Venindebog: Anne Grønskov

anne groenskov1

I denne måned har jeg fået Anne Grønskov, der er presseansvarlig hos Reform, til at være med i min venindebog. Vi er for nylig stødt på hinanden og jeg blev imponeret over Annes drive, hendes stolthed over at være humanist, grønne fingre og hendes CV ikke mindst.

Anne er cand. mag i dansk og medievidenskab og har sideløbende med studierne både været  junior projektleder hos Microsoft, redaktør på Roskilde Festivalens avis, Orange Press, og undervist på Københavns Universitet, hvor hun også selv har læst. For blot at nævne et par ting. Nå ja, og så har hun også lige nappet et semester på mit drømmeuniversitet, Berkeley i Californien. Og været i praktik på DR Nyheder. Og skrevet artikler til alt fra Berlingske til Alt for damerne på freelance-basis. Og … Listen er virkelig lang.

anne groenskov12

For en uges tid siden bød hun indenfor på bobler, vandmelon, tomater (det er noget af det bedste hun ved) og bland-selv-slik og så snakkede vi ellers om det at være humanist, kærlighed til Frankrig, iværksætteri, parfume og planter. Blandt andet. Og så udfyldte Anne selvfølgelig venindebogen. Læs med nedenfor.

Tanken med venindebogen er, som skrevet tidligere, at jeg vil præsentere jer for nogle seje kvinder, som jeg finder inspirerende og interessante og invitere jer med indenfor i deres univers. Forhåbentlig I også bliver inspirerede :)

Ps. Venindebog med Christine DanielsenSine GerstenbergMarie WorsaaeAndrea Elisabeth Rudolph og Stine Bramsen.

anne groenskov15anne groenskov16anne groenskov5

En ordentlig bogreol lige efter mit hjerte.

ES: Du har (som jeg selv) en humanistisk baggrund – og er stolt af det. Hvad er det humanister kan, og hvad har du fået fra med fra studiet?

AG: Jeg er mest stolt af at være humanist ud fra et livssyn, da begrebet jo sætter mennesket før alt andet. For mig ligger der i ordet, at man reflekterer over sine omgivelser, sine medmennesker og viser hver enkelt respekt. Alt sammen noget, jeg oplevede, vi blev affordret på humaniora, uanset om det var i en litterær kontekst eller i en sammenhæng af sprog, medier eller mennesker. I sidste ende handlede meget af det, vi lærte, om mennesket og givetvis psykologien bag. Derfor er jeg overbevist om, at de kompetencer, jeg fik med fra humaniora, er at kunne formidle præcist, fordi kommunikation jo er omdrejningspunkt for menneskelig kontakt samt at analysere – om det være en tekst, en film eller menneskelig adfærd. Uddannelse er jo også almen dannelse, hvilket jeg i særlig grad synes, man bliver fodret med på humaniora, da vi bliver skolet i et tankesystem, der i stor stil også kan bruges, når man ikke sidder til forelæsning.

anne groenskov13anne groenskov6

ES: Vi har begge en forkærlighed for Frankrig i almindelighed og Paris i særdeleshed. Hvorfor er det, den franske kultur er så dragende?

AG: Fransk kultur er for mig meget af det, som jeg værdsætter i livet. Jeg har næsten ikke overblik over, hvor mange gange jeg er rejst hjem fra Paris for kun at rejse tilbage. Franskmænds mentalitet og indstilling til livet inspirerer mig og giver perspektiv på mit eget liv. Det er glæden ved et rigt socialt liv, god mad og en laissez-faire-tilgang til og i livet. Der er højere til loftet i Frankrig; det er okay at være snaksaglig, højtråbende og søge det ekstravagante i hverdagen. Det passer mig rigtig fint! Og så er franskmænd jo kendte for at være arrogante, hvilket er meget imod vores jantelovsfortalere herhjemme. Jeg synes, det langt hen ad vejen, er befriende, at de er stolte af deres bedrifter. Derudover er det jo også hjemland for mange af de store intellektuelle, hvilket jeg synes, man tydeligt fornemmer i Paris. Noget jeg finder ret fascinerende og inspirerende.

anne groenskov8

Anne samler – præcis som jeg selv – på snow globes fra byer hun har besøgt.

anne groenskov2anne groenskov14

ES: Dit job består blandt andet i at udbrede kendskabet til en iværksættervirksomhed. Fortæl mig lidt om, hvorfor Reform er spændende?

AG: Det er i særdeleshed bekræftende at være en del af en virksomhed, der hurtigt er blevet en succes uden for landets grænser. Jeg har to kompetente, gode og givende chefer og dejlige kolleger, hvilket naturligvis har stor betydning. Reforms vision var at gøre det muligt at få et designerkøkken på en let måde og til en pris, hvor mange kunne være med. Vi vil gerne ændre på den gængse opfattelse af at dét at skifte eller opdatere et køkken, er forbundet med alt for meget besvær. Fordi Reform bruger elementer fra IKEA, er vores køkkener billigere, og det er hurtigt at skifte fronter og bordplade. Prisen holdes nede med IKEA’s ’indmad’, men man får et arkitekttegnet køkken i gode materialer og eksklusivt design, da vi samarbejder med de bedste arkitekt- og designhuse, såsom BIG Bjarke Ingels Group, Henning Larsen Architects og Norm Architects.

