Påskelæsning: Venindebogen

Inden jeg ‘går på barsel’ har jeg en drøm om at få lavet en lille håndfuld tilføjelser til bloggens venindebog. Jeg har allerede et par damer i kikkerten, men hvis der er en, I drømmer om at ‘komme hjem til’ og høre mig udfritte om dette og hint, så pip endelig op.

Jeg elsker vitterligt, at lave venindebøgerne fordi jeg både får lov til at lege Kender du typen (håber stadig DR ringer, den dag Anne Glad ikke vil mere) i kombination med at fotografere og tale med et interessant menneske. Så bliver det ikke meget bedre i min bog. Som udgangspunkt er det folk, jeg kender i en eller anden udstrækning (fra nære venner til bekendte) der er med, men der har også været nogen med, jeg ikke umiddelbart kendte i forvejen og som jeg sidenhen er blevet venner med. Netop på grund af venindebogen. Dét er hyggeligt.

Sådan var det med Signe Wenneberg, som jeg fotograferede og interviewede for snart tre år siden. Det var dengang, jeg for alvor begyndte at interessere mig mere for bæredygtighed og da Signe så inviterede mig på morgenmad i sit pragtfulde sommerhus, blev det starten på et grønt venskab. Forleden besøgte jeg Signe i selvsamme sommerhus og i den anledning, var I nogle der spurgte, om ikke jeg skulle lave venindebog med hende. Men det er altså allerede gjort :)

Og således tænkte jeg, at det måske var hyggeligt at samle lidt af veninderne fra arkivet her. Så er der lidt påskelæsning til at spæde bøgerne, aviserne og magasinerne op med. Som I kan høre, er påsketid lig med den helt store læsetid for mig.

Jeg har hyrdet et udpluk sammen her i indlægget, men alle venindebøgerne kan I finde lige her.

Forhåbentlig kommer der snart flere til. For selvom det er nogle af de mest tidskrævende indlæg at lave, så er det også nogle af dem, jeg holder mest af at producere.

God læselyst ♥

Signe Wenneberg.

Leonora Christina Skov.

Pernille Teisbæk.

Petra Nagel.

Andrea Elisabeth Rudolph.

(Visited 3.820 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

30 Kommentarer

 1. Jeg eeelsker venindebogen! Ville gerne høre om Sarah Grünewald, Hannah Loffler, Beate Bille eller Julia Lahme :-)

  1. Sikke gode bud, havde allerede to af dem på min liste og så må det jo være meningen ;) Kram E

  1. Sofie Linde er der vist stor enighed om i kommentarfeltet. Må se om jeg kan lokke hende til at være med. Tak for bud og god dag :) Klem E

 2. Jeg elsker venindebogen – det er uden tvivl nogen af de bedste indlæg! Jeg ville gerne høre om Sofie Linde, Helle Helle, Natasha Al-Hariri og Sanne Cigale :)
  Rigtig god påske!

  1. Jeg vil også rigtig gerne lære Natasha Al-Hariri bedre at kende – jeg synes at hun er så skøn og sympatisk. Virkelig sej kvinde!

 3. Kæmpe fan af venindebogen. Det kunne være sjovt, hvis du lod dig selv interviewe :)
  Rigtig god påske.

 4. Du og de andre kvinder er fantastiske inspirationskilder.
  P.S. Anne Glad til Venindebogen!

 5. Jeg ved ikke om det ville passe til venindebogen, eller om du overhoved har sådan en relation, men jeg vil smadder gerne høre fra en der laver lydbøger, altså læser dem op, i forhold til hvordan det foregår både praktisk og karriereagtigt; er forberedelser en ting, hvordan sikre man oplæsningen er rigtig, hvordan bestemmer man hvornår man stopper, har man en agent ligesom skuespillere eller bliver man kontaktet af forfatteren, hvor mange er involeret i processen, er der en typisk uddannelsesbaggrund og så videre.

