Venindebog: Christine Danielsen

christine danielsen1

I denne måned har jeg overtalt Christine Danielsen, der er Brand Manager for hele Tuborgs ølportefølje, til at være med i min venindebog. Vi støder jævnligt på hinanden professionelt, men jeg har også haft glæden af at gå i klasse med Christine fra børnehaveklasse til 9. klasse dengang på Frederiksberg i 90’erne.

Jeg glædes ofte over (og betages af) hvad folk jeg har gået i skole med (hvad end det er grundskolen, gymnasiet eller universitetet) laver i dag og derfor er det hyggeligt også at præsentere jer for nogle af dem i venindebogen her.

Christine har tidligere varetaget markedsføringen af alle Carlsbergs udenlandske specialøl og er derigennem blevet lidt af en ølnørd, som det er skægt at lære af. Hun har læst Cand. Soc. in Management of Creative Business Processes. Nok CBS længste kandidattitel ifølge hende selv og det handler “hvordan man driver kreativitet som kommerciel aktie”. Christine beskriver det som en uddannelse fyldt med inspirerende og kreative folk, der har fået øjnene op for hvor vigtigt det er at forstå sig på forretningsdelen ift. økonomi, marketing og processer, når man gerne vil arbejde med og lukrere på kreativitet. Det lyder ret spændende, synes jeg.

cd8

Christine bød for et par uger siden indenfor på øl, kaffe, jordbær og vindruer (alt det gode i skøn forening med andre ord) og så snakkede vi ellers om arbejde, rejseiver, indretning, ølglæde og også lidt om gamle dage. Blandt andet. Og så udfyldte Christine selvfølgelig venindebogen. Læs med nedenfor.

Tanken med venindebogen er, som skrevet tidligere, at jeg vil præsentere jer for nogle seje kvinder, som jeg finder inspirerende og interessante og invitere jer med indenfor i deres univers. Forhåbentlig I også bliver inspirerede :)

Ps. Venindebog med Sine GerstenbergMarie WorsaaeAndrea Elisabeth Rudolph og Stine Bramsen.

christine danielsen3cd6cd10ES: Du er lige fyldt 30 og er i samme åndedrag blevet boss for Tuborgs marketing og udnævnt som et af talenterne i Talent 100 2016 af Berlingske Business indenfor kategorien ‘Salg & Marketing’. Først og fremmest tillykke med hele molevitten :) Hvordan når man så langt på så kort tid?

CD: Mange, gange tak. Det har været et lidt vildt år og en fantastisk rejse. At jeg er endt hvor jeg er, er en kombination af held, passion og ikke mindst hårdt arbejde. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle være akademiker og jeg troede i mange år, at jeg skulle være i et kreativt fag. Men jeg endte alligevel på CBS, da jeg tænkte, at det da ikke kunne skade at blive bedre til engelsk og forstå lidt omkring forretningslivet. Her fik jeg så øjnene op for, at marketing jo i høj grad også er kreativt og jeg begyndte sideløbende at arbejde i reklamebranchen – noget der for alvor gav mig blod på tanden. Da jeg var færdig med min kandidat, startede jeg i et salg og marketing graduateforløb hos Carlsberg, hvor jeg for alvor fandt min passion i marketing. Det at være med til at påvirke mediebilledet og købsbeslutningen er virkelig det, der driver mig og jeg bliver oprigtigt glad og stolt, når jeg med de brands jeg arbejder med, kan give folk en god oplevelse.

Og så tror jeg altså, at jeg er nået dertil, hvor jeg er, fordi jeg ikke giver op så let. Jeg er vokset op i en generation hvor ingenting var givet på forhånd og jeg er opdraget med, at man må kæmpe for det man gerne vil have. Det lyder måske som en kliché, men jeg tror at en god portion ydmyghed kombineret med vedholdenhed er vejen til succes. At være kvinde i en mandeverden kan være hårdt til tider, men her tror jeg, at den eneste måde at opnå respekt på, er ved at vise at man ikke er bange for at holde fast og kæmpe for det og den vej man tror på.

cd1cd13cd4

ES: Hvordan kan en typisk hverdag se ud for dig? 

