all-round-skønhedsprodukt.
 3. Eye Cheek Lip fra Tromborg. Multiprodukt (her i farven Peachpuff), der er nem at have med i tasken og tilføre lidt glød og farve til det trætte moransigt. Bruger den både på læber og kinder. Og er faktisk heller ikke helt tosset som øjenskygge.
 4. Matas Striber bodylotion med carbamid. Hverdagsbodylotion der holder de tørre vinterben fra døren.
 5. Spa-tur og massage hos Aire. Det her gad jeg mere end godt igen snart. Balsam for krop og sjæl!
 6. Firming Therapy Moisturizer fra Rudolph Care. Jeg har før talt pænt om Rudolph Cares produkter til ‘moden hud’ og både serum og creme er stadig yndlinge herhjemme til at stramme op og glatte ud. Og det helt uden kedelig kemi.
 7. Face Oil fra Nilens Jord. Ren, naturlig ansigtsolie der trænger godt ind. Jeg blander en dråbe eller to i min dagcreme her i den kolde tid. Og husker også hals og decolleté.
 8. Herbs Bath Mitt fra Meraki. Hvis ovennævnte spa hos Aire ikke lige er en mulighed, så er denne her badehandske næstbedste mulighed. Som at være i tyrkisk bad. Derhjemme. Dufter vidunderligt og er vild med det tykke skum og skrubbeeffekten.
 9. Mineral Bronzing Powder fra Miild. Meget dejlig når ens ansigt begynder at se mere fersk ud, end hvad godt er. Sol på dåse.

Og apropos sol på dåse, så er jeg mega nysgerrig på den der hjemme-spray-tan fra Tanrevel, som der bliver reklameret for en masse på Instagram (#influenced), er der nogen af jer, der har prøvet den? Er den god? Overvejer den på det kraftigste.

Seneste kommentarer
 • Emily SalomonPs. Ellers synes jeg faktisk leave-in balsamspray kan være et hit. Den fra Matas til ..
 • Emily SalomonSynes det er SÅ svært at finde uden silikone... Jeg er glad for Treatment 1 ..

9 dage 7 outfits

Jeans er Levi’s (model 501), blusen er fra Ba&sh og cardigan fra Project AJ117.

Først og fremmest af hjertet tak for jeres store omsorg for og engagement i vores lille familie. Det er så rørende og det føles trygt også at dele noget af mit livs mareridt med jer, fordi I er så rare og tager imod på sådan en fin og omfavnende måde.

Det gør mig så ondt at høre fra de af jer, der har været lignende igennem, men tak for at I skriver alligevel. Det får den ekstreme følelse af ensomhed til at blegne.

Og så til noget helt, helt andet: Støvler, jakker, jeans og strik. Med mere.

Igen, tilgiv mig hvis det virker som noget af et genreskift, men det er SÅ rart (også) ‘bare’ at tale om tøj og deslige. Fokusere på noget andet for en stund. Derfor er det dejligt at skrive om frakker, ansigtsserum eller dele opskrifter. Og så brygger jeg også på både et lille strikkeindlæg og ét med boganbefalinger. Blandt andet. Det er sådan et kærkomment afbræk og pusterum at dele herinde ♥

Men nu er det altså outfits. For selvom den mest har stået på joggingtøj den seneste tid, så har jeg lejlighedsvis også haft andet på og tilmed dokumenteret det. Nå, ja ikke ligefrem på dagsbasis, men et billede hist og her er det da blevet til.

Omend der også er gengangere. I dén grad. Således er det samme par jeans meget stærkt repræsenteret (bare rolig, de bliver altså vasket ind imellem), ligesom et par jakker går igen. Men det er vel nu engang sådan det er for de fleste? At man mere eller mindre har de samme 10-15 styles i rotation og så kombinerer på kryds og tværs. Sådan er det i alle tilfælde her. Og i særdeleshed den seneste tid.

Kan mægtigt godt lide, at have noget på, jeg både synes er smart og behageligt, men når det er sagt, så synes jeg altså også det er rart, ikke at skulle lægge aaaalt for meget tankevirksomhed på tøjsammensætning. Især for tiden. Så har kørt variationer over samme velkendte tema igen og igen. Nemt.

Ps. Havde lige en god times tid på hånden til at lave indlægget her, så har ikke nået at sætte links ind. Men hvis der er noget, der er svært eller finde, eller hvis I er nysgerrige på sko, støvler eller deslige, så spørger I selvfølgelig bare ♥

 

Tee fra Designers Remix og jeans fra Magasin du Nord Collection.

Jakke fra Isabel Marant Etoile og jeans fra Tomorrow Denim.

Dunjakke fra Holzweiler og jeans (igen igen) fra Tomorrow Denim. Det er den model der hedder Hepburn Mom og jeg har vist efterhånden udråbt dem som mine yndlingsjeans herinde et par gange.

Og så det jeg har haft mest på. Joggingsæt. Det her er fra Envii og fra det samarbejde de havde med Girl Talk sidste år. Måske man kan få fingre i det på Trendsales eller lignende, men ellers er jeg også ret så vild med joggingtøjet fra Holzweiler (luksus) og Colorful Standard (budget).

Frakke og strik fra Uniqlo og – surprise –  jeans fra Tomorrow Denim. Frakken er det mest optur. Et kryds mellem en trenchcoat og en dunfrakke.

Med en Pølse på ryggen  i slutningen af september (føles som en evighed siden) i cap og fleece fra Patagonia og med – selvfølgelig – jeans fra Tomorrow.

Seneste kommentarer
 • AMMange tak! :) ..
 • Emily SalomonJeg har dem i 27 og så i en længde 30 til mine (også korte) ..

Bøger