Reform åbner snart showroom i Berlin, næste år NYC og vi har indtil videre solgt køkkener til 14 lande. Når vi om lidt åbner showroom i den tyske hovedstad, annoncerer vi et nyt samarbejde med en berlinerbaseret internationalrespekteret arkitekt, der har tegnet vores nye køkken. Sådan fortsætter det – vi ekspanderer til nye lande, hvor indfødte arkitekter designer vores køkkener, hvorfor vi på den måde appellerer til lokalbefolkningen.

anne groenskov7

ES: Hvad der er det skæggeste, bedste og mest udfordrende ved dit arbejde med kommunikation og presse?

AG:  Det bedste ved mit arbejde er kontakt med pressen, da jeg godt kan lide at omgive mig med mennesker, da det er mennesker, der i min verden gør livet værd at leve. Jeg er åben og nysgerrig af natur, hvilket er en styrke i mit arbejde. Jobbet er præget af personlighed – én ting er at have styr på det teoretiske, som at vinkle, formidle præcist og nyhedskriterierne, men et job inden for presse og kommunikation er også båret på menneskelig lyst og indsigt. Journalister løber jo rundt, men vil gerne kontaktes for redaktionelt indhold, så PR handler om at skabe stærke og personlige relationer, så journalister lytter, når man har noget relevant og aktuelt på hjertet.

PR er ikke en genvej til reklame, da det handler om at kunne se de gode historier, hvilke medier og målgrupper, der passer til de givne nyheder og en evne i at formidle dem klart, kort og inspirerende til journalister. Man skal give journalisten lyst til at ville vide mere. En redaktør på et af landets mest læste magasiner, sagde fornylig, at jeg ”havde en evne i at fortælle lige præcist nok om Reform til, at hun var blevet nysgerrig på mere”. Men det er da en fordel, at jeg har siddet på den anden side af bordet, end hvor jeg sidder i dag. Jeg ved, hvordan redaktioner arbejder, og hvor hurtigt journalister vurderer om en historie er værd at bruge energi på – derfor undgår jeg faktisk også helst pressemeddelelser og prioriterer individuel kontakt til hvert medie i stedet.

Min største jobmæssige udfordring er nok, at jeg har en chef, der gerne vil, at jeg var mere reklameorienteret, haha. Men det er jo to forskellige formidlingsdiscipliner. Han vil dog helt sikkert blive glad, hvis jeg kom op med et sejt slogan til Reform ☺

anne groenskov10

ES: Du er så heldig at have hele to mentorer. Hvorfor er det berigende og hvad hjælper de dig med?

AG: Mentorer har en erfaring, man ikke kan læse sig til, og mine to har øst ud af deres samt kommet med råd og støtte. Jeg har gennem knap to år haft to mentorer, men i dag har vi fået en anden god og nær relation, da jeg tror, jeg har fundet den plads, hvor jeg hører hjemme, og som jeg særligt brugte dem til. Min ene mentor er Nana Bule, der er direktør hos Microsoft, og den anden er Tom Jensen, der er ansvarshavende chefredaktør på Berlingske. To forskellige erhverv, brancher og måder at udfordre og støtte mig på. De har skubbet mig, forlangt refleksion, at jeg tager stilling, men især givet mig selvtillid både fagligt og personligt. Nana kontaktede jeg via mit daværende job hos Microsoft, og Tom ansøgte jeg om i en proces, hvor jeg var så privilegeret, at han valgte mig blandt en bunke af andre.

anne groenskov11anne groenskov9

Yndlingsparfumen, som jeg forelskede mig i, da jeg var hjemme hos Anne og som dufter friskt og grønt af figen.