CD: Jeg har indimellem lange og uforudsigelige dage og jeg sætter derfor utrolig meget pris på at få mest muligt ud af mine morgener. Det gør jeg ved enten ved at nå forbi til kaffe på Riccos eller mødes med yndlingsdamerne til morgenmad på Granola (de åbner kl. 7! hurra!). Jeg får energi af andre mennesker og ved at have set de mennesker jeg holder af, kan jeg bedre overskue hvis arbejdsdagen trækker ud.
Mine arbejdsdage er aldrig ens og de kan gå fra at sidde klistret til et excelark en hel dag, præsentere for større forsamlinger, eller som her for tiden, hvor en del af min arbejdstid foregår rundt om på sommerens festivaler.
Da mit arbejde til tider (især her om sommeren) indeholder en del øl og fest samtidig med, at jeg vist er lidt af et madøre, gør jeg hvad jeg kan for at holde fast i at træne puls og styrke og løbe et par gange om ugen. Jeg har en flot trænings-BFF, som fungerer som den bedste motivator både socialt og ift. at komme helt ned i de forbandede squats ;) Jeg er lidt en film- og serienørd, så når jeg ikke er lokket ud til god mad og ditto selskab, kan man finde mig i biografens mørke eller på sofaen i gang med at tygge mig igennem alt godt fra HBO, Netflix og AppleTv.

cd5cd3ES: Hvordan lader du så op og kobler af? Og er du god til at ‘hive stikket ud’?

CD: Jeg bruger enhver mulighed, der opstår til at stikke af og komme ud og se verden. I år har jeg allerede været så privilegeret at have besøgt både Australien, Berlin og Marokko og så er jeg lige hjemvendt fra en uges ren afslapning og livsnydelse på Bornholm. Med det job jeg har, flyder arbejde og fornøjelse ofte sammen og selvom jeg måske i hverdagen godt kunne være bedre til at hive stikket ud, nyder jeg lige nu farten i hverdagen. Og når den ikke lige står på festivalsæson, forsøger jeg at holde mine weekender helt arbejdsfri.

cd12cd2ES: Din lejlighed er så hyggeligt og gennemført indrettet. Hvor henter du din inspiration fra? 

CD: Haha… Hver gang jeg læser et magasin, får jeg altid lyst til at skifte det hele ud til grå og sorte toner eller gå all in på primærfarver for at få en mere rød tråd. Jeg må dog nok bare indse, at jeg er drevet meget af impulser og min stil er meget sammensat på den måde, at jeg køber ting når jeg forelsker mig i dem. Det kan være en farve, en form eller et minde som bestemmer, om det kommer med hjem. Helt fra jeg var teenager har jeg haft en regel om, at jeg skulle have en ting med hjem til mit værelse når jeg rejste. Efter jeg flyttede hjemmefra er jeg blevet ved og senest købte jeg to tæpper med hjem fra Marokko. Jeg synes det skaber noget personlighed og jeg elsker at omgive mig med minderne fra gode rejser.
Den tilgang har dog også givet bagslag en enkelt gang, hvor jeg på en tur til Bukarest købte en – ift. min SU – dyr lampe i en lille designbutik.  Blot for at komme hjem og opdage at den var egentlig fra IKEA og kostede det halve der. Så jeg har lært, at man skal være kritisk med hvad man tager med hjem – her kan nettet heldigvis hjælpe godt til ;)

christine danielsen 3cd7ES: Du er oprigtigt passioneret omkring øl og er også en ægte ølpige udenfor arbejdstiden. Du har endda været med til at starte det cool inititav, ‘De ølglade damers klub’. Hvad er det klubben kan og hvordan bliver man medlem?

CD: Øl har været kernen i mange af mine bedste minder – lige fra de mange håndbajere da man kørte i studentervogn, til den impulsive fyraftensøl med de bedste kollegaer, den halvlunke fadøl med solen i øjnene foran Orange Scene, godnatøllen på den lokale bodega eller specialøllene til jule- og påskefrokosterne sammen med familien eller vennerne. Når jeg hører en kvinde sige, at hun ikke kan lide øl fordi hun har haft en enkelt dårlig oplevelse, får jeg lyst til at spørge om hun på baggrund af én dårlig date kan sige, at hun ikke kan lide mænd ;) De Ølglade Damers Klub er startet fordi der er så mange nuancer og muligheder inden for øl, som mange damer på trods af kærlighed til god mad og drikke, ikke kender til. Klubben er på den måde vokset ud af min egen passion for øl og mad med et ønske om at samle piger, der elsker øl, til en række oplevelser, som skal udfordre og udvide deres forståelse for, hvad øl er. Vi håber, at vores løbende events over året vil kunne bidrage til en ny måde at holde venindeaften på, i selskab med andre damer, øl og god mad. Når vi kalder det en klub, er det altså på ingen måde tænkt ekskluderende – men mere som et statement om, at at man godt tør vedkende sig kærligheden til øllet. Vores næste arrangement finder sted allerede i starten af august – for at følge med, kan man finde os på deølglade.dk eller på Facebook her.

