Sommerpostkort: Anne au Chocolat

I løbet af sommeren bringer jeg en række ‘postkort’, med søde og inspirerende mennesker, jeg kender, der svarer på lidt af hvert om deres sommer. En slags mini-venindebog. Første i rækken er Anne au Chocolat og hun har været så sød også at dele sin bedste is(kage)opskrift. Læs med :)

Hvad skal du lave i ferien og med hvem?
Som altid går sommerturen til mine forældres hus på Costa Brava kysten nord for Barcelona. Mine forældre er der allerede, når min mand, ungerne og jeg kommer derned. Og samme dag tjekker min tvillingebror og hans søde kæreste ind i huset. Det bliver en uge i familiehyggens tegn med masser af god mad, solskin og badeture. Og så skal vi spise fabelagtigt lækre is fra Rocambolesc, som er et must, når vi er afsted. Jeg er forelsket i deres is!
Lige efter lillebror Emil kom til verden i marts, købte vi sommerhus i Smidstrup ved Gilleleje, så der skal vi også tilbringe en god portion sommerferietid. Rende rundt i græsset i bare tæer, spise brombær direkte fra de mange buske og generelt bare komme ned i gear og slappe af. Jeg har – på eget initiativ – besluttet mig for (og lovet min mand) at holde to uger helt offline uden brug af sociale medier, mails og blog, når vi er i Spanien og i sommerhuset. Jeg glæder mig SÅ meget til at sætte autosvar på alt og trække stikket.

Hvad skal du spise?
Når vi er på spansk jord, står den på masser af forfriskende kold gaspacho suppe, manchego ost, jamón ibérico og min favorit melon piel de sapo (frøskindsmelon), hvis søde og friske smag er uden sidestykke. Og så griller min far altid de lækreste sager til aften. I sommerhuset skal vi også grille, og så skal vi sætte tænderne i en masse kartoffelmadder med hjemmelavet mayonnaise og purløg fra haven, friske ærter og radiser. De mange bær fra haven skal nok også bruges til en håndfuld sommerkager.

Hvad ligger der i din sommerlæsestak?
Indrømmet: det er ikke mange bøger, jeg får læst, efter jeg er blevet mor (til to!). Og jeg planlægger kun at tage én bog med til Spanien. Hvis jeg får læst de første 50 sider, ser jeg det som en succes :) Katrine Engbergs krimi Krokodillevogteren har jeg tænkt at pakke i kufferten. Krimier plejer at være page-turners i mit bogunivers, så jeg får muligvis alligevel læst mere end de 50 sider.

Hvad pakker du i strandtasken eller kufferten?
Lette sommerkjoler, sandaler, badedragt, solcreme, legetøj til ungerne og solbriller. Billedet er taget sidste sommer, og kjolen er en af mine sommerfavoritter fundet for en håndfuld år siden i Spanien.

Hvad er din yndlingssommerdrink og yndlingsis?
Ret klassisk men ikke spor kedeligt: champagne! Eller cava, når vi er i det spanske. Jeg elsker at nyde et glas boblende vin udenfor i godt selskab. Jeg skal klart lave iskagen nedenfor med farvefin hindbæris og fudgy chokoladebund i løbet af sommeren, og i Spanien skal jeg se, om jeg kan finde den nye Magnum Double Raspberry. Den har jeg smagt én gang og er vild med den. Det er vist rimeligt klart, at jeg holder af kombinationen af hindbær og chokolade – og meget gerne som is!

Vil du dele din allerbedste isopskrift?
I får opskriften på den ovennævnte iskage. Den er glutenfri og som sagt fantastisk farvefin med den lækreste fudgy chokoladebund og en frisk og cremet hindbæris. Den perfekte dessert at nyde på terrassen på en lun sommeraften i godt selskab.

Iskage med hindbær og chokolade
10 personer

Chokoladekagebund:
80 g smør
80 g god mørk chokolade, hakket
100 g sukker
2 æg, let sammenpisket

Hindbæris:
225 g frosne hindbær
100 g sukker
150 g græsk yoghurt
100 ml piskefløde

Pynt:
Friske hindbær
Lidt finthakket hvid chokolade
Chokoladeperler

Chokoladekagebund:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min ved 180 grader varmluft. Køl af og opbevar den på køl.

Hindbæris:
Kom hindbær og sukker i en gryde og giv bærrene et hurtigt opkog. Køl bærrene af og hæld dem i en blender sammen med græsk yoghurt og piskefløde. Blend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen på chokoladebunden, og stil iskagen på frost i minimum 3 timer inden, den nydes. Pynt med friske hindbær, lidt hakket hvid chokolade og chokoladeperler inden servering.

OBS: Bag hellere end gerne chokoladekagen dagen før, iskagen skal samles.
OBS: Brug gerne kageplast til at fore springformen, inden iscremen hældes på kagebunden.
OBS: Hvis iskagen står på frost natten over, skal den tages ud et kvarters tid før servering.

(Visited 4.590 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

3 Kommentarer