anne groenskov3

VENINDEBOG:
Kælenavn: Jeg bliver oftest omtalt Anne G eller Champagnehippie. Mit nyeste kælenavn er Sigøjneren.
Yndlingsfarve: I mit hjem er alle nuancer af blå velkomne, og i mit tøj er svaret sort. Jeg vil også gerne svare guld, men det gælder kun smykker.
Livret: Jeg har mange og er meget lidt kræsen. Men skal jeg svare, bliver det nok alle former for thai og italiensk, smørrebrød, tomater, charcuteri, bland-selv-slik og risengrød. Og så kan jeg rigtig godt lide mandelcroissanter og alt med kanel og vanilje!
Hvis du kun kunne tage en slags slik med på en øde ø: Uden tvivl al slags vingummi, pånær de gule.
Yndlingssted: Kan jeg svare i hjertet på et særligt menneske? Hvis ikke, så svarer jeg Danmark. Mest fordi jeg aldrig vil have lyst til at undvære Danmark i mit liv, selvom jeg drømmer om flytning til både Frankrig og USA.
Drinken du bestiller igen og igen: Mojito en aften i byen, Baressos chai-cino om vinteren og helst friskprisset juice og vand året rundt.
Yndlingsduft: Årstiderne, der skifter og hjemmebag. Men sagde Chanel ikke, at en kvinde uden parfume er en kvinde uden fremtid? Jeg har aldrig mere end to-tre forskellige, jeg veksler imellem. Den ene har jeg brugt, siden jeg var 16 år. De andre skifter jeg med, men de har altid noter af musk, kokos eller vanilje.
En restaurant eller café du kan anbefale: Sweet Treat for smørrebrød, Beau Marché for fransk mad, sjæl og stemning og Rist for kaffe.
Yndlingssang: Jeg har en ret bred musiksmag, så det skifter hele tiden. Lige nu især Foy Vance med ’She Burns’ og Gents’ ’Young Again’. Og så falder jeg altid tilbage til The National og nummeret Slow Show, der har en særlig betydning for mig.
Bedste bog du har læst: Nyeste gode bog jeg har læst er Brugstyveri af Lena Andersson og Underkastelse af Michel Houellebecq. Derudover er jeg svært begejstret for Retskrivningsordbogen og generel faglitteratur inden for mit område.
Yndlingsfilm el. tv-serier: Jeg ser aldrig tv, og jeg har ikke set en eneste af alle de serier, som bliver omtalt i de her år. Jeg er glad for at gå i biografen, men jeg er typen, der glemmer, hvad jeg har set. Jeg vil virkelig gerne kunne slynge ud med smarte filmcitater og referere til alverdens film, men det kan jeg ikke, hvilket jeg først for nylig har sluttet fred med.
5 ting i din taske: Syv læbepomader, høretelefoner, hårelastikker, sort eyeliner og en Mayland-kalender, som jeg er evig tilhænger af og som også fungerer som en notesbog for mig.
Yndlings-emoji: Pandahovedet. Min nære veninde sagde forleden dag, at det godt kan være, jeg har travlt, men jeg altid har tid til at sende en sms fyldt med emojis – jeg er stor fan af alle sammen! Man bliver så glad og lidt kuk-i-låget over dem.
Hvad gør dig glad: Kærlighed, at grine og de mennesker, der er i mit liv. Det gør mig også glad, når der ikke bliver sat for mange rammer op for, hvordan man bør opføre sig (jeg hader ordet ’burde’) – livet er sjovest, når man må være legende, skør og kreativ.
Det værste du ved: Uærlige mennesker og nærighed på alle tænkelig og utænkelige måder: fra penge til at give ud af kærlighed, komplimenter og ord. Nærighed ift. tid, som fx når folk bliver sure på hinanden i trafikken eller køen i Netto.
Kendis-crush: Helena Christensen! Ellers synes jeg, vi har en god scene med mandlige danske skuespillere … Lie Kaas, Mikkelsen, Coster-Waldau, Bjørnlund, Cedergren m.fl. – jeg er vist mest til nordiske mænd ☺
Guilty pleasure: Helt sikkert bland-selv-slik!

anne groenskov4

(Visited 5.037 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Jeg ELSKER ELSKER din veninde bog :) Den allerbedste overspringshandling- fra mit speciale der skal afleveres næste uge på humaniora i tværkulturelle studier :)

  Nøjh.. venindebogen satte en masse tanker igang- måske jeg os sku have mig en mentor til at finde ud af hvad søren jeg skal med tyrkisk udenrigspolitik, og det tyrkiske militær kup :P :)

  Af hjertet tak for veninde bog.. <3

 2. Blev helt glad da jeg så mine to yndlingsforfattere i hendes bogreol, endda side om side (Knausgård og Ejersbo). Apropos bøjer så jeg filmen Bogtyven i går. Har du set den Emily? Så fin en film

 3. Anne er den type som ved sin eksistens og sit smil, sin tilgang og nysgerrighed på livet – beriger verden !! Elsker at det hele giver gevinst for hende … Og at hun ikke går på kompromis ,.. Eller sælger ud af sig selv !! ??

 4. Jeg ELSKER de her indlæg!
  Særligt fordi personerne du portrættere virkelig er interessante.
  Det er dejligt at læse om kvinder, som har meget mere at byde på end blot en smuk gaderobe og bolig.
  Tak for det :)

 5. Den bedste blogvenindebog! Virkelig godt arbejde! Interessante, søde, sjove og inspirerende piger, som virkelig har noget at byde på – og så er det afslappede, fine, personlige format så godt! Virkelig fin serie! :)

 6. Spændende og faktisk lidt lækkert indlæg..Elsker at farverne er koordineret og det er en kvinde vi ikke kender fra medierne, det gør det på en måde lidt mere interessant.

 7. Åh, den er så fin den der ‘Everything I have’ plakat. Den havde jeg helt glemt, tak for lige at minde mig om den.. :)

  1. Ja den har jeg også selv kigget på mange gange på Louisiana. Hvis bare man havde plads <3

 8. Ja tak til succeshistorier om humanister ;-) Jeg læser selv dansk (lige startet på KA) og kan ikke undgå at blive lidt nervøs for min fremtid når folk kritiserer humanister…