  Jeg hører mest lydbøger disse dage, og jeg synes det er vildt hvordan oplevelsen er afhængig af oplæseren. Hvis det ikke passer i venindebogen ku det måske fungerer i forbindelse med en bogklub, jeg ville i hvert fald synes det er spændende.

  God weekend, og påske,
  Mathilde

  1. Ej hvor skægt Mathilde, har sådan tænkt på det samme. Altså på hvem de her mennesker, der indtaler mine lydbøger er. Har selv nogle favoritter, som jeg nærmest føler, jeg kender. Typisk er det skuespillere, der indlæser, men synes det er så spændende spørgsmål du har til det, og det er nogle af de samme ting, jeg selv er nysgerrig på.
   Ved ikke om det er materiale til venindebogen, men måske til næste gang jeg skriver om lydbøger eller som du selv foreslår til bogklubben :)
   Kram
   E

 6. Tak for alle gode bud. Nogle af dem er allerede på min liste, så dejligt at vi tænker ens. Kram E

 7. Malou Aamund
  Caroline Flemming
  Cecilie Frøkjær

  Tak for en dejlig blog, fantastisk at føle med – det er som et online magasin med lidt af hvert og lidt tungere artikler – håber, at du bliver ved i mange år endnu ?

  1. Tak for gode bud og for den dejlige ros ikke mindst, det betyder så meget ♡ Tak igen og hav en herlig dag. Stort knus Emily

 8. Netop Anne Glad kunne være interessant ? men også Ane Cortzen, eller nogen med mere kreative eller kunstneriske professioner ??

  1. Men kan jeg bede Anne Glad om at være med og samtidig spørge hende, om jeg må overtage hendes job på ‘Kender du typen’? ;)
   Tak for bud <3 Kram E

 9. Olga Ravn, Natasha Al-Hariri, Line Romer og Sanne Cigale kunne være bud på seje, spændende og inspirerende kvinder,jeg godt gad se i Venindebogen :)

 10. Jeg ville enormt gerne læse om Maria Reumert Gjerding, Natasha Al-Hariri og Johanne Schmidt-Nielsen :)

 11. Sofie Linde, Neel Rønholt…
  Men ellers så tænker jeg faktisk, at veninde-bogen også kunne indbefatte interviews af helt “almindelige/ikke kendte” kvinder. Der er så mange mennesker derude med interessante livshistorier og spændende perspektiver på livet, som kunne bidrage til nogle spændende indspark til veninde-bogen.
  En anden ide kunne være at omdøbe den til venne-bogen, og så få nogle mænd med i den også?

  1. God idé og dem har der også været nogle af gennem tiden (se kommentar til Camilla nedenfor), de er bare ofte sværere at få i tale/til at stille op/åbne deres hjem… Men synes også selv det er herligt med en god blanding, så må finde nogle der er med på den :)
   Haha… ja, det er også en option. Synes nu at der er rigeligt med spændende damer, der fortjener taletid, at tage af, så indtil videre får det lov at være en ‘women only club’ ;) Kram E

 12. Det er fedt med venindebogen! Jeg kunne godt tænke mig at der også kom en med et mere corporate job, da jeg forestiller mig at vi er mange, der også kan relatere til det. F.eks. kunne det være cool med Camilla Sylvest som er den første kvinde i Novos topledelse :) Eller måske bare en helt almindelig læser med et cool og anderledes job, eller livshistorie.

  1. Sikke et godt bud. Må se om jeg kan få hende eller lignende i tale. De er bare tit lidt sværere at lokke med til sådan noget ;)
   Der har både været Christine Danielsen og Anne Grønskovl Eller den med Sine Gernstenberg?
   http://emilysalomon.dk/2016/07/24/venindebog-christine-danielsen/
   http://emilysalomon.dk/2016/08/26/venindebog-anne-groenskov/
   http://emilysalomon.dk/2016/06/24/venindebog-sine-gerstenberg/
   Det er ikke Novos topledelse, men trods alt mere corporate end kreative. Eller hvordan jeg nu skal skelne. Kram E