Venindebog: Julie Wettergren

jw9

I denne måned har jeg fået Julie Wettergren, der er smykkedesigner, indehaver af forretningen Wettergren & Wettergren, og som siden for nylig også kan skrive forfatter og blogger på CV’et, til at være med i min venindebog.

Julie har også en mere end appetitlig og smuk Instagramprofil, som mange af jer sikkert allerede kender. Og selvom jeg har kendt til hende og hendes fantastiske smykker i lang tid, så var det gennem Instagram, at vi for alvor har lært hinanden at kende (jo det kan man nu til dags) og også her at jeg fik øjnene op for, at hun ikke ‘bare’ er dygtig til at designe smykker, men er en ægte æstetiker i alt hvad hun gør og har sans for alt kreativt.

jw9

For en uges tid siden inviterede hun indenfor i sit dejlige hjem på kaffe, chia-parfait, bær og flødeboller (jeg har det godt, når jeg er ude at lave de venindebøger) og så talte vi ellers om glæden ved at udtrykke sig kreativt, hundeopdragelse, kager, Chanel, bryllupper, børn og blomster. Blandt andet. Og så udfyldte Julie selvfølgelig venindebogen. Læs med nedenfor.

Tanken med venindebogen er, som skrevet tidligere, at jeg vil præsentere jer for nogle seje kvinder, som jeg finder inspirerende og interessante og invitere jer med indenfor i deres univers. Forhåbentlig I også bliver inspirerede :)

Ps. Venindebog med Anne GrønskovChristine DanielsenSine GerstenbergMarie WorsaaeAndrea Elisabeth Rudolph og Stine Bramsen.

jw11

Julies kærlighed til Chanel har sat små spor i hele hjemmet.

jw16jw17

ES: Du er simpelthen sådan en æstetiker og har et fantastisk øje for både de små detaljer og den store helhed. Hvad giver det dig at udfolde dig kreativt?

JW: Det giver mig ro og jeg afstresser og lader op, ved at lave alt der er kreativt. Processen er nærmest lidt meditativ for mig. Og det er både når jeg tegner, laver smykker, arrangerer blomster, dekorerer kager eller indretter. Alt der har med form, farve og rumforståelse at gøre. Og så er det også noget jeg hygger mig med og deler med mine børn, især når det kommer til kagerne. Så er vi fælles om kreativiteten. Men den kan også komme til udtryk i ren fordybelse, når jeg arbejder med mine smykkedesigns. Jeg har sjældent en plan til at begynde med, men får idéer og bliver inspireret af alt jeg ser og omgiver mig med og går så til opgaven og skaber i øjeblikket.

jw8jw10

ES: Hvordan kan en typisk dag se ud for dig?

JW: Alle mine dage er egentlig meget forskellige, men rammen om min arbejdsdag ens. Før og efter arbejde handler det nemlig om min familie og her er der de rutiner, som de fleste børnefamilier har i den ene eller anden udstrækning. Men fra 8.30-15.30 er der ikke to dage, der er ens. Tiden er primært optaget af alt der har med smykkerne og butikken at gøre, det kan være at færdiggøre en smykkekollektion, besøge produktionen, købe ind til butikken osv. Men så har jeg også mange mindre sideløbende projekter, som da jeg eksempelvis malede stoffet til den kjole Christiane Schaumburg Müller havde på til Elle Style Awards eller alt arbejdet med min bog, Blomstrende idéer, som udkom i foråret.

jw4jw2

Julies hund, Holly, stjal (surprise!) mit hjerte fuldstændig.

jw13

Sødeste børneværelse med de kønneste detaljer.

jw12

Se bare sommerfuglene på væggen, som Julie selvfølgelig selv har malet.

jw18

Boy vs. girl.

jw14

ES: Der er langtfra vandtætte skodder mellem dit arbejde og din fritid. Hvorfor fungerer det for dig?

JW: Jeg tror slet ikke det kan fungere anderledes for mig. Jeg får hele tiden idéer og bliver inspireret og får jeg eksempelvis en idé til et smykke, så skitserer jeg den straks ned. Og så inddrager jeg mine børn i de kreative projekter, når jeg er sammen med dem. Selvfølgelig i den udstrækning og med de ting, de synes der er sjovt. Det er typisk at bage og pynte kager og den slags. Og så gemmer jeg det, hvor jeg virkelig skal koncentrere mig og bliver nød til at nørkle med det til når børnene er i skole. Det kan være at rentegne et smykkedesign eller alt det praktiske omkring produktionen og butikken.

jw3jw20

ES: Hvordan får du energi til alle de forskellige ting du laver? Jeg har hørt en lille fugl synge om, at det ikke er løbeture, der giver dig alt det overskud ;)

JW: Jamen det er engentlig det skægge ved det, jeg får faktisk energien af at lave alle mine forskellige projekter. Det er min vitaminindsprøjtning og de giver mig overskud. Energi og kreativitet avler mere energi og kreativitet. Det er som en positiv spiral.
Og nej, jeg er ikke så vild med løbeture, dem bliver jeg til gengæld mægtig drænet og træt af, så det holder jeg mig fra. Skal jeg lave noget sport, så er det noget med mere gang i og noget der føles som en leg; Ridning, ski eller vandski er lige mig.