christine danielsen 2VENINDEBOG:
Kælenavn: Krølle
Yndlingsfarve: Lige nu lyserød. Virkelig piget, virkelig upraktisk. Har længe overvejet at male en væg lyserød, men er bekymret for om det kommer til at ligne et lillepigeværelse lidt for meget.
Livret: Er jo lidt et madøre og virkelig ked af at skulle begrænse mig men noget der kan gøre mig rigtig glad er sæsonmad som man venter lidt på enten pga. råvarerne eller stemningen som f.eks. stenbiderrogn i foråret, koldskål med danske jordbær om sommeren, smørstegte Karl Johan i efteråret og så har jeg altså lidt en børneagtig svaghed for risengrød med smørklat og kanel i de kolde vintermåneder.
Hvis du kun kunne tage en slags slik med på en øde ø: Sure bælter (helst både de grønne og røde)
Yndlingssted: Et sted jeg endnu ikke har besøgt – vil jo gerne se det hele! Ellers gør Sydhavnstippen det også ret godt.
Drinken du bestiller igen og igen: ØL! ;)
Yndlingsduft: Duften af fresia eller roser vinder hver gang og hvis det skal på huden er jeg glad for klassikeren Warm Cotton fra Clean, som får mig til at dufte frisk og ren hele dagen.
En restaurant eller café du kan anbefale: Schønnemanns til smørrebrød og øl, Granola til morgenmad og Spisebar 20 til drinks og tapas.
Yndlingssang: Lige nu har jeg forelsket mig i Kill Js spydige tekster og lækre lydunivers.
Bedste bog du har læst: Har omsider fået læst Lena Dunhams ’Not that kind of girl’. Er lidt fangirl og hendes novellesamling skuffede ikke. Hun fik sat ord på mange af de tanker, usikkerheder og iagttagelser jeg selv har gjort mig som teenager og som måske bevidst eller ubevidst har fulgt mig siden. Derudover er jeg vild med hendes finurlige, tøsede og meget in-your-face fortællinger.
Yndlingsfilm el. tv-serier: I forlængelse af forrige, må jeg nævne serien GIRLS. Derudover synes jeg alle bør se Fargo og første sæson af True Detective. Min absolutte yndlingsfilm er Amélie (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain). Så den første gang i fransk i folkeren og gjorde alt hvad jeg kunne for at hade den (det var jo lektier – ad!) siden da har jeg nok set den op mod 50 gange og hver gang genforelsker jeg mig i det fine persongalleri, smukke Paris og ikke mindst den ultimative hævn som Amélie tager sig over Monsiuer Collingnon.
5 ting i din taske: Telefon, MAC solskinspudder, Kiehl’s læbepomade, tyggegummi, penge til mad og oplevelser ;)
Yndlings-emoji: Selvfølgelig beer emoji – den er utroligt nok passende i mange situationer!
Hvad gør dig glad: At få andre til at smile – det kan være ved at hjælpe en turist på rette vej, passe sin venindes datter så hun og hendes mand kan komme til koncert eller fortælle en dårlig joke på kontoret, når stemningen er allermest presset.
Det værste du ved: Egoisme!
Kendis-crush: Ryan oh-my-Goshling
Guilty pleasure: Tiramisu fra Cofoco Le Marché på Værnedamsvej

cd11

(Visited 5.830 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. meget inspirerende indlæg, Emily – og sikke en sej og smuk kvinde i en mandeverden!!! Fedt.
  Vh Katrine

 2. Du ved vel ikke hvor hendes kjole/tunika ting er fra? Syntes ikke jeg kunne finde det i din tekst:)

  Dejligt indlæg ellers:-*

  1. Kjolen / Tunikaen er fra Zara. Jeg har købt den på Strøget for to måneder siden. Måske har de den stadig ?

 3. Er vild med kommentaren, om man heller ikke kan lide mænd på baggrund af én dårlig date? Den vil jeg, med et glimt i øjet, bruge på de af mine veninder, der stadig hævder ikke at kunne lide øl?

 4. Dejligt og inspirerende indlæg. Eeelsker øl så har fluks tilmeldt mig klubben ;-)

  (Og hvor er den smukke blå sofa mon fra?)

  1. Ja fedt at du er med i klubben! Christine fortæller mig at den er fra Ilva og hedder ‘Julia’ :) Knus Emily

 5. Jeg er lidt forvirret over, om hun arbejder for Tuborg eller Carlsberg – det skifter lidt i teksten hele tiden? :)

  1. Hej Sarah, Tuborg er en del af Carlsberg, så kan godt forstå hvis det kan forvirre lidt :) Christine startede med at være brand manager for Carlsbergs udenlandske specialøl i tre år og er nu brand manager for Tuborg :) Klem Emily