jw19

ES: For 8 år siden blev du gift med DIN drømmemand. Fortæl lidt om dit bryllup og hvad der gjorde det særligt.
JW: Det var et eftermiddagsbryllup, noget vi aktivt havde valgt, fordi dagen ellers kan blive lidt lang. Alle kom således i deres festtøj i kirken og tog direkte derfra til Mielcke & Hurtigkarl i Haveselskabets Have hvor vi holdt festen. Vores søn var dengang 10 måneder og var med i kirken (og på alle bryllupsbillederne efterfølgende) og blev derefter passet. Det fungerede så godt og er et dejligt minde, at han var med i starten. Der var 85 gæster til festen og det var egentlig et virkeligt godt antal; nok til et brag af en fest, men heller ikke så mange, at det ikke er intimt.
Det er jo lidt vildt at tænke på og en del af det, der ikke er direkte romantisk, men man har aldrig før har sat så stort et budget af til en fest (og kommer nok heller til det igen), så man kræser virkelig om alting og har også et større råderum end sædvanligt. Af mindre men til gengæld langt mere romantiske detaljer, gør det mig bl.a. glad at tænke på hvordan jeg selv lavede blomsterdekorationerne til alle bordene. Syntes det var hyggeligt med et personligt touch. Noget af det bedste jeg kan mindes fra vores bryllup, var alle de fantastiske taler og indslag. Det at vores familie og venner havde gjort sig umage og havde lagt så meget i det. Det er også en slags kærlighedserklæring. Og så var det virkelig en helt vidunderlig fest. Vi dansede til kl. halv seks om morgenen og havde det så sjovt.

jw15jw6

ES: Et par gode råd til mig (og andre), der snart selv skal holde bryllup?

JW: Hvis man gerne vil at brylluppet også skal udvikle sig til en virkelig god fest, hvor folk bliver og har det skægt – og man vel og mærke har budget til det – så er fri bar med gode cocktails og en super DJ vejen frem. Og så skal man endelig ikke sige sig fri for taler og indslag (med mindre man har lidt for mange kedelige onkler), de kan virkelig være med til at skabe hele brylluppet og give den dér helt særlige stemning.

juliewettergren 1

VENINDEBOG:
Kælenavn: Julle, Rulio, Wetter.
Yndlingsfarve: Alle støvede farver – særligt støvet grøn.
Livret: Lammekrone tilberedt på grill – med nye danske kartofler, grillede grønne asparges og mintgele. Yndlingsdesserten er rødgrød med fløde.
Hvis du kun kunne tage en slags slik med på en øde ø: Summerbirds chokolade/lakrids mandler.
Yndlingssted: I Danmark: Hjemme. I udlandet: Hawaii. Min mand er fra Hawaii og det er noget af det mest fantastiske, når han viser alle de gemte skatte.
Drinken du bestiller igen og igen: Mojito.
Yndlingsduft: Den krydrede duft at efterår i luften, nyslået græs og havet… Åh og så duften af hundehvalp.
En restaurant eller café du kan anbefale: Mash på Skovriderkroen har en fuldstændig fantastisk brunch. Derudover er jeg også rigtig glad for restaurant Llama. Llama er fantastisk indrettet og deres latinamerikanske retter er utroligt velsmagende. Og så laver de efter min mening byens bedste drinks.
Yndlingssang: Den er svær.. Jeg holder utroligt meget af virkelig meget forskellig musik. Jeg er til en så bred blanding at min smag spænder lige fra U2 og David Bowie til Jeniffer Lopez og Beyonce ;) Og jeg går heller ikke af vejen for blød jazz en stille søndag morgen.
Bedste bog du har læst: Jeg er faktisk ikke ret meget til at læse bøger, og har aldrig været det. Derimod ELSKER jeg visuelle, lækre bøger med smukke og inspirerende billeder. Særligt elsker jeg min store samling af bøger om antikke smykker.
Yndlingsfilm el. tv-serier: Det må nok være klassikeren Le Grand Bleu.
5 ting i din taske: Karmameju Calm Balm, min telefon, pung, nøgler og min uundværlige Karmameju håndcreme.
Yndlings-emoji: ?
Hvad gør dig glad: Mine børns glæde og deres ubetingede og rene kærlighed.
Det værste du ved: Uretfærdighed og løgn.
Kendis-crush: Hmm.. Det må nok være sådan noget à la Jude Law og Daniel Craig.
Guilty pleasure: Summerbirds hvid chokolade-/lakridsflødeboller.

jw5

Et udsnit af bogreolen, der repræsenterer Julie og hendes amerikanske mand på fineste vis. Og Holly ;)

jw1

(Visited 6.657 times, 10 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

  1. Hun er så hamrende dygtig og super inspirerende! Det er så imponerende, hvad hun kan fremtrylle af kreationer inden for bl.a. smykker, kager og blomster. Tak for et fint portræt af hende :-)